Sfaturi utile pentru o ședință foto reușită


    Anterior, am realizat un interviu cu fotografa Dorina Pantaz, în care în care ne-a mărturisit despre cum s-a împrietenit cu aparatul foto încă de mic copil. Dar, ne-am gândit că ți-ar plăcea să mai vezi un material, unul mai practic. Așa că, dacă te gândeai la o ședință foto, mai întâi fă cunoștință cu îndrumările.

dorina-pantaz-de-titlu-333.jpg

„Cum să stau?” – E în regulă pentru o persoană, care vine prima dată la o ședință foto, să nu știe „cum să stea”. În aceste cazuri, pur și simplu o ghidez lejer și o fac într-o manieră cât mai calmă, pentru ca persoana să nu se simtă incomod sau intimidată în vreun fel.

„Hai încă una” – fac și încă zece, atâta timp cât ești gata să plătești adăugător.

„Îmi poți da toate fotografiile în original?” – nu, de regulă, niciun fotograf nu dă toate fotografiile „crude” clientului. Îți voi da doar acel număr de fotografii pentru care ai plătit, și, desigur, toate vor fi retușate. Atunci când, de exemplu, cumperi un cântec pe iTunes, plătești doar pentru produsul final, nu și pentru părțile care nu au intrat în cântec. Plătești pentru partea cea mai bună.

84214118_3220847964609210_1902483139884744704_o.jpg

„Care crezi că e mai bun: Canon sau Nikon?” – întrebarea asta e la fel de irelevantă ca iOS VS Android sau Mercedes VS BMW. Eu fug de întrebarea asta. Și aș sfătui oricui să nu o pună. Dacă m-aș ține de clișeul ăsta, ar trebui să mă iau la harță cu orice fotograf care are altceva decât Nikon.

„Da’ când vor fi gata fotografiile?” – retușarea fotografiilor necesită timp. Atunci când apelezi la mine, ca la fotograf, ține minte că nu ești unicul meu client, și mai sunt și alți oameni, exact ca tine, care își așteaptă fotografiile. Recent, discutând cu un prieten, fotograf și el, acesta a spus că el menționează, în contractul încheiat cu clientul, termenul de predare și numărul de fotografii pe care le va da.

Cum te pregătești înainte de o sesiune foto

64507186_2760897570604254_3564912169524920320_o.jpg

Fotografa Dorina Pantaz, spune că sunt câțiva pași mici, dar tare importanți, pe care trebuie să îi respecți, dacă îți dorești o experiență frumoasă și fotografii minunate (pentru că asta nu depinde în totalitate de fotograf).

Pasul 1. Asigură-te că ai discutat toate aspectele care te interesează și așteptările pe care le ai împreună cu fotograful la care ai apelat.

Pasul 2: În cazul în care serviciile fotografice sunt prestate pe bază de contract, ai grijă să citești atent orice aspect al contractului, ca să nu ai parte de careva „surprize” sau ne-coincidență de așteptări.

Pasul 3: Ai grijă la piele. Dacă tenul sau orice altă zonă de pe corpul tău are careva imperfecțiuni pe care ai vrea, totuși, să le ascunzi, e natural că nu vei fi satisfăcut de fotografii. Dacă lași ascunsul imperfecțiunilor pe seama noastră, asta va duce, iminent, la cheltuieli mai mari de timp pentru retușare, și, respectiv, vei primi fotografiile mai greu.

66130323_2760863547274323_4108373476912398336_o.jpg

Pasul 4: Igiena personală. Corp și păr curat. Asta, cred, nu necesită multe explicații.

Pasul 5: Să ai pregătite, din timp, toate lucrurile de care ai nevoie pentru ședința foto (hainele sau oricare alte accesorii pe care vrei să le aduci cu tine).

Pasul 6: Vino odihnit, cu dispoziție bună! Hei, vei avea niște fotografii cu care îți vei face invidios orice prieten de pe Facebook sau Instagram! Bună motivație, nu? Lăsând glumele la o parte, buna dispoziție și odihna îți vor asigura o experiență de neuitat. Și nouă, ca fotografi, ne va fi mult mai ușor să lucrăm cu un client bine dispus și gata pentru experiențe noi.

