Cele mai ieftine şi bune tratamente pentru unghii


    Aspectul unghiilor reflectă starea de sănătate a organismului, aşa că este recomandat să ai zilnic necesarul de vitamina E, care va preveni fragilitatea unghiilor. Aceasta se poate lua din seminţele de floarea soarelui, porumb, soia, măsline, nuci, peşte, ulei de arahide.

Pe lângă remediile interioare poţi apela la câteva metode exterioare pe bază de ingrediente naturale, care nici nu sunt costisitoare şi care îţi vor face unghiile sănătoase şi puternice. Iată ce tratamente poţi să faci acasă:

 

Tratament pentru unghii exfoliate

 

Din cele mai vechi timpuri, uleiul de susan a fost folosit de chinezi pentru sănătatea unghiilor. Pentru a trata unghiile exfoliate ai nevoie de 200 de grame de ulei de susan, pe care l-ai încălzit la un nivel suportabil. Lasă-ţi mâinile în el timp de 15-20 de minute, pentru a le revitaliza şi a le face mai puternice. Un alt tratament natural pentru unghii exfoliate este pe baza vitaminei A. Înainte de culcare poţi folosi o fiolă de vitamina A, pentru a masa unghiile.

 

Tratament pentru unghii puternice

 

Avem nevoie de o lingură de miere, 4 linguri de lapte cald şi două gălbenuşuri. Aceste ingrediente se amestecă într-un bol, apoi stăm cu unghiile timp de 20 de minute. Tratamentul ne va hidrata şi hrăni unghiile, făcându-le mai sănătoase.

 

Tot pentru unghii rezistente, se mai poate amesteca o lingură de ulei de măsline cu una de oţet de mere. În acest amestec stăm cu unghiile 10 minute. Repetăm această procedură timp de 7 zile.

 

Tratament cu miere

 

Multe persoane au obiceiul să-şi roadă unghiile până la piele şi să-şi provoace anumite leziuni. O rană deschisă nu va provoca doar durere ci va şi favoriza intrarea anumitor bacterii în organism. O metodă excelentă pentru a trata aceste răni este aceea de a ţine unghiile înmuiate în miere timp de 15-20 de minute. Poţi face acest tratament seara, înainte de culcare.

 

Mierea este antibacteriană şi va distruge bacteriile din zona rănii.

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.