Viața după un copil: așteptări vs. realitate


    Aproape fiecare cuplu îşi doreşte să ajungă părinţi la un moment dat. Chiar dacă este vorba despre o simplă dorinţă, ne-am dori să vă prezentăm câteva imagini care vă vor face să vă gândiţi care este exact momentul în care sunteţi pregătiţi pentru asta.

htfghbhb.jpg

Cel mai important lucru este să fiţi pregătiţi pentru cea mai mare schimbare a vieţii voastre şi să nu uitaţi că părinţii recunosc de fiecare dată când au ocazia că dacă ar fi ştiut că nu vor mai avea timp şi energie pentru nimic, ar mai fi aşteptat puţin înainte să meargă pe acest drum.

Un copil este o binecuvântare, este un dar pe care părinţii îl primesc cu cea mai mare bucurie, motiv pentru care nu ne este de mirare că uită să se gândească la modul în care li se va schimba viaţa pentru veşnicie, dar iată că, mediul online ne aduce mai aproape şi avem şansa de a afla despre experienţele oamenilor mai uşor.

Aşadar, toţi oamenii au aşteptări, în general, de la ei înşişi, de la cei din jurul lor, de la viaţă, dar se pare că nu toată lumea este capabilă să nu rămână dezamăgită atunci când aceste aşteptări nu sunt duse la bun sfârşit şi asta se poate aplica şi în cazul părinţilor.

Tinerii părinţi se confruntă cel mai des cu problema timpului liber, în sensul în care realizează că nu îl mai au. Dacă mama petrece toată ziua şi toată noaptea timpul cu bebeluşul, tatăl petrece mult timp la locul de muncă şi apoi cu bebeluşul, ceea ce nu le mai permite să facă mare lucru, dacă nu au parte de ajutor.

Cei care nu îşi permit ca angajeze o bonă sau nu au o bunică sau un bunic la dispoziţie pentru puţin ajutor, se regăsesc în situaţia de a trebui să meargă absolut peste tot însoţiţi de copil. Deşi părinţii nu iubesc nimic mai mult pe lume decât acel bebeluş, uneori oamenii au nevoie de puţină linişte şi intimitate.

Femeiele au nevoie de o baie lungă şi câteva zeci de minute pentru a se machia şi aranja, pentru că foarte femei simt că nu mai sunt deloc atrăgătoare în perioada de după naştere, în care părul este mereu strâns într-un coc şi ţinuta este extrem de comodă.

Pentru a face toate aceste lucruri, femeile au nevoie de timp, timp pe care nu îl au dacă bebeluşul plânge toată ziua şi necesită atenţie non stop. Mai târziu, când cei mici cresc şi învaţă să meargă, viaţa devine şi mai obositoare pentru părinţii care trebuie să se asigure că cei mici sunt în siguranţă.

În condiţiile în care părinţii recunosc destul de des că nu mai au timp şi că viaţa lor nu mai este deloc la fel, nu ne este de mirare că oamenii au încercat să facă în aşa fel încât să fie solidari şi îşi împărtăşească experienţa cu toată lumea.

Unele mame au susţinut: “am crezut că mă voi relaxa foarte tare în concendiul maternal, că voi iubi şi voi dormi cu bebeluşul în fiecare zi, că voi avea timp să ajung la timp cu serialele şi că voi învăţa să gătesc noi preparate. Apoi am avut un copil cu colici care în loc să îmi permită să fac tot ce mi-am propus, țipa toată ziua! Mi-am petrecut tot timpul legănându-l şi încercând să îi distrag atenţia ca să nu mai ţipe!”

O altă mamă, pe nume Jackie, a spus: “am crezut că nu trebuie să cresc doi copii în moduri diferite şi că o metodă este valabilă pentru amândoi, dar de-abia apoi am realizat cât sunt de diferiţi şi că trebuie să mă port şi eu diferit. ”

Dacă vă imaginaţi că se va mai menţine vreodată curăţenia în casa voastră, o dată ce s-a născut copilul, ei bine, asta nu se prea mai întâmpla până nu se face mai mare şi învaţă să facă ordine singur.

Copiii au nevoie de foarte multe lucruri care necesită foarte mult spaţiu, aşa că să nu vă mire dacă multe dintre lucrurile voastre vor ajunge înghesuite într-un dulap, pentru a face loc milioane şi milioanelor de jucării pe care le va avea cel mic.

 

decititazi.net

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.