Cum obții un bronz uniform și frumos, fără să-ți arzi pielea


    Bagajele sunt gata, iar tot ce-ți dorești de la vacanța la mare este relaxare și un bronz uniform, cu aspect sănătos. Dacă vrei să nu (mai) ai de-a face cu arsurile solare, respectă câțiva pași. La finalul concediului, pielea ta va avea un aspect catifelat, iar tu te vei bucura de un bronz uniform.

pexels-photo-815996.jpeg

Ce trebuie să faci înainte de a merge la plajă

Pregătește-ți pielea pentru plajă! Un pas important este exfolierea. Elimină celulele moarte de la suprafața pielii, folosind un scrub (exfoliant) pentru corp. Îl poți cumpăra sau ai și opțiunea să-l prepari acasă din ingrediente naturale. Exfoliază pielea o dată sau maximum de două ori pe săptămână în timpul verii. Nu uita nici de crema hidratantă, care trebuie aplicată zilnic.

Folosește creme cu factor de protecție solară!

„Dacă folosești creme cu SPF, nu te mai bronzezi.' Acesta este doar un mit. Din contră, dacă nu folosești produse cu factor de protecție solară, pielea se va înroși, pot apărea iritații, arsuri, ba chiar te poți confrunta cu alte probleme de sănătate foarte grave. Ce etse SPF-ul? Ce sunt razele UVA și UVB? Când trebuie aplicată crema cu protecție solară? 

Stai la soare cu măsură!

Pentru ca bronzul să dureze, ai nevoie de timp. Dacă mergi doar un weekend la mare, nu te gândi că vei arăta precum cei care stau o săptămână. Nu ai cum. Iar dacă stai de dimineața până seara la soare, nu faci decât să-ți arzi pielea. Alege mai bine variantele sănătoase, de a-ți expune pielea soarelui doar dimineața și după-amiaza. Evită perioada dintre orele 12:00 – 16:00.

Dacă vrei un bronz uniform

Ai grijă să nu adormi pe șezlong sau pe prosop. Stai 15-20 de minute pe câte o parte și apoi întoarce-te. Astfel, vei reuși să te bronzezi uniform. Nu uita de ochelarii de soare sau de alte accesorii! Nu ți s-a întâmplat niciodată să te bronzezi cu urme de la ele?

Ce faci după expunerea la soare?

La sfârșitul fiecărei zile de plajă, ai nevoie de un produs after sun care să hidrateze pielea imediat. Alege unul cu aloe vera, care hidratează în profunzime și oferă pielii o senzație de prospețime. Când ajungi acasă, după baie, folosește creme de corp puternic hidratante sau uleiuri naturale care să mențină pielea sănătoasă, iar bronzul să dureze mai mult.

