8 efecte surprinzătoare ale ghimbirului


    Ghimbirul este un aliat al frumuseţii, întăreşte sistemul imunitar şi înlătură greţurile. Medicul Luminiţa Florea a explicat ce alte roluri importante poate avea în viaţa noastră.

575814701e555_ghimbir.jpg

 

“Ghimbirul (cunoscut şi ca piperul alb) este numele unei plante aromatice bogate în uleiuri eterice, deosebit de preţuită în bucătăriile orientale din India, Malaezia, Nepal, Bangladesh. În Canada, Australia, Jamaica, Kenya se consumă o aşa-zisă "bere" din ghimbir (ginger beer) care de fapt este o băutură non-alcoolică, răcoritoare. Substanţele active importante pe care le conţine ghimbirul sunt compuşi specifici numiţi gingeroli (fenoli, ulei volatile), efectele lor acoperind un spectru larg de afecţiuni sau probleme de sănătate”, spune medicul specialist în diabet şi nutriţie Luminiţa Florea, de la clinica ProVita, pentru Gândul.

 

1. În răceală, ceaiul de ghimbir este un calmant ideal pentru inflamaţia gâtului, răguşeală şi febră. Acţionează asupra plămânilor, ajută la eliminarea mucozităţilor, are efect decongestionant respirator.

 

2. De asemenea, sub formă de ceai, are efecte remarcabile în tratarea edemelor.

 

3. Indigestia poate fi tratată cu ghimbir proaspăt. Este calmant pentru durerile abdominale, ajută la uşurarea digestiei, elimină gazele, are efecte antiemetice (înlătură senzaţia de vomă).

 

4. Ghimbirul este folosit ca antidot în caz de rău de mare, dar şi pentru pentru combaterea răului de altitudine, de maşină, de mişcare de rotaţie.

 

5. Efecte antialergice – tratează bronşita şi astmul bronşic (folosit ca adjuvant al tratamentelor medicamentoase clasice, sub formă de tinctură de ghimbir).

 

6. Acţionează la nivel neurologic, înlătură durerile de cap de natură nevralgică şi spastică.

 

7. Este folosit pentru înlăturarea greţurilor şi a stării de vomă la femeile însărcinate.

 

8. Fiind bogat în magneziu, fosfor şi aminoacizi, ghimbirul este omniprezent în industria dermatocosmetică, în cremele revitalizante pentru faţă, în loţiunile pentru tratamentul alopeciilor, component al parfumurilor.

 

csid.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.