Bloggerii culinari au dezvăluit tehnici învăţate în ani de zile


    Când iubirea pentru mâncare se îmbină cu talentul nici măcar nu mai contează că nu-ți iese din prima cum trebuie orezul sau crusta de la pui, totul se învață.

cooking_34217500.jpg

Următoarea selecție de secrete culinare te va ajuta să stăpânești tehnici care se învață în câțiva ani, pentru ca preparatele tale să aibă un gust și mai bun.

1. De ce este necesar să gătești la o anumită temperatură

Temperatura de coacere este foarte importantă pentur a obține textura ideală în cazul prăjiturilor. Foarte multe cuptoare nu au încă un indicator exact al temperaturii, motiv pentru care s-ar putea să tot gătești ceva și să nu-ți iasă exact cum scrie în rețetă. O soluție bună în acest caz este să cumperi un termometru de cuptor cu care să verifici din când în când temperatura dinăuntru.

2. Profesioniștii folosesc formule pentru a ține minte rețetele

Bucătarii și patiserii profesioniști folosesc formule exacte pentru a prepara anumite mâncăruri. De exemplu, pentru a face brioșe s-ar putea să ai nevoie de 1 ou, 1 porție de unt și 2 porții de lichid.

3. Cum să faci puiul suculent

Orice bucătar visează să fie în stare să facă puiul suculent, nu uscat și fad. Pentru a-ți ieși așa, înainte de a-l prăji ține-l puțin în apă călduță, sărată.

4. Modul rapid de a găti un ou la microunde

Aceasta este o opțiune bună pentru cei care se grăbesc și vor să mănânce ceva rapid. To ce trebuie să faci este sp spargi un ou într-o cană, să acoperi cana cu un capac și s-o bagi la microunde timp de un minut.

5. Înainte de a prăji puiul usucă-l cu un feon

Dacă îți place puiul prăjit cu o crustă crocantă, usucă-l cu un feon înainte de a-l pune în tigaie. Acest procedeu va îndepărta apa și va ajuta puiul să capete mai repede acea culoare aurie. Metoda funcționează și cu pește și curcan.

6. Cum să congelezi supa, fasolea sau tocana

Pentru a economisi spațiu în frigider și a găti mai puțin în timpul săptămânii, încearcă să gătești din weekend supă, ciorbă, fasole, mazăre sau tocană și să pui porțiile suplimentare în pungi sigilate la gură.

7. Folosește foarfeci de bucătărie când tai puiul

Majoritatea femeilor folosesc cuțitul pentur a tăia puiul, dar este mult mai eficient și curat să folosești foarfeci speciale. Vei putea astfel să tai fără nici o problemă pulpe de pui, aripi și să îndepărtezi grăsimea în exces.

8. Un mod simplu de a face carnea mai moale

Încearcă să înmoi bucățele de carne într-un amestec de amidon și ou, care va ajuta la menținerea temperaturii optime de gătit prin hidratarea suprafeței și scăderea riscului de a se arde carnea.

9. Cum să gătești o plăcintă cu crusta perfectă

Pentru a prepara o plăcintă sau o tartă cu crustă perfectă trebuie să folosești ingrediente reci. Unt, făină și zahăr reci fac în așa fel încât untul să nu se topească înainte de a începe procesul de gătire. De asemenea, folosirea apei reci va împiedica apariția glutenului.

10. Secretul orezului perfect

Dacă vrei să-ți iasă un orez curat, gustos și bine gătit, pune o cârpă de bucătărie curată peste orezul înmuiat în apă, ca să fie distribuită uniform apa și orezul să nu se lipească.

11. Curăță grătarul cu ajutorul unei cepe

Pentru a scăpa ușor de mizeria de pe grătar și a avea rapid un loc curat unde să pui preparatele, folosește o jumătate de ceapă înfiptă într-o țepușă (sau o bucățică de slănină).

12. Cum să gătești rapid tăiței de casă

După ce i-ai format, pune-i într-o pungă cu fermoar și apă rece, apoi ține-i la rece 1.5 ore. Țăițeii vor fi astfel mai moi și nu se vor mai lipi și tot ce trebuie să faci în continuare este să fierbi tăițeii în apă cu sare timp de numai un minut.

13. Cum influențează catitatea de ouă prăjiturile

Ouăle influențează textura, densitatea, gustul și culoarea aluatului. De exemplu, aluatul fără ouă este mai dens și ferm, de o culoare mai deschisă, în timp ce acela cu ouă este mai galben și mai aerat.

