8 ceaiuri care fac minuni


    Ceai verde

    • diminueaza semnificativ nivelul glucozei din sange;
    • stimuleaza activitatea cerebrala, fiind puternic antioxidant si diuretic;
    • consumat dupa fiecare masa, intensifica arderile din organism, ajutand astfel la slabit;
    • infuzia din ceai verde si menta hidrateaza si regleaza temperatura corpului in raport cu cea a mediului; astfel, vei suporta mai usor canicula.

    STIAI? Intr-un clasament al celor mai populare bauturi din lume, ceaiul verde ocupa locul al doilea, pe primul situandu-se apa.

ceai_verde.jpg

Limonada cu ierburi aromate

Prepara o infuzie din ceai verde, o crenguta de rozmarin si cateva frunze de busuioc proaspat. Dupa cinci minute, strecoara si lasa la racorit. Intre timp, stoarce o lamaie in 500 ml de apa rece si toarna in formele pentru gheata, apoi da la congelator. Serveste ceaiul cu cuburi acrisoare de gheata, impreuna cu felii subtiri de lamaie.

652x450_020463-limonada.jpg

Fructe de padure

 

  • este un tonic fizic si psihic;
  • vitaminizeaza si regenereaza;
  • consumat caldut, cu sau fara adaos de miere, ajuta la reducerea edemelor (picioare si maini umflate);
  • mareste rezistenta corpului la caldura;
  • efect racoritor;
  • tonifica sistemul nervos.

90.jpg

STIAI? Afinele contin mai multi antioxidanti decat orice alt aliment, fiind de trei ori mai bogate in aceste substante decat vinul rosu sau ceaiul verde.

Cocktail „La taclale”

Invita-ti prietenele dupa-amiaza la un pahar racoritor. Pregateste din timp o infuzie de ceai. Prepara o cantitate suficienta – pune o parte la rece si o alta direct in tavitele pentru gheata. Serveste-l cu cuburi de gheata, frunze proaspete de menta si un strop de sirop de fructe de padure.

Hibiscus

  • dulce, astringent, racoritor;
  • reduce transpiratia in zilele de canicula;
  • ajuta la purificarea sangelui, favorizeaza cresterea parului;
  • atenueaza simptomele premenstruale si tine in frau bufeurile postmenopauza;
  • folosit extern, grabeste vindecarea ranilor si mareste elasticitatea pielii;
  • sub forma de cataplasme, devine protector al pielii in calea radiatiilor ultraviolete.

Hibiscus-flower-and-tea.jpg

Cocktail romantic

Prepara o infuzie, 2-3 flori la o cana cu apa fierbinte, si lasa sa se raceasca. Da pulpa a 3-4 piersici foarte coapte pe razatoare. Adauga o lingurita cu miere, amesteca bine si da la congelator pentru o ora, amestecand din sfert in sfert de ora. Serveste cu ceai rece si felii de portocala. Daca iti place mai mult, prepara un piure din pepene galben, da la congelator pentru o jumatate de ora si adauga in ceaiul rece. Continutul crescut de potasiu din pepene mentine organismul la o temperatura constanta.

ceai-cu-ghimbir.jpg

Ghimbir

  • stimuleaza circulatia sangelui;
  • revigoreaza si tonifica, ajutand organismul sa faca fata mai usor la caldura si efort fizic;
  • calmeaza durerile abdominale, regleaza digestia si accelereaza metabolismul;
  • se prepara dintr-o lingurita de radacina maruntita la 250 ml de apa; se lasa sa fiarba acoperit trei minute.
  • Biscuiti cu scortisoara si ghimbir

Ai nevoie de: 130 g unt, 180 g zahar pudra, 300 faina, 1 ou + 1 galbenus, 3 linguri cu ceai de ghimbir, ½ pachet praf de copt, o lingurita rasa cu scortisoara anason. Freaca zaharul si untul, adauga oul intreg si galbenusul, ceaiul si praf de sare. Amesteca faina cu praful copt, scortisoara si un varf de cutit de anason.

Incorporeaza-le in compozitia de unt si framanta un aluat pe care-l dai la rece o ora. Intinde o foaie potrivit de groasa si decupeaza biscuiti de diferite forme. Coace 10-15 minute pe tava presarata cu faina, apoi tavaleste-i prin zahar pudra si savureaza-i alaturi de ceai.