66228287_2760897790604232_2026894340856479744_o.jpg

Sperăm că o să-ți prindă bine aceste sfaturi oferite de Dorina și nu uita că „buna dispoziție și odihna îți vor asigura o experiență de neuitat”!

ea.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Traseele naționale sunt deja împânzite de comercianți, care le culeg din pădure și le vând chiar pe marginea drumului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md. 
      Deși i-am rugat să ne explice, de ce reguli se conduc, atunci când le strâng, vânzătorii ambulanți, fie că au refuzat să o facă, fie ne-au rugat să-i credem pe cuvânt, că toate ar fi bune. 
      Specialiștii atenționează, însă, că există un șir de indicii simple și detalii la care trebuie să fim atenți, atunci când este vorba de consumul ciupercilor. 
      La rândul său, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă anunță că numărul cazurilor de intoxicații cu ciuperci este în creștere. 
      Doar în perioada 12-19 octombrie curent, au fost înregistrate 46 de persoane cu astfel de intoxicații.
       
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      „Canicula este definită drept o creștere a temperaturii zilnice cu peste 10 grade Celsius faţă de temperatura medie a unei zone şi este o cauză importantă de morbiditate şi mortalitate, în special în regiunile cu umiditate crescută. Fiind o consecință a încălzirii globale, acest fenomen reprezintă, totodată, și un stres major pentru organism”, potrivit ANSP, transmite Știri.md.
      „Fiziologic vorbind, corpul uman este alcătuit în proporție de 60% din apă, rezervele principale fiind în sânge, rinichi, mușchi și țesutul de grăsime. În timpul temperaturilor caniculare organismul mobilizează apa din rezerve spre suprafața pielii, eliminând surplusul de căldură din corp prin evaporare. Pentru că este un proces epuizant, care solicită și un aport suficient de apă, este foarte important în această perioadă să ne alimentăm și să ne hidratăm corespunzător”, mai spun specialiștii.
      În acest sens, experții ANSP vin cu un șir de sfaturi pentru cetățeni în această perioadă:
      – Evitați mesele copioase, cu mai multe tipuri de alimente, bogate în grăsimi, amidon și zahăr. Acestea se digeră mai dificil și solicită mai mult efort din partea organismului.
      – În schimb, susțineți organismul în procesul de răcorire consumând mese simple, bogate în fructe și legume proaspete, care sunt bogate în apă. Consumați nu mai puțin de două porții de fructe și trei porții de legume proaspete în zi.
      – Evitați să consumați alcool – acesta deshidratează, mărește tensiunea arterială și împiedică organismul să lupte eficient cu canicula.
      – Limitați consumul băuturilor bogate în cofeină (ceaiul și cafeaua), întrucât acestea deshidratează, și consumați minim 2-2,5 litri de apă pe zi.
      – Fiți atenți la temperatura băuturilor – nu este indicat să consumați băuturi foarte reci. Acestea au un efect de răcorire de scurtă durată, întrucât organismul trebuie să le încălzească până la temperatura sa internă, drept rezultat se generează căldură, iar senzația de răcoare dispare. În plus, aceste băuturi pot cauza apariția unor simptome de răceală.
      – Alegeți cu precauție alimentele de la raft, în special pe cele perisabile, precum ouăle, carnea, peștele, laptele și produsele lactate, maioneza, prăjiturile. Nu le cumpărați din locurile neautorizate sau din stradă. Dacă nu sunt verificate și păstrate corespunzător acestea pot fi sursa unor intoxicații alimentare severe.
      stiri.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Cu toate eforturile pe care le faci pentru a avea un stil de viata sanatos, sigur sunt momente in care te simti balonata. Iar acest lucru este perfect normal, si tine nu doar de ceea ce mananci, ci si de fluctuatiile hormonale.
      Nimic nu poate strica mai mult un moment perfect decat problemele cu digestia dupa masa. Insa aceste senzatii neplacute pot fi diminuate in doar cateva minute. Ceaiurile au numeroase beneficii asupra sanatatii, asa ca ai foarte multe motive sa le consumi.
      Ceaiuri pe care sa le consumi cand te simti balonata
      Ceai de menta