libertateapentrufemei.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Cum să ai pielea perfectă toată vara, printr-o epilare perfectă și de durată? Care este varianta cea mai eficientă? Te invităm să consulți următoarele alternative pentru a putea alege metoda potrivită pentru tine.
      1. Hidratarea pielii
      O piele frumoasă este o piele corect hidratată – lucru de care trebuie să te ocupi în fiecare zi. Experții consideră că o piele bine hidratată este mult mai bine protejată de factorii externi și mai puțin sensibilă. Acest aspect contează și atunci când se realizează procedeul de epilare. Dacă pielea este hidratată, epilarea se face mai ușor, iar disconfortul creat de smulgerea firelor de păr nu mai este atât de intens, ca în cazul pielii uscate.
      2. Scrub cu două zile înainte de epilare
      Acest tratament de peeling este recomandat cu 2-3 zile înainte de epilare, deoarece îndepărtează celulele moarte și previne creșterea firelor noi de păr sub piele. Procedura este rapidă și oferă avantajul de a promova regenerarea normală a țesuturilor pielii.
      Femeile ar trebui să țină cont și de acest aspect și să facă tratamentul de peeling, care reduce riscul de apariție al unor efecte secundare și în plus, contribuie și la obținerea unor rezultate mai bune după epilare. După realizarea tratamentului cu scrub, se spală pielea cu apă călduță. La final se poate aplica o cremă sau o loțiune specială pentru această procedură. Peelingul deschide porii, elimină bacteriile din interiorul lor, îndepărtează celulele moarte, previne dezvoltarea infecțiilor, a iritațiilor și a coșurilor după epilare.
      3. Fără expunere la soare
      Înainte de epilare nu este indicată expunerea la soare, din cauză că pielea poate deveni sensibilă, mai ales dacă nu a fost protejată de radiațiile solare ultraviolete în mod corespunzător. De asemenea, nici după epilare nu se stă la soare sau la ședințele de la solar, în primele 48 de ore.
      În caz contrar, pe piele pot să apară vezicule, arsuri, roșeață de la radiațiile ultraviolete, care au efect nefast asupra pielii sensibile. Prin urmare, femeile care vor să aibă pielea frumoasă după epilare, trebuie să evite expunerea la soare cu 48 de ore înainte de epilare, dar și în următoarele 48 de ore după epilare.
      4. Epilarea cu ceară
      Femeile care aleg epilarea cu ceară au un mare avantaj – părul crește doar o dată pe lună. Îndepărtarea lui este temeinică prin această procedură. Există și produse de care sunt recomandate pentru pielea mai sensibilă, din zona axilelor sau a bikinilor.
      Acest procedeu este ușor de realizat, se face cu ceară caldă. Înainte de epilare se folosesc produse de peeling, cu acțiune exfoliantă, sau loțiuni de corp hidratante. Există și produse de epilare zona intimă cum ar fi benzile depilatoare cu ceară rece.
      Epilarea cu ceară acasă nu este chiar atât de complicată, iar dacă o faci corect, poate fi chiar un mod deştept de a scuti timp!
      5. Epilatorul electric
      Epilarea pielii cu un dispozitiv electric special de smulgere a firelor de păr, prin intermediul unor pensete, aduce multe avantaje. De exemplu, firele de păr sunt smulse din rădăcină, astfel epilarea este de durată. În timp, unele fire de păr nu mai cresc deloc, astfel părul de pe zona respectivă va fi mai puțin.
      Unele femei nu aleg această procedură pentru că o consideră puțin dureroasă. Cele care folosesc de mult timp metoda cu epilatorul electric au spus că este eficientă și că s-au obișnuit cu acel disconfort creat de dispozitiv, care nu este chiar atât de stresant pentru ele.
      6. Crema depilatoare
      Pentru îndepărtarea părului nedorit de pe piele, fără durere, se recomandă metoda cu cremă epilare care este potrivită mai ales pentru persoanele sensibile. Astfel de creme sunt special concepute pentru îndepărtarea părului nedorit de pe diferite zone ale corpului (axile, brațe, picioare și zona bikinilor).
      Unele produse sunt mai eficiente, acționează în doar 3 minute și lasă pielea catifelată, pentru că au anumite ingrediente naturale emoliente, cum este de exemplu uleiul de argan, cu efect hrănitor pentru țesutul cutanat.
      7. Epilare cu laser
      Această metodă este cea mai avantajoasă, pentru că ajută la îndepărtarea permanentă a firelor de păr. Prin epilarea cu laser sunt distruse rădăcinile firelor de păr, astfel acestea cu greu mai reușesc să crească înapoi. Din păcate și aici intervin anumiți factori – modificările hormonale – care pot stimula din nou creșterea părului. Metoda nu este 100% eficientă, iar rezultatele variază de la o persoană la alta.
      Acest procedeu de epilare cu laser se realizează de către un specialist, care are calificările corespunzătoare. Femeile aleg metoda cu laser pentru că le oferă o epilare de durată.
