4 rețete de smoothie cu ierburi aromatice pentru o piele strălucitoare


    Îți dorești un ten cu aspect odihnit și revigorat dar produsele cosmetice la care apelezi nu îți oferă rezultatele așteptate? Apelează la câteva rețete eficiente de smoothie și vei avea din nou o piele hidratată, cu un aspect luminos.

165392l-640x0-w-94e1c545.jpg

Poate că ideea de smoothie te face să te gândești imediat la fructele dulci, dar poți prepara și variante verzi, cu beneficii importante pentru piele. Primul pas spre o piele frumoasă este rectificarea meniului zilnic, iar adăugarea unui smoothie cu vitamine, minerale și fibre va contribui la eliminarea descuamării, a coșurilor și la reducerea ridurilor.

Dacă alegi să folosești ierburi aromatice pentru a condimenta un smoothie poți evita complet sarea sau zahărul, precum și orice alte ingrediente artificiale care îți pun sănătatea în pericol. Nu este nimic în neregulă cu selectarea unei game speciale de cosmetice pentru înfrumusețarea pielii, dar strălucirea tenului provine în primul rând din interior.

Iată ce smoothie-uri trebuie să prepari cât mai des pentru a-ți revitaliza tenul:

 1. Smoothie cu pătrunjel și pere

green-smoothie-1o.jpg

Pătrujelul conține luteolină, un antioxidant puternic și o combinație de uleiuri esențiale, dintre care miristicina are cel mai intens efect de refacere a texturii pielii. În plus, îți furnizează o doză importantă din vitaminele K și C. Pentru a armoniza gustul intens al pătrunjelului vei utiliza perele coapte, lămâia și ghimbirul. În plus, spanacul conține mult acid folic, mangan și vitaminele A, C și K.

Ingrediente:

- ½ cană de pătrunjel tocat;

- o linguriță de ghimbir pudră;

- 2 pere coapte, tăiate cubulețe;

- o lingură de miere;

- sucul de la o jumătate de lămâie;

- 2 căni de spanac;

- 2 căni de apă.

Cum se prepară:

Pune mai întâi fructele, apoi restul ingredientelor în blender și mixează până când obții un amestec omogen.

2. Smoothie cu mărar și ananas

Super-smoothie-cu-ananas1.jpg

Mărarul este foarte util pentru că accelerează ritmul de eliminare a metalelor grele din corp, în special mercurul și plumbul, care pot declanșa afecțiuni cronice dacă se acumulează pe o perioadă îndelungată de timp. Este foarte util să folosești mărar la smoothie-uri, sosuri și aluaturi pentru a-ți proteja organismul, mai ales dacă obișnuiești să consumi des pește care conține mercur sau folosești rujuri care conțin plumb.

Apa de cocos menține hidratarea și dă o consistență ușoară amestecului, iar spanacul și salata verde furnizează doze importante din vitaminele A și C.Și ananasul este bogat în vitamina C și conține enzima bromelaină, care stimulează digestia și eliminarea toxinelor.

Ingrediente:

- o cană de spanac crud;

- o cană de salată verde;

- sucul de la o jumătate de portocală;

- ½ cană de mărar proaspăt, tocat;

- 2 căni de apă de cocos.

Cum se prepară:

Amestecă toate ingredientele în blender, începând cu fructele, apoi savurează presărat cu puțină scorțișoară.

3. Smoothie cu busuioc și fructe de pădure

52df9828eb33c_52df9828eb376.jpg?itok=LTi

Este un smoothie consistent, cremos și nu prea dulce. Busuiocul este un ingredient mai rar întâlnit la smoothie-uri, dar are beneficii importante pentru piele și sănătate. Conține flavonoizi unici (orientina și vicenina) care te protejează împotriva factorilor poluanți și iritanți din mediul înconjurător. Vitamina C din căpșuni, antioxidanții din afine și vitamina A din spanac completează această formulă ideală pentru un ten odihnit.

Ingrediente:

- 10 căpșuni;

- 2 căni de afine;

- 16-20 de frunze de busuioc verde;

- 2 căni de spanac crud;

- 3 căni de lapte de cocos;

- câteva frunze de iarbă de lămâie (opțional).

Cum se prepară:

Amestecă toate ingredientele cu blenderul, punând mai întâi fructele și savurează cu puțin turmeric.