14. Cum să prepari pieptul de pui

Pentru a obține un piept de pui suculent și moale taie-l pe jumătate, pe lung. Acest lucru va face carnea să se prepare mai ușor, fiind mai subțire și se va găti uniform și mai repede fără a se arde.

feminis.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Pe cat suna de bizar ori de amuzant numele lui, pe atat este de delicios. Daca nu ne crezi, atunci trebuie sa incerci si tu prajitura dinte de negru.
      Afla mai jos care sunt secretele prepararii acestui desert incantator!
      Ingrediente pentru prajitura dinte de negru
      Pentru blat:
      200 g de faina; 200 g de zahar; 4 galbenusuri; 250 g de unt; o jumatate de cana de lapte; 3 linguri de cacao; un pliculet de zahar vanilat; un pliculet de praf de copt. Pentru bezea:
      4 albusuri; 200 g de zahar; putina sare. Pentru sirop:
      3 linguri de apa; doua linguri de zahar; o lingura de cacao. Cum prepari prajitura dinte de negru
      Pentru pregatirea blatului, cel de negresa, se mixeaza ori se amesteca manual untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Dupa aceeea, adauga cele patru galbenusuri, laptele (la temperatura camerei), zaharul vanilat, cacaua si faina amestecata cu praf de copt. Dupa ce ai amestecat totul bine, toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ori unsa cu ulei si presarata cu faina, dupa care introdu-o in cuptorul preincalzit timp de 35-45 de minute. Atunci cand consideri ca este gata, scoate negresa din cuptor si testeaza blatul cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, inseamna ca blatul este copt. In schimb, daca pe scobitoare sunt urme de compozitie, inseamna ca blatul trebuie sa mai stea putin in cuptor. Pana se mai raceste blatul de negresa, pregateste bezeaua. Bate albusurile tare cu praful de sare, apoi adauga treptat zaharul si continua procedeul. Atunci cand nu mai simti cristalele de zahar, pune bezeaua la bain-marie, adica la baie de aburi. Continua sa amesteci compozitia pana se leaga mai bine, apoi las-o deoparte la racit. Urmeaza prepararea siropului pentru prajitura dinte de negru. Pune toate ingredientele intr-un tigaie mica si fierbe-le pana cand zaharul se topeste de tot. Asamblarea desertului se face cu cele trei elemente (blat, bezea, sirop) aflate la temperatura camerei. Intinde bezeaua peste blat cu ajutorul unei spatule ori al unui cutit cu lama mai groasa. Dupa aceea, poti sa intinzi pe toata suprafata bezelei siropul de cacao ori doar sa o stropesti cu el, apoi sa realizezi niste forme cu moturi cu ajutorul unei furculite. Tot ce a mai ramas de facut este sa tai desertul si sa te bucuri de textura si aroma lui. Cu siguranta prajitura dinte de negru este un desert pe care orice femeie ar trebui sa il incerce macar o data in viata!
      divahair.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Mulțumim tuturor părinților, bunicilor și mai ales, picilor isteți alături de care am petrecut zile cu adevărat valoroase!  
       
      Завершается проект «Кулинарный мастер-класс», организованный mama.md
      После стольких «вкусных» выходных, проведенных вместе, настало время сообщить вам, что кулинарные мастер-классы от mama.md больше проводиться не будут. Мы завершаем проект с легким замиранием сердца, но с огромным запасом положительных эмоций и дорогих воспоминаний!

