Părinţii unui nou-născut au uitat bebeluşul în taxi la întoarcerea de la spital


  Părinţii unui nou-născut din oraşul german Hamburg şi-au uitat copilul în taxiul care i-a dus acasă de la spitalul unde bebeluşul s-a născut, a anunţat luni poliţia.

104991506c3151_05.jpg

Când a realizat ce s-a întâmplat, tatăl a alergat după taxi, însă nu a reuşit să-i atragă atenţia şoferului. Nici apelurile date de părinţii disperaţi la serviciul de taxi nu au reuşit să localizeze copilul.

Şoferul taxiului nu şi-a dat seama că în maşină se afla bebeluşul în scăunelul lui special şi a oprit vehiculul într-o parcare subterană în pauza de prânz.

El a condus apoi câţiva kilometri pentru a lua o comandă de la aeroport. Noul său pasager a fost cel care a observat copilul care dormea.

După ce şoferul a sunat la poliţie, bebeluşul a fost recuperat de părinţi care l-au dus acasă unde îl aştepta surioara în vârstă de un an

stirileprotv.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator rebeka

Postat

Clar cu parintii, si cu soferul si mai clar!

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator grij

Postat

2 variante.

1. parinti ii clar cu ei.

2. sunt balade ca deja nu mai au stiri

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Una dintre cele mai frumoase și utile inițiative care are menirea să reducă consumul de plastic (material care aproape că nu se descompune) aparține unei școli din India.
   Mazin Mukhtar, co-fondatorul instituției, a menționat într-un interviu pentru presa străină că visa împreună cu soția sa să înființeze o școală pentru copiii săraci. Ideea s-a materializat în 2016, după ce cei doi au participat la Forumul Akshar. 
   „Când am deschis centrul de reciclare, părinții nu au fost foarte cooperanți. Așa că am venit cu ideea „taxelor de școlarizare din plastic”, pentru a obliga părinții să recicleze. În realitate, este mai mult ca o temă obligatorie decât ca niște taxe de școlarizare, dar numindu-le așa le reamintim părinților că școala este gratuită, dar trebuie să ne ajute și să se ajutate și pe ei prin reciclarea deșeurilor”, spune Mazin Mukhtar.

   Până s-au înscris la această școală, majoritatea copiilor au lucrat ca muncitori în carierele de piatră din apropiere, acolo unde primeau aproximativ 2,50 de dolari pe zi. Din moment ce școala nu poate plăti copiii, directorii au găsit o alternativă. Adolescenții pot să cumpere gustări, rechizite sau haine în baza unor tichete pe care le primesc în funcție de notele pe care le au. Elevii pot solicita, de asemenea, profesorilor să li se cumpere ceva online. Profesorii doar schimbă notele primite în bani reali și comandă orice vrea elevul de la Amazon.
   „Studenții noștri învață să câștige mai mult, adică le plătim pe baza competențelor și cunoștințelor lor și îi amendăm pentru un comportament rău. Pe măsură ce studenții se mută de la un nivel la altul, „salariile” lor cresc. De asemenea, salariile cresc cu abilitățile didactice. Elevii sunt puternic stimulați să se comporte ca studenți model”, spune Mazin Mukhtar.

   „Elevii învață limba engleză, matematica și știința, dar în învățământul secundar curricula include discipline de broderie, reciclare, fotografie și, în curând, un curs mai dezvoltat de tehnician pentru instalarea bateriilor solare. Suntem în curs de dezvoltare a unei școli de carieră”, mai adaugă directorul.
   Școala îi învață, de asemenea, pe studenți și părinți despre efectele dăunătoare ale materialului plastic. Potrivit lui Parmita, soția lui Mazin Mukhtar, mulți părinți au folosit plasticul ani la rând pentru a-și încălzi casele. Odată ce școala a început să le ofere diferite informații, aceștia au fost șocați să afle despre pericolele la care îi expuneau pe copii.

