Cum să îndepărtezi gelul de pe unghie fără să o deteriorezi


    Să-ţi rupi gelul de pe unghie poate fi una dintre cele mai rapide şi convenabile tehnici de îndepărtare, dar un proces rapid ca acesta poate cauza mai mult rău decât bine.

La prima vedere totul poate arăta relativ ok, dar straturile delicate ale unghiei pot fi, de fapt, distruse, iar pentru a creşte la loc, vei avea nevoie de câteva luni bune, dar şi de tăiere lor de fiecare dată. Iată câteva trucuri pe care trebuie să le faci pentru a îndepărta gelul de pe unghii fără să le deteriorezi.

 

Protejează-ţi cuticulele. De cele mai multe ori, acetona poate acţiona nu doar asupra gelului sau a stratului de pe unghie, ci şi asupra pielii din jurul acesteia aşa că, înainte de a o folosi, protejează-ţi cuticulele cu un ulei special. Acesta va ajuta la crearea unei bariere care va minimiza riscul ca acetona să acţioneze şi asupra pielii tale.

 

Asigură-te că subţiezi stratul de deasupra. Înainte de a aplica acetona ar trebui cu ajutorul unei pile de unghii să subţiezi primul strat de gel, mai ales că gelul, în general, este impermeabil. Tocmai de aceea este atât de rezistent, fiind stabil pe unghie nu doar câteva zile, ci câteva săptămâni. Aşa că, îndepărtând primul strat vei permite acetonei să pătrundă aşa cum trebuie.

 

Aşteaptă să se înmoaie. Pentru a face acest lucru este nevoie de dischete demachiante pe care să le umezeşti cu acetonă şi pe care să le aplici pe unghie. Următorul pas este să înfăşori fiecare deget în fâşii de aluminiu pentru a genera mai multă căldură şi, în felul acesta gelul va crăpa mult mai rapid. Gelul este foarte puternic şi, tocmai de aceea, acest proces poate dura între 10 şi 20 de minute.

 

Îndepărtează uşor. După ce ai lăsat acetona să-şi facă efectul, ia pila şi repetă procesul de a subţia straturile puţin câte puţin până când gelul este îndepărtat. În cazul în care vei întâlni porţiuni mai rezistente va trebui să repeţi procesul cu acetona.

 

Clăteşte şi hidratează. După ce termini tot procesul, asigură-te că vei clăti mâinile aşa cum trebuie şi, la final, aplică de câteva ori ulei pe cuticule pentru a ajuta la hidratare.

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.