Cum beneficiaza copiii de pe urma unei relatii de familie sanatoase


  Familiile reprezinta o sursa de sprijin emotional, dragoste, securitate si protectie. Relatiile de familie sanatoase au ca rezultat copii fericiti si le ofera parintilor rasplata de a fi cel mai de pret ajutor in viata unui copil.

header-articol-18-04.jpg

Calitatea relatiilor de familie este mai importanta pentru bunastarea copiilor decat dimensiunea sau compozitia familiei. Daca familiile cu copii sunt formate dintr-un singur parinte sau doi, indiferent daca includ bunici sau alti ingrijitori, acestea pot construi relatii puternice si pozitive care sa promoveze bunastarea si sa sprijine cresterea sanatoasa a copiilor. 

Care sunt beneficiile familiilor sanatoase? 

Caracter moral 

Dragostea si sprijinul membrilor familiei motiveaza multi oameni sa se straduiasca continuu sa fie mai buni. Dezvoltarea unui caracter moral puternic este un beneficiu important al unei familii sanatoase, deoarece construieste o legatura intre membrii familiei care este centrata pe un sistem de credinte similar. Familiile pot oferi indrumare copiilor in ceea ce priveste valorile transmise, disciplina si codul intern de comportament. Un sistem de credinta similar poate, de asemenea, sa incurajeze fiecare membru al familiei sa-si urmareasca propriile interese in timp ce adera la un set puternic de credinte si asteptari comune. Cand fiecare membru al familiei se simte sustinut si apreciat, el construieste o legatura sanatoasa care incurajeaza formarea unui caracter moral puternic. 

Sanatate fizica 

poza-articol-2(1).jpg

Relatiile de familie sanatoase se traduc, de cele mai multe ori, in obiceiuri sanatoase de mancare si exercitii fizice. Familiile care isi stabilesc o alimentatie sanatoasa si un plan de activitati vor deveni impreuna, in cele din urma, o familie unita, mai sanatoasa si mai puternica. Parintii sunt incurajati sa le explice copiilor despre consumul alimentelor sanatoase si toate beneficiile unei vieti active. Gasirea timpului pentru a lua impreuna masa, precum si angajarea in diferite activitati fizice vor construi o familie mai puternica si mai sanatoasa fizic. Copiii care sunt invatati cum sa manance sanatos inca din timpul copilariei sunt mai inclinati sa devina adulti sanatosi care, la randul lor, construiesc familii sanatoase. 

Independenta 

Familiile sanatoase incurajeaza fiecare membru sa devina independent si auto-sustenabil. Parintii pot oferi indrumari importante si necesare copiilor pentru a contribui la promovarea independentei in timpul cresterii. Prin cresterea acesteia, pe masura ce se dezvolta, se pot construi familii sanatoase suficient de confortabile cu faptul ca uneori pot aparea contradictii, ceea ce sprijina in acelasi timp interesele si opiniile individuale. De asemenea, autonomia construieste increderea copiilor, in timp ce ii invata abilitati importante de rezolvare a problemelor care pot aparea in alte relatii de-a lungul vietii. O strategie de dezvoltare a autonomiei este acordarea unui rol sau a unor indatoriri specifice fiecarui membru al familiei. Astfel, fiecare membru contribuie la construirea unui parteneriat care sa permita cresterea independentei. 

poza-articol-3(1).jpg

Tabelul obiectivelor familiei 

Daca incercati sa construiti obiceiuri de familie mai sanatoase, un tabel al obiectivelor poate fi o modalitate buna de a pastra scorul. Pus pe usa frigiderului sau intr-un alt loc foarte vizibil, tabelul le poate aminti tuturor membrilor familiei sa acorde atentie obiceiurilor alimentare si exercitiilor fizice. 

Alegeti obiectivele familiei, cum ar fi miscarea zilnica si consumul de fructe si legume. Urmariti-i si laudati-i pe cei care isi indeplinesc obiectivele. Si cand intreaga familie atinge obiectivele, faceti ceva distractiv impreuna pentru a sarbatori.

