Trei fructe de vară ideale pentru măști cosmetice


    Dacă vrei să încerci ceva nou, pe lângă tratamentele de înfrumusețare de la salon, ia în calcul să-ți prepari câteva măști cosmetice din fructe de vară. Acestea sunt proaspete, au efect hidratant, revigorant sau împotriva îmbătrânirii premature a tenului. Dintre ele îți recomandăm pepenele roșu, caisele și zmeura.

măști-cosmetice-cu-fructe-de-vară.jpg

Mască antirid din caise

În combinație cu alte ingrediente, caisele pot fi o excelentă opțiune pentru a combate ridurile. Încearcă un preparat cosmetic în care amesteci caise cu ulei de măsline și miere.

Ingrediente:

  1. 2 sau 3 caise bine coapte
  2. o lingură de miere organică
  3. o lingură de ulei de măsline

Cum se prepară și se aplică:

Curăță coaja caiselor, scoate sâmburii și pune-le într-un bol sau în mixer. Toarnă peste ele mierea și uleiul de măsline și amestecă până obții o pastă cremoasă. Aplic-o pe zonele cu riduri, atât de pe față, cât și de pe decolteu sau gât. Lasă să acționeze 15-20 de minute, apoi clătește cu apă rece din abundență. Fă acest tratament de două sau de trei ori pe săptămână!

Mască tonifiantă din pepene roșu

Pepenele roșu este cunoscut pentru proprietățile hidratante, tonice și astringente în industria frumuseții. Este atât de ușor de folosit, cu beneficii atât de mari, încât chiar trebuie să-l încerci. Poți aplica pe tenul curat sucul proaspăt de pepene sau pur și simplu să iei o bucată rece și să o treci pe toată fața și pe gât și decolteu. Lași să acționeze 10-15 minute și apoi clătești bine. Vei simți pielea proaspătă, tonifiată și plină de energie. De asemenea, dacă ai tenul uscat, amestecă sucul de pepene proaspăt cu un pic de miere organică și aplică masca pe față. Pielea va deveni moale și catifelată, după ce lași să acționeze un sfert de oră și clătești cu apă din abundență.

Cremă de față din zmeură

Dacă vrei să redai prospețimea tenului și să alungi de pe față oboseala și semnele îmbătrânirii, alege să-ți prepari o cremă-mască din zmeură. Profită de această perioadă, când găsești în piețe zmeură proaspătă. Ține minte că această cremă trebuie aplicată imediat ce ai preparat-o și nu trebuie ținută la frigider. De asemenea, ai nevoie de ingrediente proaspete.

Ingrediente:

  1. 6-8 boabe de zmeură proaspete
  2. o linguriță de miere
  3. o linguriță sau jumătate de lapte (cât să se formeze o pastă)

Mod de preparare și de aplicare:

Zdrobește zmeura, toarnă laptele și mierea și amestecă până formezi o pastă omogenă. Aplic-o pe față, evitând zona din jurul ochilor. După 15 minute, clătește cu apă caldă până cureți și cea mai mică urmă. Îți vei simți tenul proaspăt și catifelat.

