Familiile fericite lucreaza impreuna


  Gestionarea relatiilor de familie, astfel incat nevoile cele mai importante ale fiecarui membru in parte sa fie respectate, poate fi o munca grea. Toate familiile au momente in care se tem, se ranesc si se cearta din cauza neintelegerilor.

Kid-in-the-kitchen.jpg

Mentinerea relatiilor pozitive atunci cand se intampla aceste lucruri necesita o buna comunicare si management creativ. 

Cum se stabilesc conexiunile pozitive? 

Comunicarea eficienta inseamna ca toata lumea are un cuvant de spus si este ascultata. Acest fapt poate fi o provocare in familiile ocupate. Presiunea pentru a duce la indeplinire activitatile zilnice poate limita timpul care ar trebui dedicat comunicarii. Indiferent daca timpul este sau nu o problema, este evident ca stilurile negative de comunicare erodeaza fundatia relatiilor de familie. Acest fapt se intampla, de exemplu, atunci cand membrii familiei vorbesc unii cu altii intr-un mod nerespectuos sau folosesc remarci umilitoare. 

Construirea unor relatii de familie pozitive nu inseamna ca sunt eliminate toate conflictele. Rezolvarea conflictelor intr-un mod pozitiv, precum si activitatile distractive impreuna ajuta la intarirea relatiilor de familie. 

poza-articol-1-27-04(1).jpg

Inceputul unei comunicari pozitive 

Cercetarile privind comunicarea in familie arata importanta parintilor si a ingrijitorilor care comunica caldura si ingrijire si, de asemenea, stabilesc asteptari clare privind comportamentul copiilor. Acordarea de atentie tututor membrilor familiei, comunicarea eficienta si sprijinirea reciproca sunt modalitati importante de consolidare a familiilor si de construire a relatiilor pozitive. Parintii si ingrijitorii pot stabili un ton pozitiv pentru comunicare prin puterea propriului exemplu. In final, ascultarea si recunoasterea sentimentelor si dorintelor celorlalti contribuie la reducerea confuziilor si la imbunatatirea comunicarii. 

Lucrand impreuna ca o familie 

poza-articol-3-27-04(1).jpg

Ca parinti, este util sa incurajam discutiile prin care toti membrii familiei cauta solutii la conflicte, inainte ca acestea sa devina mai mari. 

• Comunicarea ofera oportunitatea de a clarifica rolurile si asteptarile 
• Asigurati-va ca vorbiti despre ceea ce functioneaza bine in relatiile de familie si nu doar despre dificultati 
• Construiti increderea in discutiile de familie, respectand si ascultand punctele de vedere ale fiecaruia, fara a le judeca sau a le pune jos 
• Incurajati atat copiii, cat si adultii, sa auda si sa inteleaga opiniile si nevoile celorlalti. 

Discutarea lucrurilor ca o familie ii incurajeaza pe toti membrii familiei sa rezolve problemele intr-un mod creativ. Doar atunci cand asculta cu atentie, cei mici si cei mari pot imbunatati calitatea comunicarii in familie. Mai mult, recunoasterea greselilor este, de asemenea, foarte importanta. 

Teme de discutat 

• Stabilirea listei cu sarcinile fiecarui membru 
• Bebe ar vrea sa se joace mai mult 
• Mami ar avea nevoie de spatiu 
• Tata si-ar dori mai multe imbratisari. 

Care sunt temele de discutie pe care le-ai setat impreuna cu familia ta?

