Cum să-ți motivezi copilul să facă sport?


  • 859
  • Sportul este o activitate pe care copiii trebuie să o deprindă de la o vârstă fragedă, iar părinții joacă rolul principal în educarea acestei deprinderi. Sportul dezvoltă caracterul, rezistența, spiritul de echipă și dorința de a obține victorii. Iar aceste calități vor prinde bine nu doar într-o anumită disciplină sportivă, dar și în viața cotidiană. Întrebarea principală este cum trebuie motivați copiii ca aceștia să meargă cu plăcere și din propria dorință la antrenamentele sportive.

În primul rând, pasiunea față de sport trebuie cultivată de la primele mișcări. A lovit cu piciorul în minge, laudă-l cât de bine a dat pasa, că încă puțin și va fi un super fotbalist. Copilul trebuie să simtă că este apreciat și astfel va avea interesul să devină tot mai bun și mai bun pentru ca să fie lăudat din nou.

O altă metodă este de a prezenta exemplul altor persoane care au obținut succes într-un anumit tip de sport. Vizitați diferite întreceri sportive profesioniste. În tribune, spre exemplu, copilul va simți cel mai bine energia și pasiunea de pe teren. Vizionați diferite desene animate, filme despre sport, pentru ca să aveți un personaj-model care a trecut prin dificultăți, dar a reușit să obțină succes.

Dacă deja ați înscris copilul într-un cerc sportiv, intervin și alți factori care ar putea influența modul în care acesta percepe antrenamentele. Mediul în care ajunge îl poate motiva, dacă își va găsi noi prieteni cu care să aibă interese comune sau, dimpotrivă, îl poate determina să nu vrea să continue antrenamentele, dacă nu se va integra în noul colectiv. O altă persoană importantă este antrenorul. Acesta este, practic, al doilea părinte, iar modul în care el se comportă cu copilul va determina dacă acesta va dori să revină în sala de antrenamente sau îi va fi frică și va refuza să continue să se ocupe.

13103372_1398537873505496_136216086411747718_n.jpg

Nu în ultimul rând, Dvs sunteți acel exemplu pe care copilul îl va urma. Dacă nu faceți mișcare și nu duceți un mod de viață sănătos, va fi greu să convingeți copilul să facă acest lucru. Ceea ce deprinde în familie, aceea va obișnui să facă întreaga viață. De aceea, faceți sport, iar copilul cu siguranță vă va urma exemplul.

Nu trebuie să impuneți copilul să practice sportul care vă place Dvs. Lăsați-l să aleagă ceea ce îi place lui și ce îi reușește cel mai bine. Tot ce trebuie să faceți, este să îi creați un mediu favorabil, să-i treziți curiozitatea și interesul și să îl susțineți în ceea ce face. Lăudați-l atunci când vine acasă cu victorii și încurajați-l atunci când a suferit o înfrângere.

O oportunitate excelentă de a implica copilul în activități sportive este Kids Run Day, desfășurat de această dată la Bălți, pe 29 aprilie. Înregistrați-vă copiii aici și încurajații să devină adevărați campioni!


Поделись новостью с друзьями!