Levantica

  • infuzia de planta uscata (1-2 lingurita de planta la o cana cu apa fiarta) este recomandata in tratamentul agitatiei nervoase si in starile de insomnie;
  • are rol stimulator, de tonic fizic si psihic;
  • infuzia concentrata de levantica are efect diuretic, ajutand la eliminarea apei din tesuturi si reducand edemele;
  • extern, sub forma de bai, infuzia este utila celor care sufera de tulburari cronice de somn si incordari musculare;
  • in zilele caniculare, o baie generala aromatizata (50 g flori de levantica la 1 litru de apa clocotita) are actiune calmanta, reconfortanta si revigoranta.

TÉ-LAVANDA-IMAGEN.jpg

Fursecuri pentru ora 5

Ai nevoie de 400 g de faina, 200 g de unt, 100 g de zahar, 2 linguri cu ceai de levantica, un praf de sare si flori de levantica uscata. Freaca untul cu zaharul, pune un praf de flori uscate, unul de sare si ceaiul. Adauga treptat faina si framanta un aluat. Da-l la congelator doua ore. Intinde o foaie subtire si decupeaza cercuri cu un pahar. Sunt biscuitii ideali pentru ceaiul de la ora 5.

Iasomie

  • are proprietati de calmare si relaxare, de regenerare a energiei fizice, de mare ajutor in perioadele de oboseala si surmenaj fizic sau psihic;
  • ia cu mana migrenele;
  • imbunatateste circulatia sangelui, regland tensiunea arteriala;
  • combinat cu ceaiul verde, este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca;
  • se foloseste si in cosmetica, in special pentru persoanele cu ten gras, ajutand la reglarea sebumului.

 

ceai_iasomie_1.jpgCocktail energizant

Infuzeaza o lingura cu flori uscate intr-o cana cu apa clocotita. Lasa cinci minute, strecoara si da la rece. Toarna ceaiul in tavita pentru gheata si pune- o la congelator. Curata ½ pepene rosu de coaja si samburi, pune-l in blender cu un pahar cu zmeura, 2-3 frunze de menta si o lingurita cu miere. Toarna amestecul in pahare inalte, pana la jumatate, adauga ceai inghetat, bucati de pepene si felii de lamaie.

Pelin

  • este un tonic puternic, actioneaza ca stimulent al digestiei si ca detoxifiant (favorizeaza eliminarea substantelor toxice din organism);
  • favorizeaza activitatea cerebrala;
  • stimuleaza rezistenta naturala a organismului, fiind de mare ajutor in zilele caniculare;
  • reduce febra, elimina durerile de cap, senzatia de voma si vertijul;
  • folosit extern, calmeaza pielea arsa de soare, favorizeaza cicatrizarea ranilor si reduce riscul suprainfectarilor.

pelin, ceai de pelin.jpg

Briose cu fulgi de ciocolata

Ai nevoie de 2 oua, 1½ cani cu lapte, ½ cana cu ceai de pelin, 1½ cani cu zahar, 2 cani cu faina, 1 pachet cu praf de copt si 2 pachete cu zahar vanilat, fulgi de ciocolata si un praf de sare. Bate ouale cu zaharul, apoi zaharul, laptele, ceaiul si zaharul vanilat. Amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare si compozitia de ou. Adauga fulgi de ciocolata dupa preferinta. Toarna in forme si da la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
 

Menta

  • o ceasca cu ceai de menta dupa fiecare masa stimuleaza digestia;
  • infuzia de menta este utila in starile de oboseala, suprasolicitare intelectuala, stres sau epuizare;
  • in amestec cu ceai verde, menta este energizanta si stimuleaza celulele nervoase;
  • infuzia calduta de menta, in care pui o felie de portocala, putina scortisoara si miere, are efect racoritor si calmant;
  • extern, frunzele de menta adaugate in apa de baie au efect racoritor;
  • tot extern, cateva frunze de menta oparite, aplicate pe fata timp de zece minute, sunt de ajutor in cazul persoanelor a caror fata transpira.

