Matematica ar putea să nu mai fie predată în şcolile din Moldova


    Ministerul Educaţiei se arată îngrijorat de faptul că în acest an în peste 140 de şcoli din ţară nu va avea cine să predea disciplina Matematica.

Şcolile din Moldova rămân fără profesori de matematică. Anunţul a fost făcut miercuri, 17 august, de şeful Direcţiei învăţământ preuniversitar, Valentin Crudu, în cadrul unei şedinţe de lucru la Ministerul Educaţiei, unde s-a discutat despre pregătirile pentru noul an de studii.

 

„În instituţiile de învăţământ preuniversitar avem lipsă de 146 de profesori de matematică. În această vară a fost suplinit doar un loc din cele 146. Ce facem mai departe cu disciplina Matematica? Cine va preda acest obiect”, s-a întrebat Crudu.

 

În ajun de nou an şcolar, în instituţiile de învăţământ sunt lipsă 88 de profesori de Fizică, 62 de profesori de Limbă şi Literatură română, Chimie – 29, Biologie – 16.

 

De asemenea, ministerul mai anunţă 32 de locuri vacante pentru profesorii de Limbă franceză, 34 – pentru învăţătorii de Educaţie fizică şi 29 – pentru Educaţia muzicală.

 

Raioanele în care se atestă un număr mai mare de locuri vacante la funcțiile didactice sunt Hâncești, Cahul, Ialoveni, Drochia.

 

sputnik.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.