mamicileiubesc.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   „Astfel, dacă în prezent pentru un copil se acordă ajutor social în mărime de 553 lunar, în perioada stării de urgență, ajutorul se va majora până la 975 lei lunar sau cu 76%. Pentru familiile beneficiare de ajutor social al căror drept expiră în perioada stării de urgență, acesta se va prelungi până la ridicarea stării de urgență”, a declarat ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța.
   Totodată, și ajutorul acordat pentru șomeri va fi supus unor modificări. 
   „Stabilirea nivelului minim de ajutor de șomaj în mărime de 2775 lei. Astfel, dacă persoana beneficiază de un ajutor de șomaj mai mic  de 2775 de lei lunar, aceasta va beneficia de diferența corespunzătoare. Acordarea ajutorului de șomaj în sumă de 2775 pentru persoanele ce se înregistrează în calitate de șomeri, dar nu corespund criteriilor de acordare a ajutorului de șomaj. În prezent, persoanele care nu corespund criteriului, nu au stagiul de cotizare de 12 luni, nu beneficiază de ajutor.  Conform proiectului, toate persoanele care se vor înregistra la subdiviziunea teritorială de Ocupare a Forței de muncă vor primi un ajutor de șomaj în sumă de 2775 lei pe lună. Dreptul la ajutor de șomaj se va achita de CNAS”, a mai spus Pușcuța.
   agora.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Care sunt acestea?
   Personalitatea ta
   Un trup sexy nu e de ajuns pentru ca un bărbat să se simtă atras de o femeie. Personalitatea ei este, de asemenea, foarte importantă. Deși este posibil să dureze ceva mai mult timp până când își va da seama ce fel de personalitate ai, până la urmă o va observa. Iar dacă personalitatea ta este una urâtă, orice dorință a lui de a se întâlni cu tine pe termen lung se va spulbera.
    
   Unghiile tale
   De cele mai multe ori, femeile își fac manichiura pentru ele însele sau pentru a intra în competiție cu alte femei. Dar, și bărbații intră în acest joc și observă aceste mici detalii. Pentru ei, unghiile sunt un bun indicator pentru a vedea dacă unei femei îi pasă sau nu de ea. 
    
   Situația ta financiară
   Există un motiv bun pentru care bărbații sunt atenți la acest aspect. Deși există bărbați care nu au nicio problemă în a le oferi bani femeilor, cei mai mulți dintre ei vor să se asigure că nu stai cu ei pentru bani. 
    
   Cât de fericită ești
   Nimănui nu îi place să stea în preajma persoanelor furioase, triste sau ciudate, mai ales unui bărbat care se află în căutarea unei iubite.
   Așadar, dacă stările de mai sus te descriu, bărbații nu vor dori să se apropie de tine.

   Stilul tău
   Oamenii cred, în general, că moda este ceva de care doar femeile sunt atrase sau interesate. În realitate, nu este deloc așa. Pentru unii bărbați, modul în care te îmbraci poate fi un factor major în ceea ce privește decizia lor de a te aborda sau nu. Unii chiar sunt obsedați de anumite piese vestimentare, cum ar fi tocurile înalte sau pantalonii de yoga.
   Cât de activă este viața ta socială
   La fel cum femeile adoră să se întâlnească cu bărbați care au mulți prieteni și o viață activă, la fel se întâmplă și invers. Asta nu înseamnă că trebuie să fii Miss Popularitate, dar să ai o viață cât de cât interesantă, totuși. 
    
   Bunul simț
   Dacă un bărbat caută o relație pe termen lung, se va uita după o femeie care are mult bun simț și e capabilă să se ocupe de treburile ei fără să apeleze la ajutorul lui tot timpul. O fată care nu poate gândi sau acționa pentru ea însăși nu e deloc sexy în ochii unui bărbat.
    
   Simțul umorului
   Zâmbetul și râsul sunt lucruri pe care un bărbat le observă și le caută la o femeie, iar absența lor este la fel de sesizabilă. Fetele care râd mult au cei mai mulți admiratori!


   Mirosul tău
   Majoritatea bărbaților sunt înnebuniți după parfumul unei femei. Dacă te dai cu parfum, un bărbat va simți imediat. Dacă ai un miros distinct, va observa și acest lucru. 
    