libertateapentrufemei.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Rețeta 1: Tort cald cu ciocolată și zmeură, după rețeta lui Nigella Lawson
      Este o rețetă care îți ia circa o oră, dar îți oferă multe senzații gustative, mai ales dacă ești un amator înflăcărat al deserturilor. Ai nevoie de următoarele ingrediente, exact în cantitățile prevăzute (cel mai potrivit ar fi să folosește un cântar):
      185 de grame de făină; O linguriță rasă de praf de copt; Un vârf de sare; 30 de grame de cacao; 250 de grame de ciocolată amară Heidi (75% concentrație de cacao); 95 de grame de zahăr alb; 95 de grame de zahăr brun; 250 de grame de unt; O lingură de lichior de portocale; 185 de ml de apă; 185 de ml de cafea; 250 de grame de zmeură.
      Pașii rețetei:
      1. Cerne făina prin sită, adaugă praful de copt și vârful de sare, amestecând ingredientele. După amestecare, integrează praful de cacao.
      2. Într-o cratiță pune 250 de grame de ciocolată amară Heidi, 95 de grame de zahăr alb, 95 de grame de zahăr brun, 250 de grame de unt și o lingură de lichior de portocale. Adaugă apa și cafeaua. Pune compoziția pe foc mic până când se topesc toate ingredientele și se obține consistența unui sirop.
      3. Unge o formă de copt, preferabil cu diametrul de 21 de cm.
      4. Când sosul de ciocolată este gata, încorporează-l în mixul de făină și cacao.
      5. Bate separat două ouă și adaugă-le în întreaga compoziție. Amestecă fin totul.
      6. Toarnă jumătate din compoziție în forma de coptură. Adaugă zmeura. Acoperă totul cu restul compoziției.
      7. În cuptor, tortul se coace la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pe raftul de jos adaugă o tavă suplimentară pentru cazul în care va curge puțin din compoziție.
      8. După ce îl scoți din cuptor, lasă-l 15 minute să se odihnească, apoi îl tai și-l servești alături de câteva bile de înghețată de vanilie și un pahar de vin roșu.
      Rețeta 2: Antricot de porc caramelizat cu pere și ceapă roșie
      Această rețetă o să vă satisfacă papilele gustative, pentru că oferă nu doar sațietate, ci și o multitudine de gusturi și senzații noi. În plus, este extrem de ușor de făcut, luându-ți puțin timp.
      Ai nevoie de:
      Două felii de antricot sau cotlet de porc, preferabil cu os; Trei pere medii; O ceapă roșie mare; Două fire de coriandru; Mix de legume congelate pentru wok, la garnitură; Sare, piper.
      Pașii rețetei:
      1. Curăță ceapa și taie-o julien.
      2. Taie în felii medii perele.
      3. Mărunțește firele de coriandru.
      4. Într-o tigaie preîncălzită adaugă o lingură cu ulei de măsline și aranjează ceapa, perele și coriandrul.
      5. Asezonează carnea cu sare și piper. Aranjeaz-o în tigaie alături de pere și ceapă.
      6. Într-o tigaie separată pune ulei de măsline și pregătește mixul de legume congelate.
      7. Aranjează compoziția finală pe platouri albe și servește-o alături de un vin spumant.
      Rețeta 3: Pizza cu chorizo, dovlecel și busuioc
      Italienii au descoperit de foarte mult timp care este rețeta fericirii: pizza și dragostea. De aceea, o pizza pregătită în casă poate deveni piesa de rezistență a cinei tale romantice.
      Ai nevoie de următoarele ingrediente:
      165 de ml de apă; Trei-patru grame de drojdie uscată; ¼ linguriță de zahăr; 200 de grame de făină; 50 de grame de griș; ¼ linguriță de sare; O ceapă albă mică; Doi-trei căței de usturoi; O bucățică de unt; Frunze de busuioc, după dorință; O conservă de roșii decojite; Sare, piper, zahăr brun; Un dovlecel; 75 de grame de salam chorizo; 100 de grame de mozarella.
      Pașii rețetei:
      1. Într-un bol aparte amestecă apa, drojdia uscată și zahărul brun.
      2. În alt vas adaugă făina albă, grișul și sarea. Amestecă, astfel încât făina să se îmbogățească cu oxigen.
      3. Încorporează amestecul de apă, drojdie și zahăr brun în compoziția cu făină.
      4. Amestecă aluatul în vas, după care frământă-l pe masă circa 10 minute, până când va deveni elastic. Pune-l înapoi în vas și acoperă-l cu folie alimentară până prepari sosul.
      5. Taie ceapa cubulețe. Mărunțește usturoiul. Pune-le într-un vas cu puțin ulei de măsline și un cubuleț de unt. Când se înmoaie ceapa, pune frunzele de busuioc. Tu alegi câte să fie. Peste un minut adaugă deasupra roșiile din conservă. Asezonează totul cu sare, piper și zahăr brun. Lasă compoziția pe foc mic până devine de o consistență mai groasă (circa 12-15 minute). La final trebuie s-o treci prin blender.
