Cum îmi cresc copilul singură?


    Ar fi gresit sa spunem ca absenta tatalui nu reprezinta nimic pentru un copil, iar mamei ii este usor sa compenseze lipsa figurii paterne in mai multe feluri. Totusi, daca treaba este bine facuta, un copil se poate dezvolta normal alaturi doar de mama sa.

Spiritul mamei este cel mai de luat in seama element. O mama singura va simti din cand in cand singuratatea, se va simti uneori captiva, alteori trista mama-singurasi din cand in cand ar putea sa-si verse supararea pe copilul ei. Acest lucru este normal si sunt sanse mici sa-l raneasca pe copil prea mult.
555f0b29f00d6_mamasinguradesucces1300x225.jpg
Cel mai important pentru o mama singura este ca ea trebuie sa continue sa fie o fiinta normala, sa se relaxeze, sa aiba o viata profesionala si una sociala destul de bogata, sa calatoreasca si sa fie departe de casa din cand in cand, astfel incat viata sa sa nu se rezume doar la a sta in preajma copilului. Bineinteles ca acest lucru nu este valabil pentru toate mamicile singure. Cele care au bebelusi si cele care nu au niciun sprijin din partea celorlalti nu intra in aceasta categorie. Totusi, mama care nu poate pleca de langa copilul ei ar putea sa-si invite prietenii acasa sau ar putea sa-l lase pe bebe intr-o seara la persoane de incredere, daca este posibil sa doarma in alta parte. Pentru un copil conteaza foarte mult sa-si vada mama vesela si activa, decat sa aiba o rutina perfecta alaturi de ea. Copiii, indiferent daca sunt fete sau baieti, sau daca sunt mai mici sau mai mari, au nevoie intodeauna de o prezenta masculina. In cazul copiilor mai mici este foarte important sa vada frecvent ca exista si barbati agreabili si mai ales ca sunt diferiti de femei din mai multe puncte de vedere.

 

Daca nu exista prieteni apropiati, chiar si un vanzator care ii zambeste copilului poate fi de ajutor daca tatal nu este prezent in viata sa. Pe masura ce copiii cresc, compania barbatilor este din ce in ce mai importanta. Copiii de 3-4 ani trebuie sa aiba relatii cat mai apropiate cu rudele de sex masculin, cu bunicii, unchii, verii, profesorii, cu preotii si prietenii de familie, persoane masculine care pot servi ca inlocuitori pentru tata. Bineinteles ca astfel de persoane trebuie sa se simta bine in prezenta copilului si sa aiba intalniri destul de regulate.

 

Copiii de aceasta varsta incep sa isi construiasca imaginea ideala a tatalui iar barbatii care ii zambesc si ii sunt alaturi ii ofera “material” destul pentru a-si forma o idee. Mama poate fi si ea de ajutor in privinta aceasta, tratand persoanele masculine cu ospitalitate si cautand ca cel mic sa fie in preajma lor cat mai mult cu putinta, in tabere, la scoala, la joaca si in alte cluburi in care sunt conducatori barbatii.





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.