Moduri în care mamele pot influența negativ viața copiilor


  Există multe mame în această lume care și-au afectat emoțional copiii. Mamele ar trebui să își pregătească copiii pentru lume, să aibă grijă de ei și să îi echipeze cu toate abilitățile de care au nevoie pentru a reuși în viață pe cont propriu.

b202f4276bf4bbaa6f15269e537e6981.jpg

Cu toate acestea, nicio mamă nu este perfectă, iar defectele ei pot sta în calea unei educații perfecte. De cele mai multe ori, copiii au parte de o dezvoltare normală. Însă există unele mame care acționează în mod paradoxal împotriva instinctului lor. Acest lucru se poate datora propriei educații, tulburărilor de personalitate sau defectelor. Acestea își pot influența negativ copiii, la nivel emoțional, mental și fizic. 

Cum pot influența negativ mamele viața copiilor?

1. Mamele obsedate de control

Mamele obsedate de control nu le dau libertate copiilor atunci când se află în creștere. Acestea vor să știe totul și să dea aprobarea copiilor înainte ca aceștia să își facă orice plan. Este dificil pentru copii să se întâlnească cu prietenii lor în mod obișnuit, iar dacă fac o plimbare spontană, aceasta este considerată aproape o infracțiune de către mamele obsedate de control. Aceste mame iau toate deciziile pentru copii, deoarece le este frică să îi lase să facă greșeli. Nu îi lasă niciodată să se îndepărteze de limitele regimului strict. Viața cu o astfel de mamă le strică autonomia copiilor. Acest lucru îi face să le fie frică să își asume riscuri, chiar și riscuri calculate, și să nu își poată asuma o poziție de conducere. Copiilor crescuți de astfel de mame le este frică să ia propriile decizii. Au o dependență nesănătoasă față de ceilalți oameni și se bazează pe alte persoane pentru a le conduce viața. Încrederea în propriile abilități este aproape inexistentă. 

2. Mamele care își pedepsesc copiii pentru orice greșeală

Unele mame cred că este important să le insufle un sentiment puternic de moralitate copiilor. Acestea vor să își învețe copiii despre diferența dintre bine și rău și consecințele acțiunilor lor. În plus, se asigură că cei mici simt pe propria piele consecințele fiecărui lucru rău pe care îl fac. Dacă iau note proaste, sunt pedepsiți o săptămână. Dacă se ceartă cu cineva la școală, le sunt confiscate gadgeturile. Dacă sunt nepoliticoși față de părinți, nu mai au voie afară. Copiii care au fost pedepsiți mult au o perspectivă dură asupra propriei persoane. Aceștia au tendința de a se simți mai bine dacă facă fac o greșeală și sunt pedepsiți imediat. Le este frică să își dorească lucruri bune pentru ei, deoarece cred în adâncul sufletului că merită numai lucruri rele.De asemenea, au tendința de a se simți incomod atunci când oamenii se poartă frumos cu ei, mai ales dacă i-au supărat în mod accidentat.

3. Mamele care stabilesc standarde nerealiste pentru copii

Este vorba despre mamele care își doresc ca copiii lor să fie cei mai buni. Din păcate, nu are importanță pentru aceste mame faptul că cei mici se străduiesc, dacă ei nu au cele mai bune rezultate. Cu alte cuvinte, efortul nu este la fel de important precum rezultatele, iar acestea sunt dezamăgite de copiii lor în momentul în care nu le sunt satisfăcute așteptările uriașe. S-ar putea să verifice mereu notele copiilor sau să își certe copiii atunci când nu sunt cei mai buni din clasă. Din moment ce acești copii nu sunt niciodată suficient de buni pentru mamele lor, nu vor fi niciodată suficient de buni pentru sine. Nu își permit să facă greșeli. Evită să rezolve sarcini dificile, deoarece nu își doresc să încerce ceva fără a fi cei mai buni. Se așteaptă să exceleze la tot ceea ce fac sau sunt dezamăgiți de ei. Acești copii nu pot percepe eșecul ca o parte normală a vieții, deoarece eșecul reprezintă cel mai grav rezultat posibil pentru ei. În mod constant, se blamează pentru propriile slăbiciuni. De asemenea, au tendința de a critica alte persoane și de a menține standarde extrem de ridicate. Își dau la o parte partenerii atunci când nu le suportă defectele și își dau seama că nimeni nu e suficient de bun, deoarece simt că ei nu sunt suficienți de buni pentru sine.