mamicileiubesc.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • Calandrella
   De Calandrella
   Ăia care se ceartă cu oale trântite, dar se împacă de fiecare dată cu sex scârțâit până la următorul tărăboi. Ți-ai dorit și tu copii, nu zici nu, mai mult de dragul filmelor și al ei, înțeleg că n-a fost visul tău de-o viață. Ție nu îți plac copiii nici în sfântă zi de azi, nu te știi juca cu ei, te enervează când plâng și habar n-ai cum să îi faci să se oprească.
   Știu că și viața ta s-a schimbat semnificativ de când aveți copii. Că nu mai poți mânca Nutella pe pâine și da sonorul tare la televizor, că bagajele s-au triplat în dimensiune și greutate, gunoiul s-a însutit, cheltuielile s-au înmulțit, viața sexuală e singura care s-a împărțit. Pe luni ale anului. Nu că făceați voi te-miri-ce năzdrăvănii de 3 ori pe zi  înainte, dar măcar știai că e loc să fii spontan. Cred că ți-e dor și de iubita ta așa cum era odată. Știu că nu e totul numai despre sex, ci și despre multe altele. Cafele, de exemplu. Pe care nu mai apucați niciodată să le beți. Fiindcă în timp ce unul face omleta, celălalt spală copilul pe mâini. În timp ce unul încălzește apa, celălalt se joacă pe covor. În timp ce unul merge la baie, celălalt caută haine la păpuși.
   Știu că faci multe să ajuți în casă. În primul rând, pleci de acasă la un serviciu care vă aduce bani. Pe care îi cheltuiți împreună, că altfel ați muri de foame și de frig, cred că e ceva ce toată lumea înțelege. Puține sunt acele familii care s-ar putea lipsi de un salariu întreg al unuia dintre cei doi. În al doilea rând, te întorci acasă, când mulți dintre colegii tăi merg la bilard după muncă, iar nevestelor le spun că i-a ținut șeful peste program. Ba tu nu ai nici măcar o amantă, deși poate ți-ai permite vreo trei. Dar îți iubești soția și vrei s-o ajuți. Vrei să vă fie bine. Încă vrei să o faci fericită, fix așa cum nu demult i-ai promis.
   Așa că, ascultă două vorbe la mine, s-ar putea să fie ceva mai simplu decât îți imaginezi. Singurul lucru pe care-l ai de făcut ca să fie bine, când ea îți spune că nu mai poate, e să arăți că nu îți e indiferent.
   Că îți pasă.
   Gândește-te la ziua ei pentru o clipă, deși tu ai venit acasă după 8 ore de muncit, gândește-te că la ea programul nu s-a încheiat încă. Întreab-o dacă a mâncat ceva la prânz. Ascult-o orice ar avea să-ți spună, în timp ce-i iei copilul din mâini. Nu e obligatoriu să îi oferi soluții, nici să preiei copilul o noapte și-o zi, dar să vadă că îți pasă e mult, mult mai semnificativ. Dacă e vară și încă-i lumină afară, ieșiți o jumătate de oră în parc. Nu îți garantez că nevastă-ta a apucat să facă caca pe ziua respectivă, iar să facă asta singură-n baie ar fi un bonus reprezentativ.
   Amintește-ți că și ea este un om care avea o viață înainte, care s-a schimbat spectaculos de mult. Amintește-ți că pentru orice, tu ai totuși o alternativă: pe ea. Când plânge copilul, când vrei să faci caca sau să mai dormi un pic. Sunt niște intimități atât de fundamentale, încât pot ajunge să te distrugă prin lipsa lor într-o bună zi. Știu că e o tâmpenie ce am zis, deși nu e, dacă te gândești un pic.
   Câteva exemple, știu că bărbații funcționează pe concret:
   Dacă te-ai trezit și ea încă mai doarme, anulează-ți alarma de la telefon. Întoarce-te cu grijă de pe o parte pe alta, nu ca un buldozer delicat. Strânge frimiturile de pe masă, cineva întotdeauna urmează după la masă. Uneori chiar tu. Pune farfuriile murdare în chiuvetă măcar. Nu intra încălțat în casă în ziua în care tocmai a aspirat. Dă orice sunet la minimum, cât ea încearcă să culce copiii. Practic, n-ai voie nici să respiri. Gândește-te înainte să mănânci ultima felie de pâine sau să bei ultima picătură de lapte. Că nu trăiești singur în apartament. Dacă ea a băgat rufele-n mașină, scoate-le tu și pune-le la uscat. Dacă a intrat singură-n baie, pune-te și-n cap să nu iasă însoțită mai târziu. Dacă îți spune că e obosită, crede-o. Nu o judeca.
   Dacă îți spune că nu mai poate, înțelege-o. Nu o acuza.
   Dacă-ți spune că plânge din senin, îmbrățișeaz-o. Nu o alunga.
   Dacă-ți spune că-i e greu, iubește-o. Nu o întreba.
   Și îți mai spun o chestie. Dacă vrei să vă fie bine, evident, că dacă vrei s-o părăsești, nu cred că ai citit până aici, deci … dacă vrei să vă fie bine, indiferent cât de tare plânge, indiferent cât de prostești sunt motivele ei, important NU e cum ți se par ție. Ci cum se simte ea.
   Toți părinții își iubesc copiii, însă nu toți copiii se simt iubiți. Același lucru e valabil și între soți. Așa că, iubește-o așa cum are ea nevoie să o simtă.
   siblondelegandesc.ro
  • Vizitator abc
   De Vizitator abc
   Nu pot intelege de ce persoanele care cu mult timp in urma te-au exclus din viata lor, care imparteau cuvinte ca te uraste, ca nu are ochi sa te vada, ca esti cel mai mare dusman, impartea toate gindurile murdare pe toate forumurile posibile, peste ceva timp te cauta, se intereseaza cum o duci cum cu viata, ce te doare, si crede la fel ca eu ma interesez de viata lor, cu toate ca demult am pus asa zisa cruce pe prietenie si i-am lasat in voia Domnului. Cu toate ca in acea perioada putin mai deficila din viata mea m-a calcat in picioare. In suflet mai exista putina durere...in rest nimic mai mult, i-am iertat, caci viata mea s-a umplut cu alt rasuflu, si nu mai am timp de cautari sa vad cum o mai duce...sper bine si stiu ca va fi bine..la fel cum e bine si la mine. Pur si simplu nu pot intelege de ce sa fii atit de curios daca urasti acel om, deloc nu cred ca ura s-a spulberat peste ani.
 •