      cosmopolitan.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      „Canicula este definită drept o creștere a temperaturii zilnice cu peste 10 grade Celsius faţă de temperatura medie a unei zone şi este o cauză importantă de morbiditate şi mortalitate, în special în regiunile cu umiditate crescută. Fiind o consecință a încălzirii globale, acest fenomen reprezintă, totodată, și un stres major pentru organism”, potrivit ANSP, transmite Știri.md.
      „Fiziologic vorbind, corpul uman este alcătuit în proporție de 60% din apă, rezervele principale fiind în sânge, rinichi, mușchi și țesutul de grăsime. În timpul temperaturilor caniculare organismul mobilizează apa din rezerve spre suprafața pielii, eliminând surplusul de căldură din corp prin evaporare. Pentru că este un proces epuizant, care solicită și un aport suficient de apă, este foarte important în această perioadă să ne alimentăm și să ne hidratăm corespunzător”, mai spun specialiștii.
      În acest sens, experții ANSP vin cu un șir de sfaturi pentru cetățeni în această perioadă:
      – Evitați mesele copioase, cu mai multe tipuri de alimente, bogate în grăsimi, amidon și zahăr. Acestea se digeră mai dificil și solicită mai mult efort din partea organismului.
      – În schimb, susțineți organismul în procesul de răcorire consumând mese simple, bogate în fructe și legume proaspete, care sunt bogate în apă. Consumați nu mai puțin de două porții de fructe și trei porții de legume proaspete în zi.
      – Evitați să consumați alcool – acesta deshidratează, mărește tensiunea arterială și împiedică organismul să lupte eficient cu canicula.
      – Limitați consumul băuturilor bogate în cofeină (ceaiul și cafeaua), întrucât acestea deshidratează, și consumați minim 2-2,5 litri de apă pe zi.
      – Fiți atenți la temperatura băuturilor – nu este indicat să consumați băuturi foarte reci. Acestea au un efect de răcorire de scurtă durată, întrucât organismul trebuie să le încălzească până la temperatura sa internă, drept rezultat se generează căldură, iar senzația de răcoare dispare. În plus, aceste băuturi pot cauza apariția unor simptome de răceală.
      – Alegeți cu precauție alimentele de la raft, în special pe cele perisabile, precum ouăle, carnea, peștele, laptele și produsele lactate, maioneza, prăjiturile. Nu le cumpărați din locurile neautorizate sau din stradă. Dacă nu sunt verificate și păstrate corespunzător acestea pot fi sursa unor intoxicații alimentare severe.
      stiri.md
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Cu toate eforturile pe care le faci pentru a avea un stil de viata sanatos, sigur sunt momente in care te simti balonata. Iar acest lucru este perfect normal, si tine nu doar de ceea ce mananci, ci si de fluctuatiile hormonale.
      Nimic nu poate strica mai mult un moment perfect decat problemele cu digestia dupa masa. Insa aceste senzatii neplacute pot fi diminuate in doar cateva minute. Ceaiurile au numeroase beneficii asupra sanatatii, asa ca ai foarte multe motive sa le consumi.
      Ceaiuri pe care sa le consumi cand te simti balonata
      Ceai de menta
      Ceaiul de menta este cel mai popular ceai obtinut din plante din intreaga lume. Si sunt foarte multe motive pentru care este apreciat! Menta are proprietati antioxidante si antibacteriene, insa cel mai important beneficiu este acela ca ajuta la digestie. Poti sa consumi ceaiul de menta oricand in timpul anului, insa in mod special dupa o masa grea. Daca te simti balonata dupa ce ai consumat foarte multe alimente, acest ceai te va ajuta sa scapi rapid de disconfort.
      Ceai de turmeric
      Aproape orice problema digestiva poate fi ameliorata cu turmeric. De fapt, aceasta planta are atat de multe beneficii asupra sanatatii organismului, incat era de asteptat sa o mentionam! Turmericul a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, in special in medicina Ayurvedica. Este recomandat in special pentru proprietatile sale antiinflamatorii, insa ajuta si la ameliorarea senzatiei de stomac plin. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile ceaiului de turmeric, iti recomand sa il indulcesti cu o lingurita de miere. Ceaiul va fi mai savuros si mai usor de consumat.
      Ceai de fenicul
      Te simti balonata? Ceaiul de fenicul te scapa de disconfort! Are o multime de beneficii asupra sanatatii, deoarece contine o serie de antioxidanti si vitamine (vitamina A, vitamina B si vitamina C). La fel ca menta, feniculul este foarte cunoscut pentru proprietatile sale si consumat deseori de oamenii din intreaga lume. Ajuta la relaxarea muschilor abdominali si reduce senzatia de stomac plin. Consuma-l ori de cate ori ai probleme de digestie si te vei simti mult mai bine.
      Ceai de ginseng
      Ginsengul este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale miraculoase asupra sanatatii. Este antiinflamator si antibacterian, motiv pentru care este recomandat pentru problemele de digestie. Acest ceai este obtinut din radacina de ginseng si este folosit si pentru a combate oboseala sau semnele imbatranirii. Este o bautura care te incalzeste si iti da o stare de bine, pe langa beneficiile in ceea ce priveste balonarea.
