4 rețete de smoothie cu ierburi aromatice pentru o piele strălucitoare


    Îți dorești un ten cu aspect odihnit și revigorat dar produsele cosmetice la care apelezi nu îți oferă rezultatele așteptate? Apelează la câteva rețete eficiente de smoothie și vei avea din nou o piele hidratată, cu un aspect luminos.

165392l-640x0-w-94e1c545.jpg

Poate că ideea de smoothie te face să te gândești imediat la fructele dulci, dar poți prepara și variante verzi, cu beneficii importante pentru piele. Primul pas spre o piele frumoasă este rectificarea meniului zilnic, iar adăugarea unui smoothie cu vitamine, minerale și fibre va contribui la eliminarea descuamării, a coșurilor și la reducerea ridurilor.

Dacă alegi să folosești ierburi aromatice pentru a condimenta un smoothie poți evita complet sarea sau zahărul, precum și orice alte ingrediente artificiale care îți pun sănătatea în pericol. Nu este nimic în neregulă cu selectarea unei game speciale de cosmetice pentru înfrumusețarea pielii, dar strălucirea tenului provine în primul rând din interior.

Iată ce smoothie-uri trebuie să prepari cât mai des pentru a-ți revitaliza tenul:

 1. Smoothie cu pătrunjel și pere

green-smoothie-1o.jpg

Pătrujelul conține luteolină, un antioxidant puternic și o combinație de uleiuri esențiale, dintre care miristicina are cel mai intens efect de refacere a texturii pielii. În plus, îți furnizează o doză importantă din vitaminele K și C. Pentru a armoniza gustul intens al pătrunjelului vei utiliza perele coapte, lămâia și ghimbirul. În plus, spanacul conține mult acid folic, mangan și vitaminele A, C și K.

Ingrediente:

- ½ cană de pătrunjel tocat;

- o linguriță de ghimbir pudră;

- 2 pere coapte, tăiate cubulețe;

- o lingură de miere;

- sucul de la o jumătate de lămâie;

- 2 căni de spanac;

- 2 căni de apă.

Cum se prepară:

Pune mai întâi fructele, apoi restul ingredientelor în blender și mixează până când obții un amestec omogen.

2. Smoothie cu mărar și ananas

Super-smoothie-cu-ananas1.jpg

Mărarul este foarte util pentru că accelerează ritmul de eliminare a metalelor grele din corp, în special mercurul și plumbul, care pot declanșa afecțiuni cronice dacă se acumulează pe o perioadă îndelungată de timp. Este foarte util să folosești mărar la smoothie-uri, sosuri și aluaturi pentru a-ți proteja organismul, mai ales dacă obișnuiești să consumi des pește care conține mercur sau folosești rujuri care conțin plumb.

Apa de cocos menține hidratarea și dă o consistență ușoară amestecului, iar spanacul și salata verde furnizează doze importante din vitaminele A și C.Și ananasul este bogat în vitamina C și conține enzima bromelaină, care stimulează digestia și eliminarea toxinelor.

Ingrediente:

- o cană de spanac crud;

- o cană de salată verde;

- sucul de la o jumătate de portocală;

- ½ cană de mărar proaspăt, tocat;

- 2 căni de apă de cocos.

Cum se prepară:

Amestecă toate ingredientele în blender, începând cu fructele, apoi savurează presărat cu puțină scorțișoară.

3. Smoothie cu busuioc și fructe de pădure

52df9828eb33c_52df9828eb376.jpg?itok=LTi

Este un smoothie consistent, cremos și nu prea dulce. Busuiocul este un ingredient mai rar întâlnit la smoothie-uri, dar are beneficii importante pentru piele și sănătate. Conține flavonoizi unici (orientina și vicenina) care te protejează împotriva factorilor poluanți și iritanți din mediul înconjurător. Vitamina C din căpșuni, antioxidanții din afine și vitamina A din spanac completează această formulă ideală pentru un ten odihnit.

Ingrediente:

- 10 căpșuni;

- 2 căni de afine;

- 16-20 de frunze de busuioc verde;

- 2 căni de spanac crud;

- 3 căni de lapte de cocos;

- câteva frunze de iarbă de lămâie (opțional).

Cum se prepară:

Amestecă toate ingredientele cu blenderul, punând mai întâi fructele și savurează cu puțin turmeric.

