Cum sa-l intrerupi pe copil din joc si sa plecati din parc cand vrei, fara plans sau negocieri


    Copiii s-ar juca, daca ar putea, de dimineata pana seara. Si, pe cat de placut este sa-i vezi la joaca, pe atat de neplacut devine momentul in care trebuie sa plecati din parc.

img_2598431_thumbs_600x440_4541451.jpg

Iata o recomandare foarte buna, care merge! Asa, veti pleca din parc la ora stabilita, fara plans sau negocieri. Vei putea pastra programul copilului si nu vei decala ora de masa sau de somn, pentru ca ati intarziat la joaca, in parc.

Copilul vrea sa aiba ultimul cuvant. Este o placere a lui, un exercitiu al independentei. Tocmai de aceea, regulile nu-i fac o deosebita placere. Cu tine stie ca poate negocia. Iar daca s-a invatat sa planga, iar tu sa cedezi, atunci stie ca are sanse de reusita, daca insista mai mult.

sa7R.shutterstock_132648941_jpg.jpg

Tocmai de aceea, iti recomandam un truc. De fapt, sunt doua trucuri:

1. Stabileste cu copilul urmatorul lucru: va jucati pana cand auziti cronometrul. Este suficienta alarma de pe telefonul mobil.

2. Pentru ca reusita sa-ti fie garantata spune-i ca aceasta este “regula parcului”, nu a ta. Nu va avea cu cine sa negocieze si nu va insista.

Cumulate, aceste doua trucuri iti vor face mult mai usoara plecarea din parc, atat pentru tine, cat si pentru copil. Cel mic va sti ca este o regula ce nu tine nici de tine, nici de el. Nu va te percepe ca persoana care impune si stabileste tot, ci vei fi de aceeasi parte a situatiei ca si el. Spune-i despre aceasta regula din momentul in care ajungeti in parc si ai grija sa-i mai repeti de cateva ori, mai ales cand se apropie ora sa sune alarma.

Incearca data viitoare cand mergeti in parc si revino aici sa ne spui cum a fost!

PS: aceasta “regula a parcului” poate sa fie si o “regula a casei”. Foloseste-o pentru momentele in care sunteti acasa (programul de televizor, trecerea de la joc la masa, ori de la joc la culcare) si vei vedea ca va fi mult mai receptiv si nu se va opune la fel de tare.

centruldeparenting.ro
Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.