4. Mamele care își manipulează copiii

O mamă care își manipulează copilul încearcă în mod constant să își facă copilul să se simtă prost. De asemenea, atribuie propriile neajunsuri și defecte copilului, făcându-l pe acesta să creadă că un comportament rău este motivul pentru care e supărată mereu. O astfel de mamă nu poate să își asume niciodată responsabilitatea pentru ceea ce face și își compară copilul cu alte persoane sau încearcă să provoace conflicte. O mamă manipulatoare își învață copilul să renunțe la propriile nevoi, deoarece ale ei sunt mai importante. Iar copiii crescuți de astfel de mame ajung să își ceară scuze oamenilor chiar și atunci când nu este vina lor. Suferă de anxietate socială și își asumă responsabilitatea pentru acțiunile celorlalți.

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   De aceea, majoritatea specialiștilor în creșterea și educația timpurie încurajează părinții ce doresc să învețe de mic copilul două limbi. Copilul este perfect capabil să asimileze o nouă limbă de la 3 ani, o vârstă bună, deoarece învățarea se face de fapt mult mai ușor decât mai târziu (de exemplu când începe școala).

   De fapt, copilul poate învăța simultan două limbi încă de la început sau o poate învăța pe a doua de la vârsta de 1 an, odată cu achiziționarea unei părți a limbajului matern. Învățarea unei a doua limbi devreme are multiple avantaje, în afară de cel evident – copilul care învață timpuriu va dezvolta abilități superioare de comunicare în limba respectivă.
   Ce avantaje are un copil bilingv
   Copiii bilingvi se exprimă mai bine, oral sau în scris, în ambele limbi! Așadar, un copil bilingv comunică de fapt mai bine și în limba maternă decât cel monolingv! În plus, învățarea la vârstă fragedă înseamnă vorbirea limbii străine cu ușurința nativilor (mai târziu există probleme în învățarea pronunției).

   A învăța timpuriu două limbi stimulează capacitățile cognitive ale copilului. Copiii bilingvi au o memorie, o atenție și o înțelegere mai bine dezvoltată decât cei care au învățat doar limba maternă.

   În plus, studiile arată că cei bilingvi dezvoltă o gândire mai flexibilă, fiind capabili să treacă de la o sarcină cognitivă la o alta cu ușurință și să proceseze și înțeleagă mai rapid informații complexe. Acești copii au creierul mai agil.

   O limbă străină presupune contactul cu o cultură diferită de cea proprie (chiar dacă similară). Astfel, copiii bilingvi sunt deschiși spre diferențe, spre diversitate.

   Gândirea și perspectiva copiilor este influențată de cunoașterea a două limbi încă din perioada preșcolară. Iată un rezultat interesant al unui studiu efectuat la Universitatea Concordia: un copil bilingv are altă perspectivă asupra lumii decât unul ce a învățat doar limba maternă. Mai exact, copiii mici tind să privească totul ca fiind pre-existent; caracteristicile, trăsăturile, preferințele cuiva, limba – copilul percepe toate acestea ca fiind înnăscute și neschimbate. Dimpotrivă, un copil bilingv privește aceste aspecte ca fiind învățate și deci ca putând fi schimbate. Astfel, acest copil știe că o persoană este cum este prin ceea ce învață și nu pentru că așa s-a născut. Aceasta este o diferență interesantă în gândire între copiii ce știu două limbi și cei care știu doar limba maternă.

