• Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Cudalb-dent, a deschis ușile noului Centru Medical pentru copii Prikindel, unde, într-un mediu confortabil, veți primi îngrijire de înaltă calitate și la timp. O clinică în care pacienții mici vor fi examinați fără teamă și doar cu emoții pozitive.
   Medicii de la centrul Prikindel știu multe despre crearea unei atmosfere plăcute și prietenoase care să reducă sentimentul de frică, prin urmare, folosesc forme jucăușe de comunicare cu copiii în timpul tratamentului. Aici puteți fi diagnosticat și tratat de un endocrinolog, cardiolog, pediatru, alergolog, stomatolog, ortoped-traumatolog și altele.
   La Centrul Medical pentru Copii Prikindel, cele mai moderne echipamente permit diagnosticarea bolilor într-un stadiu incipient și, astfel, evitarea celor mai nedorite scenarii.
   Părinții care au venit la deschiderea clinicii au apreciat atmosfera prietenoasă alături de serviciile medicale de înaltă calitate. O echipă de profesioniști la Clinica de Copii Prikindel și tehnologia înaltă a echipamentelor și serviciilor medicale reprezintă un viitor sănătos pentru țară.
   Vă așteptăm la: Chișinău, str. Trandafirilor, 13/2 
   Tel: +373 68789191; +373 79350886
   numbers.md

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Lumea Animaterra poate fi descoperită cu ajutorul a 56 de cartonașe ce reprezintă prinți și prințese, luptători ai armatelor binelui și răului, zmei și balauri, personaje de legendă ușor de recunoscut, ce fac parte din imaginarul copilăriei.
   Pentru a colecționa întreaga serie de personaje, la fiecare achiziție de minimum 200 de lei, clienții magazinelor Kaufland Moldova primesc un pachet a câte două cartonașe. 
   În plus, la cumpărarea produselor supereroi, marcate special în magazine și anunțate săptămânal în revista Kaufland și online, clienții vor primi gratuit încă un pachet ce conține două cartonașe.

   Lumea Animaterra este completată și de plicul care conține: game board, pioni, regulamentul de joc și cutia foldable pentru colecția de cartonașe, precum și de cutia specială ce conține: 4 infinity cards și spațiu în care poate fi pusă cutia foldable. 
   Plicul și cutia pot fi achiziționate separat din fiecare magazin din rețeaua Kaufland Moldova. În plus, clienții vor putea găsi în magazine și ghiozdane, trollere, penare, accesorii vestimentare și multe alte surprize ce îi vor transpune pe cei mici în lumea fantastică.

   „Animaterra 4 – Copacul vieții readuce unele dintre cele mai importante valori cu care rezonăm: curajul, prietenia, puterea binelui de a triumfa asupra răului, prin intermediul jocului. Cu ajutorul colecțiilor Animaterra ne dorim să fim alături de cei mici și să îi încurajăm să-și imagineze propriile universuri pe care să le aducă la viață împreună cu personajele bine-cunoscute: Prâslea, zmeii, balaurii, Barbă Lungă Stat Mărunt și multe altele. Pentru a atinge acest obiectiv am creat în jurul campaniei Animaterra o întreagă lume de fantezie, care se declină în toate componentele campaniei noastre”, spune Cristina Aramă, PR manager Kaufland Moldova.
   Lumea Animaterra, disponibilă și în realitate augmentată prin intermediul unei aplicații mobile.
   Aplicația Animaterra poate fi descărcată gratuit pe telefon de pe Google Play sau App Store. 
   Cu ajutorul acesteia, cartonașele cu creaturi fantastice pot fi scanate pentru a prinde viață în 3D prin tehnologia de tip realitate augmentată. În aplicație este disponibil și jocul Animaterra, care poate fi jucat online, cu prietenii.
   Detaliile complete despre joc și aplicația mobilă Animaterra sunt disponibile pe animaterra.kaufland.md/ .
   Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: presa@kaufland.md
   numbers.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Star Kids так же станет идеальным местом для подготовки вашего малыша к школе, так как занятия проводят педагоги с первой дидактической категорией, учителя начальных классов. В программу обучения входит: чтение, развитие речи, обучение грамоте, математика, подготовка руки к письму, развитие творческих способностей, английский язык, румынский язык, русский язык, шахматы.
   На данный момент существуют 2 уникальных Центра детского творчества и развития Star Kids:
   - на Чеканах по адресу str. Ginta Latină 12/20
   - на Ботанике по адресу str. Testemițanu 3/15
   Star Kids — единственный Центр детского творчества и развития, на территории которого находится игровая комната из блоков гималайской соли. Как утверждают специалисты, всего 20 минут нахождения в таком помещении будут значительно способствовать укреплению иммунитета и профилактике аллергии у детей.
   Система безопасности гарантирует повышенный контроль на территории Центра, где расположено 25 камер видеонаблюдения.

