Metoda periculoasă pentru mărirea buzelor la care apelează tinerele


    În ultimii ani, cererea pentru intervențiile cu botox în buze a scăzut. Dar tot multe femei își doresc buze mari ca ale lui Kylie Jenner, mezina clanului Kardashian-Jenner.

Utilizatorii de social media au găsit, se pare, o alternativă mai ieftină – și extrem de bizară – pentru a crea aspectul de buze mai pline.

buze.jpg

Pe platforma TikTok au apărut mai multe filmuleţe în care tinerele îşi pun superglue sau lipici de unghii deasupra buzei superioare şi apoi o lipesc de acea zonă. Astfel se creează efectul de mărire a buzei superioare.

Se pare că „trendul” a apărut după ce un utilizator cu numele de „gnarlysinner” a reuşit să strângă peste 81.000  de aprecieri la videoclipul în care a aplicat această metodă.

În foarte scurt timp, a început nebunia postărilor în care din ce în ce mai multe tinere încearcă această metodă.

Totuşi, nu toţi cei care au aflat despre această metodă controversată şi periculoasă au fost de acord cu ea. Ba mai mult, au râs de ideea de a folosi lipici pentru un aspect de buze mai pline.

„Este atât de… trist. Felul în care obișnuiam să-mi urăsc buzele, dar acum oamenii își lipesc pielea împreună pentru asta”, a scris un utilizator pe Instagram. „Imaginaţi-vă cum ar fi să îi cadă buza în timp ce vorbeşte”, a mai scris cineva.

„Poate că arată ok din faţă, dar imaginaţi-vă cât de ciudat arată dintr-o parte, îndoită”, a comentat altcineva.

Cea mai recentă metodă de mărire a buzelor a apărut după ce medicii au raportat că tot mai multe femei au căzut victime unor esteticieni neînregistrați, în încercarea de a economii bani.

tabu.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Recunoscută pentru proprietăţile vindecătoare, antiseptice, antibacteriene şi antiinflamatoare, mierea poate fi folosită pentru a-ţi păstra tenul tânăr şi hidratat, motiv pentru care îţi propunem să descoperi cele mai inedite remedii naturiste. 
      "Proprietăţile hidratante şi calmante ale mierii te ajută să ai un ten catifelat, radiant şi strălucitor. Zaharurile conţinute de miere sunt un humectant natural, ceea ce înseamnă că măresc conţinutl de apă al pielii şi reduc senzaţia de piele uscată, chiar şi după ce mierea a fost îndepărtată de pe faţă", declară cosmeticiana Ildi Pekar, potrivit eva.ro. Aşadar, ca să ai o piele frumoasă şi catifelată alege să-ţi aplici pe ten miere. Aşteaptă să acţioneze 20 de minute, iar apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă, masând delicat. 
      Mierea poate fi folosită şi pe post de exfoliant, motiv pentru care îţi recomandăm să aplici mierea pe ten masând delicat, cu mişcări circulare. La fel ca şi mai sus, aşteaptă să acţioneze câteva minute, iar apoi clăteşte cu apă caldă. Se pare că enzimele din miere funcţionează precum un exfoliant delicat, eliminând celulele moarte şi lasă pielea radiantă. 
      Mierea are proprietăţi antiinflamatorii, motiv pentru care reduce zonele înroşite şi umflate ale coşurilor. De asemenea, proprietăţile sale antibacteriene combat bacteriile care provoacă apariţia coşurilor. "Pentru că mierea menţine pielea hidratată, ajută la reglarea şi controlarea producţiei de sebum", susţine specialistul. 