      6. În două tăvi pentru rolă pui folie de aluminiu, pe care o ungi cu ulei de măsline și o presori cu griș.
      7. Împarți aluatul în două părți și îl întinzi nițel. Nu este neapărat să aibă o formă geometrică fixă.
      8. Taie rondele subțiri dovlecelul, salamul și mozarella.
      9. Încinge cuptorul la 240 de grade, cu ventilarea pornită. Între timp, aluatul se odihnește în tăvi câteva zeci de minute.
      10. Unge aluatul cu sos, aranjează dovlecelul, mozarella și frunzele de busuioc.
      11. La final asezonezi cu ulei de măsline, sare și piper.
      12. Pizza se va coace în opt-10 minute la 230 de grade, cu ventilarea pornită. Servește-o cu un vin alb.
      Cu siguranță, aceste trei rețete se pot transforma într-o frumoasă tradiție de Ziua Îndrăgostiților, pe care să o repetați de fiecare dată, împreună.
      zugo.md
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      0.5 l apă din nucă de cocos  0.15 l băutură din migdale 0.60 l zeamă din lămâie/lime 3 linguri miere sau sirop de arţar conţinutul a două capsule de spirulină (pudră) Adaugi toate ingredientele menţionate mai sus într-un blendăr şi omogenizezi conţinutul până devine uniform. Poţi gusta compoziţia din când în când şi poţi potrivi după gustul propriu, adăugând câte puţin din ingredientele dorite.
      Torni ingredientele mixate în forme pentru îngheţată şi dai la congelator pentru maxim 1 oră. Deschizi congelatorul şi adaugi beţele în compoziţie. Laşi la congelator peste noapte. 
      Se pot servi în fiecare dimineţă ca înlocuitor de mic dejun sau pe post de desert sănătos.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente: 
      25 frunze de varză acră 200 g ciuperci 200 g orez 1 ceapă 5 linguri bulion sare piper 1 lingură mărar tăiat fin 2 linguri ulei frunze de pătrunjel Mod de preparare:
      Încingi uleiul şi căleşti ceapa mărunţită. Când devine sticloasă, pui ciupercile spălate şi tăiate fin. Potriveşti gustul de sare şi piper, laşi 5 minute şi adaugi orezul spălat în mai multe ape. Pui 2 linguri de bulion şi mărarul. Ţii pe foc până scade zeama şi dai vasul deoparte.
      Tai fin 5 frunze de varză şi le aşezi pe fundul cratiţei pe care o vei da la cuptor. Umpli restul frunzelor cu compoziţia şi le aşezi în cratiţă. Torni apă clocotită amestecată cu 3 linguri de bulion şi aşezi vasul pe foc, ţii câteva clocote şi îl dai la cuptor. Le ţii până se rumenesc uşor, iar varza este fiartă. Le serveşti, dacă vrei, cu frunze de pătrunjel tăiate.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      500 ml lapte de cocos 1 plic gelatină 1 baton de vanilie  3 linguri zahăr Pentru sos:  4 portocale 100 ml lichior de portocale  2 linguri zahăr brun Mod de preparare
      Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Tai batonul de vanilie, îi scoţi seminţele, le pui în lapte, adaugi zahărul, aşezi vasul pe foc şi amesteci să se topească. Ai grijă ca laptele să nu fiarbă! Laşi la răcorit, pui gelatină, răstorni compoziţia în vasele dorite şi le dai la rece câteva ore.
      Pentru sos, storci 3 portocale şi strecori sucul. Separat, cureţi feliile de la portocala rămasă şi le tai. Topeşti zahărul şi, când devine lichid, torni lichiorul, în fir subţire, amesteci, apoi adaugi sucul şi ţii pe foc până se îngroaşă uşor. Pui bucăţile de portocală şi mai laşi puţin, apoi dai vasul deoparte. Serveşti panna cotta cu sosul de portocale rece.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente necesare:
      - un piept de pui
      - salată verde
      - un ardei capia roşu
      - un castravete
      - 100 de grame de caşcaval
      - 100 de grame de pâine mai veche
      - două linguri de ulei de măsline
      - o linguriţă de busuioc tocat mărunt
      Mod de preparare:
      Fierbe pieptul de pui cu condimentele favorite, iar apoi taie-l sub formă de cubuleţe.
      Taie pâinea cubuleţe, condimentează cu sare şi piper, dar şi ulei de măsline şi busuioc, iar apoi pune totul la copt.
      Spală salata, rupe-o mărunt, după preferinţă, iar apoi aşază toate ingredientele într-un bol ş condimentează cu sare şi piper, busuioc tocat mărunt şi ulei de măsline. Adaugă şi caşcavalul ras.
      Poftă bună! 
      clickpoftabuna.ro
  •