    Star Kids это:
   - индивидуальный подход к каждому ребенку;
   - программы развития интеллекта и творческих навыков;
   - подготовка к школе;
   - занятия спортом;
   - посещение соляной комнаты;
   - изучение английского языка;
   - плавание;
   -  индивидуальные занятия с преподавателями и тренерами.
   Количество мест ограничено! Ждем вас!

   Контакты:
   Star Kids BOTANICA:
   str. Testemițanu 3/15
   тел: 022 550 078 / 069 550 045
   email: botanika@starkids.md/ starkids2@starkids.md
   Star Kids CIOCANA:
   str. Ginta Latina 12/20
   tel: 022 550 077 / 060 550 079
   email: info@starkids.md/ starkids@starkids.md
   starkids.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   WMF este marca # 1 de electrocasnice și veselă de bucătărie în Germania. WMF dezvoltă și brevetează noi tehnologii și produse cu un singur scop: să ofere clienților o experiență culinară de neuitat care transformă micul dejun, prânzul și cina într-o sărbătoare gastronomică. Toate acestea datorită produselor de cea mai înaltă calitate, realizate într-un design excelent, oferind funcționalitate impecabilă și făcând din fiecare experiență culinară o plăcere. WMF - Tradiții germane din 1853.
    
   În sortimentul nostru veți găsi tot ce aveți nevoie într-o bucătărie modernă.
   În magazin sunt expuse tigăi, cratițe de gătit, cuțite, accesorii de bucătărie, ustensile de cofetărie/patiserie, accesorii băuturi, seturi de tacâmuri, seturi de veselă cu tacâmuri pentru copii, electrocasnice mici și multe altele.
   Magazinul WMF vă va încânta cu oferte speciale și promoții.
   Aici puteți alege cadouri pentru orice ocazie și gust.

   Vă invităm la adresa: or. Chișinău, str. Pușkin 49
   Tel.: +373 22 544 244
   www.wmf.md
   Grafic de funcționare: 
   Luni / Sâmbătă: 10:00 – 19:00
   Duminica: Închis
   Alătură-te nouă pe rețelele de socializare:
   Facebook: WMF Moldova
   Instagram: wmf_moldova
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   În cadrul Săptămânii Europene a Imunizării, medicul obstetrician-ginecolog Maxim Calaraș a vorbit despre virusul papiloma uman (Human Papilloma Virus, HPV). Medicul a explicat cum virusul provoacă cancerul cervical și de ce vaccinul HPV este o șansă de a salva viețile a mii de femei din Moldova.
   Sunt cunoscute peste 200 de tipuri de HPV care sunt predominant transmise pe cale sexuală. Se crede că 80% dintre bărbații și femeile active sexual se ciocnesc cu acest virus cel puțin o dată în viață. Majoritatea tipurilor de HPV provoacă negi obișnuiți pe piele. Cu toate acestea, există aproximativ 40 de tipuri care afectează membrana mucoasă. Ele sunt, de asemenea, împărțite în tipuri de risc oncogenic ridicat și scăzut.
   HPV cu risc oncogenic ridicat este periculos nu numai pentru femei, ci și pentru bărbați. Acestea pot provoca cancer al colului uterin, vaginului, vulvei, canalului anal, orofaringelui și penisului. Astfel, tipurile 16 și 18 ale virusului provoacă 70% din toate cazurile de cancer și leziuni precanceroase ale colului uterin.
   În prezent nu există nici un remediu pentru virusul papiloma uman. În majoritatea cazurilor, este suficient să vă monitorizați starea de sănătate și să efectuați în mod regulat teste. De regulă, organismul face față acestui virus în termen de 1-2 ani. Cu toate acestea, la 3-5% dintre oameni, virusul persistă și evoluează în forme canceroase.
   În ciuda faptului că nu există nici un remediu contra infecției cu HPV, există o modalitate de a vă proteja pe dumneavoastră și pe copiii dumneavoastră — vaccinul. Vaccinarea ajută la protejarea împotriva anumitor tipuri oncogene de HPV, dacă persoana nu a fost încă infectată. De obicei, se recomandă vaccinarea fetelor și băieților la vârsta de 9-14 ani.
   În prezent, în lume există trei vaccinuri HPV: bivalent – pentru tipul 16 și 18 de HPV, tetravalent – pentru tipurile 6, 11, 16 și 18 tipuri, precum și nonavalent – pentru nouă tipuri de HPV, dintre care șapte provoacă dezvoltarea cancerului.
   Vaccinurile HPV au fost supuse mai multor studii clinice. Nu există niciun motiv să ne îndoim de siguranța lor. Zvonurile precum că acestea ar provoca infertilitate sau ar afecta cumva sistemul nervos central rămân doar zvonuri, fără a exista niște dovezi științifice.
   Desigur, ca și în cazul altor vaccinări, după vaccinarea cu HPV pot apărea simptome de stare ușoară de rău – cefalee, greață, amețeli, febră și roșeață la locul injectării. Dar aceste efecte adverse nu durează mult timp.
   În Moldova se utilizează un vaccin bivalent și un vaccin cvadrivalent, care protejează împotriva a 4 tipuri de HPV. Eficacitatea lor a fost dovedită în 20 de ani de cercetări. Acestea sunt folosite pentru vaccinarea fetelor cu vârsta de 10-14 ani. Acest lucru ajută la formarea imunității chiar înainte de debutul activității sexuale, ceea ce este foarte important. Se administrează în total 2 doze de vaccin. De asemenea, experții recomandă să fie vaccinați și băieții.
   Potrivit medicului, vaccinul HPV este doar o modalitate de prevenire a bolilor. Fetele și femeile ar trebui să efectueze un examen medical regulat pentru cancerul cervical – o dată sau de două ori pe an. Aceasta este singura modalitate de a reduce riscul de apariție a cancerului sau de a începe tratamentul la timp, care se efectuează în stadiile incipiente printr-o mică intervenție chirurgicală.
    