4. Smoothie cu pepene galben și mentă

smoothie-cu-pepene-galben-piersici-si-me

Menta conține acid rozmarinic, care este un antioxidant natural și are proprietăți de răcorire și calmare a pielii. Un alt ingredient special din acest smoothie este ceaiul verde Matcha, care conține foarte multă clorofilă și activează enzimele din organism. Pepenele galben îți va furniza o doză importantă de potasiu, echilibrând lichidele din organism și tensiunea arterială. Este un smoothie ideal pentru zilele călduroase de vară.

Ingrediente: 

- 3 căni de pepene galben, tăiat cubulețe;

- o cană de afine;

- o linguriță de ceai Matcha pudră,

- 6 frunze de mentă;

- o lingură de miere;

- 1 ½ căni de lapte de cocos sau apă.

Cum se prepară:

Pune mai întâi fructele, apoi restul ingredientelor și mixează-le cu blenderul. 

eva.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      500 g dovleac sau dovlecel, tocat  2 linguri ulei 1 linguriţă sare 1 linguriţă ardei 1 linguriţă salvie uscată Pentru sos:
      40 g de unt  40 g de făină  600 ml de lapte  ¼ linguriţă de nucşoară măcinată 1 linguriţă de usturoi pudră 1 linguriţă piper 200 g de brânză cheddar 25 g parmezan  250 g macaroane, fierte şi scurse  Pentru topping:
      50 g de brânză cheddar  50 g de brânză mozzarella  25 g parmezan Mod de preparare
      Preîncălziţi cuptorul la 190° C.
      Tăiaţi dovleacul în bucăţi şi puneţi-l pe o tavă de copt.
      Se pune peste el ulei, sare, piper şi salvie măcinată şi se acoperă uniform cu mâinile. Gătiţi la cuptor 20 de minute.
      După ce s-a făcut, lăsaţi să se răcească uşor şi pasaţi ⅓ de dovleac, apoi puneţi deoparte.
      Pentru sos: într-o tigaie, topiţi untul la foc mediu-mic. Se amestecă treptat făina pentru a forma un sos.
      Adăugaţi laptele în 4-5 ture, amestecând bine între ele.
      Continuaţi să amestecaţi şi să gătiţi sosul încă 5-10 minute sau până când fierbe şi se îngroaşă.
      Se amestecă nucşoara măcinată, praful de usturoi, piperul, cheddarul şi parmezanul.
      Se adaugă dovleacul pasat.
      Se adaugă restul de dovleac întreg şi macaroane, se amestecă până se combină.
      Pune toppingul cu cheddar, mozzarella şi parmezan.
      Coaceţi timp de 10 minute la 200° C, până când brânza se rumeneşte şi face bule. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      Pentru blat
      500 g făină 1 g drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr 10 g sare 250 ml apă călduţă Pentru sos 
      4 roşii mari ½ linguriţă oregano uscat sare, după gust 1 linguriţă zahăr Pentru topping
      2 fire ceapă verde 1 ceapă roşie 100 g porumb dulce din conservă 4 ciuperci champignon 2 roşii  100 g măsline negre  250 g mozzarella Amesteci făina cu drojdia, cu zahărul, cu sarea şi cu uleiul, apoi încorporezi apa, până obţii un aluat moale, elastic şi lucios. Dacă e cazul, mai torni puţină apă. Aluatul nu trebuie să ţi se lipească de mâini, ci să fie elastic. Îl acoperi şi îl laşi la dospit o oră şi jumătate.
      Pentru sos, speli cele 4 roşii, le cureţi de cotoare şi le faci piure în blender. Adaugi oregano, sare, zahăr şi le fierbi la foc foarte mic, până când sosul se îngroaşă, apoi îl laşi la răcorit.
      Întinzi aluatul într-o tavă unsă cu puţin ulei. Întinzi sosul de roşii pe blat şi dai la cuptorul preîncălzit 5 minute, la foc mare. Scoţi tava, presari mozzarella rasă, porumbul scurs, măslinele, roşiile şi ciupercile tăiate felii, ceapa verde tocată şi rondele de ceapă roşie. Pui la cuptor 10-12 minute.
      Serveşti pizza decorată cu busuioc verde şi oregano uscat.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Burger vegetarian cu năut și nuci, alături de chipsuri de cartofi dulci și salată
      Ingrediente