4. Smoothie cu pepene galben și mentă

smoothie-cu-pepene-galben-piersici-si-me

Menta conține acid rozmarinic, care este un antioxidant natural și are proprietăți de răcorire și calmare a pielii. Un alt ingredient special din acest smoothie este ceaiul verde Matcha, care conține foarte multă clorofilă și activează enzimele din organism. Pepenele galben îți va furniza o doză importantă de potasiu, echilibrând lichidele din organism și tensiunea arterială. Este un smoothie ideal pentru zilele călduroase de vară.

Ingrediente: 

- 3 căni de pepene galben, tăiat cubulețe;

- o cană de afine;

- o linguriță de ceai Matcha pudră,

- 6 frunze de mentă;

- o lingură de miere;

- 1 ½ căni de lapte de cocos sau apă.

Cum se prepară:

Pune mai întâi fructele, apoi restul ingredientelor și mixează-le cu blenderul. 

eva.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      O cina sanatoasa inseamna o cina care aduna toate vitaminele si mineralele in farfurie, si care nu exagereaza in grasimi, carbohidrati, sare. In plus, cantitatile pe care ni leasezam pe farfurie in prag de seara, inainte de culcare, nu trebuie nici ele neglijate. Carbohidratii si proteinele nu trebuie sa depaseasca insumat 200 de grame. Pe de alta parte, legumele, mai ales daca sunt consumate crude, pot fi servite in orice cantitate. Un exemplu de farfurie ideala pentru cina ar fi: 120 g de carne preparata termic la gratar sau in cuptor, 80 g de carbohidrati - sub forma de orez, cartofi, paste si 200 g de salata sau muraturi sau aceeasi carne alaturi de 200 g de legume preparate termic.
      Desigur ca modul acesta de a servi cina in fiecare seara devine plictisitor, oricat de gustos ar fi totul. Asa ca avem nevoie de un meniu cat mai diversificat. Ideile de mai jos te vor ajuta, nu numai sa diversifici cinele in familie cu preparate noi si sanatoase, ci si sa iti stimulezi propria imaginatie si sa vii chiar tu cu idei noi si gustoase. Iar fiecare dintre aceste idei poate fi pusa in practica si finalizata in mai putin de 30 de minute, daca ai toate ingredientele la indemana si putina iscusinta in bucatarie.
      Briosele si tartele   

      Suna oarecum nepotrivit, nu-i asa? Cum sa servesti briose sau tarte la cina? Poate ca desert. Insa, da, poti face asta, transformand briosele si tartele intr-o cina sanatoasa, aspectuoasa, usor de mancat si de adorat de intreaga familie. Exista multe optiuni de preparare a lor. Ingredientele lor principale sunt faina, oul si lapte sau lapte batut. Practic, acestea ingrediente de baza le poti amesteca cu ingredientele preferate de familie: masline, sunca, bacon, cascaval si tot in ele poti "ascunde" ingrediente mai putin favorite precum broccoli, spanac, dovlecei, conopida.
      Pastele

      Italienii ne-au adus bucuria si diversitatea pastelor. Usor de preparat, ele pot fi asociate cu cele mai diverse sosuri si, este imposibil, sa existe vreo persoana care sa nu le aprecieze. Fierberea unor paste nu necesita mai mult de 10 minute. Un sos mai complicat, precum cel pentru paste carbonarasau bolognese, poate fi preparat in 30-40 de minute. Insa exista retete si mai rapide, care pot oferi pastelor un gust deosebit, precum un sos de smantana cu unt si cascaval afumat, sau un amestec de crema de branza, cu bucati de gorgonzola, cu dovlecei pe gratar sau cu spanac si rosii uscate la soare, daca tineti post.
      Salatele

      Orice nutritionist, daca il intrebi, iti va spune ca cina ideala este reprezentata de salate, care pot fi servite, nu neaparat in modul clasic de frunze verzi si legume crude, ci si ca un amestec de proteine si vitamine si chiar si carbohidrati. Desigur, trebuie sa ne ferim de salatele grele, care implica maioneza, precum salata boeuf, insa putem combina cartofii cu masline, ceapa si carne la gratar intr-o salata orientala reinterpretata, sau paste, cuscus sau orez alaturi de alte ingrediente delicioase. Salatele au si un alt mare avantaj: se prepara foarte repede.
      Pestele 

