12 îndeletniciri ale unei gospodine


    Micile neplăceri ale vieții îți ocupă mult timp, care altfel l-ai petrece făcând lucruri mult mai plăcute. Tocmai de aceea este foarte important să știi câteva mici trucuri care să te ajute să economisești timp și să-ți păstrezi calmul. 

Tips-limpiar-despues-de-una-renovacion-5.jpg

Iată ce poți face mai bine cu timpul tău.

1. Îndepărtează etichetele cu uscătorul

Unele etichete nu se desprind foarte bine de pe borcane, în ciuda efortuilor tale. Data viitoare când te confrunți cu această problemă, încearcă întâi să usuci eticheta cu uscătorul de păr.

2. Ața în ac

Pune firul de ață întins drept în palmă, apoi ia acul și îndreaptă-l cu gaura spre ață. Îndreaptă firul cu ajutorul acului și îți va fi mult mai ușor să nimerești fără acea senzație de vedere dublă.

3. Folosește folie de aluminiu pentru păstrarea bananelor

Dacă vrei să ții proaspete mai mult timp bananele, atunci imediat după ce le-ai cumpărat acoperă-le cozile cu folie de aluminiu.

4. Latex și lipici pentru o canapea uzată

Dacă ai animale de companie care lasă mult păr, aplică 1-2 picături de lipici pe o pereche de mănuși de cauciuc şi lasă-l să se usuce, după care treci mâna peste suprafața canapelei.

5. Curăță faianța cu periuța de dinți electrică

Probabil că ai o periuță de dinți electrică mai veche sau măcar un capăt de rezervă. Folosește această metodă ca să cureți rapid și bine rosturile dintre plăcile de faianță și gresie.

6. Curăță dușul cu oțet

Ca să cureți capul dușului mai ușor, acoperă-l într-o pungă cu oțet și las-o să acționeze peste noapte. Până dimineață vei avea toată rugina și piatră îndepărtată.

7. Folosește plase de pantofi pentru depozitat soluții de curățenie

De obicei, produsele de curățenie sunt depozitate sub chiuvetă, într-un dulap special sau lângă mașina de spălat, dar dacă folosești rafturi din plasă agățate de interiorul ușilor de la dulapuri, vei economisi mult spațiu.

8. Arcuri - protecție pentru încărcătoare

Din când în când trebuie să cumperi câte un încărcător de telefon nou, dar pentru a-l proteja să nu se rupă sau să nu se încurce, poți să înfășori în jurul cablului un arc de la vreun pix mai vechi.

9. Lego și săpunul lichid

Dacă ai copii mici care nu se spală aproape niciodată pe mâini singuri, transformă acest obicei într-o joacă. Ca să pară mai amuzant, pune câteva piese de lego într-o sticlă de săpun lichid sau orice altă jucărie pe care o au cei mici.

10. Pune o sticlă de apă în cuptorul cu microunde

Pizza este foarte bună și a doua zi, dar este mai gustoasă dacă încălzești resturile în cuptorul cu microunde, alături de o sticlă sau un pahar de sticlă, pline cu apă.

11. Perie pusă în bormașină

Atașazează unei bormașini o perie de uz caznic și vei putea face curățenie mult mai eficient.

12. Făraș la chiuvetă

Este dificil să umpli o găleată cu apă, dar ca să-ți fie mai ușor, poți pune în chiuvetă un făraș cu coada spre tine și astfel nici nu vei mai vărsa apă pe tine sau pe jos.

feminis.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.