      1 ceapă roșie mică, tocată 1 cățel de usturoi mare, descojit și tăiat în jumătate 25 de grame de nuci mixte (migdale, alune, caju, nuci, nuci pecan) 1 lingură de chimen măcinat 1 lingură de coriandru măcinat 400 debgrame de boabe de năut, clătite și scurse 25 de grame de făină integrală 1 legătură mică de coriandru 1 lămâie preparată astfel: de la ½ de lămâie storci sucul, iar pe cealaltă jumătate rămasă o tai în 4 bucăți 2 lingurițe de ulei de rapiță presat la rece Ingrediente pentru cartofi dulci 
      300 de grame de cartofi dulci descojiți și tăiați pe lungime 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Ingrediente pentru salată
      50 de grame de spanac și salată verde 2 roșii coapte, tăiate în bucăți o jumătate de castravete, feliat 2 cepe feliate subțire 2 linguri de oțet balsamic Ingrediente pentru sosul de iaurt:
      50 de grame de iaurt gras bio 2 linguri de mentă proaspătă tocată
      Mod de preparare
      1. Pentru a prepara sosul, amestecă iaurtul cu menta într-un bol și lasă-l acoperit.
      2. Încălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Pune apă la fiert într-o cratiță, adaugă cartofii dulci și gătește-i timp de 4 minute. Scurge apa și lasă cartofii în cratiță. Toarnă uleiul peste cartofi și condimentează cu piper negru.
      3. Pune cartofii într-o tavă mică de copt și lasă-i la cuptor timp de 15 minute. Scoate-i din cuptor și întoarce-i pe cealaltă parte, apoi lasă-i la copt încă 10 minute sau până când sunt fragezi și rumeniți ușor.
      4. În timp ce se coc cartofii, prepară burgerii. Pune ceapa, usturoiul, nucile și condimentele într-un blender și adaugă mult piper negru proaspăt măcinat. Amestecă până obții o pastă cât mai netedă, apoi adaugă năutul, făina, coriandrul și sucul de lămâie și amestecă până când pasta se îngroașă. Formează 4 bile din amestecul rezultat, apoi aplatizează-le până obții burgeri cu o grosime de 2-4 centimetri.
      5. Încălzește o lingură de ulei într-o tigaie medie antiaderentă la foc mic și gătește burgerii pe o parte timp de 5 minute. Adaugă restul de i lingură de ulei în tigaie și întoarce burgerii. Găteștei pentru încă 5 minute sau până se rumenesc frumos. Ține focul mic astfel încât să nu se ardă.
      6. Împrăștie frunzele de salată, roșiile, castraveții și ceapa pe farfurie. Adaugă burgerii, chipsurile și sosul de mentă, plus bucățile de lămâie. Se aruncă oțetul balsamic peste salată și se servește.
      ea.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente:
      1 kg ceapă roșie 200 ml vin roșu 50 ml oțet balsamic 250 g zahăr brut ½ linguriță sare Mod de preparare:
      Cureți ceapă, o tăi peștișori, apoi presari sarea și o lași 5 minute. O pui într-o oală cu zahărul și cu vinul roșu și fierbi la foc mic. Când ceapă s-a înmuiat și siropul începe să se lege, torni oțetul balsamic. Mai lași pe aragaz încă 15-20 de minute, apoi dai oală deoparte. Păstrezi în borcane sigilate sau într-o caserolă închisă ermetic, la frigider.
      kfetele.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      2 capete de broccoli, tocate 60 g de unt ½ ceapă, tăiată cubuleţe 40 g făină 480 ml mix de lapte integral şi smântână uşoară 480 ml de zeamă de supă de legume 55 g morcovi mărunţiţi 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper ¼ linguriţă de nucşoară 200 g brânză cheddar rasă Mod de preparare
      Tăiaţi tulpinile de pe capetele de broccoli şi tocaţi-le în flori mici.
      Într-un vas mare la foc mediu, combinaţi untul şi ceapa şi sotaţi până devine translucidă. 
      Adăugaţi făina şi amestecaţi până când se rumeneşte uşor. Turnaţi mixul de lapte integral şi smântână uşoară şi amestecaţi până când conţinutul ajunge la fierbere. Micşoraţi focul la scăzut şi adăugaţi zeama de supă de legume. Se lasă la foc mic timp de 5-10 minute.
      Se adaugă broccoli, morcovii, sarea, piperul şi nucşoara. Se fierbe timp de 10-15 minute. Se adaugă brânza şi se amestecă până se topeşte şi se combină cu celelalte ingrediente. Poftă bună!
      clickpoftabuna.ro
  •