menta1.jpg

Compot aromat

Fierbe in apa cu putin zahar si scortisoara 2-3 mere decojite si taiate cubulete, apoi lasa la racorit. Prepara o infuzie din menta, in care sa adaugi 3-4 felii de lamaie. Serveste ceaiul rece, in pahare generoase, incarcate cu fructe din compot si cuburi de gheata. O frunza de menta drept decor si esti gata de o sueta „racoroasa” alaturi de prietene.

femeia.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • alexandrarum
      De alexandrarum
      Care sunt cele mai bune ceaiuri contra răcelii?
      Ceaiul este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru a crește imunitatea și a ameliora simptomele unei răceli. Există patru tipuri de ceai: verde, negru, oolong și ceaiul alb. Restul, deși sunt numite ceaiuri, sunt mai degrabă infuzii de plante, dar asta nu înseamnă că nu au proprietăți asemănătoare la fel de puternice.
      Ceaiul roșu sau rooibos este folosit drept remediu împotriva durerilor de cap, a insomniei, astmului, eczemelor și a alergiilor, a hipertensiunii și a îmbătrânirii premature. Unul dintre beneficiile acestui tip de ceai este dat de faptul că nu conține cofeină, așa că poate fi consumat la orice oră din zi. De asemenea, conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, care ajută la îmbunătăţirea digestiei și crește imunitatea.
      Ceaiul de măceșe este ideal pentru a combate răceala și este unul dintre cele mai populare remedii naturiste. Măceşele conțin de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele și de 200 de ori mai multă decât merele. Ele sunt și o sursă importantă de vitamina A, de vitamine din complexul B și de vitamina K. Pe lângă întărirea imunității, ceaiul de măceșe alungă semnele de oboseală, îmbunătățește digestia și are proprietăți antiinflamatoare, care ajută la combaterea alergiilor. Pentru a prepară o cană de ceai de 250 de ml aveți nevoie de doar două lingurițe de fructe, pentru a obține o băutură aromată și eficientă.
      Ceaiul din flori de soc este un detoxifiant excelent pentru organism, ceea ce îl face un supliment foarte bun în curele de slăbire. Florile de soc au proprietăți diuretice, antiinflamatoare, antiseptice și antivirale, ceea ce face din acest ceai un remediu miraculos, dacă îl consumați în prima faza a răcelii. Acesta va debloca retenția de apă din organism, iar în cazul celor care au astm sau bronșită va reduce inflamația căilor respiratorii.
      Ceaiul de tei are un ușor efect sedativ, motiv pentru care nu este indicat pentru consum femeilor însărcinate sau șoferilor. De asemenea, teiul are proprietăți calmante, fiind un antidepresiv și un euforizant natural. În răceli, ceaiul de tei ajută la scăderea febrei, favorizează transpirația, ajutând la eliminarea toxinelor din organism, și tratează migrenele puternice.

      Ceaiul de crețușcă atenuează durerile de cap și ajută la scăderea febrei, favorizează transpirația și elimina rapid toxinele din organism. Acest ceai conține salicozice, care odată ce ajung în organism sunt transformate în acid salicilic, un antiseptic natural care omoară virusurile și bacteriile.
      Ceaiul de urzică este un bun detoxifiant, reduce retenția de apă, combate anemia și oboseala, revitaminizează organismul și redă echilibrul sistemului imunitar, ceea ce îl face potrivit nu numai pentru stările gripale, ci și pentru a fi consumat în mod regulat. Proprietățile sale antiinflamatoare îl fac benefic și pentru uz extern. Compresele cu ceai de urzici pot fi aplicate pe zonele cu eczeme, rozacee sau iritații, iar acestea se vor diminua.
      Ceaiul de mușețel este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste și este folosit încă din antichitate, când egiptenii îl venerau tocmai datorită proprietăților sale. Mușețelul este ideal în combaterea gripei, deoarece are acțiune calmantă, dezinfectantă, antiiflamatorie și antialergică. Ceaiul de mușețel ameliorează durerile de cap și de gât, reduce efectele rinitei alergice, este un somnifer natural și reduce starea de iritabilitate.
      Infuzia de mere se face din fierberea cojilor uscate de măr. Această băutură este o sursă excelență de vitamine și minerale, dar poate fi folosită și pentru a scapă de insomnii. Infuzia de mere are un gust plăcut și aromat, așa că nu este indicat să îi mai adăugați zahăr, ci poate o linguriță de miere, pentru a-i spori efectul. Infuzia de mere este un remediu foarte bun împotriva crampelor digestive și a tulburărilor abdominale, având un efect calmant. De asemenea, merele conțin vitamina C, care va ajută să luptați contra răcelilor și să va întăriți imunitatea.
      Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru tuse?
      Când răceală avansează și apare tusea, nu mai este suficient să beți un ceai fierbinte, ci aveți nevoie de niște plante care să vă ajute să expectoraţi în mod natural și să vă ajute să respirați mai ușor. Tusea seacă este un simptom care vă poate aduce multe nopți albe și care vă epuizează organismul. Când bronhiile sunt astupate cu secreții de mucus greu de expectorat, și respirația este îngreunată.
      Pentru a scapă de tuse, iată câteva leacuri care pot da rezultate:
      Ceaiul de ghimbir ajută la curățarea plămânilor, dar este eficient și împotriva bronșitei și a astmului, la adulți, sau a bronșitei astmatiforme, care apare de regulă la copii. Ghimbirul are acțiune expectorantă, astfel că vă ajută să eliminați secrețiile care blochează respirația. În plus, acesta decongestionează căile nazale superioare, redă umezeala mucoasei gâtului și vă scapă astfel de senzația de gât uscat și inflamat.

