Jocul de societate, de ce să-l joace copilul tău?


    Jocul de societate înseamnă o activitate competitivă între cel puțin 2 jucători bazată pe interacțiunea directă față în față, realizată într-un timp și un spațiu delimitat, fără a avea un scop extern ca de ex. obținerea unui câștig material, ci unul intern constând în plăcerea de a se juca.

Joc de societate pentru copii se desfăşoară pe tablă. Joc de strategie, joc de noroc, joc de tactică sau joc de dexteritate – în centrul jocului se află tabla. Jocul de societate este mai mult decât distracţie: jocul înseamnă divertisment şi totodată un mod nobil de a petrece timpul cu prietenii.

 

Ce învață copii din aceste jocuri?

 

Copilul învață concepte și informații noi.

54ed9ba5275c6_juniorscrabble.jpg

Dacă micuțul tău încă nu a reușit să deosebească culorile sau să numere foarte bine ori să recunoască literele, atunci cînd se afla într-o competiție a unui joc de societate va fi mai mult decît dornic să o facă.

 

Scrabble (Jocul cuvintelor) este unul extrem de util care-l învață pe copil să citească mai ușor sau să învețe cuvinte noi.

 

În plus, jocul îl ajută să rețină mai ușor informații și să-și îmbogățească vocabularul, pentru că este un instrument atractiv ți pe înțelesul lui.

 

Copilul învață să gîndească și să facă conexiuni logice

Deducția logică este o abilitate a copiilor care se formează în timp, însa numai cu ajutorul jocurilor de societate.

 

În jocuri în care micuțul trebuie să găsească soluția pe baza unor indicii, el trebuie să gîndeasca logic, să ia în considerare toate posibilitățile și să ia soluțiile prin eliminare, pentru a-și da seama care se potrivește cel mai bine.

 

Copilul învață să știe cum și cînd să piardă

54eda0ea839d7_kidsplayingboardgame1.jpg

Copilul, de orice vîrsta, este un mic acaparator, care crede ca totul i se cuvine si că trebuie să cîștige orice joc.

 

Jocurile de societate sunt o oportunitate de a-l ajuta pe copil să învețe cum și cînd să piardă și să știe cum să facă din înfrîngeri o modalitate de a deveni mai bun si mai capabil.

 

Micuțul trebuie să înțeleagă că uneori se cîștigă, alteori se pierde, iar acest lucru trebuie tratat cu capul pe umeri și cu multă demnitate.

 

Copilul învață să gîndească strategic

Gîndirea strategică este una dintre cele mai importante lecții de viață, mai ales la maturitate, cînd va avea nevoie de ea în viața personală, dar mai ales în cea profesională.

 

Este o abilitate importantă in viață și îl ajută să gîndească cu cațiva pași înaintea adversarului și să intuiască mișcările lui în vederea atingerii scopurilor proprii.

 

Copilul învață spiritul de echipă

54ed9ec82a414_family_Game_Night_715_71460916.jpg

Multe dintre aceste jocuri sunt competitive, însă există și unele în care jucatorii se împart în echipe, iar acestea concureaza între ele. Micuțul tău are ocazia să descopere ce înseamnă spiritul de echipă sau colaborarea în vederea atingerii aceluiași scop, acela de a cîștiga.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.