   Alte studii mai arată că bilingvismul încetinește îmbătrânirea cerebrală, menținând creierul mai activ și chiar întârzie cu câțiva ani declanșarea bolii Alzheimer.
   familist.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Copiii pot fi infectați cu coronavirus?
   Răspunsul este da. Ei pot fi infectați cu coronavirus și pot transmite mai departe virusul, chiar dacă în faza inițială ei nu prezintă simptome. Din acest motiv este important ca ei să se izoleze la domiciliu și să se spele cât mai des pe mâini.
   Cum poate afecta coronavirusul un copil?
   Simptomele la un copil pot fi mult mai ușoare față de un adult, dar impactul depinde de vârsta acestuia. O mare parte din cercetările pe care le avem la dispoziție astăzi sunt bazate pe rapoartele din China, acolo de unde a pornit această pandemie. 2,4% din totalul cazurilor identificate au fost la copiii sub 19 ani. Dintre aceștia, 2,5% au prezentat simptome severe.
   De ce coronavirusul afectează copiii în mod diferit?
   Doctorul Jay C Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor ,a declarat în cadrul unei transmisiuni în direct pentru Journal of the American Medical faptul că: „Fenomenul este foarte important, dar mecanismele sale sunt cu adevărat necunoscute.”
   Persoanele de peste 60 de ani și care au alte boli rămân cele mai vulnerabile. Iar aici putem include persoanele cu afecțiuni precum hipertensiune arterială, diabet, cancer, boli cardiovasculare și afecțiuni respiratorii cronice, conform Organizației Mondiale a Sănătății.
   Dacă un copil suferă de o boală, ar trebui să ne îngrijorăm și mai mult?
   Afecțiunile respiratorii, cum ar fi astmul, duc adesea la cazuri mai grave de boli virale, precum gripa. Dar coronavirusul este încă necunoscut și nu se știe dacă va afecta mai mult copiii care au astm. În același timp, nu există încă dovezi despre cum coronavirusul ar putea afecta mai mult copiii cu diabet, însă pentru adulți reprezintă un factor de risc. Experții de la Universitatea Johns Hopkins avertizează părinții să fie vigilenți.
   Ar trebui feriți copiii de locurile aglomerate?
   Fără îndoială, aceștia ar trebui să stea acasă pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Izolarea socială îi poate afecta pe cei mici, și nu numai, iar părinții resimt acest lucru. Însă, există nenumărate variante pentru ca ei să treacă mai ușor peste izolarea la domiciliu, cum ar fi să încerce diverse jocuri cu ei sau să citească.
   elle.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.
   "O comisie municipală urmează să verifice situația referitor la prestarea serviciilor de alimentație publică a copiilor din instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din capitală. Rezultatele controlului și măsurile necesare pentru soluționarea problemelor la acest capitolul vor fi incluse într-un raport care urmează a fi prezentat în termen de 3 luni. La fel, la solicitarea noastră, Curtea de Conturi efectuează un audit la cele 5 combinate de alimentație publică pentru școlari", a scris Ion Ceban.
   Totodată edilul a menționat că în prezent Primăria Chișinău perfectează un nou concept de alimentație în instituțiile de învățământ din capitală, ce presupune revizuirea și modernizarea sistemului existent şi externalizarea procedurilor de achiziționare a produselor alimentare.
   "Îmi doresc să vedem cum stau lucrurile cu adevărat în acest domeniu și cum putem interveni pentru a îmbunătăți alimentația preşcolarilor şi elevilor, deoarece este sănătatea copiilor noștri. Instituțiile de învățământ trebuie să se ocupe de educarea copiilor și nu de achiziții publice în domeniul alimentației", a mai scris Ceban.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Chiar dacă s-a născut în mijlocul verii, micuța a primit numele Winter (Iarnă), un nume care se potrivește perfect cu expresia ei rece și morocănoasă. Deși în prezent fotografiile sale au devenit virale și le aduc oamenilor zâmbetul pe buze, micuța Winter și mama sa au trecut prin momente dificile.
   Hollie Wallis a fost șocată să descopere că este însărcinată. Trecuse prin câteva operații pentru eliminarea unei tumori uterine și își pierduse speranța că ar mai putea aduce un copil pe lume. Avea deja doi băieți dintr-o altă relație, dar soțul său nu avea copii. Vestea a fost cât se poate de fericită pentru întreaga familie.

   La început totul a mers bine și sarcina părea să fie una normală. Însă pe parcurs medicii au descoperit că nivelul lichidului amnionitc era foarte scăzut.
   Hollie a primit diagnosticul de oligohidramnios, o problemă care pune în pericol viața bebelușului, caracterizată de un nivel scăzut al lichidului amniotic. Winter s-a născut prin operație de cezariană efectuată de urgență și cântărea la naștere mult mai puțin decât ar fi fost normal pentru un bebeluș care a depășit termenul.

   Bebelușii născuți în urma unei sarcini cu nivel redus de lichid amniotic pot avea probleme de sănătate după naștere, printre care dezvoltarea incompletă a plămânilor.
   Cu toate acestea, Winter Josephine a dovedit că este hotărâtă să facă față oricăror dificultăți, iar expresia ei serioasă și enervată completează perfect spiritul său războinic. Micuța a fost declarată perfect sănătoasă, iar în prezent amuză Internetul cu figura ei de om trecut prin viață.
   eva.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Este vorba de tabere cu activități organizate la distanță pentru luna iunie.
   Copiii vor participa la ateliere virtuale din cadrul a 11 instituții de învățământ extrașcolar.
   Părinții și copii din municipiu vor putea selecta o serie de activități propusă pentru valorificarea talentului, creativității, îndemânării și măiestriei.
   Oferta este valabilă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani.
   diez.md
 •