      Ceaiul de salvie conține o combinație de compuși activi precum antioxidanții numiți polifenoli, favonoizi, picrosalvina, dar și uleiuri volatile precum tuya. Salvia este folosită și la fabricarea numeroaselor medicamente, tocmai datorită efectelor sale benefice asupra sănătății. În răceli, ceaiul de salvie poate calma tusea seacă, reduce inflamația la nivelul căilor respiratorii și ușurează plămânii de secrețiile de mucus. Iar efectul sau antiseptic ajută la dezinfectarea bronhiilor și a căilor respiratorii superioare.
      Ceaiul de nuci se face prin fierberea cojilor de nuci verzi sau uscate, fiind un cunoscut remediu în tratarea „tusei fumătorului”. O mână de coji de nuci se fierbe în 300 de ml de apă, iar ceaiul se consumă rece, înainte de micul dejun. Acesta are un efect benefic asupra plămânilor, pe care îi curaţă și ajută la eliminarea substanțelor toxice.
      Ceaiul de ceapă este un remediu natural pentru tuse și pentru durerile de gât, iar pentru a vedea rezultate este indicat să consumați 2-3 căni pe zi. Pentru a-l prepara, tot ce trebuie să faceți este să zdrobiți o ceapă de mărime medie, să o fierbeți în 300 de ml de apă. Când ceaiul se răcește, puteți adaugă câteva lingurițe de miere.
      Sfaturi utile de preparare a ceaiului ca la carte:
      - Ceaiul trebuie consumat proaspăt, altfel își pierde proprietățile.
      - Ceaiurile nu sunt o alternativă la tratamentul medicamentos, ci doar un suport. Pentru sănătatea dumneavoastră, nu este indicat să renunțați la medicamentele prescrise de doctor.
      - Ceaiul nu trebuie consumat foarte fierbinte, așa cum se credea până nu de mult, dar nici rece. Acesta trebuie să fie călduț, suficient cât să poată fi sorbit cu guri mici.
      - Ceaiul se prepară pe aragaz, nu la cuptorul cu microunde, pentru că pe ochiul de aragaz veți avea un control mai bun asupra temperaturii și a infuzării.
      - Evitați ceaiurile care nu sunt 100% naturale, pentru că acestea pot conține conservanți periculoși pentru sănătate sau substanțe care anulează eficientă ceaiului.
      - Nu puneți mierea când ceaiul este fierbinte. La temperaturi înalte, mierea poate deveni toxică. Este indicat să o adăugați când ceaiul este gata de băut.
      Puteți îmbunătăți efectul oricărui ceai dacă îl beți cu o felie de lămâie.
      raidnatura.ro.
    • julia122997
      De julia122997
      Pentru sănătatea noastră nu e important doar ce mâncăm, ci şi ce respirăm. Şi de multe ori, aerul încărcat cu microorganisme care intră în plămâni şi apoi se răspândesc în totul corpul, ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama, susține nutriționista.
      „Răul din viaţa noastră nu vine din mâncare, ci din aer. De câte ori ne îmbolnăvim sau nu ne simţim bine, primul gând care ne trece prin cap este „trebuie să fiu mai atent la alimentaţie, să mănânc sănătos!”
      Simţim nevoia să dăm vina pe ceva concret, logica minţii noastre are nevoie de o relaţie cauză-efect, nu putem accepta că răul sau boala vin din senin. Şi ce vinovat mai bun să existe decât mâncarea, singurul element exterior pe care, vrem-nu vrem, îl introducem zilnic în organism. Mâncarea, bat-o vina, este principalul suspect pentru că pe ea o vedem, o ducem cu mâna noastră la gură.
      Însă, ca în orice film poliţist, vinovatul se dovedeşte a fi întodeauna cel la care nu te gandeşti, pe care nu-l bagi în seamă, care trece neobservat. Şi da, când vine vorba de sănătatea noastră, este important ce mâncăm, dar mult mai important este ce respirăm.
      Universul în care ne desfăşurăm viaţa pare simplu şi clar dacă e privit cu ochiul liber, însă văzut printr-o lupă devine ameninţător şi complicat. „Duşmanii nevăzuţi” era titlul unui documentar care dezvăluia lumea microscopică ce ne înconjoară, de la paraziţi, acarieni, virusuri şi bacterii, până la praf şi mucegai”.
      Asistăm la o explozie a bolilor autoimune
      „Aşa cum mâncarea trece din tubul digestiv în sânge, la fel şi microorganismele din aer intră în plămâni şi de acolo se împrăştie în tot corpul. Din păcate, nu percepem riscul îmbolnăvirii pe cale respiratorie, din simplu motiv că nu putem vedea cu ochiul liber aceşti agenţi patogeni – dar asta nu înseamnă că ei nu există!