   Cu plasticul pe care copiii îl reciclează sunt confecționate cărămizi din plastic, care sunt folosite pentru construcția locurilor de recreere a elevilor. Mai mult decât atât, în curând, școala va avea și un veceu pentru fete care va avea la bază cărămizi din plastic reciclat combinate cu cele din ciment.
   Fiecare student aduce săptămânal în jur de 25 de bucăți de deșeuri din plastic, drept contribuție la comunitate. Mazin și Parmita, cuplul care a creat această școală, își doresc să creeze 100 astfel de școli în întreaga Indie.   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Printre problemele adresate specialiștilor de către copii sunt: comunicarea defectuoasă cu părinţii sau rudele apropiate, probleme de relaţionare între semeni, hârțuire în şcoală sau în cercul de încredere, lipsa de comunicare şi sentimentul de singurătate, probleme emoţionale, subiecte de sexualitate, cazuri de violenţă, neglijare, exploatare sau trafic al copilului.
   Informaţia recepţionată la Telefonul Copilului privind cazurile suspecte a copiilor în situaţii de risc este expediată prin intermediul Fişei de sesizare a cazului către autoritatea tutelară locală (primarii de sate, comune şi oraşe) sau autoritatea tutelară teritorială (Direcţiile asistenţă socială şi protecţie a familiei/Direcţia municipală pentru protecţia copilului Chişinău).
   De serviciile „Telefonul Copilului” au beneficiat și persoanele adulte care se informează despre: servicii alternative de protecţie, modul de obţinere a ajutorului material, drepturile copilului și obligaţiunile părinţilor în raport cu copiii etc.
   Amintim că „Telefonul Copilului” 116 111 este un serviciu telefonic de asistență gratuită pentru copii, care şi-a început activitatea la 4 iunie 2014, fiind gestionat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale și implementat de AO „CNFACEM”.  Telefonul Copilului oferă suport emoțional atât copiilor, cât și părinților aflați în dificultate și de informare în domeniul drepturilor și protecției copilului. Serviciul activează non-stop, apelul este gratuit, confidențial și anonim. Acesta dispune și de mijloace de comunicare pe internet: skype: TelefonulcopiluluiMoldova116111 și pagina web: www.telefonulcopilului.md.
   Telefonul Copilului operează cu număr pan-european 116 111, accesibil în 28 state UE. În lume există 193 de linii telefonice pentru copii în 146 ţări, acestea fiind parte a unei reţele globale, cunoscute sub denumirea de Child Helpline International Foundation. Din noiembrie 2018, Telefonul Copilului din Republica Moldova a devenit parte a acestei reţele internaţionale.
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   În pantaloni galbeni, încălţări strălucitoare, ruj roşu aprins şi căştile pe ureche, DJ Wika pare că se simte perfect. Îi place ceea ce face, iar asta se vede pe chipul ei. Şi în muzica pe care o mixează într-un club al împătimiţilor de distracţie din Varşovia.
   Este cel mai în vârstă DJ din Polonia, iar la vârsta la care alte femei îşi cresc nepoţii, DJ Wika adoră să petreacă ore în şir în faţa consolelor. Şi a învăţat să facă asta de una singură.
   În fiecare seară de luni, DJ Wika încinge atmosfera pentru mai bine de 1.000 de oameni în clubul Hula Kula din Varşovia, iar cei care vin să danseze până în zori pe muzica ei o adoră. Pentru că DJ Wika mixează orice gen de muzică: rock sau disco, samba sau balade. Adică, distracţie pe toate gusturile.
   Iar dacă vă întrebaţi cu ce s-a ocupat până la venerabila vârstă de 80 de ani, ei bine, Dj Wika a fost profesoară. Iar după o viaţă la catedră a ales una la pupitru şi are un mesaj petru toţi cei care nu o văd cu ochi buni: viaţa nu se termină la 70 de ani, iar ea. nu se simte în niciun fel bătrână.
   observator.tv
  • julia122997
   De julia122997
   Lexie Alford a vizitat vineri baraca albastră situată în partea nord-coreeană în Zona Demilitarizată (DMZ) care separă Republica Coreea de Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), marcând astfel ultima ţară din lista ei.
   Ea a declarat că nu a reuşit să găsească o cale să treacă de interdicţia SUA de călătorie în Coreea de Nord, însă regulile Guinness World Record au permis ca vizita în această baracă albastră să fie considerată drept intrare pe teritoriul nord-coreean.
   Imagini din călătoriile tinerei în galeria foto
   Lexie Alford a depăşit astfel recordul deţinut de britanicul James Asquith, care a vizitat toate ţările lumii până la vârsta de 24 de ani.
   ‘Pentru Guinness, cea mai grea parte nu este călătoria pentru obţinerea recordului’, a declarat Alford pentru ziarul The Union în 2018, când mai avea 13 state de vizitat.
   ‘Cea mai grea parte este să dovedesc că am fost în toate aceste locuri. Trebuie să primesc declaraţii semnate ale martorilor în fiecare ţară în care mă duc şi să pun la dispoziţie bilete de avion, ştampile din paşaport, chitanţe de cazare, registre pentru fiecare ţară pe care o vizitez’, a declarat Lexie Alford.
   stirileprotv.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Prin urmare, părinții care au ieșit în concediu pentru îngrijirea copilului, dar au decis ulterior să revină la muncă cu program deplin, vor putea beneficia de salariu și de indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la trei ani.
   Plata indemnizației se va păstra dacă beneficiarul:
   se angajează; își reia activitatea de muncă; se eliberează înainte de expirarea concediului pentru îngrijirea copilului. În prezent, dacă persoana care beneficiază de acestă indemnizaţie îşi reia activitatea în condiţiile timpului de muncă integral, înainte de expirarea concediului pentru îngrijirea copilului sau se angajează la o altă unitate, indemnizaţia stabilită se suspendă. Aceasta poate fi, însă, stabilită unei alte persoane care se va ocupa de îngrijirea copilului.
   Totodată, din anul 2020 dreptul la indemnizația lunară pentru creșterea copilului va fi realizat opțional, conform unuia dintre cele două moduri propuse de autorități, și anume:
   din data acordării concediului pentru îngrijirea copilului și până în data împlinirii vârstei de trei ani a acestuia, cu menținerea schemei actuale de acordare și plată a indemnizației de creștere a copilului - în cuantum de 30% din baza de calcul stabilită pentru fiecare an; din data acordării concediului pentru îngrijirea copilului și până în data împlinirii vârstei de doi ani a acestuia - în cuantum de 60% pentru primul an și în cuantum de de 30 % pentru al doilea an. La alegerea acestei opțiuni, pentru perioada după împlinirea vârstei de doi ani, indemnizația lunară pentru creșterea copilului nu se va acorda. bizlaw.md
 •