Peste 180 de noi cazuri de rujeolă, înregistrate în ultima săptămână in România


  Peste 180 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 12.368 de la debutul epidemiei, potrivit datelor transmise de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). În judeţul Ialomiţa au fost confirmate trei cazuri.

646x404.jpg

Conform specialiştilor, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri a ajuns la 12.368, din care 49 de decese.  În săptămâna 16.- 20 aprilie au fost raportate încă 181 de cazuri nou confirmate în 19 judeţe şi în municipiul Bucureşti.  

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în judele Iaşi - 35, Buzău - 30, Vrancea - 23, Brăila - 19, Neamţ - 16. În Capitală au fost 17 cazuri. De asemenea, în Argeş s-au înregistrat, în ultima săptămână, opt cazuri de rujeolă, în Olt - şapte cazuri, în Tulcea - şase cazuri, în Prahova - patru, în Bacău şi Dâmboviţa - câte trei cazuri, în Ilfov şi Ialomiţa câte două cazuri, iar câte un caz a fost înregisrat în judeţele Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Mehedinţi, Satu Mare şi Teleorman.

CNSCBT mai precizează că cele mai multe îmbolnăviri - 4.310 - au fost la copii cu vârsta între 1 şi 4 ani, iar 2.509 cazuri au fost la copii sub 1 an.


adevarul.ro
 

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, din numărul total de cazuri, 40 au fost înregistrate în perioada 1 iunie - 30 iulie, 2019. Totodată, din totalul îmbolnăvirilor, 23 de cazuri au fost de import.
   Teritoriile afectate de rujeolă de la 1 ianuarie 2019 până sunt: Chișinău–58 cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–2 cazuri, Edineț–1 caz, Stefan Vodă–1 caz, Glodeni – 1 caz și Dondușeni – 1 caz.
   De asemenea, specialiștii anunță că în prezent un caz de rujeolă se află în proces de investigare. Acesta a fost înregistrat în raionul Orhei, la un copil cu vârsta de 3,9 ani. 
   Pentru a evita îmbolnăvirea cu rujeolă, medicii recomandă vaccinarea, care este gratuită.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, cazul se află în proces de investigare. Prezenţa rujeolei a fost confirmată acum o săptămână și în cazul unui copil din Capitală.
   Teritoriile afectate de rujeolă de la 1 ianuarie 2019 până în prezent: Chișinău–58 cazuri, Drochia–18 cazuri, Ocnița–6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni–2 cazuri, Edineț–1 caz, Ștefan Vodă–1 caz, Glodeni – 1 caz și Dondușeni – 1 caz. 
   Potrivit datelor ANSP, numărul cazurilor de rujeolă înregistrate în R. Moldova a ajuns la 427, dintre care 340 în 2018. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august anul trecut, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   Pacienţii au contactat cu minorul care a fost diagnosticat cu această maladie săptămâna trecută.
   Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătatea Publică, cazurile se află în proces de investigare.
   Amintim că precizează că Agenţia Naţională pentru Sănătatea Publică a anunţat săptămâna trecută că două cazuri de rujeolă au fost confirmate în Chişinău. 
   Este vorba despre doi copii, care au contactat cu un alt minor infectat.
   publika.md
  • julia122997
   De julia122997
   Deşi situaţia pare să fie ţinută sub control, în comparaţie cu anul trecut când a fost declarat cod portocaliu de rujeolă, medicii le recomandă părinţilor să îşi vaccineze copiii pentru a preveni complicaţiile.
   "În cazul nevaccinării, copilul o să facă forme tipice, forme grave sau extrem de grave care poate să ducă la complicaţii ca pneumonie, meningită, encefalite. Patologia dată este foarte gravă în sarcină, poate să ducă la dezvoltarea malformaţiilor la făt", a menţionat Valeria Roibu, medic imunolog.

   Specialiştii spun că în cazul adulţilor boala poate avea urmări grave.

   "Patologia are posibilitatea de a agrava unele simptome şi unele boli preexistente, respectiv poate avea o evoluţie mai nefavorabilă", a declarat Diana Vlad, medic infecţionist.

   În Moldova, imunizarea contra acestei maladii se face la vârsta de un an, şi se repetă la 6-7, dar şi la 14-15 ani. Părinţii au păreri împărţite în privinţa acestui vaccin:

   "Consider că este esenţial să faci vaccine la copii, pentru că cumva ne garantează că el n-o să se îmbolnăvească. Mă rog, nu este 100% garanţie, dar stau mai liniştită".

   "Toţi o fac, am făcut-o şi noi, mai ales cum anul trecut a fost epidemie. Desigur, ne vaccinăm".
   "Nu, nu am vaccinat. - De ce? - Pentru că consider că aşa e mai bine. Îmi este frică, dar m-am informat atât de mult că sunt riscuri cât şi a pune vaccină, cum şi fără să o pui".

   "Încă nu am pus vaccina. - De ce? Pentru că am avut unele contraindicaţii, dar nu suntem împotrivă".

   Anul trecut, codul portocaliu de rujeolă a fost declarat în luna august, după ce un focar a izbucnit într-o tabără din Ungheni. În total, în 2018, au fost înregistrate 312 cazuri de îmbolnăviri.
   publika.md
  • julia122997
   De julia122997
   Potrivit datelor, 23 de cazuti dintre cele 80 au fost de import.
   Recent, ANSP a depistat două cazuri noi de rujeolă la doi minori. Cazul înregistrat la un copil cu vârsta de 5 ani, nevaccinat, din Chișinău, a fost confirmat. Un alt caz suspect la rujeolă a fost înregistrat la un copil cu vârsta de 16 ani din raionul Glodeni, satul Balatina. Cazul se află în proces de investigare.
   Teritoriile afectate de rujeolă de la 01 ianuarie 2019 până în prezent: Chișinău – 49 cazuri, Drochia – 18 cazuri, Ocnița – 6 cazuri, Ialoveni – 2 cazuri, Briceni – 1 caz, Edineț – 1 caz, Ştefan Vodă – 1 caz, Glodeni – 1 caz și Dondușeni – 1 caz.
   Pe parcursul anului 2018, au fost înregistrate 340 de cazuri confirmate de rujeolă.
   stiri.md
 •