Ministerul Sănătății a decis ce vor mânca copii în şcoli şi grădinițe


    Începând cu 1 septembrie, toate școlile și grădinițele vor trebui să respecte noile reguli elaborate de Ministerul Sănătății în domeniul alimentației copiilor. Iată ce schimbări sunt anunțate.

Ministerul Sănătății a pregătit un document care va reglementa calitatea produselor alimentare care vor ajunge în instituțiile de învățământ din țară. Documentul va specifica exact produsele alimentare recomandate și cele interzise în instituțiile de învățământ general. Persoanele responsabile vor trebui să țină cont atât de necesitățile nutriționale ale copiilor, cât și de vârsta acestora. Totodată, se va pune accent pe diversificarea alimentaţiei, în funcție de sezon.

 

Specialiștii au exclus din noile meniuri produsele din carne cu adaos de aditivi alimentari, produsele culinare prăjite în și au redus cantitatea de pâine și paste făinoase. În plus, au fost incluse două zile obligatorii în care se va consuma pește.

 

Potrivit unui comunicat emis luni de Ministerul Sănătății, actul normativ va reglementa și normele sanitare privind întreținerea blocului alimentar sau modul de prelucrare a unor alimente precum ouăle, carnea, peștele, lactatele, legumele, fructele. Recomandările îi vizează în primul rând pe responsabilii de finanțarea, procurarea și livrarea produselor alimentare către instituțiile de învățământ. De asemenea, noile reguli trebuie să fie luate în considerare atât de către organele administrației publice locale, cât și de părinți care trebuie să contribuie la crearea unor regimuri alimentare mai bune pentru copii.

 

Anterior, mai mulți părinți au venit cu sesizări la Ministerul Sănătății pentru a atenționa asupra problemelor legate de alimentația copiilor în instituțiile de învățământ.

 


57b320232366b_7171503.jpg

 


sputnik.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.