O NOUĂ disciplină în şcolile din Moldova


    Ministerul Educației și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova(AGEPI) au convenit asupra includerii cursului „Introducere în proprietatea intelectuală” în lista disciplinelor opționale în școlile din Moldova.

Cele două instituțiile vor conlucra în scopul promovării și diseminării cunoștințelor cu privire la sistemul național de protecție și respectare a drepturilor de proprietate intelectuală în rândul tinerei generații.

 

În context, ministrul educației Corina Fusu a menționat:” Respectarea drepturilor de proprietate intelectuală încurajează inovația si cercetarea. Odată cu includerea în programul școlar a lecțiilor tematice în domeniu, elevii vor căpăta de mici deprinderi corecte de viață”.

 

La rândul său, Octavian Apostol, director al AGEPI și-a exprimat încrederea că, prin intermediul orelor de ”Proprietate intelectuală”, tinerii vor învăța să-și valorifice pe deplin cunoștințele pentru a contribui astfel la dezvoltarea economiei Republicii Moldova.”Cu cât mai timpuriu începem educația, cu atât mai repede putem învăța valorile și deprinderile necesare ca drepturile de proprietate intelectuală să fie respectate”.

 

Totodată, Ministerul Educației și AGEPI își vor consolida eforturile pentru utilizarea eficientă a potențialului intelectual și material în procesul de instruire şi perfecționare a cadrelor didactice şi elevilor în domeniul proprietății intelectuale pentru formarea aptitudinilor și abilităților necesare creării și valorificării în practică a obiectelor de proprietate intelectuală, la viitorii specialiști.

 

infomoldova.net

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.