Cum a procedat un tată care nu poate face diferența dintre gemenele sale


  Simon Hooper are 35 de ani, este din Londra, deține un blog și este tata a două fetițe gemene. Recent, acesta a mărturisit pe rețelele sociale că nu îşi poate diferenția micuțele.

image.png

Cu toate că se străduiește din greu să găsească unele deosebiri dintre acestea, așa și nu-i reușește să le distingă.

Frumuseţea copleşitoare a micuţelor sale de doar trei ani, Ottie și Delilah, a atras atenţia internauţilor, declanşându-se o adevărată dezbatere online pe tema: Cine e cine?

Contul său de Instagram, denumit father_of_daughters (Tată de fete) a devenit popular, după ce tot mai mulţi oameni au intrat în dezbatere, pentru a descoperi cum pot fi acestea deosebite.

Vorbind despre soţia sa, Clemmie Hooper, bărbatul a spus: „Îi mulţumesc soţiei mele care astăzi a decis să le îmbrace ca în oglindă. Am petrecut efectiv 15 minute încercând să îmi dau seama cine e cine?, strigându-le pe numele greşit şi primind doar feţe ciudate sau zero răspunsuri de la ele”.

image.png

„Mă gândesc serios să o tund pe una dintre ele. Dă-le naibii de bucle, nevoia de a le putea recunoaşte este mai importantă”, a comentat în glumă tăticul nedumerit.

Postarea sa a devenit virală în scurt timp, însă nu toată lumea i-a luat apărarea.

O tânără i-a răspuns destul de franc şi categoric, spunând: „Da, îmi dau seama că sunt gemeni identici, se poate observa, dar el este tatăl lor! Obişnuiam să fiu bonă pentru gemeni identici, când aveau între 2 luni şi 2 ani, iar în mai puţin de o lună deja reuşeam să fac o diferenţă clară. Într-adevăr seamănă foarte mult, dar contează şi comportamentul, starea lor de spirit şi personalitatea pe care o au. Acestea nu pot fi identice”.

image.png

Fanii micuţelor şi în general ai „părinţilor de fete” au luat apărarea tatălui şi au adus argumente solide: „Avem 3 copii dragi, de vârste diferite, dar totuşi asemănători, iar soţul meu are în continuare dubii când se uită la fotografii, pentru că îi confundă des. Nu cred că e vreo problemă, mi se pare drăguţ şi amuzant”.

Altcineva a comentat: „Dragul meu soţ nu putea face diferenţa dintre cei doi copii ai noştri când erau mici şi nu, nu erau gemeni. Schimbam mereu fotografiile în alt şi negru ca să nu îşi dea seama cine e cine, în funcţie de haine şi îl puneam să ghicească. Nu e nimic rău în a-i confunda”.

image.png

observator.tv

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   O despărțire dureroasă
   În anul 2016, Daniel Correa le-a dat o veste îngrozitoare familiei și prietenilor: soția sa, Stella, a încetat din viață. „Am promis că voi fi cel mai bun tată din lume și sunt. Nu pot decât să-ți mulțumesc ție pentru cei mai frumoși opt ani din viața mea. Te voi iubi întotdeauna”, a scris bărbatul într-o postare de adio dedicată soției sale.

   O promisiune respectată
   Meajul transmis de Daniel nu a fost unul superficial. Bărbatul și-a asumat și respectat responsabilitatea de a-i oferi fiicei sale toată dragostea și puterea necesare pentru a trece peste pierderea mamei sale atât de devreme. Daniel și fiica sa au devenit de nedespărțit, tatăl singur străduindu-se să-i ofere cât mai multe experiențe și amintiri frumoase fetiței sale.

   O dorință îndeplinită
   În 2019, Luna a avut o idee mai puțin obișnuită. Și-a rugat tatăl să se transforme într-o mămică pentru o zi pentru a participa la serbarea de Ziua Mamei organizată la școală.
   La început, tatăl său nu a fost convins că este o idee prea bună. I-a sugerat micuței să meargă împreună cu o bunică sau o mătușă. Însă Luna a insistat să meargă cu tatăl ei și l-a convins în cele din urmă că este cel mai bun candidat pentru a o însoți la petrecere.

