Copilul poate fi alergic la laptele matern? Este posibil


  Ați auzit de cazuri în care copilul poate fi alergic la laptele matern? Ce se poate face în aceste cazuri și cum se manifestă această alergie.

991-ratio-kyrmachka-zhena-bebe.jpg

Când un copil nu este capabil să digere laptele matern și dezvoltă alergii cronice ca rezultat al consumării laptelui matern pare ceva nemaiauzit.

Cu toate acestea, cercetarea detaliată, deși posibil limitată, în ultimii ani s-a dovedit contrară.

În ciuda faptului că pare ciudat, copilul are șansa să respingă practica de a fi alăptat de către tine. Această afecțiune afectează doar la câteva mame din întreaga lume.

Bebelușii sunt, în principal, cei care suferă din lipsa laptelui matern atât de hrănitor.

Ca mamă care alăptează, trebuie să fiți conștiente de simptomele care pot indica faptul că bebelușul este probabil alergic la laptele matern.

Unii copii se nasc cu această alergie și alții o dezvoltă de-a lungul anilor.

Copilul poate fi alergic la laptele matern? Simptome și cauze

Cele mai frecvente semne sunt:

– Refuzul de a îngriji și de a fi agitat
– Scuiparea laptelui în mod regulat
– Scaun sângeros
– Diaree cronică subțire și apoasă
– Pierderea rapidă a greutății
– Afecțiuni ale pielii cum ar fi erupții cutanate și eczeme

Ținând cont de aceste semnale, trebuie să duceți copilul la un medic pediatru cât mai curând posibil.

În același timp, vizitați cu siguranță ginecologul pentru prognoza situației tale generale de sănătate sau de sănătate a reproducerii.

Medicii din Philadelphia au cercetat cât mai mult posibil numărul limitat de subiecți activi pentru studiul lor.

Și acum spun că anumiți alergeni trec în general prin laptele matern la copii, atunci când mamele nu sunt pe o dietă strictă, medicamente regulate, sau au unele complicații în timp ce produc lapte, care sunt în mare parte invizibile și, în plus de neexplicat.

Principalele motive, menționate de experți, pentru această alergie

Concentrația ridicată de proteine prezentă în laptele matern, care este derivată din dieta mamei și factori externi de susținere

Pentru unii copii, proteinele sunt greu de digerat. Mai mult, dacă sunt contaminate din cauza unor factori externi, devin tot mai greu de digerat și copiii dezvoltă alergii după consum.

Laptele matern, în cazuri rare, poate fi contaminat și poate provoca alergii

Dieta ta generală și obiceiurile de viață, care ar fi putut face asta imediat după ce copilul a fost născut.

Este vital să păstrați o diagramă de dieta postpartum pentru o absorbție sănătoasă a mineralelor de către organismul dumneavoastră.

În afară de asta, încercați să vă lipiți de o rutină similară a stilului de viață care practic are un profil redus, atât timp cât intenționați să alăptați copilul.

Cafeina pe care o înghițiți în fiecare zi, fără a-i oferi corpului o pauză

Cofeina interferă cu capacitatea organismului de a lua substanțele nutritive când este ușor fragil.

După naștere este indicat să consumați cafeaua în cantități reduse și în mod moderat.

 Fumatul sau inhalarea oricărei substanțe toxice care dăunează sistemului reproducător

-Alcoolul care poate acționa ca un factor de descurajare în timp ce produce lapte în glandele mamare și duce la otrăvirea laptelui matern.

– Efectele ereditare sau genetice care nu sunt destul de deschise spre explicații imediate și soluții adecvate.

Unii copii și mamele lor au anumite gene rare care provoacă alergie la multe lucruri, inclusiv laptele matern.

Medicii, cu toate acestea, au redus cu succes până la un punct, care este, linia de jos a acestei intoleranțe față de laptele matern.

Laptele matern conține proteine de cazeină care are efecte dăunătoare asupra a aproximativ 2,5% copii din întreaga lume

Acești copii consideră extrem de dificilă digerarea acestei proteine și, prin urmare, experiența severă a durerii abdominale și a gazelor, urmată de alte simptome cunoscute.

Singura modalitate sigură de a face față acestei situații este să vizitați imediat medicul și să diagnosticați cauza.

Pe baza diagnosticului, medicul va prescrie medicamente pe cale orală pentru copil și pentru dumneavoastră.

În afară de aceasta, vi se va oferi o nouă schemă de dietă care să fie urmată strict, fără nici o distorsiune la libera voință.

Există o formulă sănătoasă și potrivită pentru copii, care vă va fi explicată, de care aveți nevoie pentru a alimenta copilul în mod regulat.

Cel mai important, acest lucru de la sine înțeles, va trebui să ții copilul departe de laptele matern și toate celelalte produse lactate, până când se înțelege cauza reală pentru intoleranța lor.

libertateapentrufemei.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Alergiile au simptome deranjante și pot limita serios activitățile în care se poate implica o persoană, precum și gradul de satisfacție în ceea ce privește gustul și aroma alimentelor consumate. Potrivit specialiștilor, există o modalitate simplă pentru a proteja copiii de riscul de alergii și anume includerea unor tipuri variate de alimente în primul lor an de viață. Apariția și exacerbarea simptomelor alergice ar putea fi stopate în acest mod prin creșterea rezistenței organismului. O echipă de cercetători europeni a studiat tipul de alimentație practicat de părinții din Austria, Finlanda, Franța, Germania și Elveția pentru a măsura eficiența unei alimentații diversificate pentru prevenirea astmului, alergiilor alimentare și a rinitei alergice. 

