Mihai Stratulat: ¨Eu trimit foarte rar copiii sa faca radiografii!¨. Afla de ce investigatia radiologica nu este recomandata de pediatru


    Renumitul pediatru de la noi din tara, Mihai Stratulat, a devenit unul dintre cei mai de incredere medici, in opinia parintilor de la noi. Acesta are un grup pe facebook, intitulat ¨Ask a DOCTOR¨, unde a dat multe raspunsuri utile pentru mamici. Unul dintre ele este despre investigatiile radiologice.

img_2761591_thumbs_600x400_4972221.jpg

Investigatia Radiologica (Radiografia sau Renghenul) este ultima investigatie care trebuie facuta si nicidecum ea nu hotaraste diagnoza. Zic acest lucru din experienta proprie si din spusele unei Doamne Dr. imagist, pe care o stimez si ii multumesc pentru ceea ce m-a invatat! Unii vor zice ca nu am experienta, iar eu am sa le zic: 

1. Am avut parte de cea mai buna scoala in Neonatologie si Pediatrie - scoala TATALUI meu, care a fost cel mai bun Neonatolog si Pediatru in RM, recunoscut peste tot in lume!

4972281.jpg

2. Cand consulti cate 15-20 de copii pe zi de vreo 3-4 ani, credeti-ma ca am vazut si m-am convins de multe. 

4972291.jpg

Sa mai stiti un lucru foarte important: chiar daca ati facut Pneumonie, imaginea pe Radiografie a Pneumoniei se va vedea si peste 6 luni dupa tratament! Adica, daca peste 1-2-6 luni veti face iarasi Radiografie, se va vedea si doctorul va va zice ca iarasi aveti Pneumonie!

4972301.jpg

Din acest motiv, pastrati toate imaginile radiologice, iar daca nu a fost nimic, dar ati fost diagnosticati cu Pneumonie, atunci peste un timp tot nimic veti avea si tot veti fi diagnosticati cu Pneumonie! De aceea eu foarte rar trimit copiii sa faca radiografii! Cu respect, al vostru, Mihai Stratulat! 

perfecte.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.