   Astfel că Daniel Correa s-a transformat într-o mamică pentru o zi ca să celebreze Ziua Mamei alături de fiica sa.
   „Cu ochii plini de lacrimi, Luna m-a rugat să fiu mama ei pentru o zi. Mi-a zis să-mi vopsesc barba roz și să port o perucă blondă”, a scris pe Instagram bărbatul în vârstă de 33 de ani. Acesta a reușit să respecte cu exactitate dorința fiicei sale.

   A făcut tot ceea ce era necesar ca să-i aducă zâmbetul pe buze fetiței sale.
   Bărbatul a distribuit o postare pe Instagram și i-a rugat pe oameni ca înainte să judece, să-i asculte povestea. 

   Acesta a înregistrat un filmuleț împreună cu fiica sa, în care fetița spune că este alături de „mama ei”, la școală. 
   „Aș vrea să transmit următorul mesaj: Moartea este inevitabilă, dar nu trebuie să trecem peste asta cu tristețe. Sunteți de acord? Luna, te iubesc! E de neprețuit zâmbetul de pe chipul tău atunci când m-ai văzut îmbrăcat ca o 'mamă'”, a spus Daniel.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   La 56 de ani Quentin a devenit tată pentru prima oară. Soția acestuia în vârstă de 36 de ani ar fi născut un băiețel. Potrivit insiderilor atât mama, cât și copilul se simt bine, iar numele pe care l-au ales părinții pentru nou născut încă nu se știe.

   Cu Danielle, Tarantino s-a cunoscut în cadrul unei premiere de film, în 2009. După 7 ani aceștia au început să formeze un cuplu, iar peste încă un an Quentin a cerut-o pe Danielle în căsătorie. În anul 2018, ei au organizat o nuntă, la care au fost prezente doar cele mai apropiate persoane ale cuplului.
   ea.md
  • julia122997
   De julia122997
   Matei, Ecaterina și Alexandru s-au născut prin cezariană, la 35 de săptămâni, iar medicii spun că atât bebelușii, cât și mama lor, sunt perfect sănătoși și au fost externați deja. Atât în familia Dianei, cât şi a lui Oleg s-au mai născut gemeni, dar tripleții sunt o premieră. Cei trei micuți au venit pe lume la Maternitatea Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din capitală. 
   Diana, spune-ne dacă îți amintești ziua în care ai aflat că vei fi pentru prima dată mamă? 
   Am aflat că sunt însărcinată în luna mai 2019 și mare bucurie a fost pentru noi doi. Dat fiind faptul că eu sunt din gemeni și mama lui Oleg, de asemenea, este din gemeni, am crezut întotdeauna că există probabilitatea ca și noi să avem gemeni. Dar, destinul ne-a pregătit alte surprize! În primele săptămâni de sarcină am fost la ultrasonografie și atunci am aflat că am o sarcină monofetală (un singur bebeluș). La început parcă m-am întristat un pic că e doar unul singur, apoi ne-am acomodat cu această idee. Ulterior, la ultrasonografia de la 12 săptămâni de sarcină am aflat despre sarcina cu tripleți. Fiind culcată pe bancheta medicală, dna doctor a exclamat: „Să știți că nu aveți doar un singur copil! Sunt trei!”. În acel moment m-a copleșit un amalglam de emoții. De la stări de fierbințeală, până la lacrimi în ochi. Nu știam cum să reacționez. Nu pot explica prin cuvinte trăirile din acele momente.

