Biscuiţi cu cremă de iaurt şi rodie


    Consumată încă din Antichitate, rodia nu numai că are un gust deosebit şi multiple beneficii pentru sănătate, ci este cel mai plin de legende şi de simboluri fruct. Acesti biscuiţi se prepară repede şi sunt delicioşi!

Снимок экрана 2020-02-12 в 15.19.05.png

Ingrediente

  • 250 g unt 
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 30 ml lapte
  • 1 esenţă de vanilie
  • 400 g făină

Pentru uns

  • 1 gălbenuş
  • 3-4 linguri lapte

Pentru ornat

  • 300 g iaurt cremos
  • 2 linguri zahăr pudră
  • seminţele de la 1 rodie

Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, laptele şi esenţa de vanilie până obţii o spumă aerată şi fină. Adaugi oul şi gălbenuşul şi continui să mixezi. La final, pui sarea şi făina cernută.

Mogenizezi aluatul, îl laşi la frigider o oră. Pe un blat presărat cu puţină făină, întinzi foi de ½ cm grosime şi decupezi biscuiţi cu diametrul de 4-5 cm, cu ajutorul unei forme rotunde sau al unui pahar. Din resturi întinzi din nou foi şi decupezi forme până termini aluatul. Dacă aluatul se încălzeşte şi devine prea moale, îl mai pui 20 de minute la frigider.

Aşezi biscuiţii în tăvi cu hârtie de copt, îi ungi cu gălbenuş amestecat cu lapte şi îi coci în cuptorul preîncălzit, 12-15 minute, la foc mediu, până se rumenesc. Când sunt gata, îi laşi să se răcească complet.

Tai coaja groasă a rodiei cu cuţitul, rupi fructul în jumătate. Îl ţii în palmă, cu coaja în sus, având degetele desfăcute. Începi să baţi uşor în coajă cu muchia unui cuţit, iar seminţele vor cădea.

Amesteci iaurtul cu zahărul pudră, pui pe fiecare biscuit câte o lingură de amestec şi presari seminţe de rodie. 