      Tot ce trebuie să faci este să aplici miere direct pe zona afectată de coşuri, lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, apoi clăteşte-te.
      clickpentrufemei.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Încetinește procesul de îmbătrânire
      Vitamina C este un antioxidant puternic și poate împiedica acțiunea radicalilor liberi asupra organismului. În timp, acumularea radicalilor liberi în organism poate fi periculoasă și poate duce la accelerarea procesului de îmbătrânire, dar și la apariția bolilor cardiovasculare, a artritei sau a cancerului.
      Îmbunătățește circulația sangvină
      Câteva studii au dovedit că vitamina C, consumată în doze mici, poate contribui la dilatarea vaselor de sânge și poate preveni afecțiuni precum tensiunea arterială, atacul de cord sau angina pectorală. Este de obicei recomandată persoanelor care suferă de insuficiență cardiacă sau hipertensiune arterială.
      Tratează afecțiunile pielii
      Vitamina C poate fi un ajutor de nădejde pentru reducerea ridurilor și îmbunătățirea elasticității pielii. Din acest motiv, ea se regăsește frecvent în cremele hidratante pentru ten și corp. De asemenea, vitamina C reprezintă un factor esențial în producția de colagen, o proteină care se găsește în țesuturile conjunctive ale corpului. Astfel, vitamina C ajută la accelerarea procesului de vindecare a rănilor, de la zgârieturi minore, la răni mai adânci, arsuri sau fracturi.
      Ameliorează astmul și problemele căilor respiratorii
      Având un rol antioxidant și antihistaminic, vitamina C ameliorează crizele de astm și îmbunătățește funcționarea plămânilor și a căilor respiratorii. Dozele zilnice de vitamina C influențează producția de histamină, acea substanță care produce inflamațiile în cazul bolnavilor de astm. De asemenea, mai multe studii au demonstrat că vitamina C reduce bronhoconstricția care apare atunci când depunem efort fizic intens, în urma căruia ne confruntăm cu stări de tuse și respirație îngreunată.
      Ajută la scăderea colesterolului
      Nivelul ridicat al colesterolului din sânge poate duce la apariția mai multor afecțiuni grave în organism, însă acesta poate fi ținut sub control cu ajutorul consumului de vitamina C. Ea stimulează conversia colesterolului în săruri biliare, care pot fi eliminate mai ușor din organism.
      Reduce stresul
      Creierul este atacat de o mulțime de factori dăunători, iar sistemul nervos este mereu afectat de stres și efectele sale nocive. De aceea, este important să îți protejezi organismul și sistemul nervos, printr-un consum zilnic de vitamina C.
      Așadar, consumul de vitamina C contribuie la regenerarea țesuturilor, întreținerea articulațiilor și a vaselor de sânge și protejează organismul de afecțiunile cardiovasculare și de problemele respiratorii. Vitamina C se găsește într-o mulțime de fructe și legume, cum ar fi portocale, lămâi, kiwi, pepene, spanac, mazăre, varză și conopidă. 
      femeia.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Acum, femeile sunt încurajate să nu își mai vopsească părul, dar să se bucure de naturalețe! Vezi lucrările unui stilist, care te vor convinge cât de elegant și stilat poate arăta părul cărunt.







