Budincă de ciocolată cu nutella la cană


    Când ai poftă de ceva dulce şi nu vrei să faci mare deranj ori nu ai chef să găteşti, îţi recomandăm să încerci budinca de ciocolată la cană, cu un gust intens de nutella delicioasă.

captura-de-ecran-din-2019-07-04-la-19-09-36.png

Ingrediente pentru budincă de nutella la cană:

  • 150 g făină cu praf de copt
  • 110 g zahăr brun
  • 50 g cacao
  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 125 ml ulei
  • 165 g nutella
  • 4 linguri de îngheţată de ciocolată pentru servit

Mod de preparare:

Combină făina, zahărul şi cacaua într-un bol mediu. Adaugă ouăle, laptele şi uleiul şi bate totul cu un tel. Pune amestecul în căni termo rezistente. Adaugă o lingură jumătate de nutella în fiecare cană. 

Ai grijă să pui aluat în căni puţin mai sus de jumătate, ca să nu dea pe afară. 

Pune la microunde pentru 1 minute jumătate.

Serveşte budinca cu îngheţată de ciocolată. 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Aşa că dacă vrei să încerci un preparat deosebit la mesele festive, ai un alt avantaj: în doar 30 de minute (de la început, până la final), somonul este complet pătruns, aşa că invitaţii tăi nu vor trebui să aştepte mult ca să guste din acest preparat delicios.
      Pregătire: 20 min
      Gătire: 30 de min
      Timp total: 1h
      Categorie: fel principal
      Mod de preparare
      Ingrediente:
      700 g file somon (2-3 bucăţi) 1 lingură ulei de măsline sare 3 linguri miere 1 lingură + 1 linguriţă zeamă de lămâie proaspăt stoarsă 4 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri cimbru proaspăt, tocat (sau 1 lingură cimbru uscat) 1 lingură rozmarin proasopt, tocat (sau 1 linguriţă rozmarin uscat) felii de portocală proaspete crenguţe de cimbru, opţional Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Usuci somonul prin tamponare cu un prosop de hârtie absorbant. Ungi peştele pe toate părţile cu 1 lingură de ulei de măsline. Condimentezi cu sare, după gust. Aşezi fiecare file de somon pe o bucată mare de folie de aluminiu. (Ai nevoie de folii separate.)
      Combini într-un bol mic mierea, zeama de lămâie, usturoiul tocat şi verdeaţa tocată. Amesteci bine ca să se combine aromele. Torni această compoziţie peste somon, apoi aşezi o felie de portocală pe fiecare file. Opţional, aşezi crenguţe de cimbru.
      Împătureşti toate laturile ale fiecărei folii de aluminiu, pentru a crea pacheţele lejere. (E bine să laşi spaţiu pentru ca aerul să circule în interiorul pacheţelelor şi pentru ca somonul să se coacă uniform.)
      Aşezi pacheţelele într-o tavă de copt foarte puţin adâncă şi le dai la cuptor 15-20 de minute. Când sunt gata, scoţi tava, scoţi cu grijă somonul din folia de aluminiu, separând carnea de pieliţa care va rămâne prinsă de folie. Aşezi fiecare file pe o farfurie, iar cu o lingură iei sosul rămas în folie şi îl torni peste somon. Serveşti imediat.
      clickpoftabuna.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Mască antirid din caise
      În combinație cu alte ingrediente, caisele pot fi o excelentă opțiune pentru a combate ridurile. Încearcă un preparat cosmetic în care amesteci caise cu ulei de măsline și miere.
      Ingrediente:
