Un doctor nevoit să refuze îmbrățișarea fiului său a izbucnit în lacrimi


  Un doctor din Arabia Saudită a refuzat îmbrățișarea copilui său, după ce și-a încheiat tura și a revenit acasă.

6ddc171688fd4fe1d305523504773262.jpg

Medicul a devenit cunoscut pentru milioane de oameni.

Fiul său s-a repezit să îl îmbrățișeze, însă bărbatul l-a oprit la timp pentru a nu risca să îl infecteze cu coronavirus.

Doctorul a izbucnit imediat în lacrimi.

În Arabia Saudită, s-au înregistrat peste 1.000 de cazuri de Covid-19.

 

antena3.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Nu am fost niciodată împotrivă!
   Știu că prima oară, în vacanța de iarnă, m-a șocat când mi-a zis că are ceva să-mi spună. Părea totul foarte serios și oficial, nu știam despre ce vrea să vorbim. Atunci am aflat că o place și că crede că e iubita lui. I-am spus că mă bucur pentru el, am definit împreună acest ”crede”, și l-am ajutat să înțeleagă că e chiar așa. Dacă ea preferă să se joace cu el, să stea cu el în bancă, să îi dea numai lui din biscuiți, atunci poate să considere că da, sunt iubiți.
   I-am spus și că e norocos - putea să aibă ghinionul ca ea să nu-l placă. I-am mai spus că voi fi alături de el și că mă bucur că mi-a povestit. Îl întreb mereu ce a făcut el la școală, ce a făcut ea, ce fac ei împreună și îi spun mereu să aibă grijă de ea, îi spun să fie mereu atent.
   Am simțit că am și altă responsabilitate
   Vă povestesc asta pentru că tocmai am avut o discuție cu prietena mea. Îi spuneam că trebuie să fac iar cornulețe în două culori să-i dau copilului la pachet. Iar, pentru că mai mereu fac. Asta m-a întrebat și ea: Iar?. Da, iar. Sunt prăjiturile preferate ale fetei și lui îi place să-i ducă zilnic. Îi plac și lui, dar are altele care îi plac și mai mult. ”Cum? Și tu faci pentru ea? Dar ce ești tu?”.
   Și răspunsul pe care i l-am dat aș vrea să îl știe toate mamele de băieți
   Eu, în primul rând, le fac pentru el. El este prioritatea mea, iar dacă el e fericit să o facă pe ea fericită, atunci eu sunt cea care va livra această fericire. Ce sunt eu? Sunt mama unui băiat pe care îl pregătesc să fie bărbat.Ne plângem de bărbați, nu? Că sunt așa și pe dincolo, că sunt pe interes, că nu vor decât ”chestia aia”, că nu se mai găsesc bărbați ca lumea, că sunt bădărani, nesimțiți, insensibili, neatenți, reci, needucați etc. Nu se mai găsesc pentru că nu se mai fac, ca să zic așa. Pentru că avem acest dublu standard: îi creștem să fie duri, să nu se lase duși de nas de vreuna, să nu stea ei la cheremul unei femei, dar nouă nu ne plac astfel de exemplare. Știți cum e? Educați-vă băieții să ajungă exact așa cum v-ați dori să fie bărbații de care se vor îndrăgosti fetele voastre! Și dacă nu aveți o fiică, e de ajuns să faceți un exercițiu de imaginație.
   Că ”e prea devreme” - am auzit și asta - spuneți-mi când va fi timpul. Când ar trebui să începem? De la ce vârstă? Când o să se însoare? O să-i zicem atunci: ”Băi, mamă, nu trebuia să-i dai nici în glumă cu șutul în fund nevestei cum faci tu cu băieții la mișto, la fotbal, că nu se face așa cu femeile!”? Acela credeți că e momentul? Când o să fie în pragul divorțului sau după ce divorțează? Până când nu vorbim despre asta? Când începem să ne pregătim copiii să fie oameni mari? Când vor fi oameni mari?
   Așa că nu, nu e niciodată prea devreme pentru a ne pregăti copiii să devină oameni mari. Chestia e că ei devin oricum oameni mari, cu sau fără a-i pregăti noi pentru asta. Dar ce fel de oameni vor deveni, aia da, e responsabilitatea noastră! Creșteți oameni buni! Creșteți bărbați cu care orice femeie să se poată mândri.
   eva.ro
  • Aleonasweetface
   De Aleonasweetface
   In clinica e foarte frumos, real ca acasa, foarte curat, M-am dus la AMC la ginecologul Velenciuc Ludmila  , dar vreau mai multa informatie destre ea, fiindca mia recomandat sa fac proceduri de  Laser Vaginal - ca tare ajuta in menopauza si incontenenta urinara si против сухости  !! E adevarat sau nu ?? Cineva stie , ati mai auzit ??
  • julia122997
   De julia122997
   Mamele joacă un rol esențial în viața copiilor, iar astăzi vom analiza mai atent relația dintre mame și fii. Felul în care comunică și modul în care mamele contribuie la formarea caracterului și creșterea încrederii de sine a fiilor reprezintă numai câteva dintre lucrurile uimitoare care definesc această legătură.
    Iată ce efecte benefice are o relație apropiată între mame și fii:
    1. Inteligența emoțională
   În general femeile au un grad mai ridicat de inteligență emoțională decât bărbații, iar în timp ce vor avea grijă de fiii lor le vor transmite această trăsătură utilă. Mamele sunt foarte atente și sensibile la emoțiile și nevoile copiilor. Fiul unei femei inteligente la nivel emoțional va observa cum reacționează în relațiile cu ceilalți și va prelua răbdarea de la ea. Odată cu trecerea anilor va învăța să se comporte similar și își va dezvolta propria inteligență emoțională. 
   2. Respectul și demnitatea
   Legătura dintre mamă și fiu îl va ghida pe cel mic cu privire la comportamentul corect la vârsta adultă. Va observa și va învăța din ceea ce vede la mama lui. Va vedea problemele cu care se confruntă și va învăța că există multe căi pentru a învinge obstacolele în viață. În acest mod va realiza cu ce inconveniente se confruntă femeile în general și va avea o empatie dezvoltată. Faptul că vede lumea din punctul de vedere al mamei lui îl va ghida pentru a arăta respect celorlalți și a avea o viață demnă.
    3. Exprimarea mai clară și comunicarea
   Femeile se exprimă mai clar decât bărbații și înțeleg mai rapid conexiunile interpersonale. Mamele sunt exemple foarte utile pentru dezvoltarea abilităților de comunicare ale fiilor. Dacă un fiu este apropiat de mama lui aceste trăsături i se vor transmite și va realiza cât de important este să exprime ceea ce simte ca urmare a felului în care se comportă mama sa.
    4. Mai puține prejudecăți
   Prejudecățile și stereotipurile sunt peste tot. Uneori pot deveni atât de subtile încât nu le observi imediat, mai ales dacă sunt deghizate sub formă de glume. În momentul în care există o legătură puternică între mamă și fiu copilul va observa că prejudecățile o afectează pe mama lui și pe toți oamenii din jurul familiei. Numai mama îi poate explica de ce trebuie să evite acest tip de gândire și va contribui decisiv la formarea caracterului lui moral.
    5. Transmiterea calităților
   Un alt lucru definitoriu pentru relația dintre mame și fii este faptul că fiii vor transmite propriilor copii ceea ce învață de la mama lor. Dacă mama își va învăța fiul să fie răbdător, atent, generos, iubitor și să aibă compasiune pentru ceilalți aceste calități vor rămâne întipărite în comportamentul lui de-a lungul vieții și le va transmite în cadrul familiei pe care și-o va întemeia.
   6. O probabilitate mai mare de succes
   Potrivit specialiștilor, fiii care comunică permanent cu mama devin adulți mai responsabili. Își aleg un domeniu de activitate în care vor excela, iar șansele lor de a avea performanțe deosebite cresc. Există mutiple studii care indică faptul că un copil moștenește inteligența de la mamă.
    7. Prudența și înțelepciunea
   De obicei femeile își asumă mai puține riscuri decât bărbații. Sunt mai atente la toate circumstanțele și fac tot posibilul pentru a-și proteja sănătatea și familia. Au o abordare practică și se gândesc la posibilele consecințe ale fiecărei acțiuni. Astfel, un fiu poate învăța de la mama lui că este foarte bine să fie prudent. Va deveni responsabil și matur și nu își va asuma riscuri care îi pot pune viața în pericol.
   eva.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Cazul a avut loc săptămâna trecută. Violatorul a fost prins de fratele mai mare al minorei, spun martorii.
   Imediat acesta a chemat poliția, iar doctorul a fost reținut.
   Mai mult, acesta ar fi fost un prieten de familie.
   Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al IP Taraclia, Cristina Ciobanu a confirmat violul.
   Oamenii legii au declarat că vinovăția doctorului a fost deja dovedită, iar în 30 de zile acesta își va afla sentința.
   Pentru fapta comisă, bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare.
    
   stiri.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   La fel, cunosc o grămadă de copii care merg fără probleme la dentist, chiar dacă ştiu că îi va durea. E ca şi cum frica de doctor, dentist sau frizer nu are legătură cu nivelul de durere implicat în operaţiune, ci cu cât sunt de pregătiți copiii de dinainte. Aşa că, dacă micuţul tău are o problemă cu injecţiile, scoaterea dinţişorului sau scurtarea bretonul, iată ce poţi face pentru el.
   Pentru că se referă la o situaţie punctuală, frica de doctor, dentist sau frizer este de cele mai multe ori bagatelizată. Însă, dacă te uiţi la numărul mare de adulţi care refuză să meargă la doctor, chiar dacă îşi pun sănătatea în pericol sau la cei care merg la dentist doar când nu mai suportă durerea, îţi dai seama că problema nu e aşa de simplă. Da, frica de doctor, dentist sau frizer este punctuală, însă se poate întinde de-a lungul a mulţi ani şi uneori ne poate urmări toată viaţa. Iată de ce eu cred că merită să-i acordăm puţină atenţie şi să vedem ce poţi face tu ca părinte ca să o previi:
   Nota bene: pentru simplificarea textului nu o să scriu mereu doctor, dentist sau frizer. Voi scrie doar dentist, însă sfaturile se pot aplica foarte bine şi doctorului sau frizerului.
   Nu îţi păcăli copilul. Din dorinţa de a-i scurta chinul, poate crezi că e mai bine să nu-i spui copilului că îl duci la dentist decât atunci când eşti chiar în faţa cabinetului. Dacă vei face asta într-adevăr el nu va suferi decât din momentul în care îşi dă seama unde e, însă suferinţa lui va fi mult mai intensă. În plus, el se va simţi îngrozitor de trădat de tine şi va avea tendinţa să se revolte. Ca să nu mai spun că îi va scădea încrederea în tine şi că va fi neliniştit la orice plimbare în locuri noi. Aşadar, spune-i cu măcar două zile înainte că trebuie să mergeţi la dentist, ca el să aibă timp să se pregătească.
   Răspunde-i la toate întrebările. Fii sincer cu copilul şi spune-i cât mai clar ce se va întâmpla pe parcursul mersului la dentist. Bineînţeles, nu vei accentua detaliile înfricoşătoare, însă nici nu trebuie să omiţi aspecte importante, chiar dacă sunt neplăcute (polizorul doare, i se va face o injecţie, etc). Copiilor nu le plac lucrurile imprevizibile şi au nevoie să ştie la ce să se aştepte, mai ales dacă merg prima oară în acel loc. Cu cât micuţul tău îşi va face o părere mai realistă despre ce se va întâmpla, cu atât va fi mai puţin surprins neplăcut în timpul experienţei.
   Dă-i voie să fie îngrijorat. Grijile şi scenariile îngrozitoare de dinaintea mersului la dentist, oricât par de inutile, îşi au rolul lor. Ele se numesc anxietate anticipatoare şi îl pregătesc emoţional pentru ce va urma. Se pare că micuţii care trăiesc anxietatea anticipatoare se descurcă mai bine în timpul evenimentului stresant decât cei care nu au avut timp să se pregătească pentru el. Aşadar, nu considera frica de dinaintea dentistului ca fiind în plus faţă de frica din timpul evenumentului, ci în locul ei.
   Nu-l ruşina pentru frica lui. În cazul în care copilul tău e speriat abţine-te să îi dai una din replicile Nu are de ce să-ţi fie frică, Celorlalţi nu le e frică, Eşti băiat mare şi nu trebuie să plângi, Las că-ţi trece până te măiți. Cum am mai tot spus, emoţiile au o viaţă a lor şi nu se pot opri după cum vrem noi. În loc să-i negi frica e mai bine să-i spui Te înţeleg, e normal să îţi fie frică. Hai să vedem cum să facem să o diminuăm.