      Спасибо родителям, бабушкам и дедушкам, и, конечно же, смышленым деткам, вместе с которыми мы с пользой провели время!  
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      În fiecare dimineață te grăbești să te aranjezi și nu ai deloc timp pentru a lua un mic dejun cu multe vitamine și minerale? Nu vei slăbi dacă sari peste prima masă a zilei, ci ai putea intensifica poftele alimentare apărute de-a lungul zilei. Potrivit specialiștilor, merită să te oprești puțin din graba de dimineață și să iei un mic dejun consistent pentru a te asigura că nu cedezi tentațiilor hipercalorice mai târziu. Crezi că ești prea ocupată pentru așa ceva? Există variante ultra-rapide, care nu necesită mai mult de 7 minute.
      Savurează aceste opțiuni de mic dejun începând chiar de mâine:
      1. Plăcintă gata pe loc din fulgi de ovăz și afine
      Este foarte simplu să asamblezi această plăcintă pe loc, folosind un castron mic. Începe cu un strat gros de fulgi de ovăz integral, continuă cu 5 linguri de afine, o lingură de nuci mărunțite sau fulgi de migdale și finalizează cu 2 biscuiți graham rupți bucățele. Vei obține o doză importantă de fibre, vitamina C, proteine și grăsimi sănătoase și-ți va fi mai ușor să-ți reconturezi silueta.
      2. Omletă cu brânză și ciuperci
      Să știi că durează mult mai puțin timp să gătești ouăle decât îți închipui. Prepară și tu o variantă consistentă folosind 2 ouă, 2 linguri de parmezan ras și 3 ciuperci tăiate mărunt. Nu-ți va mai fi foame până la ora prânzului, iar acest mix de proteine, fibre și grăsimi va elimina tentația de a depăși totalul de calorii planificat.
      3. Smoothie cu iaurt și căpșuni
      Smoothie-urile sunt o opțiune ideală pentru diminețile în care simți că nu ai timp să faci nimic sau dacă te-ai sculat mai târziu decât de obicei. Alege un smoothie care conține căpșuni, suc de portocale și iaurt și nu vei avea nevoie decât de 3-4 minute pentru a evita foamea apărută pe neașteptate. De asemenea, vei obține multă vitamina C, care stimulează imunitatea și dă un aspect luminos tenului, potasiu, proteine și calciu pentru un număr foarte redus de calorii.
      4. Pâine prăjită cu unt de arahide și miere
      Alege pâinea prăjită crocantă, din făină integrală, pentru a consuma fibre într-un mod delicios. Evită untul sau gemul, ci întinde pe pâine unt de arahide aromat și finalizează cu puțină miere. Vei obține 2g de fibre și 8g de proteine, evitând astfel acumularea țesutului adipos. În plus, mierea conține fitonutrienți care au proprietăți antimicrobiene și previn cancerul.
      5. Fructe și brânză
      Nu ai cum să găsești o variantă mai simplă pentru un mic dejun gustos și consistent. Este foarte ușor să prepari un mic platou combinând un măr verde tăiat felii, care conține 3g de fibre și 30g de parmezan sau brânză Cheddar, cu 7g de proteine și 20% din necesarul zilnic de calciu. Dacă nu ai timp să stai la masă și să mănânci poți pune acest mix într-o pungă și va fi la fel de bun dacă îl consumi pe drum sau în timp ce stai în metrou.
      6. Fructe și iaurt
      Uită de iaurtul cu arome de fructe, care conține la fel de mult zahăr ca o prăjitură, plus grăsimi nocive. Mai bine alege un iaurt grecesc simplu la care poți adăuga cubulețe de mango, ananas, pepene galben, mure, afine ori zmeură. Gustul va fi mult mai intens și vei realiza că aromele artificiale nu pot concura cu savoarea fructelor proaspete.
      7. Pâine prăjită cu avocado
      În loc să folosești unt sau margarină, mai bine încearcă să întinzi piure de avocado copt pe pâinea prăjită, caldă și crocantă. Poți adăuga puțin sos pesto, somon afumat sau ridichi.
      8. Piure de cartofi dulci
      Înțeapă un cartof dulce cu furculița în 5-6 locuri, apoi pune-l la cuptorul cu microunde timp de 5 minute, învârtindu-l la jumătatea intervalului. După cele 5 minute va fi moale și îl vei putea face rapid piure. Adaugă unt de migdale plus scorțișoară, stafide și nuci tocate. Vei obține un mic dejun la fel de gustos ca și variantele cu multe calorii, dar în acest caz gustul bun nu va însemna acumularea rotunjimilor inestetice.
      eva.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Pe lângă faptul că bucatele moldovencei arată apetisant, acestea sunt gătite doar din produse naturale, iar culorile pe care le primesc sunt obținute din sucuri naturale proaspăt stoarse. Totodată, gospodina susține că sursele ei de culoare sunt legumele și fructele autohtone, care sunt absolut bio.
      De asemenea, Dorina încearcă să pregătească bucatele doar din produse naturale, folosind făină integrală și refuzând să aduage drojdie. De asemenea, ea spune internauților că a renunțat și la tigaia cu ulei pentru a pregăti plăcinte cât mai sănătoase.
      Internauții apreciază la justa valoare lucrările tinerei, lăudând-o și încurajând-o pentru ceea ce face. De asemenea, unul dintre urmăritorii Dorinei i-a sugerat să inventeze și aluat albastru pentru plăcinte pentru a crea un tricolor gastronomic.








      zugo.md
    • ViVe
      De ViVe
      Где вы храните рецепты? У меня хаос уже...и тетрадки, и комп(word, excell), и закладки...
       
      Вот задумалась об электронной кулинарной книги/органайзер...
      Только не знаю какой хороший.
      Попробовала прогу Кулинарные рецепты 2.15, но он слишком загроможден всякими опциями...больше подходит для кафе/пиццерии...а мне надо только возможность заносить свои рецепты, с картинками, с несколькими типами фильтрации, списком продуктов для покупок и меню (на неделю или на праздник) и главное мобильность...чтоб я могла сама конфигурировать.
       
      Кто-нибудь пользуется? Посоветуйте плиз.
  •