5 efecte secundare ale consumului de semințe de chia


    Cu siguranță ai auzit până acum de beneficiile semințelor de chia, însă consumate în cantități excesive, pot genera și efecte adverse.

seminte-de-chia.jpg

În mod cert ai încercat până acum semințele de chia. De la smoothie-uri, budinci, biscuiți, salate sau sosuri, ele pot fi incluse într-o varietate de preparate. 

Semințele de chia au foarte multe beneficii, de la faptul că reprezintă o sursă de antioxidanți, sunt bogate în fibre, proteine, calciu, magneziu, fosfor, până la faptul că pot regla colesterolul mărit. În ceea ce privește cantitatea zilnică recomandată, experții ne spun că 25-28 de grame de fibre ar fi de ajuns.

În ciuda numeroaselor beneficii, trebuie să ai în vedere că există și o serie de efecte secundare ale consumul de semințe de chia:

1. Tulburări gastrointestinale

În ciuda faptului că semințele de chia sunt potrivite pentru o bună funcționare a sistemului digestiv pentru că au un conținut ridicat de fibre, ele pot provoca și câteva tulburări de alimentație. „Un consum excesiv sau concentrat de fibre pot cauza anumite probleme, precum balonare, dureri abdominale, diaree sau constipație”, spune Erica Zellner, specialistă în nutriție. Ea recomandă să ai grijă la cantitatea de semințe de chia, dar și la aportul de lichide, astfel încât fibrele să poată fi asimilate.

2. Tensiune arterială scăzută

Semințele de chia sunt bogate în acizi grași Omega-3, care pot reduce riscul de dezvolta anumite tipuri de cancer sau chiar probleme cardiace. Însă, un consum mult prea mare de semințe de chia poate provoca probleme cu tensiunea arterială. Zellner adaugă faptul că problema poate apărea în cazurile în care persoanele deja se confruntă cu o tensiune arterială scăzută.

3. Probleme cu nivelul de zahăr din sânge

„Fibrele din semințele de chia pot încetini digestia alimentelor și absorția macronutrienților, inclusiv a zaharurilor din diferite alimente”, explică Carolina Guízar, specialistă în alimentație și nutriție. Acest lucru poate contribui la creșterea sau scăderea zahărului din sânge atunci când este asociat cu alte proteine și grăsimi. În cazul în care iei tratament pentru a controla glicemia, este recomandat să discuți cu medicul înainte de a include semințele de chia în alimentația ta.

4. Alergii

Semințele de chia fac parte din familia mentei, așa că persoanele care sunt alergice la mentă, ar trebuie să fie prudente în ceea ce privește consumul acestor semințe. Printre simptomele des întâlnite ale alergiei la semințe de chia se numără mâncărimile, vărsăturile și diareea.

5. Un potențial efect negativ asupra femeilor însărcinate

Semințele de chia sunt considerate bune pentru femeile gravide, mai ales că pot ameliora constipația. Însă, dacă acestea nu sunt obișnuite să consume alimente care sunt bogate în fibre, sarcina nu ar fi momentul potrivit să le includă în diverse preparate pentru că femeile însărcinate pot avea modificări ale sistemului digestiv. Din acest motiv, e important de discutat în prealabil cu medicul specialist.

elle.ro
Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Sarah

Postat

Bună ziua Aceasta este o mărturie mare pe care trebuie să împărtășesc. N-am crezut în vrăji sau magie, nu până când am întâlnit Ogala (Drogala02@gmail.com). Viața mea s-a întors !!! După 2 ani de căsnicie ruptă, soția mea m-a lăsat cu doi copii. Aproape că m-am sinucis, eram distrus emoțional. Mulțumită unui caster pe nume Dr. Ogala pe care l-am întâlnit online. Într-o zi credincios în timp ce navigarea pe internet, am dat peste o mulțime de marturii despre acest caster special. Unii oameni au mărturisit că el a adus fostul lor iubit înapoi, alții au mărturisit că el a restaurat uterul lor, vindecat de cancer și alte boli, alții au mărturisit că el ar putea arunca o vraja pentru a opri divorțul. Am dat peste, de asemenea, o mărturie special, a fost de la o femeie pe nume Sonia, ea a depus mărturie despre modul în care el a adus iubitul ei Ex înapoi în mai puțin de 2 zile, și la sfârșitul mărturiei ei ea a lăsat-o să meargă Dr. Ogala e-mail personal (Drogala02@gmail.com). După ce a citit toate aceste marturii, am decis să-i dea un try. L-am contactat prin e-mail și a explicat problema mea să-l. În doar 48 de ore, soția mea s-a întors să mă vadă. Ne-am rezolvat problemele, și suntem chiar mai fericiți decât înainte, Dr. Ogala este cu adevărat un om talentat, nu am de gând să oprească postați-l pentru că el este un om minunat. Dacă aveți o problemă și sunt în căutarea unei soluții reale și un adevărat Semoilaker pentru a rezolva toate problemele pentru tine, contactați Dr. Ogala cu puterile sale El poate transforma visele tale în realitate.
    ...................
DE ASEMENEA, VĂ POATE AJUTA CU:
1. Adu-ti prietenul sau prietena inapoi
2. Adu-ți înapoi soțul sau soția
3. Castiga la loterie și promovarea în birouri
4. Vă ajută să rămâneți gravidă, dacă aveți nevoie de un copil
5. Cure complete de orice fel de boală contactați-l acum prin: Drogala02 @ gmail. Com... puteți apela numărul său de mobil +2347049668119!!!
 

Link spre comentariu


Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.