Fundaţia “Edelweiss” oferă sprijin mamelor din Moldova


    Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” lansează un nou proiect social, în sprijinul mamelor şi copiilor din Republica Moldova.

Începând cu data de 12 iulie, Edelweiss a început distribuţia Cutiilor cu produse pentru nou-născuţi, la maternitatea din cadrul Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău.

 

57861a1bee5c2_160b149acab18b5935fc216550ae2a1d.jpg

 

Fiecare cutie cu produse pentru nou-născuţi conţine un set de lucruri necesare pentru îngrijirea bebeluşilor în primele lor luni de viaţă, fiind vorba de scutece de unică folosinţă, body-uri din bumbac, detergent special pentru hainele bebeluşilor, aspirator nazal, soluţii şi unguente recomandate pentru primele luni de la naştere, o suzetă. De asemenea, în cutie sunt incluse o saltea şi o pătură, special confecţionate. “Este inedit faptul că salteluţa poate fi folosită chiar în cutia în care noi am adunat toate produsele pe care le oferim mamelor… Practic, în primele luni de viaţă, bebeluşul poate dormi în siguranţă pe salteaua care vine odată cu această cutie, iar acest lucru credem că poate fi convenabil şi pentru mame”, a explicat directorul executiv al Edelweiss, Lara Moraru.

 

578619f8ba4a2_bignouproiectsociallaimcmamelevorprimiocutiecuprodusepentrunounascutidinparteaedelweiss.png

 

Cutiile cu produse pentru nou-născuţi vor fi oferite de către Edelweiss pentru toţi copiii care se nasc la maternitatea din cadrul Institutului Mamei şi Copilului. Astăzi, cu ocazia lansării proiectului, au fost donate primele 60 de astfel de cutii, pentru toţi bebeluşii din maternitate. În continuare, acest ajutor va fi oferit la fiecare naştere.

 

57861a02eea23_big9d2c37434a5c409b19737c77e2553467.png

 

“Este o idee extraordinar de bună! Eu le mulţumesc iniţiatorilor, din partea tuturor mamelor. Le mulţumesc şi din partea mamelor care astăzi au primit în premieră această boxă cu produse, dar şi din partea celor care vor primi acest cadou, pentru că mai multe mame vor avea parte de o surpriză frumoasă la naşterea copiilor”, a declarat emoţionată Mariana, 28 de ani, una dintre primele beneficiare ale acestui proiect social.

 

57861a0ba1314_big33f73969fe203d419a0fcbc968e88474.png

 

Iniţiativa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc este inspirată dintr-o practică similară, bine-primită de către mamele din mai multe ţări din lume. Seturi asemănătoare sunt oferite la naştere, în cadrul unor programe naţionale de sprijin pentru mame şi copii, în state precum Finlanda şi Canada.

 

În Republica Moldova, proiectul anunţat astăzi de Edelweiss se va desfăşura cel puţin până la sfârşitul anului, sub sloganul „O nouă viaţă”. “Desfăşurăm acest nou proiect social la Institutul Mamei şi Copilului, maternitate cu care am colaborat bine şi în trecut. Practic, după reparaţiile fără precedent care au avut loc în această maternitate, modernizări la care Edelweiss a contribuit prin campania Renaşte Moldova, noi venim cu o continuare şi o facem prin aceste donaţii pentru nou-născuţi. Preocuparea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc pentru susţinerea mamelor şi copiilor este constantă, de aceea încercăm să venim cu noi şi noi proiecte sociale, de care să beneficieze concret familiile din Republica Moldova”, au precizat reprezentanţii Edelweiss.

 

 

edelweiss.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

У одних детей забрал.другим дал.робингуд нашего времени

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Мда..уж
робингуд

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

главное чтоб избиратели заценили...

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
lavanda17

Postat

Si de ce doar pentru toţi copiii care se nasc la maternitatea din cadrul Institutului Mamei şi Copilului ? Numai acolo se nasc copii ?

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

И показали 1-й этаж, где ремонт сделали, а почему они не поднялись на 3 и 4-й этаж там страх и ужас в палатах твориться почему не сняли , я в мае родила лежала на 4-ом этаже, в первый же день когда перевели в палату  хотела сбежать с ребенком на руках домой от таких условий, уехала домой я вся нервная,больная.

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

И еще интересно,что на 1-й этаже не каждая роженица может туда попасть лежать после родов, только для своих блатных.

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
goldmen00@gmail.com

Postat

как будто в Молдове только один роддом несправедливо получается!

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.