      Pestele este cu siguranta cea mai sanatoasa si rapida sursa de proteine pentru cina. DE fapt, mai mult, el contine proteine de calitate ridicata si alte nutrimente esentiale, putine grasimi saturate si, cel mai important, acizi grasi Omega 3. De asemenea, pe langa proteine pestele contine seleniu, iod si zinc; seleniul este un antioxidant puternic care apara organismul de toxine (inclusiv de cancer), iodul este esential pentru un metabolism sanatos iar zincul ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva agentilor patogeni (raceala si gripa). Pestele gras (somon, pastrav, macrou, hering si sardine) contine cantitati mari de vitamina A si D. Vitamina A este necesara pentru sanatatea pielii si a ochilor, iar vitamina D pentru a ajuta corpul sa absoarba calciul in procesul de crestere a oaselor. Alege specii care se pragtesc usor, fileurisi evita speciile care sunt bogate in mercur, precum: rechin, peste-spada, macrou, biban dungat, lufar, biban de mare chilian, biban auriu, peste-pion rosu, macrou spaniol din Golful Mexic si stiuca din Marile Lacuri.
      Poti prepara pestele atat la cuptor, cat si pe gratar sau la abur. Practic, in toate cazurile nu iti ia mai mult de 20 de minute sa fie gata. Diferenta de gust este data de mirodeniile pe care le folosesti. La cuptor se asorteaza bine cu praz sau/si usturoi si cu capere si putin ulei de masline. La gratar este bine sa il lasi necondimentat, dar sa il tii in putina zeama de lamaie cu sare inainte de gatire. La abur, aseaza-l langa legumele preferate si lasa-l sa absoarba aroma lor.
      Carnea de pui sau de curcan

      Carnea de pui sau de curcan are un continut scazut de colesterol si se prepara usor si repede. Astfel, acestea doua devin principalele noastre recomandari de carne daca vrei sa prepari o cina rapida. Este bine de stiut ca proteinele care provin din surse animale, precum carnea sunt denumite complete, deoarece contin toti cei 9 aminoacizi esentiali. De asemenea, avem nevoie de aproximativ 1g de proteina pentru fiecare kilogram pe care il cantarim, iar recomandarile specialistilor este ca sursa principala de proteine sa fie carnea, un consum de aproximativ 120 g de carne pe zi fiind ideal. Cele mai rapide modalitati de preparare a carnii de pasare sunt la gratar sau, daca alegi carne tocata, poti face chiftelute, tot pe gratar. Hamburgerii, chiar daca nu suna tocmai sanatos, sunt o optiune grozava daca alegi ingredienete sanatoase: chiftelute de curcan facute pe gratar, salata, legume, un sos usor de smantana, putin bulion, o felie de cascaval si deliciul este gata.
      Fructele de mare

      Fructele de mare constituie o delicatesa plina de nutrimente, si, desi la noi nu le gasim intotdeauna in stare proaspata, chiar si congelate pot sa ofere preparatelor un gust aparte. Sanatoase, cu putine calorii dar cu multe nutrimente, fructele de mare pot fi preparate in cele mai diverse moduri si in cel mai scurt timp. Intra si ele pe lista noastra drept candidate ale unei cine rapide. Fructele de mare sunt bogate in vitamina B12, fier potasiu si magneziu, precum si alte minerale necesare organismului. Contin si acizi grasi omega 3 care sunt considerate grasimi sanatoase. Sunt o sursa ideala de proteine, intaresc sistemul imunitar si sunt ideale pentru sanatatea sistemului nervos. Pentru un plus de savoare, prepara sosuri din humus, teriyaki sau marinara. Stropeste-le cu zeama de lamaie sau condimente cum sunt: marar, chimen, coaja de lamaie, usturoi, turmeric si piper. Pentrupreparare rapida le poti pune pe gratar sau in cuptorul incins, pe hartie de copt si stropite cu putin ulei de masline.
      Ciupercile

      Si ciupercile pot fi preparate rapid, si tot ele sunt si o sursa importanta de proteine. Pot reprezenta atat garnitura unei fripturi cat si un preparat de sine statator. Nutrimentele pe care le contin sunt diferite de cele ale legumelor oferind majoritatea vitaminelor de tip B, in special riboflavina (B2), niacina (B3), acid pantoteic si biotina, dar din pacate dispun de cantitati mici de vitamina A sau C. Ciupercile reprezinta si o sursa de fibre alimentare si potasiu (o singura ciuperca Portabella poate contine mai mult potasiu decat o banana), zinc si seleniu, dar si de vitamina D sau fier, constituind veritabile surse de vitamine si minerale. 100 g de ciuperci contin 0 grasimi, sare in cantitati reduse si intre 35-100 kJ/100 g, in functie de soi. Un aspect interesant este faptul ca au in compozitie aproximativ 90% apa. Rapid ciupercile pot fi gatite sub forma de piure si se asociaza cu cereale sau in combinatie cu morcov, dovlecel, ceapa, rosii, vinete, dar poti fi preparate rapid si pe gratar, fierte si adaugate in salate sau in tocanite.
      Legumele

