Copilul tău suferă de depresie sau anxietate? Uite cum îți dai seama


    Cu toate că ne-am obișnuit ca cei mici să fie tot timpul zâmbitori, fericiți și plini de energie, există și momente în care starea lor de spirit nu este una tocmai bună. La prima vedere nu sunt motive de îngrijorare, dar există și situații în care copiii pot ajunge să sufere de depresie sau anxietate, moment în care este nevoie ca părinții să intervină rapid.

6C8160494-tdy-130705-kids-playing-sports.jpg

Având o mulțime de lucruri pe cap, majoritatea părinților pierd din vedere detalii importante referitoare la starea de spirit a copiilor. Astfel, pot trece luni bune până în momentul în care aceștia să realizeze că cei mici se confruntă cu depresia sau anxietatea.

Copilul tău suferă de depresie sau anxietate? Uite cum îți dai seama

Cercetările realizate de specialiști vorbesc despre o creștere alarmantă a numărului copiilor care suferă de anxietate și depresie. Printre principalele semne care arată că există o problemă se numără stima de sine scăzută, problemele de greutate sau tulburările alimentare.

“Există un număr tot mai mare de copii care prezintă probleme de sănătate mintală. Cred că părinții trebuie să știe ce pași pot urma pentru a se ocupa de sănătatea mintală a copiilor lor și cum pot depista din timp primele semne care anunță o problemă.”, a spus Dr. Nihara Krause.

07_sad_Things-About-Raising-Boys-I-Wish-I-Had-Known-Sooner_573638044_Africa-Studio.jpg

Atunci când copilul este în permanență supărat și are tendința de a se izola, părinții trebuie să vadă care sunt motivele care declanșează aceste stări. Specialiștii recomanadă să fie monitorizate schimbările din viața celor mici, acestea putând să fie un factor declanșator al depresiei sau anxietății.

Atunci când există o problemă, discuțiile cu cei mici sunt esențiale pentru a le schimba acestora starea de spirit. O nouă activitate în viața lor ar putea rezolva această problemă, iar în cazul în care nu sunt observate schimbări se recomandă vizita la medicul specialist. În plus, cei mici ar trebui să cunoască sentimente ca frica, eșecul sau anxietatea, tocmai pentru a putea să le gestioneze cât mai corect.

avantaje.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.