   Noroc că doamna doctor m-a trezit din visare cu o replică genială: „Mergi și dă-i niște valeriană soțului”!
   Știu că momentul în care îl anunți pe soț despre sarcină este unul important, emoționant. Cum a reacționat Oleg?
   Am ieșit din cabinet cu ochii plini de lacrimi și doar atât spuneam: „Sunt trei, sunt trei!”. Oleg nu înțelegea ce se întâmplă și, la un moment dat, reușește să mă întrebe: „Ce trei?”. „Trei copii!”, i-am răspuns eu. „Serios, trei? Sănătoși să fie”, s-a bucurat el. Așa am plecat acasă cu vestea că vor fi trei copiii. Părinții noștri au rămas frapați de veste, dar au fost și sunt foarte fericiți că sunt bunici la puterea a treia.
   Cum  ai experimentat sarcina cu tripleți? 
   Cu toate că medicii ne-au avertizat că sarcina cu tripleți este una dificilă și este supusă la anumite riscuri, în special nașterea prematură, noi nu am renunțat și am hotărât că vom fi părinți de tripleți. Sarcina a decurs foarte ușor. Fără stări de amețeală, toxicoză și alte probleme pe care le întâmpină anumite femei în timpul sarcinii. Le doresc tuturor femeilor să aibă o sarcină atât de ușoară precum a fost a mea. Acest lucru, mi-a oferit posibilitatea să-mi continui activitatea profesională pe toată perioada sarcinii. Niciodată nu am simțit atâtea emoții, precum le-am simțit în timpul sarcinii. 

   Sarcina cu tripleți implică multă responsabilitate din partea mamei. Trebuie să duci un mod sănătos de viață, atât din punct de vedere a alimentației și a activității fizice, cât și din punct de vedere emoțional, deoarece toate emoțiile mamei se transmit și bebelușilor.
   Care au fost cele mai emoţionante momente pe care le-ai trăit pe parcursul sarcinii?
   Cea mai realizare a faptului că sub inima mea bat încă trei inimi s-a întâmplat atunci când bebelușii au început să se miște. De parcă aveam fluturi în stomac. De atunci s-a înfiripat și acea dragoste nesfărșită între noi. Atât eu, cât și Oleg am visat că vom avea doi băieței și o fetiță. Acest lucru a și fost confirmat de către ultrasonografie, în a patra lună de sarcină. 
   Pe parcursul sarcinii, am făcut mai multe poze, pentru a imortaliza acelea momente frumoase trăite. În a 5-a lună de sarcină am organizat și o ședință foto, pentru a ne aduce cu drag aminte peste ani despre acea binecuvântare pe care ne-a dat-o Dumnezeu.
   Pe cât zilele treceau și burtica creștea, pe atât de mari erau emoțiile primei întâlniri cu îngerașii ce trebuiau să apară. Respectam în totalitate indicațiile medicilor, doar pentru ca ei să fie sănătoși. Pe această cale le mulțumim tuturor medicilor care ne-au monitorizat sarcina de la început și până la capăt. Datorită domniilor lor, atât eu cât și copii, suntem bine.
   Cum a decurs nașterea, operația de cezariană?
   Operația de cezariană era planificată pentru 36 de săptămâni de sarcină, însă nu a fost să fie până atunci. Contracțiile au început la 34 de săptămâni de sarcină, miercuri noaptea. Bagajul pentru maternitate era pregătit din timp. Astfel, am sunat la „112” și am mers la Maternitatea Spitalului Clinic Municipal nr. 1.  Medicii de la spital, în frunte cu dl. Oleg Potacevschi, vicedirectorul pe probleme obstetrical-ginecologice, au făcut tot posibilul de a stopa contracțiile și de a administra toate elementele necesare bunei dezvoltări a bebelușilor. Dl. Oleg m-a susținut și m-a motivat pentru a tărăgăna operația de cezariană, deoarece fiecare zi petrecută de către bebeluși în burtica mamei este importantă pentru buna dezvoltare a lor. Astfel, am ajuns cu bine la finele celor 35 de săptămâni și pe data de 06.12.2019, datorită dlui doctor Oleg Potacevschi și întregii echipe a Maternității Spitalului Clinic Municipal nr. 1, au venit pe lume: Matei (2650g), Ecaterina (2300g) și Alexandru (2400g). Toți copii s-au născut absolut sănătoși.
   Ce ai simțit când i-ai strâns în brațe? 
   Emoțiile primei întâlnirii cu îngerașii pe care i-am purtat 7 luni în burtică nu pot fi descrise. Erau atât de minunați și frumoși, încât nu-mi venea să cred cum de i-am dus atâtea luni în burtică și că acum sunt mamă. Suntem cei mai fericiți și împliniți. Ne simțim binecuvântați și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul oferit. Fiecare mișcare a copiilor, fiecare zâmbet a lor îți oferă putere de a merge cu îndrăzneală mai departe și de a dobândi ceea de ce este nevoie.