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      150 g cuşcuş 150 g baby spanac 1 rodie  1 avocado 1 grapefruit roşu, opţional 2 cepe roşii mici 1 roşie mare zeama de la 1/2 de lămâie  10 ml ulei măsline  sare, după gust piper, după gust Mod de preparare
      Înmoi cuşcuşul în 400 ml apă fierbinte şi dai deoparte. 
      Tai coaja groasă a rodiei cu cuţitul, rupi fructul în jumătate. Îl ţii în palmă, cu coaja în sus, având degetele desfăcute. Începi să baţi uşor în coajă cu muchia unui cuţit, iar seminţele vor începe să cadă. Le dai deoparte.
      Speli cepele şi roşia şi le toci mărunt. Procedezi la fel cu grapefruitul şi avocadoul. Le amesteci într-un vas încăpător cu spanacul baby şi zeama de lămâie. Presari sare şi piper după gust. Scurgi surplusul de apă rămas de la cuşcuş şi îl adaugi în vas, continuând să amesteci uşor. Stropeşti cu ulei de măsline, presari seminţele de rodie şi serveşti rece. 
      Acum ai la dispoziţie o varietate de reţete pe bază de cuşcuş. Dă click pe imaginile de mai jos pentru a accesa reţetele.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      16 aripioare 4 linguri concentrat de rodie (melasă de rodie) 4 linguri ulei sare, după gust piper, după gust 5 căţei de usturoi 1 linguriţă boia dulce ½ linguriţă boia iute 2 linguri seminţe de rodie, pentru decor frunze de pătrunjel, pentru decor Speli aripioarele şi le usuci cu şerveţele de hârtie. Faci o marinată din concentrat de rodie, ulei, sare, piper, usturoi zdrobit, boia dulce şi iute. Ungi aripioarele şi le laşi la marinat 2-3 ore, în frigider.
      Le pui într-o tavă, cu tot cu zeama lăsată, şi le dai la cuptor, la foc mediu, până se gătesc. Le scoţi pe un platou şi le serveşti fierbinţi, decorate cu seminţe de rodie şi frunze de pătrunjel.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      La prima vedere biscuiții digestivi par alegerea ideală pentru a menține digestia optimă, dar există foarte multe mituri legate de această gustare crocantă. Este foarte important să nu clasifici un anumit produs numai după numele pe care îl are. Termenul „digestivi” din denumirea biscuiților te-ar putea face să crezi că sunt un remediu pentru prevenirea crampelor, a balonării sau a constipației.
      Numele acestor biscuiți își are originea în secolul al XIX-lea, când într-adevăr impulsionau digestia pentru că erau preparați din făină neagră și conțineau bicarbonat de sodiu. Versiunea modernă de biscuiți digestivi s-a distanțat, însă, de rețeta inițială și, în unele cazuri, poate include făină integrală.
      În prezent biscuiții digestivi sunt produși la scară industrială și au drept ingrediente de bază făina integrală, bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de amoniu, acidul malic, acidul tartaric, uleiul vegetal, laptele praf semidegresat și zahărul. Din păcate bicarbonatul de sodiu din biscuiții digestivi de la raft nu va stimula digestia pentru că temperaturile ridicate din timpul preparării biscuiților îi alterează proprietățile.
      Dacă ronțăiai acești biscuiți gândindu-te că obții multe beneficii pentru sănătate este cazul să devii mai prudent pentru că nu îți oferă o cantitate foarte ridicată din nutrienții de care are nevoie organismul tău.
       Profilul nutrițional al biscuiților digestivi
      Cât de mulți biscuiți digestivi mănânci lângă un ceai? 2 sau 10? Potrivit specialiștilor, nu este cazul să consumi porții prea mari, ci să restrângi cantitatea consumată. Numai 2 biscuiți digestivi conțin 150 de calorii, 20g de carbohidrați, 6g de grăsimi, 5g de zahăr, 2g de proteine, 1g de fibre și 0,1g de sodiu. Ține cont când desfaci un pachet că fiecare bucată are 70 de calorii și nu exagera dacă vrei să te menții în formă și să previi acneea sau îmbolnăvirile.
      Sunt biscuiții digestivi sănătoși sau nu?
      Conținutul de zahăr al acestor biscuiți este foarte ridicat, iar experții îi clasifică drept un aliment care necesită multă atenție când este inclus în meniul zilnic.În componența biscuiților se regăsesc atât calorii inutile, cât și grăsimi nesănătoase. Chiar dacă biscuiții digestivi conțin cantități reduse de proteine și fibre, acestea nu sunt suficiente pentru a susține o dietă sănătoasă, care oferă necesarul zilnic din principalele tipuri de nutrienți. 
      De asemenea, biscuiții digestivi conțin o cantitate semnificativă de sodiu. Dacă vei mânca 10 biscuiți de acest tip va fi ca și cum ai fi ronțăit o pungă de chips-uri. Din acest motiv persoanele care au fost diagnosticate cu hipertensiune arterială trebuie să evite consumul lor zilnic.
      Nu îți oferă alte vitamine și minerale, iar laptele adăugat în compoziția lor nu conține decât o cantitate extrem de redusă de calciu. Biscuiții digestivi conțin 10% grăsimi saturate, care provin din ulei vegetal prelucrat la temperaturi foarte ridicate, nefiind recomandați persoanelor care au probleme cu nivelul prea ridicat al colesterolului.
      În concluzie, nu pot fi considerați decât o gustare ocazională și nu este cazul să te gândești la ei de fiecare dată când bei un ceai sau când îți iei o pauză pentru că ai putea neutraliza efectele benefice ale băuturilor sănătoase sau ale altor alimente care conțin multe vitamine utile. Dacă simți că nu-i poți evita complet, este indicat să-ți alegi 1-2 zile la nivel de săptămână când poți gusta câte 2 biscuiți. Nu depăși această cantitate și nici nu mări frecvența gustărilor pentru că vei avea probleme din cauza excesului de calorii, a riscului ridicat de retenție de apă și a influenței negative asupra glicemiei.
      eva.ro
    • alexandrarum
      De alexandrarum
      Ai grijă să stai la soare numai după ce ai folosit o cremă de protecție. Iar după ce te-ai bronzat, când pielea este roșie, iritată și te ustură, ar fi bine să folosești imediat o loțiune pentru pielea bronzată, pe care o poți face numai din ingrediente naturale.
      Uleiuri organice pentru pielea bronzată
      Oricât de sănătos și frumos ți se pare bronzul, în traducere liberă înseamnă piele arsă de soare. Astfel că trebuie să ajuți pielea să se regenereze, să capete rezistență față de razele ultraviolete și să scape de iritații.
      Uleiurile organice te ajută cel mai bine să îți păstrezi pielea catifelată și hidratată și să îți păstrezi totodată și bronzul. Cu o loțiune organică pentru pielea bronzată, acesta nu se va mai exfolia la numai câteva zile după ce ai stat la plajă.
      Iată de ce ai nevoie pentru loțiunea de după plajă
      Vizitează un magazin cu produse organice și cumpără unt de shea, ulei de măsline extravirgin, ulei esențial de morcov, gel de aloe vera, un iaurt de capră bio și esențe florale după bunul plac.
      Combină apoi acasă, într-un borcan de sticlă bine spălat și dezinfectat cu alcool sanitar:
      3 linguri unt de shea 1 lingură ulei de măsline 1 lingură ulei esențial de morcov 5 linguri iaurt 5 linguri gel de aloe vera 10 picături de esență parfumată florală Este important ca borcanul tău să aibă un capac cu filet și să păstrezi loțiunea la frigider. Ea acționează ca un balsam pentru pielea bronzată sau arsă de soare și o ajută să se refacă, păstrând totodată nuanța frumoasă a bronzului, în special datorită uleiului de morcov.
      libertateapentrufemei.ro
  •