      Nu obisnuiesti sa consumi ceaiuri? Exista cateva metode alternative care te ajuta sa scapi de balonare. Exercitiile de respiratie sau unele pozitii de yoga te ajuta sa scapi rapid de disconfort. Poti, de asemenea, sa excluzi din dieta alimente care contribuie la balonare, cele mai daunatoare dintre ele fiind zaharul si bauturile acidulate.
      andreearaicu.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Plasticul concentrează lumina într-un impuls cu energie ridicată care poate fi suficient de intens pentru a arde materiale precum tapiţeria scaunelor, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.
      Principiul este acelaşi ca jocul acela din generală în care cu ajutorul unei lupe se putea arde o bucată de hârtie.
      „Sticla cu apă acţionează precum o lentilă care concentrează lumina care vine prin parbriz”, menţionează Odile Madden, savant la Getty Conservation Institute din Los Angeles.
      Conform Live Science, lumina este alcătuită din numeroşi fotoni, care sunt particule subatomice care traversează pe o traiectorie dreaptă.
      Lentilele ochelarilor şi microscoapelor direcţionează fotonii pentru a converge într-un punct.
      „Poţi folosi asta pentru a vedea ceva mai bine. Sau poţi concentra multă lumină într-un punct foarte mic şi poţi concentra acea energie, iar aceasta poate cauza arderi şi topiri”.
      Ce a fost surprinzător în acest caz demonstrat de experimentele cercetătorilor americani este că lumina, deşi trece prin parbrizul maşinii, este în continuare suficient de intensă pentru a trece prin sticlă şi a cauza arderi.
      „În mod obişnuit, ar fi mai rău într-o zi caniculară sau dacă geamurile uşilor ar fi jos, întrucât sticla filtrează lumina”. „Aceasta este o ilustrare bună a cât de multe energie vine de la soare”, a precizat Michael Doutre, chimist la Getty Conservation Institute.
      Totuşi, un astfel de eveniment este puţin probabil. În primul rând, materialele din maşină, precum tapiţeria scaunelor, sunt realizate astfel încât să nu se aprindă de la orice.
      Apoi, pentru o trecere a luminii, lichidul din sticlă trebuie să fie transparent. Apoi, totul trebuie să se alinieze perfect: o sticlă sferică, cu suprafaţă lină, cu lichid transparent plasată în punctul precis atât pentru sursa de lumină cât şi pentru punctul de focalizare.
      Savanţii susţin că şansele ca acest lucru să se întâmple din greşeală sunt minuscule.
      descopera.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Carnea de pasăre se poate păstra la congelator jumătate de an fără să își modifice calitățile și gustul. Carnea de vită sau cea de porc poate rezista mai mult. Alături de carne, merită să punem la congelator și legume cu textura mai tare precum ardeiul gras, morcovul și țelina date pe răzătoare, sau legume preparate precum vinetele și roșiile coapte pe grătar. Toate acestea pot fi puse în pungi speciale pentru congelator, din care este bine să elimini aerul pentru a ocupa cât mai puțin spațiu. Toate vor fi înghețate la fel, dar când vine vorba de dezghețare, trebuie să cunoști câteva trucuri simple să decongelezi alimentele corect.
      Cum se decongelează corect carnea
      Indicat ar fi să scoți pachetul de carne congelată cu o zi înainte de folosire și să îl lași să se dezghețe în frigider. Astfel, textura cărnii nu va fi alterată de trecerea de la o temperatură foarte scăzută la una mult mai ridicată.
      Dacă ne grăbim să o dezghețăm și folosim cuptorul cu microunde, am observat deja că la pe margini se înmoaie imediat și începe să se coacă, iar în centru este încă un bulgăre de gheață. Cuptorul cu microunde nu este o soluție, dacă vrei o carne gustoasă, care își păstrează aromele și sucul propriu.
      În schimb, ai putea decongela carnea mai repede punând pachetul respectiv între două oale de metal, pe cea de sus umplând-o cu apă clocotită. Căldura se transferă treptat și în mod egal către bucata de carne care se dezgheață uniform.
      Legumele se decongelează sau nu?
      Mai degrabă nu. Dacă ai cumpărat sau ți-ai pus singură la congelator legume pentru ciorbe și mâncăruri, pune-le în oala încălzită direct înghețate. Astfel, nu vei pierde sucurile proprii ale legumelor când se decongelează și își vor păstra textura lor naturală. Dacă le decongelezi înainte de a le pune în tigaie sau în oala de ciorbă nu vei obține decât o formă gelatinoasă, cu un gust incert.
      Și verdețurile pot sta luni de zile congelate
      Dacă vrei mărar aromat în plină iarnă, cel mai bine este să îl pui la congelator vara, după ce ai spălat crenguțele și le-ai lăsat să se usuce câteva ore la umbră. La fel poți proceda cu orice verdeață, cu pătrunjelul, cu leușteanul sau oregano.
      În congelator își păstrează toată aroma, spre deosebire de condimentele uscate. Înainte de a le folosi, nu trebuie să le dezgheți. Poți tăia doar atât cât vrei să folosești la o mâncare și poți păstra restul la rece pentru mai târziu. 
      libertateapentrufemei.ro
  •