De ce trebuie să păstrezi primii dinţi de lapte ai copilului tău


    Specialiştii ne recomandă să nu mai aşteptăm ca dinţii de lapte ai copiilor noştri să cadă, ci să fie extraşi de medicul stomatolog încă de când încep să se clatine. Acest obicei simplu poate salva viaţa copilului tău în viitor.

Şi asta pentru că terapiile cu celulă-suşă vor deveni realitate în viitorul apropiat. S-a descoperit că dinţii de lapte conţin un material genetic aparte, care poate fi folosit la nevoie pentru vindecarea unor boli grave, precum leucemia, mielomul multiplu sau sindromul Hodgkin. De asemenea, dinţii de lapte conţin celule stem care pot regenera neuroni, ţesuturi osoase, ţesuturi cartilaginoase şi chiar şi o serie de celule ale muşchiului cardiac.

 

Dinţii trebuie extraşi înainte ca aceştia să cadă natural deoarece este necesară o sursă de sânge pentru a-i menţine utili terapiei cu celule-suşe. Pentru a putea păstra celulele stem, dinţii de lapte trebuie îngheţaţi în cel mult 48 de ore după ce au fost scoşi.

 

După ce au fost extraşi, medicul dentist îi depozitează într-un container de oţel programat să îi menţină dinţii la o temperatură scăzută. Apoi, acest container este trimis la un laborator specializat, unde celulele-suşă vor fi extrase şi stocate la -75 grade Celsius.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.