   Proiectul aLIVE este o emisiune online a popularului forum pentru femei Mama.md și a organizației publice Forum.md. Proiectul a fost implementat cu sprijinul UNICEF Moldova și OMS. 
    
   Врач рассказал о том, насколько опасен вирус папилломы человека
   По последним данным ВОЗ, рак шейки матки является четвертым в мире по распространенности видом онкологического заболевания. В Молдове от этого вида рака умирают около 160 женщин.

   В рамках Европейской недели иммунизации врач акушер-гинеколог Максим Кэлэраш рассказал о вирусе папилломы человека (ВПЧ), как он провоцирует рак шейки матки, а также, почему вакцина против ВПЧ — это шанс спасти жизни тысяч женщин в Молдове.
   Существует более 200 типов ВПЧ, которые преимущественно передаются половым путем. Считается, что от 80% сексуально активных мужчин и женщин сталкиваются с этим вирусом хотя бы раз в жизни. Большинство типов ВПЧ вызывают обычные бородавки на коже. Однако существует около 40 типов, которые поражают слизистую. Их еще разделяют на типы высокого онкогенного риска и низкого.
   ВПЧ высокого онкогенного риска опасны не только для женщин, но и для мужчин. Они могут стать причиной развития рака шейки матки, влагалища, вульвы, анального канала, ротоглотки и полового члена. Так, 16-й и 18-й типы вируса вызывают 70% всех случаев рака и предраковых поражений шейки матки.
   На данный момент лекарств для лечения вируса папилломы человека не существует. В большинстве случаев достаточно отслеживать и регулярно сдавать анализы — организм, как правило, сам справляется с этим вирусом в течение 1-2 лет. Однако у 3-5% людей вирус сохраняется и провоцирует развитие рака.
   Несмотря на то, что против самой ВПЧ-инфекции нет лечения, есть способ обезопасить себя и своих детей — вакцина. Вакцинация помогает защититься от некоторых онкогенных типов ВПЧ, если человек еще не был инфицирован. Обычно рекомендуется вакцинировать девочек и мальчиков в 9–14 лет.
   Сейчас в мире существуют три вакцины от ВПЧ: бивалентная — от 16-го и 18-го типа ВПЧ, четырехвалентная — от 6-го,11-го, 16-го и 18-го типов, а также девятивалентная — от девяти типов ВПЧ, семь из которых способствуют развитию рака. 
   Вакцины против ВПЧ прошли многократные клинические исследования. Причин сомневаться в их безопасности — нет. Слухи о том, что они вызывают бесплодие или хоть как-то влияют на центральную нервную систему остаются слухами, не подверженными научными данными.
   Конечно, как и от других прививок, после вакцинации против ВПЧ могут появиться симптомы легкого недомогания — головная боль, тошнота, головокружение, повышение температуры и покраснение в месте укола. Но такие побочные эффекты быстро проходят.
   В Молдове используется бивалентная вакцина и четырехвалентная вакцина, которая защищает от 4 типов ВПЧ. Их эффективность доказана 20-летними исследованиями. Ими вакцинируют девочек 10-14 лет. Это помогает сформировать и у них иммунитет еще до начала половой жизни, что очень важно. Всего ставится 2 дозы вакцины. Также специалисты рекомендуют вакцинировать и мальчиков.
   По словам врача, вакцина от ВПЧ — это только способ предупредить заболевания. Девушкам и женщинам необходимо регулярно проходить скрининг рака шейки матки — 1 или 2 раза в год. Только так можно снизить риск развития рака или вовремя начать его лечение, которое на ранних стадиях проводится небольшим хирургическим вмешательством.

   Проект aLIVE — это онлайн передача популярного женского форума Mama.md и общественной организации Forum.md. Проект реализован при поддержке UNICEF Moldova и ВОЗ. 
 •