   Cât de deschisă ești să iubești
   Bărbații observă imediat ostilitatea unei femei față de ei. Pe de altă parte, dacă ești deschisă cu privire la iubire, bărbații își vor dori imediat să intre în vorbă cu tine.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Lucrările urmează să fie vândute la un târg.
   Aromele de brad și ceară naturală au adus atmosfera de sărbătoare la master-class. Înarmați cu crenguțe și accesorii de Crăciun, elevii, ajutați de profesori, au confecționat coronițe...
   Imaginația elevilor a fost pusă și mai mult la încercare când aceștia au avut de realizat un altfel de brad.
   Și ce fel de sărbători fără o lumânare în casă, pusă printre decorațiuni? Elevii școlii profesionale au primit lecții chiar de la colega lor din anul doi. 
   După ce a făcut studii farmaceutice, Olga Zaițev și-a dat seama că vrea să facă lumânări.
   “Având câțiva stupi acasă, extrăgeam o cantitate de ceară și mă gândeam ce să fac cu ea. De aici mi-a venit în gând să facem niște lumânări”.
   Astfel, după ce a făcut câteva lumânări pentru cei din familie, pasiunea s-a transformat într-o afacere.
   Colegii Olgăi au făcut notițe și au furat meseria.
   Decorațiunile realizate astăzi vor fi prezentate în cadrul unui târg caritabil.
   Zinaida Sajin, directoarea școlii profesionale din Bubuieci: “La decizia consiliului de elevi este lansat un târg de caritate. Banii vor fi donați unei familii din Bubuieci, cu șase copii, care are un copil bolnav de leucemie”.
   La eveniment au participat peste 70 de elevi ai școlii profesionale din Bubuieci. 
   Proiectul a fost organizat de USAID. Tot ei sunt cei care au oferit un grant de peste un milion de lei, bani cu care s-a cumpărat echipament pentru laboratorul apicol din instituție.
   protv.md
  • julia122997
   De julia122997
   Cea de-a treia ediție a evenimentului vă dă ocazia să faceți o escapadă în unul dintre cele mai frumoase locuri ale Moldovei, unde vă veți putea regăsi alături de cei dragi într-o atmosferă de suflet, cu muzică bună și activități pentru toate categoriile de vârstă.
   Nunta la țară

   Unele dintre cele mai frumoase ritualuri țin de căsătorie. Ne-am propus ca pe 9 și 10 noiembrie, să readucem la viață frumusețea vremurilor de odinioară prin Nunta la Țară (anii 1960-1980). La ce ne referim aici? Atunci, satele noatre vuiau de muzica fanfarelor de altădată, muzică autentică care este pe cale de dispariție. Noi vrem să o reînviem.
   Evenimentul este organizat în parteneriat cu Teatrul Național „Eugen Ionesco”, care va teatraliza frumoasele obiceiuri ale Nunții de la Țară. O să încercăm să arătăm pe viu nunțile de cândva, izvorâte din regia dragostei față de neam, tradiție și cultură.
   Programul artistic
   Participanții la eveniment vor avea parte de un spectacol extraordinar, care va reînvia muzica străveche, transmisă de străbuni. Veți putea savura din plin piesele fanfarelor de altădată, pentru a vă trezi emoțiile vremurilor de odinioară.
   Bucate delicioase preparate în sânul naturii
   Oaspeții vor putea alege dintr-o varietate de mâncăruri tradiționale, gătite cu multă grijă de bucătarii noștri iscusiți. La prețul de doar 219 lei, veți beneficia de o ofertă „totul inclus”.
   Veți putea savura din plin gustul ciorbelor preparate la ceaun (zeamă țărănească, ciorbă cu fasole și afumături, ciorbă de pește) sau al altor bucate principale (fasole cu ciolan, tocăniță cu mămăligă sau varză țărănească cu costiță de purcel). Nu va lipsi vinul fiert sau aroma diversității de ceaiuri din ierburi.
   Copiii vor avea parte de un meniu special la preț redus, de doar 109 lei.
   Activități distractive

   • Curse cu obstacole;
   • Șah;
   • Mini-golf;
   • Competiții de trageri cu arcul medieval;
   • Aruncatul topoarelor;
   • Zbor cu tiroliana;
   • Curse cu ATV-urile;
   • Drumeții organizate pentru fiecare categorie de vârstă;
   • Șezătoare pe prispa căsuței țărănești, amenajată pe teritoriul Complexului Vatra în stilul secolului XIX
   Team building pentru companii
   Ne propunem să organizăm un team building comun, în cadrul căruia aceștia vor uita de rutina de birou și se vor destinde într-o atmosferă de poveste. Invităm instituțiile de stat și cele private, organizațiile neguvernamentale, colectivele artistice și sportive și alte structuri organizate să vină la Complexul etno-cultural Vatra și să petreacă o sărbătoare de neuitat alături de angajați. Pentru grupurile organizate din cadrul companiilor, putem organiza meniuri personalizate.