      Recomandarea general valabila este de a consuma cel putin doua portii de legume zilnic, o portie reprezentand ½ cana de legume crude, gatite sau tocate sau 1 cana de legume cu frunze. Daca vrei o preparare rapida, iti recomandam sa folosesti legumele cu frunze verzi, precum sparanghelul, broccoli, spanac, varza de Burxelles, care se fierb foarte repede. Poti folosi, de asemenea, si alte legume care se prepara repede precum dovlecel, vinete, conopida, ardei gras, anghinare, cartofi. Desigur, exista si optiunea legumelor congelate sau la conserva. cele congelate se prepara ca si cele proaspete, iar cele la conserva, majoritatea poti fi consumate ca atare, dar folosite si in mancare, si au un timp de preparare mai rapid.
      Orezul

      Orezul este un aliment emblematic pentru mai mult de jumatate din populatia globului, reprezentand sursa energetica de origine alimentara predominanta pe planeta. Orezul este in mod uzual spalat inainte de fi gatit pentru a indeparta amidonul in exces; se efectueaza de mai multe ori operatiunea pana cand apa devine clara (se imbunatateste gustul si textura sa). Recomandarea noastra este sa il pui la inmuiat dimineata, pentru ca seara la cina sa reduci timpul lui de preparare. Orezul poate fi gatit prin fierbere sau la abur si absoarbe apa in timpul prepararii (metoda absorbtiei); se recomanda in acest sens sa fie utilizata o cantitate de apa similara volumului de orez. Daca este fiert rapid, se poate utiliza mai multa apa care va fi scursa inainte de a servi (metoda nu este indicata la orezul fortifiat). Exista si aparate speciale de gatit orezul care simplifica operatiunea. Il poti combina si cu alte legume, cu ciuperci sau cu orice tip de carne. Retetele cu orez sunt numeroase si gustoase si, pentru ca in ultima vreme au aparut multe soiuri diferite, care au un timp redus de preparare, chiar si de 10 minute, reprezinta una dintre optiunile ideale pentru o cina rapida.
      Cuscusul

      Nou-intrat in bucataria romaneasca, cuscusul sau couscous, este originar din Tunisia, Algeria, Libia si Egipt. El reprezinta, de fapt, niste granule mici, rotunde, din faina de grau dur, care sunt preparate foarte rapid. Unele produse se prepara in 3-4 minute, turnand apa fierbinte peste el, altele necesita fierbere de aproximativ 10-12 minute. La o cana de cuscus se foloseste o cana de apa. 1 cana reprezinta o portie de cuscus. Oricum ar fi preparat, cuscusul este foarte versatil, pentru ca poate fi folosit ca si garnitura, simplu sau alaturi de legume, poate fi folosit in salate sau, chiar si in prepararea deserturilor.
       
      Tu ce vei pregati diseara la cina?
      qbebe.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Ce vroiam să vă spun? Alimentaţia ar trebui să fie diversă, iar carnea roșie ar trebui să fie prezentă în meniu o dată sau de două ori pe săptămână.
      Steak din carne de viţel pentru începători
      Număr de porţii: 1 Greutatea porţiei: 250 g Valoarea energetică: 550 kcal Ingrediente:
      steak din carne de viţel~300 g rozmarin 2 crenguţe usturoi 2 căţei ulei pentru prăjit 1–2 linguri sare şi piper după gust
      1. Steakul se scoate din frigider şi se lasă la temperatura camerei pentru 20-30 de minute.
      2. Se încălzeşte cuptorul până la 225 de grade.
      3. Se încinge o tigaie la foc puternic sau pe jăratic.
      4. Steakul se şterge cu un şervet de hârtie pe ambele părţi, se presară cu sare şi piper.
      5. Se frige pe tigaie într-o cantitate nu prea mare de ulei timp de 2-3 minute, în funcţie de grosimea acestuia. Steakul trebuie să se rumenească mai puţin de jumătate.
      6. Se întoarce, se adaugă crenguţe de rozmarin şi usturoiul pisat. Se prăjeşte 30 de secunde şi se dă la cuptor pentru aproximativ 7 de minute. Este mai bine de a ţine carnea mai puţin, ca aceasta să se gătească complet pe farfurie, decât s-o usuci.
      Dacă tigaia nu este potrivită pentru cuptor (are elemente din plastic sau alt material, care nu rezistă la temperaturi înalte), carnea se pune într-o tavă pentru copt, tapetată cu pergament.
      7. Steakul gata se aranjează pe farfurie şi se lasă să se odihnească 5-10 minute, înainte de a-l tăia. Se serveşte cu garnitură din legume, coapte în rolă sau la grătar.
      Trucul din combinaţia de prăjire apoi coacere se potriveşte pentru orice tip de carne – steak de porc, piept de pui sau curcan. Astfel vei obţine o crustă aromată şi nu rişti să usuci carnea.

