Pacheţelul cu mâncare pentru şcoală: Ce ar trebui să conţină şi ce nu


    Grija fiecărui elev este să îşi pregătească cu temeinicie ghiozdanul pentru şcoală, iar grija părinţilor este să pregătească, zilnic, pachetul cu mâncare. Deseori subestimat, pacheţelul cu mâncare are un rol foarte important, pentru că îi dă copilului energie pentru întreaga zi.
     

pachetel_scoala_72863200.jpg

Niciun copil nu ar trebui să plece la şcoală fără pacheţelul cu mâncare. Acesta trebuie să conţină alimentele care să îi asigure copilului surplusul de vitamine necesar în fiecare zi.sandwich_62666400.jpg

"Este important să existe pacheţelul în ghiozdanul copiilor. Dacă nu există, aceştia au tendinţa de a-şi cumpăra ceva de mâncare, ceva care întotdeauna este nesănătos, o pungă cu snacks-uri, cu chips-uri. De asemenea, pacheţelul zilnic este foarte important pentru că îi ajută pe copii să se concentreze la lecţii, să dea randament la şcoală" (nutriţionistul Aurelia Zugravu).

 

Ce ar trebui să conţină pacheţelul pentru şcoală

Înainte de orice discuţie despre ce ar trebui să conţină pachetul cu mâncare, este bine ca părinţii să ţină cont de următorul sfat: întotdeauna pacheţelul trebuie să conţină ceva ce îi place copilului, altfel va sfârşi aruncat la gunoi. 

"Sandwich-urile pentru şcoală ar trebui făcute din pâine integrală, câteva felii de brânză, câteva felii de carne (mezeluri, carne fiartă sau prajită), ouă (fierte sau omletă) şi ceva zarzavat (roşie, salată, castravete, ardei). Nu au ce să caute în pacheţelul pentru şcoală dulciurile, mâncarea grasă, mâncarea prăjită sau foarte sărată. În funcţie de apetitul copilului, părintele îi poate pregăti acestuia două sau trei sandwich-uri", a mai precizat specialistul.

pachetel_89248800.jpg

De asemenea, este indicat ca în pacheţel să fie şi un fruct: un măr, o banană. Mare atenţie, însă, fructele trebuie să fie întotdeauna spălate. În principal, este bine ca fructul să fie mâncat după sandwich-ul, însă acest lucru nu este o regulă.

 

Nu îi pune copilului în pacheţel aceleaşi ingrediente în fiecare zi

Un alt sfat important de care părinţii ar trebui să ţină cont este acela că nu trebuie să pună în pachet, în fiecare zi, aceleaşi ingrediente. Altfel, copiii o să se plictisească şi nu o să-şi mai mănânce sandwich-urile sau, pe termen lung, faptul că mănâncă mereu aceleaşi lucruri le pot provoca dezechilibre.

"Ideal este ca ingredientele din pacheţele să varieze de la o zi la alta. De exemplu, într-o zi poate să aibă o felie de parizer, iar în următoarele două zile, carne (fiartă sau prăjită). Nu este nicio catastrofă dacă mănâncă de două ori pe săptămână mezeluri", ( Aurelia Zugravu).

 

Dulciurile din pacheţelul pentru şcoală

Chiar dacă pentru mămici este cea mai rapidă soluţie, prăjiturelele şi deserturile din comerţ nu sunt deloc o alternativă sănătoasă de pus în pachetul pentru şcoală. Dulciurile din comerţ sunt o bogată sursă de grăsimi care trebuie ocolită atât de copii, cât de adulţi. 

Copiii trebuie să înveţe că desertul este ceva care se consumă din când în când şi că nu este obligatoriu la fiecare masă. Dacă copilul insistă să aibă ceva dulce în pachetul cu mâncare, atunci poţi opta pentru prăjituri făcute în casă.

Nu sucuri acidulate în pachetul cu mâncare

Niciun un pacheţel nu va fi complet fără o sticluţă cu suc din fructe proaspete sau, pur şi simplu, apă. În nici un caz nu trebuie să li se dea copiilor să bea sucuri acidulate.

romaniatv.net

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.