Creierul unui bebeluș care se simte iubit este mai bine dezvoltat


  După cum au arătat radiografiile creierului a doi copii de 3 ani, creierul copilului iubit a fost de două ori mai mare decât creierul copilului neglijat. Iată cum mărește iubirea creierul bebelușilor!

Cum mărește creierul bebelușilor iubirea și cum îl micșorează traumele?

baby-babysitter-babysitting-51953.jpg

Creierul copilului care are o relație pozitivă, care primește dragoste, respect și îngrijire din partea părinților este mai mare decât creierul copilului care este neglijat, ignorat și abuzat. Copilul neglijat va deveni un adult mai puțin inteligent, mai puțin capabil să empatizeze cu alții, mai probabil să devină dependent de droguri și cu un comportament periculos. În plus, este supus unui risc de a dezvolta probleme de sănătate mintală și alte afecțiuni serioase. 

În acest moment, neurologii încep să înțeleagă modul în care interacțiunea dintre copil și mamă afectează creșterea creierului. Creșterea creierului copilului are nevoie practic de o interacțiune pozitivă între copil și mamă, deoarece dezvoltarea circuitelor cerebrale depinde de aceasta. Primii doi ani din viața copiilor sunt esențiali în procesul de dezvoltare a creierului, deoarece 80% dintre celulele creierului pe care le au oamenii sunt formate în această perioadă. 

Din al treilea trimestru de sarcină până în a 24-a lună de viață, creierul uman se dublează, dar doar dacă obține experiențe pozitive corecte. În primii doi ani de viață, celulele creierului și conectarea lor sunt stabilite, iar conexiunele care sunt folosite adesea sunt întărite, pe când cele care sunt utilizare rareori sunt închise.

Conexiunile care nu sunt folosite mor. Creierul nu continuă să crească. Acesta organizează, dezorganizează, apoi reorganizează. Dezorganizarea creierului, adică moartea a milioane de neuroni și deconectarea sinapselor, face parte din modul în care creierul crește, pe măsură ce se reorganizează.Modul în care genele noastre sunt codificate este afectat de hormonii generați de relația dintre copil și mamă.

adorable-baby-basket-161709.jpg

Endorfinele reglează pozitiv genele. De asemenea, cortizolul, hormonul stresului, are un efect semnificativ asupra genelor. De aceea, mediile pozitive emoțional sunt vitale pentru sugari. Acest lucru înseamnă că emoțiile pozitive din primii doi ani ai unui copil stabilesc restul vieții acestuia.

Mai mult, un studiu care a analizat 127 de copii de la începutul școlii până în adolescență timpurie confirmă aceste afirmații. Conform acestuia, dragostea maternă poate ajuta creierul copiilor să crească la o rată de două ori mai mare decât în cazul copiilor neglijați. Acest studiu sugerează că există o perioadă sensibilă când creierul răspunde mai mult la sprijinul matern. Relația dintre părinți și copii din perioada preșcolară este vitală, chiar mai importantă decât atunci când copilul înaintează în vârstă. Acest lucru este datorat plasticității mai mari a creierului atunci când copiii sunt mai mici, ceea ce înseamnă că experiențele timpurii din viață afectează creierul mai tare. Este vital ca cei mici să beneficieze de sprijin și grijă în acei primi ani de viață.

Sprijinul matern timpuriu este important pentru dezvoltarea creierului copilului. Acordarea sprijinului părinților poate avea un impact pozitiv asupra comportamentului la copii. 

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Pentru a evita riscul infecţiei cu noul coronavirus, aceştia au folosit o remorca de sticlă decorată precum un mic living, în timp ce rudele se aflau în exterior.
   Ideea camionului de sticlă aparţine unei firme specializate în organizarea de evenimente. Întrucât toate spectacolele şi evenimentele publice au fost suspendate pe timp de pandemie, administratorii micii afaceri s-au gândit la soluţii pentru a câştiga bani.
   În remorcă au fost montate un aparat de aer condiţionat şi filtre HEPA, iar spaţiul este dezinfectat periodic.
   Mexic este pe locul şase în lume după numărul cazurilor de coronavirus, cu peste 434 de mii de îmbolnăviri şi pe locul trei după numărul de decese, aproape 48 de mii.
   publika.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Devenit din nou tată, la aproape 90 de ani, alături de mai tânăra sa parteneră, Fabiana Flosi (44 de ani), Berni îşi vede cu ochii visul de a avea un băiat, transmite Știri.md cu referire la b1.ro.
   Din precedentele relaţii miliardarul are trei fete. Acum însă are cine să îi ducă numele mai departe, cum se spune… Cum averea tatălui său este estimată la aproximativ 2,5 miliarde de lire sterline pe micuţul Ace Ecclestone îl aşteaptă o viaţă de lux. 
   Printre proprietăţile fabuloase ale lui Bernie Ecclestone se regăsesc: un avion privat Dassault Falcon 7x (evaluat la 40 de milioane de lire), o cabană în Alpii Elveţieni (23 de milioane de lire) sau un yacht opulent, evaluat la 30 de milioane de lire.
   Bernie Ecclestone mai deţine Hotel Olden, în Gstaad, dar şi muntele! Glacier 3000, o destinaţie superbă în Alpii Elveţieni. Soţia sa, Fabiana, este şi ea proprietara unei plantaţii de cafea în Brazilia.
   Magnatul are de gând, potrivit propriilor declarații, să o ajute pe soția sa la creșterea copilului. Inclusiv să schimbe scutece. ”Vreau să fiu prin zonă cât mai mult posibil.