   Cu cine seamănă micuții? Cum sunt?
   Sunt diferiți și nu seamănă întrei ei. Matei are trăsături atât de ale mele, cât și de ale lui Oleg. Ecaterina seamănă cu mama. Iar Alexandru este copia tatălui.
   Cum vă descurcați, financiar vorbind? Cum faceți față greutăților, fără să le lăsați să vă copleșească? Care sunt cele mai mari dificultăți și provocări pe care le aveți? 
   Odată cu apariția micuților, grijile și responsabilitățile s-au înmulțit la puterea a treia. Acest lucru implică multă dragoste, responsabilitate, răbdare, dar și multe cheltuieli financiare. O singură persoană nu face față la trei copii. Te simți epuizat la maxim. Noroc de mama, care a fost și este altături de noi. 
   Problema majoră este, însă, cea a spațiului locativ. Momentan, locuim într-un apartament cu o singură cameră iar spațiul este prea mic pentru a amplasa trei pătucuri, pentru a usca hainele și a menține toate lucrurile necesare bunei dezvoltări a bebelușilor. Ne dorim enorm și, pe această cale, facem apel și către autorități să ne ajute cu un spațiu locativ mai mare.
   La fel, este și necesitatea unui cărucior pentru tripleți, care costă peste 1000 euro, iar noi nu ne permitem această sumă. 
   Cele mai multe cheltuieli le avem pe scutece și hrană pentru bebeluși. Mai sunt și alte cheltuieli pentru suplimentele adiacente de care au nevoie copii. Astfel, în mediu avem nevoie de aproximativ 14000 de lei pe lună pentru a acoperi toate cheltuielile necesare pentru bebeluși, în afara altor cheltuieli de întreținere. Cheltuieli care sunt destul de mari și care cu greu pot fi acoperite de către soțul meu, pentru că, momentan, doar el lucrează. Ar fi foarte binevenit și de un real ajutor dacă ni s-ar oferi hrană gratuită pentru bebeluși din partea statutului. În rest, în fiecare zi trăim momente emoţionante, frumoase, solicitante și diferite de ce am trăit până acum! Și îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate aceste binecuvântări!
   thewoman.md
  • julia122997
   De julia122997
   Încă de când erau bebeluși, surorile păreau destinate să ajungă modele, ceea ce s-a și întâmplat. Ava și Lea Clements au fost numite cele mai frumoase gemene din lume, iar zeci de agenții de modelling concurează pentru a semna un contract cu micuțele modele.

   Gemenele identice s-au născut în California, Statele Unite, pe 7 iulie 2010, cu patru săptămâni înainte de termen, dar din fericire sunt perfect sănătoase. „Au venit pe lume cu patru săptămâni și jumătate mai devreme, dar având în vedere că le cunoaștem personalitățile acum, este de înțeles că și-au făcut apariția mai devreme, neanunțate și gata să înfrunte orice”, a declarat Jaqi Clements, mama celor două fete.

   Frumusețea gemenelor a atras atenția tuturor, astfel că la vârsta de șase luni mama lor le-a introdus în lumea modelingului, urmând sfaturile celor apropiați. Dar pentru că i s-a părut dificil să se ocupe de îngrijirea băiețelului în vârstă de doi ani și a gemenelor de șase luni, iar pe deasupra să jongleze și cu modelingul, Jaqi a renunțat.