      ea.md
    • julia122997
      De julia122997
      1. Cum îmi va schimba rutina de aranjare a podoabei capilare?
      Aranjarea și îngrijirea părului la orice oră din zi devine treptat un ritual, având în vedere că este repetat deseori. Așadar, ești obișnuită cu o anumită rutină de coafare și aranjare când vine vorba de podoaba ta capilară – iar o tunsoare poate schimba obiceiurile tale privind părul.
      Având în vedere faptul că o nouă tunsoare va solicita o nouă rutină, este vital să întrebi stilistul înainte de toate ce va presupune aceasta. Deși rutina de îngrijire a părului pare un lucru banal, trebuie să iei în considerare dacă noua frizură o să se potrivească cu stilul tău de viață – ai 40 de minute în fiecare dimineața ca să-l coafezi și sute de lei pentru a o întreține? Cu alte cuvinte, unei persoane care se trezește cu o oră înainte de a pleca din casă nu o să i se potrivească o tunsoare pretențioasă, deoarece nu va avea timp pentru ea.
      2. Cât de des va trebui să-mi tai părul?
      Este important să stabilești, în mod realist, cât de des trebuie să vizitezi salonul pentru a-ți reîmprospăta tunsoarea. Deseori, acest lucru este determinat de cât de mult îți place lungimea părului când părăsești pentru prima oară salonul – dacă nu, lasă-l să crească și să se regenereze câteva luni bune, însă dacă ești încântată de ea, integrează mersul la salon în agenda ta la fiecare două luni.
      Unele tunsori necesită vizite mai dese la stilist decât celelalte: o tunsoare scurtă, de tipul pixie, necesită vizite la salon în fiecare lună, pentru a îi menține aspectul – mai ales dacă îți crește foarte repede părul. Nu este nimic greșit cu o tunsoare care cere atenție minuțioasă, însă dacă ai avut părul lung înainte și te fereai de tunsul vârfurilor constant, o să fie dificil să te adaptezi.
      3. Îmi voi putea prinde părul?
      Comoditatea de a-ți prinde părul într-o coadă sau un coc într-o dimineață în care nu ai timp să-ți aranjezi podoaba capilară – o comoditate la care este dificil să renunți. De aceea, asigură-te că-l întrebi pe stilist dacă lungimea dorită îți va permite să îți prinzi părul – altfel, vei rămâne cu un gust amar când parul îți va intra în ochi, iar elasticele de păr nu te mai pot salva.
      Dacă stilul tău de viață necesită ca părul tău să fie prins, nu opta pentru o lungime care nu te va lăsa să-ți strângi părul într-o coadă. De asemenea, evită ideea de breton, deoarece va fi mereu deasupra sprâncenelor tale – cel mai probabil enervându-te.
      4. De ce produse am nevoie pentru a menține acest aspect?
      Baia ta cel mai probabil nu arată ca un salon – și implicit, nu este echipată cu toate produsele posibile de styling și îngrijire, de la fixative la tratamente de păr. Cu toate că noua ta tunsoare are un aspect lăcuit, lucios și perfect când ieși din salon, s-ar putea să ai un șoc după prima spălare – în urma îndepărtării produselor profesioniste, tunsoarea de care erai atât de încântată nu mai arată la fel.
      Prin urmare, fă o listă cu produsele de care ai nevoie pentru a menține aspectul noii tunsori – iar persoana care poate să-ți ofere aceste informații este chiar stilistul care se ocupă de părul tău. Astfel, recrearea aspectului în propria ta locuință nu va mai reprezenta o problemă.
      5. Cum o să-mi afecteze culoarea părului?
      Dacă ai dezvoltat un atașament față de culoarea părului tău, aceasta trebuie luată în considerare când te decizi să tai centimetrii buni din podoaba capilară. Acest lucru înseamnă ca dacă ai fost brunetă cu părul lung, poate acea nuanță nu va arăta la fel de bine pe un bob scurt. Sau, dacă ai fost vopsită balayage, cel mai probabil vârfurile deschise o să fie tăiate.
      Programarea unei vizite la salon cu scopul de a-ți schimba culoarea părului este recomandată – de asemenea, vorbește cu stilistul despre variantele pe care le ai la dispoziție, deoarece niciun sfat nu-l egalează pe cel al profesionistului.
      6. Am nevoie de dispozitive speciale pentru a-mi aranja părul?
      În cazul în care părul tău este unul rebel, iar folosirea unor dispozitive precum placa de păr sau un uscător special este mai mult decât necesară, discută cu stilistul. Mai mult ca sigur ai vrea să-ți dai seama dacă te orientezi ori spre altă tunsoare, ori spre cel mai apropiat magazin cu produse de styling pentru păr.
      În funcție de lungimea părului, forma în care este tuns și dacă este filat sau nu, noua ta tunsoare s-ar putea să îți fure jumătate de oră în fiecare dimineață, îndreptându-l sau ondulându-l pentru a-i reface aspectul.
      7. Mi se potrivește?
      Iar mai mult decât atât, îți place cu adevărat sau doar ai văzut ca vedeta ta preferată a adoptat un look nou, pe care vrei și tu să-l îmbrățișezi? Sentimentul de vrut – deseori impulsiv – poate dura câteva zile sau chiar săptămâni, dar părul tău o să aibă nevoie de luni întregi ca să revină la lungimea inițială – așadar, fă o decizie înțeleaptă.
      Mai mult, sfătuiește-te cu stilistul și îndrăznește să întrebi dacă tunsoarea ți se potrivește. Spre exemplu, dacă ai fața rotundă sau în formă de inimă, evită tunsorile scurte deoarece în loc să-ți alungească forma feței, acestea ți-o vor face să pară mai rotundă.
