Inghetata si bauturile reci nu imbolnavesc copiii


    Odata cu venirea sezonului cald, inghetata si bauturile cu cat mai multa gheata vor fi la mare cautare. Si pentru ca si celor mici le place la nebunie sa se bucure de o astfel de gustare racoritoare, nu putem sa nu ne aducem aminte de vocea parintilor nostri, cand eram copiii: „nu manca inghetata, ca racesti” sau „nu bea atat rece, ca sigur te imbolnavesti”.

Inghetata-si-bauturile-reci-NU-imbolnavesc-copiii.jpg

Sa fie oare adevarat? Inghetata, bauturile reci sau chiar cele pe baza de gheata ne pot face sa racim sau e un mit urban?

Raspunsul pe scurt este „NU”. Inghetata, oricat de rece, oricat de repede ar fi ea mancata, nu te va face sa racesti nici pe tine ca adult, nici pe cel mic.

Gheata si bauturile cu gheata nu sunt periculoase in sine si pot fi baute pentru racorire fara probleme.

De ce racesc copiii vara, dupa ce mananca inghetata sau beau rece?

Din acelasi motiv pentru care racesc si in timpul iernii, cand beau cald: virusi si bacterii pe care oamenii ii transmit de la unii la ceilalti. Rinovirusul este cel mai frecvent intalnit microorganism responsabil de raceli.

Bauturile reci si inghetata nu iti pot afecta sanatatea negativ decat in alte moduri, dar care nu tin deloc de raceala:

1. In exces, daca sunt bauturi dulci si inghetata cu zahar, provoaca obezitate si boli asociate

2. Daca sunt alimente contaminate, pot intr-adevar provoca si raspandi boli, precum toxiinfectii alimentare

3. Consumul de alimente si bauturi reci si atat este foarte periculos doar pentru o persoana ce este hipotermica.

Mai mult, in mod surprinzator, inghetata ar putea fi chiar de ajutor in raceli

In trecut era de neconceput sa mananci o inghetata cand erai racit. Gestul era considerat chiar o iresponsabilitate.

Se pare insa ca, in plus fata de gustul delicios, copiii ar putea beneficia de pe urma unei inghetate cand sunt raciti, deoarece aceasta poate ameliora senzatia de gat iritat, luand durerea „cu mana”. Si ii binedispune cand nu se simt prea bine!

E important insa ca inghetata consumata sa fie simpla, fara nuci si alte ingrediente crocante, ce pot irita la randul lor gatul.

Aceasta e o veste buna si pentru parinti, care adesea se chinuie sa isi hraneasca piticii cand sunt raciti, din cauza lipsei poftei de mancare.

O inghetata insa e tentanta chiar si atunci cand nu ai pofta de mancare, mai ales pentru cei mici.

rosu-in-gat-totul-despre-mame.jpg

Ce e mai bun pentru gatul iritat: o bautura calda sau o inghetata?

Atat bauturile reci sau inghetata, cat si cele calde, au acelasi efect benefic: stimuleaza salivatia si ameliorarea senzatiei de gat iritat. Cu toate acestea, se pare ca bauturile calda sau fierbinti, precum un ceai sau o supa sunt superioare celor reci, cand vine vorba de ameliorarea durerii.

Asta nu inseamna insa ca o inghetata sau un suc de fructe rece ii va face rau copilului, ba chiar dimpotriva!

