Creșele și grădinițele din țară vor activa în baza unor reguli noi


    Creșele și grădinițele din țară vor activa în baza unor reguli noi. Ministerul Sănătății a finalizat elaborarea Regulamentului sanitar pentru instituțiile de educație timpurie și îl va trimite spre aprobare Guvernului în următoarele zile. Actul normativ are ca scop crearea condiţiilor optime pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ și va contribui la fortificarea stării de sănătate şi formarea fiecărui copil.

57692aa22270e_saladeclasagradinitafranklin.jpg

 

Regulamentul stabileşte norme sanitare unice privind amplasarea instituţiilor de educație timpurie, a clădirii şi încăperilor de bază, organizarea alimentaţiei, amenajarea sanitaro – tehnică a încăperilor, întreţinerea teritoriului şi a încăperilor, regimul de activitate a copiilor, organizarea asistenţei medicale.

 

Documentul mai prevede reguli sanitare specifice pentru educarea şi întreţinerea copiilor cu dizabilităţi locomotorii, auditive, etc. Aceștia vor beneficia de educație inclusivă. Crearea condiţiilor speciale de instruire va spori calitatea educaţiei și va da posibilitate copilului de a se integra în societate.

 

ms.gov.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.