   Pentru persoanele sensibile la condițiile meteorologice reci, vom pune la dispoziție zone calde, special amenajate frigului de la începutul lunii noiembrie. Vă așteptăm împreună cu toată familia!
   Detalii în Picnicul Anului 2019  https://www.facebook.com/events/2693561240667547/sau www.vatrafest.com.
  • julia122997
   De julia122997
   Daca inca nu stii ce sa faci in vacanta sau daca pur si simplu vrei sa pleci cu familia intr-un city break, iti propunem 10 capitale europene de vizitat chiar si cand calatoresti cu copiii.
   Aici poti face turism activ si sa descoperi culturi, gusturi si arome noi si toata lumea va fi fericita.
   Pe lista noastra vei regasi destinatii care propun experiente pentru toate gusturile si varstele si promit amintiri de neuitat pentru familii.
   Atena

   Capitala Greciei si a vechii civilizatii elene va fi o calatorie in istorie. Veti vedea cum s-a transformat acest oras, leagan al democratiei, veti putea vizita stadionul pe care au avut loc primele Jocuri Olimpice. Bucataria elena promite de asemenea experiente bogate in gust si aroma.
   Berlin

   Capitala Germaniei vibreaza de cultura urbana. "Rupt" in doua pana in 1989 de faimosul zid al Berlinului, acest oras este si acum un fel de "2 in 1". Constructiile moderne se amesteca printre cele clasice, iar spatiile verzi din Berlin vor cuceri pe oricine, indiferent de varsta. Oferta muzicala, culturala, literara si gastronomica este si ea foarte bogata.
   Budapesta

   Pentru romani este probabil cea mai accesibila capitala europeana. Situata pe malurile Dunarii, capitala Ungariei este locul ideal pentru cateva zile de relaxare in familie. Aici nu trebuie sa ratezi o plimbare pe faleza Dunarii si nici o vizita la probabil cele mai faimoase bai termale din Europa, Géllert si Széchenyi. Cei care au vizitat deja Budapesta sunt incantati de preturile accesibile la cazare.
   Dublin

   Cunoscuta ca o destinatie perfecta pentru iubitorii de bere, capitala Irlandei este perfecta si pentru un family trip. Taticii se vor bucura cu siguranta de varietatea de beri pe care le vor putea incerca si de o vizita la muzeul Guiness. Dublinul are un ritm vibrant si o cultura celtica ce se regaseste inca in muzica si dansurile traditionale. In plus, in apropierea orasului sunt o multime de spatii verzi de care parintii si copiii se pot bucura impreuna.
   Edinburgh

   Capitala Scotiei este o desfatare pentru oricine, indiferent de varsta. Parcurile care se intind peste tot, cladirile incarcate de istorie, dar deloc prafuite, armonia care domneste peste tot te vor cuceri din secunda in care vei pune piciorul in acest oras. De aici poti ajunge usor la Loch Ness, pentru a incerca sa afli chiar tu daca monstrul de acolo exista sau e doar o legenda.
   Lisabona

   Capitala Portugaliei este un pariu sigur pentru orice familie. Este un oras alert, care vibreaza, prin toti peretii, iar amabilitatea localnicilor va uimi pe oricine. Dincolo de culoare si cultura, orasul este localizat si aproape de mare, asa ca sigur nu va veti plictisi. Iar bucataria portugheza este cu siguranta ceva ce trebuie incercat.
   Londra

   Capitala Marii Britanii este mereu o destinatie buna pentru familii. Efervescenta si cu o multime de obiective turistice de care se pot bucura si adultii, si copiii, Londra promite vacante de neuitat. Arta, istoria si cultura se impletesc perfect in acest oras cosmopolit. Daca ajungi acolo este aproape obligatoriu sa va dati in London Eye, sa va plimbati prin Piccadilly Circus, sa vedeti faimosul Big Ben, sa va plimbati cu autobuzele supraetajate, sa vizitati parcul tematic Legoland Windsor si Studiourile Harry Potter Warner Bros.
   Paris

   Capitala Frantei si a iubirii, Parisul este orasul indragostitilor, al artistilor, al gastronomiei, al elegantei, al artei. Ce se poate spune despre Paris si sa nu se fi spus deja? Cu siguranta nu este cea mai ieftina destinatie cand calatoresti cu familia, dar pana la urma crearea de amintiri nepretuite merita orice efort. Iar de acolo puteti merge la Eurodisney, unde copiii se vor simti in rai, iar parintii se vor simti din nou copii.
   Praga

   Capitala Cehiei este unul dintre cele mai frumoase si romantice orase de pe Batranul Continent. Daca ti se pare ca este un oras prea incarcat de istorie pentru cei mici, inchipuie-ti cat le va stimula imaginatia sa se simta in evul mediu printre atatea castele, dealuri si piete.
   Roma

   Cetatea eterna primeste an de an milioane de turisti si este destinatia perfecta pentru familii. Cat de bucurosi vor fi copiii tai sa incerce toate tipurile de pizza si de paste? Cat de bine va veti simti cu totii sa vedeti unul dintre cel mai bine conservate vestigii ale Imperiului Roman, cu este Colosseumul? Roma propune o lectie de istorie, cultura si distractie pe care este cel mai bine sa o primesti in familie.
   copilul.ro
 •