baby.unica.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • julia122997
      De julia122997
      Ingrediente
      0.5 l apă din nucă de cocos  0.15 l băutură din migdale 0.60 l zeamă din lămâie/lime 3 linguri miere sau sirop de arţar conţinutul a două capsule de spirulină (pudră) Adaugi toate ingredientele menţionate mai sus într-un blendăr şi omogenizezi conţinutul până devine uniform. Poţi gusta compoziţia din când în când şi poţi potrivi după gustul propriu, adăugând câte puţin din ingredientele dorite.
      Torni ingredientele mixate în forme pentru îngheţată şi dai la congelator pentru maxim 1 oră. Deschizi congelatorul şi adaugi beţele în compoziţie. Laşi la congelator peste noapte. 
      Se pot servi în fiecare dimineţă ca înlocuitor de mic dejun sau pe post de desert sănătos.
      clickpoftabuna.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Deoarece înghețata de pe piață conține zahăr în exces și substanțe nesănătoase, cel mai bine este să o prepari acasă, vezi mai jos rețeta pentru înghețata de ciocolată cu unt de arahide și înghețata de căpșune.
      Ingrediente
      1/2 cană de iaurt grecesc 4 banane congelate 1/4 cană de sirop de arţar 1/3 cană de pudră de cacao 2 linguri de unt de arahide Mod de preparare
      Puneți în blender iaurtul, bananele, siropul de arțar și pudra de cacao și amestecați bine. Adăugați untul de arahide și amestecați iarăşi. Consumaţi înghețata imediat după preparare.
      Pentru a prepara înghețata de căpșune trebuie să ai următoarele:
      Ingrediente (pentru 8 porții)
      2 căni de lapte 2 căni de frișcă bătută 1/2 cană de zahăr brun 2 lingurițe de esență de vanilie 2 căni de căpșune proaspete Mod de preparare
      Amestecați într-un bol toate ingredientele, apoi puneţi compoziția în congelator. Puteți folosi diverse forme de înghețată.
      ea.md
    • maria981s
      De maria981s
      Vă întrebați de ce iarna e timpul perfect pentru a consuma înghețată? Pentru că acest produs, pe lângă dispoziția bună pe care ne-o oferă, mai are și o serie de beneficii puțin cunoscute. Vă îndemnăm să urmăriți 10 motive de ce să zici „da” unei înghețate pe timp de iarnă.
      Este neconvențional

      Dacă vrei să îți surprinzi într-adevăr prietenii și rudele de sărbătorile de iarnă, pregătește un desert din înghețată. Nedumerirea lor va fi preschimbată în surprindere plăcută când papilele gustative vor interacționa cu desertul ușor rece.
      Doza zilnică de fericire
      Experiențele demonstrează că înghețata este, de fapt, un produs care ne reduce cantitatea de stres și ne face să trecem mai ușor peste dificultăți. În perioada de iarnă, mai multe persoane luptă cu depresia, în acest caz, înghețata e arma perfectă.
      Never say never

      Nu te lăsa condus de stereotipurile din societate, înghețata nu se consumă doar vara. Iarna ea are un specific aparte, pe care neapărat trebuie să-l încerci.
      Cel mai bun partener în dietă

      Arde caloriile în mod gustos. Înghețata te poate ajuta în lupta contra kilogramelor în plus.
      Sursă de vitamine și minerale
      Înghețata produsă din lapte natural este bogată în surse de vitamine și minerale. Prin urmare, corpul tău va deveni mai puternic și imun la viruși.
      Cel mai bun medicament

      De câte ori părinții nu-ți dădeau voie să mănânci înghețată pentru că erai răcit? Doctorul Eugeniu Komarovski îndeamnă utilizarea înghețatei în scopuri de tratament a durerilor de gât.
      Fără rânduri în magazine
      Iarna e sezonul perfect pentru a mânca înghețata. Profită de lipsa cozilor de lângă frigider,  pentru a-ți alege aroma preferată.
      Delicioasă în orice sezon

      Te-ai săturat de aromele clasice?  Sandra te surprinde în această iarnă cu emoții noi și arome de sărbătoare: măr și scorțișoară, mentă cu picături de ciocolată și portocală cu ciocolată.
      Rețete noi de băuturi fierbinți