      Ruladă din carne de viţel cu legume şi caşcaval
      Număr de porţii: 1 Greutatea porţiei: 250 g Valoarea energetică: 700 kcal Ingrediente:
      carne de viţel ~ 250 g ceapă roşie – 1 buc ½ buc. (125 g) ardei dulce 1 buc. (50 g) spanac ½ cutie (50 g) caşcaval 30 g ulei pentru prăjit 1–2 linguri sare şi piperdupă gust
      Pentru acest fel de bucate se potriveşte carnea cu o cantitate minimă de grăsimi sau fără ea – atunci carnea se va bate cu uşurinţă. Carnea de viţel se poate înlocui cu oricare alta, de exemplu cu cea de porc sau piept de pui.
      1. Se încălzeşte cuptorul până la 225 de grade.
      2. Ceapa se taie rondele, iar ardeiul – pai.
      3. Legumele se înăbuşă pe tigaie la foc mediu într-o cantitate nu prea mare de ulei. În caz de necesitate, se adaugă puţină apă fierbinte. Se adaugă sare şi piper după gust.
      4. Când ceapa şi ardeiul vor fi gata, se pun pe farfurie şi se pune la înăbuşit spanacul în uleiul şi zeama rămasă până când acesta va pierde din volum.
      În timp ce legumele se gătesc, pregătim steakul pentru ruladă.
      5. Tocătorul se acoperă cu folie alimentară, se pune steakul, care se acoperă şi el cu încă un strat de folie.
      6. Se bate bine pe toată suprafaţa până se obţine o grosime minimă.
      7. Se presară sare şi piper pe ambele părţi. Pe partea inferioară a steakului se pun felii de caşcaval şi legumele călite.
      8. Se răsuceşte o ruladă, marginile se întorc înăuntru şi se prinde cu scobitori pe toată lungimea. Se potriveşte orice tip de caşcaval, după gust.
      9. Rulada se pune în tava de copt, acoperită cu pergament și se coace timp de 30 de minute.

      Stir-fry cu carne de viţel
      Număr de porţii: 2 Greutatea porţiei: 250 g Valoarea energetică: 350 kcal Ingrediente:
      carne de viţel ~ 300 g broccoli 200 g morcov 1 buc. (100 g) usturoi 2 căţei ulei pentru prăjit 1-2 linguri ulei de susan 1 linguri sos de soia 2 linguri sos de peşte 1 lingură sare şi piper după gust
      1. Carnea se taie felii subţiri.
      Carnea de viţel se poate înlocui cu cea de porc sau găină.
      2. Se încinge tigaia şi se frige carnea într-o cantitate mică de ulei câte 1-2 minute pe ambele părţi. Carnea se pune pe farfurie.
      3. Morcovul se taie pai, iar broccoli – inflorescenţe mici. Dacă este necesar se adaugă încă puţin ulei şi legumele se prăjesc încă 5-7 minute. La sfârşit se poate adăuga puţină apă fierbinte pentru a obţine legume mai moi.
      Se poate folosi atât broccoli proaspăt, cât şi congelat. Dezgheaţă preliminar varza şi pune-o în tigaie cu tot cu lichid.
      4. Carnea se pune din nou în tigaie.
      5. Se pisează usturoiul şi se adaugă legumele la carne, după care se adaugă sosul de soia, sosul de peşte şi uleiul de susan.
      6. Se amestecă bine şi se lasă la înăbuşit până când se va evapora apa şi se va obţine un sos dens.
      Stir-fry-ul se aranjează în farfurii şi se presară cu susan prăjit.
      Nu-ţi fă griji dacă nu ai sos de peşte, de soia sau ulei de susan. Oricare din aceste ingrediente poate fi omis, atunci nu vei obţine un gust asiatic atât de pronunţat. Susanul poate fi înlocuit cu nuci.

