Aripioare picante cu rodie


    Aripioarele condimentate, glazurate şi lipicioase sunt întodeauna o idee bună la cină. Se prepară imediat, iar rezultatul va fi cel aşteptat: toată lumea se va linge pe degete. 

aripioare-picante.jpg

Ingrediente

  • 16 aripioare
  • 4 linguri concentrat de rodie (melasă de rodie)
  • 4 linguri ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă boia dulce
  • ½ linguriţă boia iute
  • 2 linguri seminţe de rodie, pentru decor
  • frunze de pătrunjel, pentru decor

Speli aripioarele şi le usuci cu şerveţele de hârtie. Faci o marinată din concentrat de rodie, ulei, sare, piper, usturoi zdrobit, boia dulce şi iute. Ungi aripioarele şi le laşi la marinat 2-3 ore, în frigider.

Le pui într-o tavă, cu tot cu zeama lăsată, şi le dai la cuptor, la foc mediu, până se gătesc. Le scoţi pe un platou şi le serveşti fierbinţi, decorate cu seminţe de rodie şi frunze de pătrunjel.

clickpoftabuna.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      150 g cuşcuş 150 g baby spanac 1 rodie  1 avocado 1 grapefruit roşu, opţional 2 cepe roşii mici 1 roşie mare zeama de la 1/2 de lămâie  10 ml ulei măsline  sare, după gust piper, după gust Mod de preparare
      Înmoi cuşcuşul în 400 ml apă fierbinte şi dai deoparte. 
      Tai coaja groasă a rodiei cu cuţitul, rupi fructul în jumătate. Îl ţii în palmă, cu coaja în sus, având degetele desfăcute. Începi să baţi uşor în coajă cu muchia unui cuţit, iar seminţele vor începe să cadă. Le dai deoparte.
      Speli cepele şi roşia şi le toci mărunt. Procedezi la fel cu grapefruitul şi avocadoul. Le amesteci într-un vas încăpător cu spanacul baby şi zeama de lămâie. Presari sare şi piper după gust. Scurgi surplusul de apă rămas de la cuşcuş şi îl adaugi în vas, continuând să amesteci uşor. Stropeşti cu ulei de măsline, presari seminţele de rodie şi serveşti rece. 
      Acum ai la dispoziţie o varietate de reţete pe bază de cuşcuş. Dă click pe imaginile de mai jos pentru a accesa reţetele.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      250 g unt  1 ou 1 gălbenuş 150 g zahăr pudră 1 praf de sare 30 ml lapte 1 esenţă de vanilie 400 g făină Pentru uns
      1 gălbenuş 3-4 linguri lapte Pentru ornat
      300 g iaurt cremos 2 linguri zahăr pudră seminţele de la 1 rodie Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, laptele şi esenţa de vanilie până obţii o spumă aerată şi fină. Adaugi oul şi gălbenuşul şi continui să mixezi. La final, pui sarea şi făina cernută.
      Mogenizezi aluatul, îl laşi la frigider o oră. Pe un blat presărat cu puţină făină, întinzi foi de ½ cm grosime şi decupezi biscuiţi cu diametrul de 4-5 cm, cu ajutorul unei forme rotunde sau al unui pahar. Din resturi întinzi din nou foi şi decupezi forme până termini aluatul. Dacă aluatul se încălzeşte şi devine prea moale, îl mai pui 20 de minute la frigider.
      Aşezi biscuiţii în tăvi cu hârtie de copt, îi ungi cu gălbenuş amestecat cu lapte şi îi coci în cuptorul preîncălzit, 12-15 minute, la foc mediu, până se rumenesc. Când sunt gata, îi laşi să se răcească complet.
      Tai coaja groasă a rodiei cu cuţitul, rupi fructul în jumătate. Îl ţii în palmă, cu coaja în sus, având degetele desfăcute. Începi să baţi uşor în coajă cu muchia unui cuţit, iar seminţele vor cădea.
      Amesteci iaurtul cu zahărul pudră, pui pe fiecare biscuit câte o lingură de amestec şi presari seminţe de rodie. 
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare aripioare de pui caramelizate:
      - un kilogram de aripioare
      - două linguri cu ulei de măsline
      - o jumătate de cană cu sos de soia
      - două linguri de ketchup
      - o ceaşcă cu miere
      - un căţel de usturoi
      - sare şi piper, după gust.
      Mod de preparare:
      Încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius.
      Într-un bol mic, amestecă uleiul, sosul de soia, ketchup-ul, mierea, usturoiul, sarea şi piperul.
      Spală şi curăţă aripioarele, după care unge-le cu amestecul obţinut mai sus şi aşează-le într-o tavă.
      Dă-le apoi la cuptor timp de o oră ori până sosul este caramelizat.
      Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •