Sunt Insarcinata. Cum aflu Data Probabila a Nasterii?


    Determinaea datei probabile a nasterii este utila medicilor pentru a stabili in ce luna de sarcina va aflati si a putea astfel sa evalueze corect fiecare stadiu de dezvoltare a fatului, si pentru a va recomanda la timp testele si analizele prenatale.

Carolan-Surrogate-Mother.jpg

Cum se calculeaza data nasterii?

Medicul german, Naegele, a creat formula pe care multi medici ginecologi o folosesc inca si astazi, pentru a prezice data probabila a nasterii pentru femeile insarcinate. Formula se bazeaza pe prima zi a ultimei menstruatii, la care se adauga 280 de zile. Obtineti astfel data probabila a nasterii.

Pentru a va calcula data probabila a nasterii, trebuie sa adaugati 266 zile sau 38 saptamani de la data conceptiei sau, presupunand ca durata ciclului menstrual este de 28 zile, adaugati 280 zile sau 40 saptamani de la data ultimei menstruatii.

Daca ciclul dvs menstrual este mai lung sau mai scurt, medicul ginecolog va decide cum va ajusta data probabila a nasterii.

De asemenea, data probabila a nasterii se poate schimba si pe parcursul evolutiei sarcinii pentru ca medicul va putea sa calculeze acest lucru si in functie de dezvoltarea bebelusului.

 

Functioneaza Intotdeauna?

Bineinteles ca NU. Fiecare femeie si fiecare sarcina este diferita. Regula lui Naegele se bazeaza pe un ciclu menstrual de 28 de zile. In cazul in care ciclul Dvs este mai scurt sau mai lung de 28 de zile, este recomandat sa discutati impreuna cu medicul Dvs ginecolog pentru a determina data probabila a nasterii.

MTE3MHg2OTg,rozowe_wloczkowe_buciki_na_kartce_z_kalendarza_termin_porodu_s.jpg

Alta Metoda pentru Determinarea DPN

O alta metoda folosita pentru determinarea datei probabile a nasterii este sa porniti de la data primei zile a ultimei menstruatii, sa scadeti 3 luni si sa adaugati apoi 7 zile. Apoi adaugati un am.

De exemplu, daca prima zi a ultimei menstruatii a fost pe data de 20 aprilie 2006, atunci scadeti 3 luni, ceea ce inseamna 20 ianuarie 2006 si adaugati 7 zile, adica data probabila a nasterii va fi ziua de 27 ianuarie 2007.

 

Determinarea DPN cu ajutorul ecografului

Datorita tehnicii moderne, o metoda mai exacta de stabilire a datei probabile a nasterii este cu ajutorului unui consult cu ultrasunete (ecografie), care poate stabili aceast lucru in functie de valorile masurate ale lungimii fatului, circumferintei craniene, in functie de forma si gradul de maturare a placentei si in functie de pozitionarea fatului in uter.

 

Cat de exacta este Data Probabila a Nasterii?

Tineti insa minte ca data probabila a nasterii este asa cum ii spune si numele, doar probabila, un estimat. O sarcina sanatoasa, normala, poate dura intre 38 si 42 de saptamani. Chiar si asa insa, sansele ca dvs sa nasteti exact la data probabila sunt destul de reduse, de cca 5%, in timp ce sansele ca nasterea sa aiba loc cu o saptamana inainte sau dupa aceasta data probabila a nasterii sunt mult mai mari, de cca 85%.


7p.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.