Corina Fusu și Valeriu Munteanu își dau demisia. Cererea va fi depusă luni


  • 3218
  • Corina Fusu și Valeriu Munteanu își vor depune luni demisia din funcțiile de ministru al Educației și Mediului. Asta după ce azi, Consiliul Republican al Partidului Liberal a luat decizia de a părăsi coaliția de guvernare. Anunțul a fost făcut de președintele liberal Mihai Ghimpu.

1438354652_37459.jpg

Inițial, Mihai Ghimpu a spus că „miniștrii mâine merg să depună cererea, dar după lege, știți, rămân în funcție până când este acceptată. Dar eu cred că președintele nostru o să semneze”, scrie independent.md.

Ulterior, când „a aflat” că mâine este zi de sâmbătă, acesta a spus că cererea va fi depusă luni. „Depun cererea de demisie în baza hotărârii Consiliului Republican al Partidului”, a menționat Ghimpu.

Este de menționat că din patru miniștri înaintați în 2016 de către Partidul Liberal, actualmente în Guvern au rămas doar Corina Fusu și Valeriu Munteanu. Asta după ce, după retragerea încrederii de către PL ministrului Apărării, Anatol Șalaru, la solicitarea lui Mihai Ghimpu către fostul președinte Nicolae Timofti, actualul șef de stat, Igor Dodon, a semnat cererea de demisie. Totodată, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, a fost suspendat din funcție la solicitarea CNA, după ce a fost reținut într-un dosar de corupție. Astăzi mandatul de reținere pe numele acestuia a fost prelungit cu 30 de zile.

independent.md


Поделись новостью с друзьями!