      elle.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață cum să citim etichetele alimentelor sau, mai bine-zis, cum să le descifrăm, astfel încât să fim în cunoștință de cauză atunci când facem cumpărături. Așadar, iată ce ne spune despre fiecare aditiv alimentar în parte și de ce sunt nocivi pentru sănătate!
      E110 poate duce la retard
      E 110 este un colorant azoic de sintezaă, de culoare galben-portocalie, admis în Uniunea Europeană, însă al cărui consum frecvent nu este recomandat. Este întâlnit iîn compoziția băuturilor dulci de culoare galbenă, în produsele de panificație, în dulciuri, în înghețată, supe instant, margarină, creme pentru prăjituri și torturi, băuturi energizante, pesmet.
      Consumul constant de alimente care conțin E110 poate conduce la agravarea simptomelor astmului bronșic, la manifestări exacerbate ale alergiilor, ale sindromului de hiperactivitate la copii, la apariția stărilor de greață, vărsătură, durere abdominală.
      Potrivit unor teste făcute pe animale, un aport mare de E 110 a condus la retard, oprirea dezvoltării acestora și la apariția unor tumori renale.
      Trebuie menționat că singura țară în care este interzis E110 este Norvegia.
      E123, folosit și în tehnica fotografică
      E123 (Amarant) este un aditiv alimentar admis în Uniunea Europeană, este folosit ca agent colorant sintetic în produse alimentare și băuturi, precum și în tehnica fotografică. E123 conferă produselor o culoare roșie/violet și este foarte solubil în apă. E123 este adesea găasit în compoziția  vinurilor și a băuturilor spirtoase, baze de tort, jeleu instant, conserve cu fructe de mare, icre, supe instant, deserturi.
      Ingerarea constantă de E123 este asociată cu apariția și agravarea simptomelor astmului și a eczemelor, precum și manifestarea hiperactivității la copii. Au existat, de asemenea, unele întrebări cu privire la pontețialul său cancerigen șsi unele studii au confirmat acest caracter oncogen al aditivului E123. Acest aditiv este interzis în multe țări, precum Statele Unite ale Americii, Austria, Rusia și Norvegia.
      E120, colorant și pentru produsele cosmetice
      E 120 este un colorant natural folosit în compoziția multor produse alimentare cum ar fi sucuri, înghețată , iaurt, bomboane, produse de panificație și topping-uri, biscuiți, deserturi, glazuri, umpluturi de plăcintă, diverse varietăți de brânză fermentată, sosuri. Este folosit drept colorant în produsele cosmetice.
      Deși este un colorant roșu, se regăsește în multe alimente care au diverse nuanțe de roșu, roz, violet. Forma solubilă în apă este folosită în băuturile alcoolice, iar sub formă insolubilă este folosit într-o varietate mai largă de produse. Acest colorant prin ingerare constantă poate conduce la reacții alergice urticarie, astm, vărsături, diaree și chiar și șoc anafilactic la unele persoane.
      E160b, colorant pentru țesături
      Este un colorant roșu derivat dintr- un arbore (Bixa orellana), solubil în apă. Este prezent într-o mare varietate de alimente, fiind solubil în apă. Produsele alimentare în care se regăsește E160b sunt următoarele: băuturi răcoritoare, umpluturi de fructe, brânze tartinabile și sosuri, uleiuri, prăjituri, unt și margarină, produse de patiserie, chipsuri, înghețată și bomboane, pește afumat. Folosit drept colorant pentru țesături, dar și pentru colorarea unor produse cosmetice, E160 b poate determina o serie de probleme de sănăatate: urticarie, dermatite sau edem angioneurotic. Prin ingerare constantă acest colorant poate accentua crizele de astm bronșic și de hiperactivitate la copii.
      E150a poate afecta genele
      E150a (caramel) este un colorant de culoare maro închis, obținut din zaharoză în prezența amoniacului, sulfatului de amoniu, bioxidului de sulf sau hidroxidului de sodiu. Există mai multe tipuri de culori de caramel disponibile, însă specialiștii recomandă evitarea consumului excesiv al tuturor acestor coloranți, deoarece pot provoca hiperactivitate la copii.
      Unele tipuri de caramel pot afecta genele, altele sunt responsabile de încetinirea creșterii organismului sau pot provoaca mărirea intestinelor și rinichilor și pot distruge vitamina B. E150 a este prezent în stridii, soia, fructe și sosuri conserve, bere, whisky, biscuiți, murături, prăjituri, gogoși, produse făinoase, produse din ciocolată, băuturi acidulate, bere, vin, dulciuri, chipsuri, pâine, pateuri, înghețată și sosuri.
      E210, generator de tulburări neurologice
      E210 (acidul benzoic) este obținut din benzoină, o rășină extrasă dintr-un arbore din Asia. Acidul benzoic este utilizat în industria alimentară, fiind adăugat la băuturi alcoolice, produse de patiserie, brânzeturi, gumă, condimente, produse lactate congelate (înghețată, iaurturi înghețate), jeleuri, dulciuri moi, siropuri și înlocuitori de zahăr.
      Folosit în produsele cosmetice, ca antiseptic în multe medicamente antitusive și ca antifungic în unguente; poate provoca acutizarea simptomelor astmului, mai ales la cei dependenți de medicamente cortico-steroidiene. Este cunoscut drept generator de tulburări neurologice, hiperactivitate la copii, agravează intoleranțe alimentare și alergii deja existente.
      efemeride.ro
  •