      Ceaiul de menta este cel mai popular ceai obtinut din plante din intreaga lume. Si sunt foarte multe motive pentru care este apreciat! Menta are proprietati antioxidante si antibacteriene, insa cel mai important beneficiu este acela ca ajuta la digestie. Poti sa consumi ceaiul de menta oricand in timpul anului, insa in mod special dupa o masa grea. Daca te simti balonata dupa ce ai consumat foarte multe alimente, acest ceai te va ajuta sa scapi rapid de disconfort.
      Ceai de turmeric
      Aproape orice problema digestiva poate fi ameliorata cu turmeric. De fapt, aceasta planta are atat de multe beneficii asupra sanatatii organismului, incat era de asteptat sa o mentionam! Turmericul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, in special in medicina Ayurvedica. Este recomandat in special pentru proprietatile sale antiinflamatorii, insa ajuta si la ameliorarea senzatiei de stomac plin. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile ceaiului de turmeric, iti recomand sa il indulcesti cu o lingurita de miere. Ceaiul va fi mai savuros si mai usor de consumat.
      Ceai de fenicul
      Te simti balonata? Ceaiul de fenicul te scapa de disconfort! Are o multime de beneficii asupra sanatatii, deoarece contine o serie de antioxidanti si vitamine (vitamina A, vitamina B si vitamina C). La fel ca menta, feniculul este foarte cunoscut pentru proprietatile sale si consumat deseori de oamenii din intreaga lume. Ajuta la relaxarea muschilor abdominali si reduce senzatia de stomac plin. Consuma-l ori de cate ori ai probleme de digestie si te vei simti mult mai bine.
      Ceai de ginseng
      Ginsengul este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale miraculoase asupra sanatatii. Este antiinflamator si antibacterian, motiv pentru care este recomandat pentru problemele de digestie. Acest ceai este obtinut din radacina de ginseng si este folosit si pentru a combate oboseala sau semnele imbatranirii. Este o bautura care te incalzeste si iti da o stare de bine, pe langa beneficiile in ceea ce priveste balonarea.
      Nu obisnuiesti sa consumi ceaiuri? Exista cateva metode alternative care te ajuta sa scapi de balonare. Exercitiile de respiratie sau unele pozitii de yoga te ajuta sa scapi rapid de disconfort. Poti, de asemenea, sa excluzi din dieta alimente care contribuie la balonare, cele mai daunatoare dintre ele fiind zaharul si bauturile acidulate.
      andreearaicu.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Plasticul concentrează lumina într-un impuls cu energie ridicată care poate fi suficient de intens pentru a arde materiale precum tapiţeria scaunelor, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.
      Principiul este acelaşi ca jocul acela din generală în care cu ajutorul unei lupe se putea arde o bucată de hârtie.
      „Sticla cu apă acţionează precum o lentilă care concentrează lumina care vine prin parbriz”, menţionează Odile Madden, savant la Getty Conservation Institute din Los Angeles.
      Conform Live Science, lumina este alcătuită din numeroşi fotoni, care sunt particule subatomice care traversează pe o traiectorie dreaptă.
      Lentilele ochelarilor şi microscoapelor direcţionează fotonii pentru a converge într-un punct.
      „Poţi folosi asta pentru a vedea ceva mai bine. Sau poţi concentra multă lumină într-un punct foarte mic şi poţi concentra acea energie, iar aceasta poate cauza arderi şi topiri”.
      Ce a fost surprinzător în acest caz demonstrat de experimentele cercetătorilor americani este că lumina, deşi trece prin parbrizul maşinii, este în continuare suficient de intensă pentru a trece prin sticlă şi a cauza arderi.
      „În mod obişnuit, ar fi mai rău într-o zi caniculară sau dacă geamurile uşilor ar fi jos, întrucât sticla filtrează lumina”. „Aceasta este o ilustrare bună a cât de multe energie vine de la soare”, a precizat Michael Doutre, chimist la Getty Conservation Institute.
      Totuşi, un astfel de eveniment este puţin probabil. În primul rând, materialele din maşină, precum tapiţeria scaunelor, sunt realizate astfel încât să nu se aprindă de la orice.
      Apoi, pentru o trecere a luminii, lichidul din sticlă trebuie să fie transparent. Apoi, totul trebuie să se alinieze perfect: o sticlă sferică, cu suprafaţă lină, cu lichid transparent plasată în punctul precis atât pentru sursa de lumină cât şi pentru punctul de focalizare.
      Savanţii susţin că şansele ca acest lucru să se întâmple din greşeală sunt minuscule.
      descopera.ro
  •