      În prezent, asistăm la o explozie a bolilor autoimune şi la o escaladare dramatică a numărului de persoane care suferă de alergii, afecţiuni al căror factor declanşator rămâne de multe ori necunoscut. Se spune că e uşor să te aperi dacă ştii cine îţi sunt duşmanii însă, în cazul afecţiunilor cu poartă de intrare respiratorie duşmanii sunt nevăzuţi, necunoscuţi şi, culmea, nici măcar nu e în puterea noastră să îi eliminăm. Cum ar trebui să procedăm atunci când aerul din oraşul nostru este poluat, ce ar trebui să facem atunci când ieşim pe stradă?”
      ea.md
    • julia122997
      De julia122997
      Deși nu resimt aceeași presiune cu a cuplurilor care nu reușesc să aibă un copil, cele care au un copil, dar nu reușesc să-l aibă pe al doilea trec prin dificultăți la fel de mari. 
      În cazul femeilor sub 35 de ani, se consideră că se confruntă cu infertilitatea după 12 luni de încercări de a rămâne însărcinată, iar în cazul celor de peste 35 de ani, infertilitatea este luată în calcul după șase luni de încercări, a explicat Jacqueline Ho, expert în infertilitate la Keck Medicine of USC. 
      Elise G., o mamă cu doi copii din Boston, s-a confruntat cu infertilitatea secundară când și-a dorit să devină mamă pentru a două oară. „Cand l-am avut pe primul, ne-am căsătorit și deși credeam că o să dureze ceva până când voi rămâne însărcinată, am rămas din prima luna. Am presupus că atunci când voi fi pregătită să încerc pentru al doilea, voi putea controla momentul”, a povestit ea. 
      Lucrurile n-au mers, însă, așa cum se aștepta Elise. După nouă luni de încercări, a urmat o consultație la endcrionolog. Câteva țeste standard au indicat că ea avea un nivel anormal de scăzut al hormonului feminin, iar soțul avea un număr redus de spermatozoizi, iar aceștia aveau o mobilitate scăzută – doi factori care pot contribui la infertilitate. 
      Încapacitatea de a concepe după o prima sarcină afectează aproximativ 10% din cuplurile din toată lumea, deși pierderile de sarcină pot fi incluse în definiția infertilității secundare. Mai multe studii, îndeosebi cele din SUA, nu fac o diferență între infertilitatea primară (cea a cuplurilor care nu pot avea copii) și cea secundară, așa că e dificil de știut cu exactitate câte femei nu reușesc să aibă al doilea copil. 
      De ce nu se discută despre infertilitatea secundară 
      Problemele cu care se confruntă femeile și cuplurile care își doresc cu ardoare al doilea copil nu sunt deloc mici. „Persoanele care se confruntă cu infertilitatea secundară se pot simți ignorate în discuțiile despre infertilitate pentru că ele au deja un copil”, explică Angela K. Lawson, psiholog la Northwestern Medicine Fertility and Reproductive Medicine.
      „Am simțit efectiv că nu puteam vorbi despre asta, în special cu prietenele despre care știam că au avut probleme de infertilitate la primul lor copil sau care se confruntau chiar atunci cu infertilitatea”, confirmă Elise. „Atat de mulți oameni încercau să ajungă în punctul în care noi eram deja, încât ar fi părut prea egoist să mă plâng că nu pot concepe a două oara”, a adăugat ea. 
      Oricum am privi-o, infertilitatea e infertilitate și dacă n-ai copii și dacă ai, dar mai vrei. Pe măsură ce această dorință crește, iar eșecurile se adună, frustrarea și neîncrederea devin distrugătoare. InStyle prezintă factorii obișnuiți care conduc la infertilitate și ce poți face dacă treci prin așa ceva. 
      Vârsta 
      Este cel mai important factor asociat cu infertilitatea. „Calitatea și cantitatea ovulelor intră în declin de-a lungul timpului”, arată Kara Goldman, profesor asistent de obstetrică și ginecologie la Northwestern University. Numărul sarcinilor pierdute și anomaliile cromozomiale cresc odată cu vârstă, începând de la 35 de ani în sus, adaugă Jacqueline Ho. Apropiindu-se de 35 de ani și cu un soț cu 10 ani mai în vârstă, Elise a fost afectată de acești factori. 
      Schimbarea stilului de viață 
      Încă nu știm pe deplin cum ne pot afecta fertilitatea anumite alimente, dar menținerea unei greutăți optime este esențială. Greutatea poate avea legătură cu ovulația neregulată, un factor important care influențează capacitatea de a rămâne însărcinată, arată Dr. Ho, la fel și exercițiile fizice excesive. Alți factori care țin de stilul de viață, precum fumatul și consumul de alcool, pot reprezenta un risc mai mare pentru infertilitate. 