   Fiicele mele îmi spun că voi trăi 120 de ani. Dar nu e genul de lucru pentru care să-ți faci planuri. Sunt încă activ.
   Secretul? Nu-l știu. Nu fac lucruri speciale ca să rămân sănătos. Însă îmi păstrez mintea tânără”, a explicat Ecclestone.
   Din căsniciile anterioare, cu Ivy Bamford, respectiv Slavica Radic, Ecclestone mai are trei fete: Deborah (65 de ani) Tamara (36) şi Petra (31).
   b1.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Știu că răbdarea mea este din ce în ce mai mică în ultima perioadă... Așa că îți mulțumesc că m-ai iertat ieri, că mă ierți astăzi și că mă vei ierta și mâine.
   Mi-am adus acasă lucrurile de la birou, întrebându-mă când vor deveni toate așa cum erau înainte.
   Știu că și ție îți lipsesc locul de joacă, plimbările în parc și lecțiile de înot. Îmi spui în fiecare zi cât îți este de dor.
   Ne lipsește rutina și nu știm când vom mai avea din nou parte de ea.
   Ce pot să-ți spun, dragul meu, este că mă vei vedea în fiecare zi. Și pentru asta sunt recunoiscătoare. Voi fi lângă tine.
   Faptul că pot lucra de acasă și că ne petrecem timpul amândoi este lucrul pe care îl prețuiesc cel mai mult.
   Înseamnă că încă mai am un salariu. Sunt recunoscătoare pentru asta.
   Sunt recunoscătoare că suntem sănătoși.
   Vom mânca în continuare micul dejun, prânzul și cina împreună, pentru că există mâncare în frigider. Ne vom uita la desene animate până când televizorul se va încălzi. Vom picta până vom rămâne fără acuarele și vom citi până epuizăm toate paginile cărților pe care le avem în bibliotecă.
   Vom petrece timp amândoi. Timp prețios.
   Ne vor lipsi petrecerile aniversare și timpul alături de cei dragi. Ne va fi dor de bunici, de unchi și de mătuși.
   Această perioadă vine cu multe sacrificii pentru toți. Fiecare dintre noi își face griji cât este ziua de lungă. Ne facem griji dacă va exista un pat de spital și pentru noi. Dacă vom fi în continuare sănătoși. Dacă bunicii vor fi bine. Dacă medicii vor fi bine și încă în putere să ne îngrijească.
   Îmi fac griji că oamenii nu iau în serios carantina.
   Îmi fac griji pentru tati, care merge în fiecare zi la serviciu.
   Îmi fac griji pentru familia și prietenii noștri.
   Îmi fac griji pentru persoanele bătrâne și bolnave.
   Oricât de mult ne-am dori să ieșim în parc pentru o scurtă plimbare, răspunsul este NU. Vom sta în casă, ne vom găsi activități și ne vom plictisi împreună.
   Pieptul mă strânge, iar anxietatea este la cote maxime în fiecare zi, dar în toată incertitudinea îmi găsesc pacea aici, cu tine. Tu ești liniștea mea.
   Sunt recunoscătoare pentru sănătatea noastră, pentru tine și pentru tati.
   Momentan, avem tot ce ne trebuie: o familie sănătoasă!
   suntmamica.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   O mamă şi-a dus bebeluşul la terenul de golf, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.
   Din păcate pentru ea, nu a reuşit să-l impresioneze cu talentul ei.
   Femeia a dat pe lângă minge iar bebeluşul a început să râdă. La fel ca milioanele de oameni care s-au uitat la imagini.
   mediafax.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Ea a scris invitaţii pe cartonaşe pentru toţi vecinii din bloc, în timp ce iubitul ei muncea, şi i-a invitat ca la o oră stabilită să iasă toţi la geamurile dinspre curtea interioară şi să-i cânte „La mulţi ani”.
   Hannah Chung şi Jason Shields s-au mutat în blocul respectiv doar cu cinci luni în urmă, dar vecinii au primit foarte bine iniţiativa tinerei.
   Cei doi tineri sunt împreună de cinci ani şi spun că, în ciuda izolării, încearcă să se surprindă pe cât posibil, făcând astfel izolarea cât mai distractivă posibil.
   cotidianul.md
 •