      2 sau 3 caise bine coapte o lingură de miere organică o lingură de ulei de măsline Cum se prepară și se aplică:
      Curăță coaja caiselor, scoate sâmburii și pune-le într-un bol sau în mixer. Toarnă peste ele mierea și uleiul de măsline și amestecă până obții o pastă cremoasă. Aplic-o pe zonele cu riduri, atât de pe față, cât și de pe decolteu sau gât. Lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește cu apă rece din abundență. Fă acest tratament de două sau de trei ori pe săptămână!
      Mască tonifiantă din pepene roșu
      Pepenele roșu este cunoscut pentru proprietățile hidratante, tonice și astringente în industria frumuseții. Este atât de ușor de folosit, cu beneficii atât de mari, încât chiar trebuie să-l încerci. Poți aplica pe tenul curat sucul proaspăt de pepene sau pur și simplu să iei o bucată rece și să o treci pe toată fața și pe gât și decolteu. Lași să acționeze 10-15 minute și apoi clătești bine. Vei simți pielea proaspătă, tonifiată și plină de energie. De asemenea, dacă ai tenul uscat, amestecă sucul de pepene proaspăt cu un pic de miere organică și aplică masca pe față. Pielea va deveni moale și catifelată, după ce lași să acționeze un sfert de oră și clătești cu apă din abundență.
      Cremă de față din zmeură
      Dacă vrei să redai prospețimea tenului și să alungi de pe față oboseala și semnele îmbătrânirii, alege să-ți prepari o cremă-mască din zmeură. Profită de această perioadă, când găsești în piețe zmeură proaspătă. Ține minte că această cremă trebuie aplicată imediat ce ai preparat-o și nu trebuie ținută la frigider. De asemenea, ai nevoie de ingrediente proaspete.
      Ingrediente:
      6-8 boabe de zmeură proaspete o linguriță de miere o linguriță sau jumătate de lapte (cât să se formeze o pastă) Mod de preparare și de aplicare:
      Zdrobește zmeura, toarnă laptele și mierea și amestecă până formezi o pastă omogenă. Aplic-o pe față, evitând zona din jurul ochilor. După 15 minute, clătește cu apă caldă până cureți și cea mai mică urmă. Îți vei simți tenul proaspăt și catifelat.
      libertateapentrufemei.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Bowl cu creveţi şi tăiţei de hrişcă
      Număr de porţii:1
      Greutatea porţiei:320 g
      Valoarea energetică:220 kcal
      Ingrediente:
      Creveţi 80 g broccoli congelat 60 g ardei dulce 60 g tăiţei de hrişcă 50 g (sau 100 g fierţi) pastă de arahide 1 lingură sau 10 g
      1 Cuptorul se încălzeşte până la 200 de grade, creveţii se coc cu orice mirodenii până vor fi gata – în funcţie de dimensiunea lor procesul de coacere va dura de la 20 la 30 de minute.
      2 Se lasă să se răcească şi se curăţă de crustă.
      3 Tăiţeii de hrişcă se fierb conform instrucţiunii de pe ambalaj.
      4 În tăiţeii gata se adaugă puţin ulei de susan pentru a evita lipirea acestora.
      5 Broccoli se lasă la dezgheţat şi în caz de necesitate de taie în inflorescenţe mici.
      6 Ardeiul dulce se taie cuburi.
      7 Pasta de arahide se amestecă cu apă în proporţie de 1:1 pentru a obţine un sos suficient de lichid.
      8 Tăiţeii de hrişcă se pun pe fundul bolului. Toate ingredientele se aranjează pe circumferinţa bolului pe rând, fără a le amesteca între ele.
      9 Bowlul gata se garniseşte cu sos.

