6 trucuri să-ți organizezi frigiderul


  • 890
  • Un frigider organizat inseamna mancare sanatoasa si mai putine alimente aruncate. Iata 6 trucuri sa-ti organizezi frigiderul pentru a gasi in el mai usor ingredientele necesare pentru a gati sanatos.

o-FOOD-IN-FRIDGE-facebook-1440x720.jpg

NU uita! Inainte de a organiza, frigiderul trebuie sa fie curat. Arunca toate produsele care au expirat, produsele care au ambalajul distrus sau pe cele pe care nu le-ai mai utilizat de multa vreme. Sterge rafturile si frigiderul tau e gata sa fie organizat.

- Pune sosurile si dressing-urile in cosuri
Cumpara doua cosuri cu maner in care sa-ti asezi toate recipientele cu sosuri si dressing-uri pentru salata. Cand ai nevoie de ceva, doar il iei din cos, fara sa dai la o parte alte produse. In plus, daca se scurge vreunul din sosuri, va fi mult mai usor de curatat cosul decat frigiderul.

- Carnea si branzeturile pe acelasi etaj
Prepararea sandvisurilor va fi mult mai simpla daca vei avea la indemana, in acelasi loc, carnea si branzeturile. In acest fel vezi tot timpul ce ai in frigider si utilizezi toate produsele, fara sa uiti de ele, reducand astfel risipa.

- Bauturile la un loc
Ca si sosurile, bauturile pot fi puse intr-un singur loc, intr-un cosulet. In acest fel vei impiedica rostogolirea lor prin frigider sau “ascunderea” in spatele altor produse.

- Sertare separate pentru fructe si legume
Fructele si legumele n-ar trebui sa fie puse impreuna in frigider. Fructele pot produce gaze naturale care sa grabeasca coacerea unora dintre legume. De aceea este indicat ca ele sa fie tinute separat.

- Pune intr-un loc alimentele asemanatoare
Aranjeaza locuri in care sa pastrezi separat ingredientele pentru micul dejun sau cele pentru gatit, astfel incat sa-ti fie mai usor sa le gasesti cand ai nevoie de ele.

- Panoul de control
Pune o tabla magnetica pe frigider si scrie pe ea produsele pe care le ai in frigider si congelator (precum si data acestora de expirare). In acest fel vei avea un control asupra alimentelor, vei sti pe care sa le utilizezi inainte ca sa nu expire si, mai ales, vei sti ce sa cumperi daca s-a epuizat “stocul”.

sfatulparintilor.ro


Поделись новостью с друзьями!