      O operație sau complicații ale unei sarcini anterioare 
      Dacă primul copil s-a născut prin cezariană, operația din abdomen și pelvis poate conduce la formarea unor țesuturi cicatriciale. „Trompele uterine sunt structuri fragile care pot fi blocate când există o inflamație sau un țesut cicatricial în apropiere”, arată Dr. Ho. 
      Dacă trompele sunt blocate, ovulele nu mai pot ajunge în uter, iar spermatozoizii nu le pot atinge. Dacă placentă rămâne în uter după naștere, există un risc crescut de a avea și țesuturi cicatriciale. Alte intervenții în uter, precum dilatarea sau chiuretajul pentru a îndepărta țesut din uter pot condduce la apariția țesutului cicatricial. 
      În cazuri rare, sângerarea abundență după naștere poate afecta celulele din creier implicate în producerea hormonilor necesari pentru ovulație, explică Dr. Ho. 
      Infertilitatea masculină 
      Scăderea cantității de spermă a partenerului, în special din cauza unor factori de stil de viață precum fumatul, joacă un rol în infertilitate. Între 40 și 50% din cazuri, infertilitatea masculină este cea care împiedică sarcină. Femeile au tendința de a se învinovăți, mai ales dacă au născut o data, dar infertilitatea implică doi oameni. 
      În cazul Elișei, cantitatea redusă de spermă și mobilitatea scăzută a spermatozoizilor au fost de vina. În cele din urmă, fertilizarea în vitro a ajutat cuplul să conceapă al doilea copil. Dar Elise spune că vrea că oamenii să știe că, deși infertilitatea e o problemă care cade aproape întotdeauna pe umerii femeilor, „infertilitatea nu este o problemă a femeilor, este o problemă a cuplului”. 
      Ce poți să faci dacă te confrunți cu infertilitatea secundară? 
      În primul rând, trebuie să faci un nou set complet de analize, recomanda Dr. Goldman. Acesta va include un istoric detaliat al ciclurilor menstruale, o ecografie a trompelor uterine și a uterului, o analiză a nivelului de ovule și o analiză a spermei. 
      Recomandarea generală pentru infertilitate este că, sub 35 de ani,  mergi la un doctor după un an de încercări, iar 35 de ani,  mergi la o consultație după  luni. Dar nu trebuie  aștepți. „In cele  multe cazuri de infertilitate, este indicat  ceri ajutor  repede decât prevăd aceste recomandari”, spune Dr. Goldman. Intervenția poate probleme tratabile iei din timp măsurile utile – de exemplu fecundarea  vitro. 