   Ascultă-i toate scenariile negative, chiar dacă sunt nerealiste. Fiind cuprinşi de frică, mulţi copii îşi imaginează lucruri îngrozitoare înaintea mersului la dentist. În loc să îi spui că asta nu are cum să se întâmple, mai bine caută cu el posibile soluţii pentru fiecare scenariu. Astfel, cu soluţiile virtuale la el, se va simţi mai puternic şi mai în control pe situaţie.
   Nu-i da voie să se eschiveze. În mod natural, copilul va încerca să amâne cât mai mult mersul la dentist. Când se apropie momentul el va încerca să negocieze cu tine, să caute scuze, să se revolte, să te impresioneze. În faţa acestora e nevoie să te menţii pe poziţii şi să nu cedezi. Faci asta nu pentru că eşti lipsit de inimă, ci pentru că ştii că, cu cât amâni mai mult, cu atât le dai temerilor proporţii mai mari.
   Explică-i de ce e absolut necesar să mergeţi la dentist. Ca să te menţii pe poziţii te va ajuta să îi arăţi că îl duci la dentist nu ca să îl pedepseşti ci pentru binele lui: ca să îi repari dinții, ca să nu îl doară mai târziu, ca să fie sănătos, să mestece alimentele bine, să aibă o respiraţie frumos mirositoare, să arate mai bine, etc. Astfel, el va înţelege că mersul la dentist nu este o tortură fără sens, ci că presupune o mică durere trecătoare, în schimbul unor avantaje mai mari pe termen lung.
   Ajută-l să-şi adune curajul. Da, este normal ca micuţului să îi fie frică de dentist, însă asta nu înseamnă că e normal şi să fie copleşit şi neputincios. Dimpotrivă, cu cât frica este mai mare, cu atât şi curajul trebuie să fie pe măsură. Prezintă-i copilului mersul la dentist ca pe o ocazie de a deveni mai curajos. Spune-i că el a mai fost de câteva ori curajos în viaţa lui, şi aduceţi-vă aminte împreună de câteva situaţii în care s-a simţit curajos. Lasă-l să retrăiască una din aceste situaţii şi găsiţi împreună o postură a curajului (Cum stă un om curajos? Unde în corp simţi curajul?). Căutaţi modele de curaj şi imitaţi-le. Jucaţi-vă orice joc care îl face să se simtă curajos şi încrezător în sine.
   Învaţă-l să se relaxeze. Frica poate fi diminuată şi prin metode de relaxare. Găseşte cu copilul cât mai multe modalităţi de a-şi linişti corpul: respiraţie adâncă, relaxarea muşchilor, reamintirea unor situaţii plăcute, strângerea în braţe a jucăriei preferate, etc.
   E timpul să exersaţi. Dacă i se pare o idee bună, joacă-te cu copilul de-a mersul la dentist. Astfel, el îşi va descărca o parte din frică prin joc (ceea ce e bine, pentru că jocul poate fi la o adică întrerupt dacă frica devine prea intensă), dar îşi va şi întări curajul şi capaciatea de a se relaxa. În joc este bine ca el să fie şi dentistul dar şi pacientul. Jucaţi-vă până când copilul spune că se simte mai pregătit şi până când nivelul de anxietate îi scade.
   Pregăteşte-i o mică recompensă pentru reuşită. Ştiu, recompensele sunt o formă de motivaţie exterioară, însă sper că nu te aştepţi ca micuţul să meargă la dentist din plăcere sau interes. Recompensele sunt potrivite tocmai pentru acest tip de situaţii: neplăcute, nedorite, dar care nu pot fi evitate. Gândul la recompensa dorită de după dentist s-ar putea să-l ajute să rabde până la capăt eventuala durere.
   Fii tu însuţi pregătit. Nu în ultimul rând, este impotrant să fii tu însuţi pregătit să-ţi însoţeşti copilul prin această experienţă pe care el o consideră neplăcută. A fi pregătit înseamnă să îi accepţi emoţiile aşa cum vin, şi mai ales să îl însoţeşti emoțional, dacă suferă. El are nevoie să ştie că se poate baza pe tine nu ca să fugă de experienţă, ci ca să treacă cu bine prin ea.
   La final, vreau să te avertizez că, chiar dacă faci tot ce am zis mai sus, e posibil ca micuţului tău tot să-i fie frică de dentist, doctor sau frizer. Fie din cauză că e mai anxios din fire, fie din cauza unor experienţe neplăcute anterioare, fie din mii de alte posibile cauze, el s-ar putea să devină tot mai stresat. Dacă anxietatea lui se transformă în atacuri de panică sau frica ia proporții tot mai mari, este bine să mergi cu el la psiholog. Caz în care, ghici, trebuie să-l pregăteşti de dinainte?
   psihologpentrucopii.ro
 •