      omactiv.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      1 kg căpşuni 2-3 banane 300 gr zahăr 6 ouă un praf sare Mod de preparare spumă de căpşuni
      Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, cu un praf de sare, până devin albe şi dense.
      Separat, se pune la fiert un sirop din 300 gr zahăr şi 300 ml apă. Se lasă să fiarbă, apoi în fir subţire se incoporeaza în spumă de albuşuri.
      Căpşunile se spală, se curată de codiţe şi se lasă la scurs. Jumătate din ele se mixează spumă, jumătate se feliază şi se lasă la scurs.
      Bezeaua coaptă se împarte în două părţi. O parte se spriteaza sub formă de bezele şi se coc în în cuptor, la 70 grade, timp de 40 minute, până se întăresc şi devin crocante. Se scot, se lasă la temperat.
      Restul de bezea se amestecă cu spumă de căpşuni.
      Bananele se curată şi se feliază. Se aşază câteva feliuţe de banane peste fiecare bezea, se îmbracă în spumă de căpşuni şi se ornează cu felii proaspete.
      Spumă de căpşuni se poate combină cu felii de banane şi de căpşuni şi se montează în pahare sau borcanele, se garnisesc cu un moţ de bezea şi se servesc sub formă de deşert la pahar.
      zumi.md
    • julia122997
      De julia122997
      Deoarece înghețata de pe piață conține zahăr în exces și substanțe nesănătoase, cel mai bine este să o prepari acasă, vezi mai jos rețeta pentru înghețata de ciocolată cu unt de arahide și înghețata de căpșune.
      Ingrediente
      1/2 cană de iaurt grecesc 4 banane congelate 1/4 cană de sirop de arţar 1/3 cană de pudră de cacao 2 linguri de unt de arahide Mod de preparare
      Puneți în blender iaurtul, bananele, siropul de arțar și pudra de cacao și amestecați bine. Adăugați untul de arahide și amestecați iarăşi. Consumaţi înghețata imediat după preparare.
      Pentru a prepara înghețata de căpșune trebuie să ai următoarele:
      Ingrediente (pentru 8 porții)
      2 căni de lapte 2 căni de frișcă bătută 1/2 cană de zahăr brun 2 lingurițe de esență de vanilie 2 căni de căpșune proaspete Mod de preparare
      Amestecați într-un bol toate ingredientele, apoi puneţi compoziția în congelator. Puteți folosi diverse forme de înghețată.
      ea.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      – un kg de cartofi
      – 150g carne de curcan
      – o ceapă mică
      – 300 ml smântână pentru gătit
      – 100 g de parmezan
      – un ou
      – puțină sare și puțin piper
      – pătrunjel tocat (opțional, pentru aspect)
      – 2-3 felii de bacon (piept de porc afumat)
      – unt
      Mod de preparare cartofi carbonara
      Întâi de toate, încălzește cuptorul la 200 grade Celsius și unge o tavă cu unt. Pune cartofii la fiert în apă fierbinte, cu sare, tăiați rondele sau cubuleți, în funcție de cum îți plac să-i servești.
      Se fierb timp de 10-15 minute, în funcție de grosime. Atenție! NU trebuie să îi lași să se facă până la capăt. În continuare, amestecă smântana cu oul și parmezanul și presară puțină sare și puțin piper. Taie ceapa și pune-o la prăjit în unt.
      După ce devine ușor aurie, sticloasă, adăugă curcanul tăiat cubulețe. Se lasă puțin la călit, până începe să se simte aroma cărnii de curcan. Separat, poți pune prăjit (ușor) câteva bucăți de bacon sau costiță, tăiate mărunt.
      La final, scurge cartofii de apă și taie-i dacă nu i-ai tăiat înainte de a-i pune la fiert. Pune cartofii în tavă, adaugă sosul cu smântână pe deasupra și presară bucățile de carne pe deasupra. Se dă la cuptor până se rumenește ușor – aprox. 30 de minute. După 15 minute, se reduce la jumătate focul și se verifică dacă cartofii s-au pătruns.
      Încearcă și cea mai rapidă reţetă de spaghete carbonara.
      zumi.md
  •