Senzaţia Săptămânii Modei de la Paris: Excentrica fashionista de 94 de ani, Iris Apfel – Foto&Video


    Lumea modei este plină de personaje extravagante care îşi exprimă personalităţile prin intermediul hainelor şi accesoriilor, aşa cum este şi cazul nonangenarei Iris Apfel.

Ochelari cu rame rotunde, culori neon şi multe straturi de bijuterii, Iris Apfel, în vârstă de 94 de ani, este un adevărat personaj în lumea modei. Aceasta poartă haine inspirate din diferite colţuri ale lumii, pe care le accesorizează excesiv: pe fiecare braţ poartă cel puţin 5 brăţări supradimensionate, iar la gât şiraguri lungi de mărgele suprapuse.

 

56e1402c13c07_61.jpg

 

Newyorkeza Iris Apfel a fost senzaţia Săptămânii Modei de la Paris. O obişnuită de prim rang la prezentările de modă, cea care este supranumită "starleta geriatriecă", a apărut anul aceasta la show-urile caselor de modă Dries Van Noten, Rick Owens, Dior din cadrul Paris Fashion Week. Ea prezintă între 27 februarie şi 16 aprilie o expoziţie foarte atrăgătoare de fotografie şi filme înfăţişând-o în diferite ipostaze, la magazinul parizian Le Bon Marché.

 

56e14034456aa_62.jpg

 

Iris Barell s-a nascut în New York în 1921, unde tatăl său deţinea o afacerea cu produse din sticla, iar mama ei se ocupa de un un magazin vestimentar. După terminarea studiilor, Iris începe sa lucreze pentru revista Women's Wear Daily sş mai apoi, ca designer de interior. Se căsătoreşte în 1948 cu Carl Apfel şi impreuna vor conduce compania de textile Old World Weavers până în 1992. În tot acest timp, Iris participă la restaurarea unor proiecte de design interior la Casa Albă în timpul a nouă preşedinţi americani printre care Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan şi Clinton.

 

56e1403b3ca4f_63.jpg

 

56e14042d7f72_64.jpg

 

56e1404e2ee64_65.jpg

 

56e140560acdc_66.jpg

 

În anul 2005, peste 80 dintre ţinutele ei au fost expuse în New York la Muzeul Costume Institute, expoziţia devenind rapid un adevărat succes. Iris Apfel este consideratp un adevărat model de stil, atât pentru felul în care şi-a construit imaginea, dar şi datorită spiritului său tânăr şi neobosit. Îi poţi citi biografia în cartea publicată la editura Thames& Hudson în 2007 numită "Rare Bird of Fashion: The Irreverent Iris Apfel".

 

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Elizaveta

Postat

Очень красиво ! Женщина в любом возрасте красива, если она стремится к совершенству !

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.