Cum să păstrezi pantofii albi perfect curați. 6 trucuri


  • 724
  • Tenișii și pantofii sport albi sunt de nelipsit din colecția oricărei femei care este pasionată de modă și nu numai.

cum-sa-pastrezi-pantofii-albi-perfect-curati-6-trucuri.jpg

Dar cea mai mare provocare este să menții pantofii albi imaculați, așa cum erau în ziua în care i-ai cumpărat. Din fericire există câteva metode care te vor ajuta să ai întotdeauna pantofi de un alb perfect. Iată ce să încerci:

Maschează zgârieturile cu ojă
Este foarte simplu să ascunzi acele zgârieturi neplăcute de pe pantofii tăi sport. Folosește o ojă albă pentru a le retușa. În acest fel le vei ascunde, iar murdăria nu va mai rămâne blocată în zgârieturi.

Curăță petele cu șervețele umede sau oțet
Poți folosi o mulțime de soluții pentru a îndepărta rapid petele de pe tenișii tăi albi. Șervețelele umede sun o soluție la îndemână atunci când ești pe drum și tocmai ți-ai murdărit pantofii albi, dar acasă poți folosi un burete sau o cârpă albă pe care ai pus puțin oțet pentru a freca pata.

Nu îi spăla în mașina de spălat
Nu spăla niciodată tenișii sau sneakerșii albi în mașina de spălat. Nu se vor curăța bine și există riscul de a-i deteriora. De asemenea, excesul de apă și de detergent provoacă acele pete galbene care rămân pe teniși după ce se usucă. Spală-i de mână, într-un vas cu apă călduță în care ai pus puțin detergent de rufe. Folosește o periuță de dinți veche pentru a elimina petele rezistente și pentru a ajunge în locuri greu accesibile.

Spală șireturile albe separat, nu în aceeași apă cu pantofii.
Umple-i cu prosoape de hârtie pentru a se usca mai ușor
Stoarce cu grijă apa din pantofii tăi albi, apoi umple-i cu prosoape de hârtie și las-i la uscat, în aer liber. Șervețelele din hârtie vor absorbi apa, iar tenișii se vor usca mai repede. 

Folosește detergent de vase pentru pete de grăsime
Dacă o pată de ulei a ajuns pe tenișii tăi, folosește o picătură de detergent de vase pentru a o elimina. Umezește puțin pata, aplică foarte puțin detergent lichid de vase și freacă cu o periuță de dinți veche.

Curăță petele rezisente cu o soluție diluată de clor
Ai voie să folosești clorul pentru a-ți curăța pantofii albi, dar trebuie să fii foarte prudentă și să respecți o regulă obligatorie: nu pune niciodată clor nediluat direct pe pantofi! Amestecă o parte de înălbitor pe bază de clor cu cinci părți de apă. Dacă folosești o soluție mai concentrată, tenișii tăi se pot îngălbeni. Înmoaie o periuță de dinți veche în apa cu clor și freacă cu grijă pantofii. Clătește-i cu apă calduță, niciodată apă fierbinte.

eva.ro


Поделись новостью с друзьями!