      5 sfaturi ale experților 
      Emoțiile nu  programabile 
      Poți fi un copil, dar profund nu reușești unul, spune Dr. Angela Lawson. 
      Fii cu ceea ce trăiești 
      Femeile care se  cu infertilitatea dispuse grupurile de sprijin vorbească cu prietenele decât cele care au infertilitate. Ele acumulează sentimente negative precum stresul, izolarea, anxietatea  depresia,  Emily Dosett, profesor asistent la Keck School of Medicine of USC. 
      Ajută-i pe ceilalți că să te ajute 
      Spune-le oamenilor ce anume te-ar ajută, recomanda Lawson. De exemplu, dacă îți dorești doar că cineva să audă ce ai de spus, poți să zici ceva de genul: „Ar fi de mare ajutor să am pe cineva care să mă asculte.” Dacă îți dorești doar să ai pe cineva care să-ți distragă atenția de la probleme, e în regulă s-o spui. Ghidându-i pe ceilalți te poate ajută să comunici mai bine cu ei. Iar dacă îi ajuți pe ei, și ei te ajută pe ține. 
      Solicita ajutor suplimentar 
      Dacă emoțiile tale îți afectează rutină zilnică și tonusul, atunci apelează la grupurile de sprijin. Fie că le găsești pe Facebook, fie prin intermediul organizațiilor medicale, acestea te vor ajută să nu te simți singură și copleșită de emoții. 
      Nu-ți pierde speranța 
      Așa cum ai aflat, diverși factori joacă un rol în infertilitate, iar tu și doctorul tău cunoașteți cel mai bine situația în care te afli. „Mesajul pe care l-aș adresă celorlalte femei care se confruntă cu infertilitatea este să aibă încredere în proces și să fie deschide la progresele tehnologiei moderne”, spune Dr. Ho. 
        