   În 2017, când fetele aveau șapte ani, părinții lor, Kevin și Jaqi, au decis că este momentul să le lase pe micuțe să aleagă dacă vor sau nu să fie modele. Gemenele au fost cucerite de noua lor carieră și au arătat că adoră să fie în centrul atenției și să pozeze. Nu după mult timp Ava și Leah aveau deja contracte cu două agenții.

   De-a lungul timpului, gemenele cu ochi superbi au pozat pentru branduri faimoase precum Crocs, Sandcastle Magazine, Target, Skechers sau Recess Kids.

   Frumusețea celor două fetițe se pare că este moștenire de familie! Și fratele lor cu doi ani mai mare, pe nume Chase Robert, este model aspirant.

   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Deși nu se poate nega legătura cu totul specială care se creează între o mamă și copiii ei, nu este total corect să se creadă că poate realiza singură toate acțiunile necesare pentru dezvoltarea copiilor. Mai ales în privința fetelor cercetătorii consideră că prezența tatălui nu este un factor de ignorat, ci constituie un indicator semnificativ pentru socializare și consolidarea echilibrului psihologic, dar și a stabilității financiare la vârsta adultă. 
    De ce contează atât de mult prezența tatălui la nivel emoțional?
   În cadrul unui studiu recent s-a stabilit că fetele care au o relație bună cu tatăl lor prezintă un risc mult mai redus de depresie și anxietate și rezistă mai bine în fața stresului. În plus, pot vorbi deschis despre sentimentele lor, iar acest lucru le va ajuta să stabilească relații de prietenie sau romantice de lungă durată mai târziu. Valorile și propria imagine vor avea conotații pozitive dacă se formează o relație de afecțiune cu tații. Aceștia au un rol foarte important pentru consolidarea încrederii în propriile forțe și stimularea creativității la nivel social.
    Care sunt efectele practice ale prezenței taților în viața fetelor
   Dincolo de factorii emoționali tații au un rol foarte important și din punct de vedere practic. Contează foarte mult prezența lor pentru sănătatea la nivel fizic și stabilitatea financiară prezentă și viitoare a fetelor. Potrivit specialiștilor, femeile care au avut o relație apropiată cu tatăl lor din copilărie devin mult mai stabile din punct de vedere financiar și sunt atente la starea lor de sănătate. În general, tații sunt considerați simbolul securității financiare, iar dacă se adaugă și emotivitatea și sănătatea este clar că fetele care pot avea un contact frecvent cu tații vor avea mari șanse de a avea o carieră de succes, prevenind în același timp îmbolnăvirile.
    De ce este necesar ca tații să se implice de la început?
   Pentru tații care se implică în viața copiilor din primele zile de viață legătura este mult mai puternică decât în cazul unei prezențe sporadice.Față de acum câteva decenii când nu aveau voie nici măcar să asiste la naștere, în prezent există foarte multe șanse pentru implicarea taților atât din timpul sarcinii, cât și după naștere. Pot să-și hrănească fiicele cu lapte praf, le pot legăna, le vor citi povești sau pot schimba scutece, toate aceste lucruri fortificând legătura de afecțiune.
    Cum intervine mass media în acest context
   Deși acum este posibil ca tații să fie prezenți tot timpul în viața fiicelor lor, mass media insistă încă pe imaginea lor din trecut, cea în care toate reclamele prezintă tații ca și cum nu se pot descurca pentru a avea grijă de copii. În ciuda reclamelor care continuă să sugereze că tații nu știu sau nu înțeleg ce vrea și ce are nevoie copilul, realitatea este foarte diferită. Tații au devenit mult mai receptivi, iar aceste stereotipuri nu trebuie considerate reguli.
   Și mamele contează foarte mult
   Deși se accentuează din ce în ce mai mult importanța pe care o are rolul taților în viața fetelor, nu înseamnă că mamele nu au și ele un rol esențial. Numai mamele le pot oferi fiicelor lor sfaturi esențiale despre cum să aibă succes, despre schimbările fizice prin care vor trece în diferite etape ale vieții, precum și despre bucuria de a fi mamă și de a-ți îmbrățișa copiii.
   eva.ro
 •