Cum influențează înotul dezvoltarea copilului tău? 5 motive pentru care ar trebui să-ți duci copilul la înot chiar de mâine


    Încă din primii ani de viață ai micuților, părinții trebuie să se gândească la activități și sporturi care să le dezvolte creativitatea și care să stimuleze creșterea și dezvoltarea lor fizică și psihică.

Deși atunci când sunt mici toți băieții își doresc să joace fotbal, iar fetițele să devină balerine, există sporturi care pot fi practicate în egală măsură de fete, cât și de băieți și au beneficii importante în dezvoltarea lor. Dintre acestea, înotul câștigă din ce în ce mai mult teren în preferințele părinților, potrivit csid.ro

Pe lângă faptul că este un sport distractiv și care cu siguranță îi va determina pe cei mici să îl practice din plăcere, înotul are o mulțime de beneficii pentru sănătate și poate contribui la dezvoltarea armonioasă a celor mici. Uite care sunt principalele motive pentru care ar trebui să-ți duci copilul la înot chiar de mâine.

active-blue-blur-346776.jpg

1.Dezvoltă majoritatea grupelor musculare

În timpul înotului, mai mult de două treimi din întreaga suprafață musculară este pusă în mișcare, favorizând dezvoltarea armonioasă a corpului.

2. Relaxează corpul

Copilul va vedea înotul ca pe o formă de relaxare sau ca pe o răsplată. Totodată, oferă o stare de bine și sporește interacțiunea dintre el și copii de aceeași vârstă.

3. Reduce riscul bolilor cardiovasculare

În timpul înotului, organismul are nevoie de oxigen și  inima trebuie să bată mai tare pentru a pompa sânge mai repede. Astfel, oxigenul ajunge către celule, iar acest lucru întărește inima și îmbunătățește circulația la nivelul vaselor de sânge, reducând apariția bolilor cardiovasculare.

4. Îmbunătățește postura corporală

Orele petrecute la calculator sau aplecat spre caietul de teme pot afecta foarte ușor postura corporală a copilului tău, mai ales în primii ani de viață, atunci când sistemul osos este în plină dezvoltare. Înotul are rolul de a-i corecta postura, întărind ligamentele articulare.

5. Asigură controlul greutății

Oricât încerci să reziști în fața poftelor pe care le are copilul tău, este greu să nu-i faci pe plac. În loc să îi refuzi dulciurile pe care și le dorește atât de mult, poți alege să îl duci pe cel mic la înot. Acest sport devine un aliat împotriva creșterii în greutate, mai ales atunci când poftele nu sunt dintre cele mai sănătoase. Cu toate acestea, trebuie impusă o limită când vine vorba despre alimentație.

 

Sursa: Avantaje.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.