      Rată de succes a fertilizării în vitro tinde între 30 și 40% în rândurile femeilor sub 35 de ani. „Daca cineva poate să ducă această povară, atunci femeile o pot face”, conchide Jacqueline Ho. 
      andreearaicu.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ceaiul de cătină: beneficii și contraindicații
      Fructele mici și galben-portocalii pe care le vedem în piețe sunt adevărate comori ale toamnei. Cătina este unul dintre cele mai folosite remedii naturiste, fiind extrem de bogată în antioxidanți și cu o compoziție demnă de titlul de panaceu, transmite Știri.md cu referire la doc.ro.
      Aproape că nu există afecțiune pe care cătina să nu o poată vindeca sau la a cărei ameliorare să nu contribuie. Iar acest lucru se datorează unui mix de vitamine, minerale și substanțe active: vitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C, E, K și P, magneziu, fier, calciu, potasiu, fosfor. Iar cantitatea de vitamina C este de zece ori mai mare decât cea conținută de citrice!
      Cum se prepară ceaiul de cătină
      Pentru prepararea infuziei poți cumpăra fructe uscate de la magazinele de profil sau poți usca chiar tu fructele în cuptor, până când acestea se stafidesc și își modifică puțin culoarea. Ca și în cazul oricărei alte infuzii, peste fructele uscate se adaugă apă clocotită.
      Când se recomandă ceaiul de cătină
      Ceaiul de cătină este excelent pentru întărirea sistemului imunitar. O cană de ceai băută zilnic la începutul sezonului rece te va apăra de răceli și gripe. Poți folosi ceaiul de cătină și pentru detoxifiere, pentru energizare și îmbunătățirea stării de spirit.
      Antioxidanții din cătină întârzie îmbătrânirea pielii și te ajută să ai un ten luminos, un păr mai puternic și unghii sănătoase. Dacă suferi de acnee, psoriazis, dermatită, erupții cutanate sau eczeme, aplică o compresă cu ceai de cătină, de câteva ori pe zi, pe zona afectată. Simptomele se vor ameliora în doar câteva zile.
      Este benefic în anumite afecțiuni cardiovasculare, fiindcă fluidizează sângele, facilitează circulația acestuia, reduce nivelul de colesterol și păstrează arterele curate și sănătoase. Pentru cardiaci este recomandat consumul a  una-două căni pe zi, alături de o dieta specifică cardiacilor,  echilibrată, hrănitoare, dar saracă în sare, grasimi, dulciuri și fainoase.
      Specialiștii îl recomandă și în cazuri de afecțiuni gastrice, pentru reducerea disconfortului, mai ales în cazul balonării și durerilor difuze generate de aceasta sau în cazul afecțiunilor hepatice, datorită rolului antiinflamator și de susținere a regenerării.
      Tot datorită efectului antiinflamator, ceaiul de cătină se administrează pentru durerile articulare, în reumatism sau artroză, dar poate calma și spasmele abdominale sau durerile de cap.
      Alte afecțiuni în care e indicat consumul de ceai de cătină în scopuri terapeutice:
      Artrită Gută Colesterol mărit Arsuri gastrice Angina pectorală Tuse Arsuri solare (aplicat sub formă de comprese) Acnee, piele uscată, leziuni cutanate (aplicat sub formă de comprese) Restricțiile ceaiului de cătină
      Cătina nu este recomandată femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de diaree. Dacă suferi de anumite boli cronice caracterizate prin multiple restricții, discută cu medicul tău înainte de a bea ceai de cătină.
      Intrucât ceaiul de cătină îngreunează coagularea sângelui, acesta este contraindicat cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală întrucât crește riscul de sângerări abundente.
      De asemenea, ceaiul de cătină nu trebuie să fie consumat în timpul administrării unui tratament anticoagulant.
      doc.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Poți scăpa de durerile de cap
      Brânzeturile conțin tiramină, care poate duce la dureri de cap sau chiar migrene. Dacă și tu suferi regulat de aceste probleme, poți lua în calcul renunțarea la lactate pentru a te bucura de acest afect. În același timp, lactatele conțin vitamina B2, deci asigură-te că mănânci suficiente ciuperci, spanac sau migdale.
      Balonarea poate fi un efect al intoleranței la lactoză și se datorează faptului că mulți oameni nu au lactază, o enzimă necesară pentru digerarea corectă a laptelui. Astfel, poți observa că digestia ta se îmbunătățește. Totuși, în cazul acesta este recomandat să renunți treptat la lactate – o schimbare bruscă a alimentației te poate face chiar mai balonată.
      Sănătatea intestinală poate avea de suferit
      Tractul digestiv conține multe tipuri diferite de bacterii, atât bune, cât și rele. Anumite produse lactate cum ar fi iaurtul grecesc conțin bacterii bune și probiotice care îmbunătățesc sănătatea intestinului, deci e recomandat să le înlocuiești cu alternative care conțin culturi active.
      Poți pierde substanțe nutritive importante dacă nu ai o dietă corectă
      Lactatele conțin calciu și vitamina D, deci trebuie să te asiguri că iei aceste substanțe din alte alimente. Multe tipuri de lapte vegan sunt fortificate cu calciu și vitamina D, deci alege-le pe acelea.
      Te poți îmbolnăvi mai ușor
      Ai putea observa că sistemul imunitar devine mai slab după ce renunți la consumul de lactate, iar asta se datorează lipsei de vitamina B12. Dacă e cazul, poți consuma alimente fortificate cu această vitamină sau consultându-ți medicul, dacă vrei să iei un supliment B12.
      Pielea ta va arăta mai bine
      Unul dintre principalele beneficii are renunțării la lactate este îmbunătățirea sănătății pielii, care va fii mai curată și strălucitoare.
      Starea ta de spirit poate deveni mai stabilă
      Datorită numărului mare de hormoni care se găsesc în laptele de vacă, poți experimenta modificări ale dispoziției. Când renunți la lactate, starea de spirit poate deveni mai stabilă.
      cosmopolitan.ro
  •