      În anotimpul rece al anului se experimentează. Băuturile fierbinți sunt mult mai delicioase dacă adaugi în ele și o bilă de înghețată.
      Perechea perfectă pentru desert
      Înghețata se asortează cu orice desert. Dacă vrei să verifici și tu această afirmație, încearcă rețetele Sandra și participă în concurs.
      Cu siguranță sunt și alte stereotipuri despre înghețată care nu au fost reflectate, dar și beneficii care încă mai rămân în umbră. Nu vă limitați și încercați emoții noi.
      diez.md
    • Calandrella
      De Calandrella
      Știați că ea, de fapt, e prelucrată la temperaturi mici și nu se prăjește? Se servește imediat, cu diverse topinguri sau sosuri pentru înghețată, pudrate cu zahar praf, cu frișcă etc, informează Știri.md cu referire la Prime.md.
      prime.md
    • alexandrarum
      De alexandrarum
      Fie că alegi o aromă de ciocolată, fie că eşti fan iaurt şi fructe de pădure, ar trebui să ştii exact ce consumi!
      Îngheţatele din supermarketuri pot să conţină, de multe ori, substanţe care nu numai că nu sunt sănătoase, dar te pot face să iei în greutate mai repede decât ai fi crezut!
      De aceea, cel mai indicat ar fi să îţi creezi propria îngheţată! Poţi alege ce aromă doreşti, vei ştii exact ce conţine şi te vei putea bucura de ea ori de câte ori ai chef (sau poftă)!
      Şi chiar dacă relizarea ei va dura mai mult decât deschiderea unui ambalaj, te asigur că va merita. Iată şi de ce!
      Îngheţata făcută acasă este mult mai ieftină!
      Pentru a face îngheţată acasă, ai nevoie doar de lapte, smântână, ouă, zahăr şi câteva ingredient pentru aroma pe care o preferi (cacao, vanilie sau fructe) şi, probabil, pe majoritatea le ai deja în frigider. În plus, dacă vrei un sortiment mai “light”, o poţi face şi fără smântână.
      De asemenea, o poţi realiza şi fără vreun aparat special, ci poţi amesteca ingredientele simplu, cu un mixer sau un blender.
      Este mult mai nutritivă!
      Ok. Nu este nimic nutritiv când vine vorba de îngheţată. De cele mai multe ori, conţine grăsimi şi zahăr şi tocmai acest lucru o face să fie "o recompensă" delicioasă. Cu toate acestea, dacă o faci acasă, poţi să te asiguri că are în compoziţie ingrediente sănătoase (lapte adevărat în loc de un înlocuitor praf, ouă proaspete şi arome naturale) şi că nu conţine coloranţi, conservanţi şi alte ingrediente pe care nu le poţi pronunţa.
      Ai mai multe opţiuni de arome!
      S-ar putea ca la magazin să nu găseşti mereu sortimentul tău preferat, dar acasă poţi să “găteşti” aproape orice aromă doreşti! Dacă ai câteva fructe, le poţi utiliza imediat. De asemenea, dacă ţi-e poftă de vanilie, puţină esenţă va fi de ajuns pentru o cutie mare.
      La fel şi în cazul aromei de cacao; puţin praf de cacao sau chiar câteva bucăţele de ciocolată te vor ajuta să obţii cea mai delicioasă îngheţată pe care ai mâncat-o vreodată. Iar satisfacţia pe care o vei avea atunci când va fi gata, te va face să te bucuri de ea şi mai mult!
      Reţetă simplă de îngheţată cu fructe de pădure
      Ingrediente: 500 g de fructe de pădure proaspete sau îngheţate, miere, o linguriţă de cacao, iaurt natural, mentă proaspătă.
      Mod de preparare: Iaurtul se pune în acelaşi bol cu o linguriţă de cacao, cu mierea şi se mixează bine până la omogenizare. Aţi mixat suficient dacă la baza bolului nu mai găsiţi miere. Apoi se adaugă fructe de pădure, se mixează puţin şi se toarnă din nou miere, dacă gustul nu vi se pare suficient de dulce.
      Se pune în  congelator şi, după ce s-a întărit suficient, se serveşte cu mentă proaspătă. În sezonul căpşunilor, primele fructe de pădure care apar, abuzaţi cu încredere de aceste minunăţii nutritive!
      csid.ro
  •