Sigilarea dinţilor, o metoda eficienta de prevenire a cariilor la copii


    Cariile sunt una dintre cele întânite probleme de sănătate ale pacienţilor care apeleaza la medicul dentist. Majoritatea oamenilor, dacă nu chiar toţi, au trecut prin momentul în care trebuie să se lupte cu această afecţiune dentară atât de neplăcută, care, netratată provoacă dureri sau chiar duce la pierderea unuia sau a mai multor dinţi

Din grijă şi dragoste pentru copiii noştri, încercăm să căutăm de fiecare dată cele mai bune variante pentru sănătatea şi fericirea celui mic, variante care să aibă un succes garantat şi care să le facă o viaţă cât mai uşoară şi mai lipsită de probleme în viitor.

De ce se foloseşte sigilarea dinţilor?

Indiferent că avem grijă de igiena dentară a copiiilor sau că avem grijă de alimentele pe care le consumă şi implicit îi ducem la controale costant, există anumite soluţii care îi oferă acestuia o siguranţă mai mare pentru viitor, astfel că, sigilarea dinţilor reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenire a cariilor!” ne spune medicul stomatolog Ionut Leahu.

Sigilarea şanţurilor şi a fosetelor este o procedură care se realizează cu scopul de a preveni apariţia şi dezvoltarea cariilor, astfel că, la sfârşitul acestei proceduri, cel mic va avea 8 molari sigilaţi.

“Faţă de suprafeţele uşor accesibile ale dintelui, cea vestibulară permite acumularea resturilor alimentare. Pentru că există anumite zone unde periuţa de dinţi nu are acces, astfel că posibilitatea apariţiei uneia sau a mai multor carii este foarte mare. 
Varianta de sigilare a dinţilor se realizează foarte uşor, prin doar câteva etape:

  • periaj profesional şi dezinfectarea suprafeţei,
  • aplicarea unei soluţii cu textură fluidă
  • şi sigilarea în sine.

Sigilarea reprezintă aplicarea unei soluţii pe tot dintele, ca mai apoi să fie fixată cu ajutorul unei lămpi fotopolimerizabile. „ spune dr.Ionut Leahu

content_pic2.jpg

Cui şi când se recomandă sigilarea dinţilor

Nu există o vârstă ideală la care celui mic i s-ar putea sigila dinţisorii deoarece fiecare om în parte are ritmul propriu de dezvoltare.

Noi studii arată că, deşi până nu demult se considera că această procedură s-ar potrivi pentru dinţii permanenţi, sigilarea dinţişorilor de lapte împiedică dezvoltarea cariilor pe viitor, scăzând procentul de dezvoltare a acesteia de la 12,6% la numai 2,6%.

Cariile neglijate ale dinţilor de lapte, pot afecta dezvoltarea dinţilor permanenţi. Cu toate acestea, există situaţii în care această acţiune ar putea fi realizată imediat după apariţia dinţilor permanenţi.

Durata de viaţa a unei sigilări durează cu aproximaţie până în 3 ani, în funcţie de dietă şi obiceiurile copilului.

Procedura nu are efecte secundate, dacă este realizată corect. Pentru buna protecţie a dinţilor sunt recomandate controalele periodice la medicul dentist.

csid.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.