Printesa Diana a schimbat radical modul in care femeile nasc


  Desi nu multa lume stie, Printesa Diana, cu felul ei rebel de a fi in raport cu normele si eticheta Casei Regale, a schimbat modul in care femeile de pretutindeni nasc in prezent.

Printesa-Diana-a-schimbat-radical-modul-in-care-femeile-nasc-1.jpg

Cu mult inainte de a sosi pe lume Printii William si Harry, nasterile in familia regala presupuneau interventii medicale majore.

Chiar si in anii 1800, femeile nasteau cu ajutorul unei forme de anestezie ce seda organismul, iar copilul era scos cu forcepsul de fiecare data.
Acesta e si modul in care Regina Victoria si Regina Elisabeta a II-a au adus mostenitori pe lume.

Diana, prima femeie din Familia Regala a Marii Britanii care a nascut la spital

In acele timpuri, a aduce pe lume un copil printr-o nastere fara dureri, dar cu multe riscuri, era un semn de bunastare.

Asa se face ca in anii 50, tot mai multi medici obstetricieni incurajau nasterea prin aceasta metoda, nu doar la casele regale.
Nasterea cu anestezie „de zori”, cum era denumita, presupunea inclusiv riscuri de deces si in cele din urma s-a renuntat la ea.

Nu s-a renuntat insa si la pozitia in care femeile se presupune ca erau nevoite sa stea: intinse pe un pat, cu calmante in organism.

Printesa Diana a rupt aceasta traditie si a decis sa nasca din pozitie verticala, ajutata de o moasa si de Printul Charles, in cazul ambelor nasteri refuzand sa stea in pozitie orizontala, mult mai anevoioasa pentru travaliu si pentru procesul nasterii.

Nu doar ca nu era traditional ca femeile sa nasca in alta pozitie decat cea culcata, insa femeile din familia regala erau nevoite sa nasca acasa, mai precis la Palatul Kensington.

Diana a schimbat si aceasta regula, nascand la Spitalul St. Mary, aducand astfel pe lume primii mostenitori ai Casei Regale a Marii Britanii care s-au nascut intr-un spital.

Tot in acelasi spital s-au nascut si primii doi copii ai Printului William cu Kate Middleton, Printul George si Printesa Charlotte, iar in cursul lunii aprilie va veni pe lume si cel de-al treilea copil al cuplului regal, in acelasi spital.

baby.unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • Calandrella
   De Calandrella
   Creată de soții David și Elizabeth Emanuel, rochia complicată de tafta în culoarea fildeșului a aprins ulterior imaginația celor care au copiat-o în întreaga lume.
   În continuare, îți prezentăm zece detalii mai puțin cunoscute despre rochia de mireasă iconică a Prințesei Diana:
   1. Rochia a încăput cu greu în trăsură
   Prințesa Diana şi-a dorit o rochie care să rămână în istorie, şi ea a fost cea care a vrut că trena să fie cât mai lungă. Trena care măsura în jur de opt metri a avut loc cu greu în caleaşca în care a fost transportată Diana către Westminster Abbey, motiv pentru care a căpătat cute ce au fost vizibile când a coborât din caleaşcă.
   2. A purtat ceva vechi, ceva nou și ceva împrumutat în ziua nunții
   Conform tradiției, mireasa a purtat ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru în ziua nunții. Mai exact dantelă veche, mătase nouă, tiara familiei Spencer și detaliul albastru din talie, care a fost cusut pe interior.

   3. Dantela a aparținut Reginei Maria
   Rochia a fost realizată 100% manual şi a inclus 10.000 de perle şi bucăţi de dantelă veche, ce aparținuseră cândva Reginei Maria I a Angliei. O băcată de dantelă Carrickmacross a provenit dintr-o geantă achiziționată la o licitație.
   4. Talismanul în formă de potcoavă de cal, ascuns pe interior
   Interiorul rochiei a fost la fel de complex şi de minuţios gândit precum exteriorul. Pe lângă funda albastră cusută la nivelul abdomenului, designerii au cusut pe eticheta rochiei un talisman în formă de potcoavă, din aur de 18 carate și bătut cu diamante albe. A existat de asemenea şi un „talisman” accidental – Elizabeth a uitat pe interior un ac de siguranţă, care nu a fost remarcat de nimeni până abia după ceremonie.
   5. Vălul a depășit trena în lungime
   Vălul a fost unul cu adevărat spectaculos. Așezat pe tiara ei, a măsurat nu mai puțin de 139 de metri.

   6. Rochia a avut o mică pată pe ea
   Diana şi-a pătat cu parfumul Quelques Fleurs decolteul rochiei în dimineața nunţii şi, pentru că nu avea cum să remedieze rapid problema, a îndoit puţin materialul şi a sperat că nimeni nu va observa acest detaliu.
   7. Rochia a fost cusută pe Diana
   Diana suferea de bulimie în perioada logodnei, ceea ce a însemnat că măsura siluetei ei se modifica drastic de la o sesiune de probă la alta. Elizabeth şi David au creat patru corsete pentru Diana în cele șapte luni dinaintea nunții, iar varianta finală a rochiei a fost strânsă şi cusută direct pe talia acesteia, pentru că, din nou, slăbise de la cea din urmă probă.
   8. Pantofii de mireasă ai Dianei au fost realizați în 6 luni
   Cu greu vizibili sub rochia elaborată, pantofii din măsase au avur 542 de paiete și 132 de perle în formă de inimă. Pe talpă au fost incluse inițialele C și D (Charles și Diana), iar tocurile au fost unele mici, deoarece Diana deja avea aceeași înălțime ca soțul ei.

   9. Avea o umbrelă asortată
   În cazul în care ar fi plouat, Diana s-ar fi protejat cu o umbrelă asortată. Elizabeth a făcut rost înaintea ceremoniei de două umbrele vintage pe care le-a acoperit cu dantelă de diferite culori – una albă şi una ivoire, pentru ca nimeni să nu ştie culoarea reală a rochiei prin relaţionarea cu umbrela, în cazul în care ar fi ajuns pe mâinile presei înainte de momentul nunţii.
   10. A existat o rochie de rezervă
   Elizabeth şi David au creat o a doua rochie, uşor diferită, pentru cazul în care look-ul celei principale ar fi fost dezvăluit înainte de vreme.
   unica.ro
 •