      Bowl cu ton şi quinoa
      Număr de porţii:1
      Greutatea porţiei:320 g
      Valoarea energetică:310 kcal
      Ingrediente:
      ton în suc propriu 80 g quinoa 50 g (sau 100 g fiartă) castraveţi 60 g avocado 60 g ruccola 20 g
      1 Se scurge lichidul din ton şi carnea se separă în bucăţi mici.
      2 Quinoa se fierbe conform instrucţiunii de pe ambalaj – de obicei quinoa se fierbe în apă sărată în proporţie de 1:1 în jur de 15 minute.
      3 Castraveţii se taie cuburi.
      4 Avocado se scoate din coajă şi se taie felii lungi.
      5 Quinoa se pune pe fundul bolului. Toate ingredientele se aranjează pe circumferinţa bolului pe rând, fără a le amesteca între ele.
      6 Peste ele se toarnă uleiul vegetal preferat – n-am luat în calcul valoarea energetică a lui.

      Bowl cu tofu şi cuşcuş
      Număr de porţii:1
      Greutatea porţiei:320 g
      Valoarea energetică:330 kcal
      Ingrediente:
      tofu 100 g batat 80 g cuşcuş 50 g (sau 100 g fiartă) microverdeaţă 20 g tahini 2 linguri sau 20 g
      1 Tofu se taie în cuburi mici și se frige într-o tigaie uscată pe toate părţile până se formează o crustă aurie. Focul trebuie să fie mediu sau sau mic, astfel încât tofu să nu ardă. Dacă totuşi brânza se arde, atunci foloseşte puţin ulei.
      2 Peste cuşcuş se adaugă apă clocotită în proporţie de 1:1,5 şi se lasă la umflat sub capac – crupele trebuie să absoarbă toată apa.
      3 Cuptorul se încălzeşte până la 180 de grade (pentru a se forma o crustă apetisantă, se poate utiliza regimul convecţie).
      4 Batatul se taie cuburi cu latura de aproximativ 4 cm şi se aranjează într-un strat în orice tavă, tapetată cu pergament. Batatul se poate presăra cu ierburi uscate sau cu amestec de chimion şi paptrică măcinată, şi se foloseşte orice ulei potrivit pentru copt.
      5 Se coace până va fi gata – aproximativ 15 minute.
      6 Cuşcuşul se pune pe fundul unui bol. Toate ingredientele se aranjează pe circumferinţa bolului pe rând, fără a le amesteca între ele.
      7 Bowlul gata se garniseşte cu tahini.

      omactiv.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      200 g de făină care crește singură 1 linguriță cu praf de copt 1 ou 300 ml lapte o bucățică de unt cât o nucă 150 g de afine sirop de arțar sau de agave sau miere puțin ulei de floarea soarelui pentru prăjit Mod de preparare
      Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 10 clătite
      Într-un bol mare, amestecă 200 g de făină care crește singură cu 1 linguriță de praf de copt și un praf de sare.
      Bate oul cu 300 ml de lapte, fă o gaură în centrul ingredientelor uscate și adaugă laptele cu ou amestecând continuu, pentru a obține un aluat cremos.
      Adaugă untul topit și bate bine compoziția cu telul sau mixerul.
      Pune jumătate din cantitatea de afine în compoziție, amestecând cu grijă să nu se sfărâme.
      Încinge o linguriță de ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare din teflon.
      Pune în tigaie câte o lingură mare plină cu aluat pentru fiecare clătită, astfel încât să obții clătite cu diametrul de 7.5 cm. Fă câte 3 - 4 clătite odată sau câte îți încap în tigaie.
      Lasă la prăjit timp de 3 minute la foc mediu până apar mici bule pe fiecare clătită, apoi întoarce-le și mai lasă la prăjit încă 2-3 minute, până se rumenesc.
      Acoperă-le cu prosoape de hârtie pentru a le menține calde cât timp faci restul aluatului.
      Servește cu sirop și restul afinelor.
      retete.eva.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Iată cum să pregătești un incredibil tort de căpșuni, fără coacere, o rețetă pentru care toată lumea te va invidia și pe care toată lumea ți-o va cere! 
      Ingrediente
      Blat:
      300 gr biscuiti macinati 100 gr nuca macinata 100 gr unttopit Crema:
      800 gr iaurt 400 ml frisca 50 gr gelatina 300 gr zahar pudra 500 gr capsuni proaspete Glazura:
      400 gr ciocolataneagra 100 ml frisca 50 ml ulei Mod de preparare
      Blat:
      Topim untul pe care il amestecam cu biscuitii macinati si nuca macinata deasemeni. Compozitia se pune in forma de tort cu pereti detasabili si se preseaza foarte bine cu dosul unei linguri. Lasam apoi la rece cel putin o oră.
      Crema: 
      Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra.Frisca se bate spuma.Capsunile se taie cubulete.Gelatina trebuie hidratata in putin lapte dupa cere se topeste. Amestecam toate aceste ingrediente si apoi toata compozitia se pune peste blatul de biscuiti.Dam la rece 5-6 ore.Eu am asezat pe marginea formei de tort felii de capsuni dupa care am pus crema.Glazura:

      Ciocolata topita impreuna cu frisca si apoi amestecata cu uleiul se toarna la mijloc si se niveleaza usor spre margine. Se poate decora cu fructe.
      kfetele.ro
  •