Postul nu ar trebui să fie dificil, cât timp alimentația este suficient de diversă. Până la urmă, gândește-te că persoanele care au o dietă vegană fac asta în fiecare zi!
Iată, deci, 5 rețete de post pe care le poțI încerca:
Hummus pe felii de pâine (pentru micul dejun sau cină)
Ingrediente:
- 200 g năut fiert
- 1 lingură tahini
- zeama de la jumătate de lămâie
- 4 căței de usturoi
- 150 ml apă
- 1 lingura de boia dulce
- 150 ml apă
Mod de preparare:
Tot ce trebuie să faci e să mixezi ingredientele în blender până devin o pastă. Dacă ți se pare prea groasă compoziția, mai pune puțină apă. Fă-ți și un ceai de lămâie sau o limonadă, mănâncă și un fruct, iar masa este perfectă!
Salată de paste cu vânătă (pentru prânz)
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 200 g paste
- 3-4 căței de usturoi
- 50 g tofu
- 100 g ciuperci
- 100 g roșii cherry
- sos pesto
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, taie vânăta și ciupercile și călește-le în puțin ulei de măsline. Când sunt aproape gata, adaugă tofo și usturoiul și mai lasă pe foc un minut. Taie roșiile în jumătate și amestecă cu restul. La final, adaugă 1-2 lingurițe de sos pesto și amestecă bine.
Supă cremă de linte (pentru prânz sau cină)
Ingrediente:
- 300 g linte fiartă
- 2 litri de apă
- sare după gust
- condimente (usturoi, boia dulce, coriandru, rozmarin, frunze de pătrunjel, foi de dafin, piper negru, chimen) după gust
Mod de preparare
Lintea fiartă se mixează la blender. Dacă mai e nevoie de apă, adugați. Se adaugă apoi condimentele și se mixează din nou, iar asta e tot.
Salată cu orez negru și legume proaspete (pentru prânz sau cină)
Ingrediente:
- 150 g orez negru
- 5 ridichi
- 2 morcovi
- 1 cățel de usturoi
- zeama de la 1 lămâie
- frunze proaspete de pătrunjel și mentă
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare după gust
Mod de preparare
Orezul se fierbe, apoi se lasă la răcit. Între timp, se spală și taie legumele. Când orezul s-a răcit, ingredientele se amestecă într-un bol și salata se servește imediat.
Smoothie verde (pentru micul dejun sau gustare)
Ingrediente:
- 1-2 mâini de baby spanac
- jumătate de avocado copt
- 1 kiwi
- 1 feliuță subțire de ghimbir proaspăt
- 1 linguriță amestec de semințe
- sucul de la jumătate de lime sau lămâie
- apă plată sau lapte vegan
Mod de preparare:
Ingredientele se mixează bine în blender, apoi se toarnă într-un pahar.
Poftă bună!
Comentarii Recomandate
Nu sunt comentarii de afișat