   Acesta este primul studiu care a demonstrat existența unei legături directe dintre expunerea organsimului la diferite tipuri de mâncăruri în primul an de viață și protecția împotriva manifestărilor alergice ulterioare. Se pare că nutriția complexă poate influența decisiv ritmul de dezvoltare al sistemului imunitar al copiilor. Expunerea de timpuriu la o gamă variată de alimente crește șansele ca sistemul imunitar să accepte substanțele prezente în ele fără a declanșa alergii. În acest mod sunt favorizate recunoașterea componentelor specifice de către sistemul imunitar și proliferarea bacteriilor benefice în tractul gastrointestinal. Acest studiu face parte dintr-o inițiativă mai largă de a evalua riscurile prezentate de factorii alimentari și de a preveni în mod eficient alergiile.
   Femeile care au participat la studiu au fost recrutate din cele cinci țări în timp ce erau însărcinate, iar după naștere au ținut un jurnal în care au notat toate alimentele pe care le-au consumat bebelușii lor de la vârsta de 3 luni până la 12 luni. Au fost realizate o serie de chestionare și analize frecvente până când copiii au împlinit vârsta de 6 ani pentru a se putea stabili în mod clar dacă fiecare copil are alergii (clasificate în baza unui diagnostic de la cel puțin un medic specialist).A fost definit și un scor al diversității alimentare în funcție de numărul de alimente diferite care au fost introduse în dieta copilului până la împlinirea vârstei de un an. La acest studiu au participat 856 de copii.

   Rezultatele obținute au demonstrat că un scor mai ridicat al diversității alimentare (mai multe tipuri diferite de alimente în meniul zilnic) este asociat cu un risc mai redus de simptome alergice. S-au identificat și alimente specifice care au redus în mod semnificativ șansa de alergii. Astfel, consumul de produse lactate și de pește în primul an de viață are un efect ridicat de protecție împotriva astmului și alergiilor alimentare. Când copiii au fost testați la vârsta de 6 ani, o dietă mai puțin variată a fost asociată cu o producție mai redusă de proteine care creează celulele responsabile de suprimarea răspunsului negativ al sistemului imunitar la factorii alergeni.
   De asemenea, s-a constatat cât de mult contează vârsta la care sunt introduse diferite alimente în meniul zilnic. Comparând scorul diversității alimentare, atât de la 6 luni, cât și de la un an, cercetătorii au identificat o protecție mai ridicată la vârsta de un an. În concluzie, perioada dintre 6 luni și vârsta de un an este intervalul ideal de introducere a diferitelor alimente pentru a reduce riscul de reacții alergice pe termen lung.
   Gravitatea reacțiilor alergice a fost mai ridicată în cazul copiilor care aveau ambii părinți cu alergii față de copiii ai căror părinți nu sufereau de alergii și tendința spre o dietă deloc variată a fost mult mai ridicată în cazul copiilor care aveau unul sau ambii părinți cu alergii. Acest lucru se poate datora prudenței cauzate de afecțiunile existente ale părinților, dar efectul este de a crește riscul copiilor de a deveni alergici. În prezent se recomandă introducerea alimentelor solide în dieta bebelușilor începând cu vârsta de 4 luni, iar asigurarea unei diversități alimentare în special între 6 luni și un an, poate preveni cu succes apariția simptomelor problematice.
   eva.ro
  • maria981s
   De maria981s
   Anchetele recente privind moartea a doi adolescenți britanici după ce au consumat susan și arahide au subliniat consecințele uneori tragice ale alergiilor comune. În august, o altă fetiță, în vârstă de șase ani din Australia, a murit ca urmare a unei alergii la lapte.
   Creșterea alergiilor în ultimele decenii a fost deosebit de vizibilă în Occident. Alergia alimentară afectează acum aproximativ 7% dintre copiii din Marea Britanie și 9% dintre cei din Australia, de exemplu. În Europa, 2% dintre adulți au alergii alimentare. Reacțiile care amenință viața pot fi determinate chiar de urmele alimentelor declanșatoare, ceea ce înseamnă că pacienții și familiile trăiesc cu teamă și anxietate. Restricțiile dietetice care au ca scop prevenția alergiilor pot deveni o povară pentru viața socială și familială.
   Deși nu se pate încă spune cu siguranță de ce ratele alergiei cresc, cercetătorii din întreaga lume lucrează din greu pentru a găsi modalități de combatere a acestui fenomen.
   Ce cauzează o alergie?

   O alergie este cauzată de faptul că sistemul imunitar combate substanțele din mediul înconjurător pe care ar trebui să le vadă ca inofensive, cunoscute sub numele de alergeni. Aceste substanțe nevinovate altfel devin ținte, ceea ce duce la reacții alergice. Simptomele variază de la roșeața pielii, urticarie și umflături – în cele mai severe cazuri – vărsături, diaree, dificultăți de respirație și șoc anafilactic.
   Unele dintre cele mai comune alimente pentru copiii care provoacă alergii sunt următoarele: laptele, ouăle, arahidele, nucile diverse, susanul, peștele, crustaceele.
   Unde este cel mai probabil să apară alergii alimentare?
   Frecvența alergiilor alimentare a crescut în ultimii 30 de ani, în special în societățile industrializate. Exact cât de mare este creșterea acestora depinde de alimente și de locul în care trăiește pacientul. De exemplu, a existat o creștere de cinci ori a alergiilor de arahide în Marea Britanie între 1995 și 2016. Australia are cea mai mare rată de alergie alimentară confirmată. Un studiu a constatat că 9% dintre australienii de un an au avut o alergie la ouă, în timp ce 3% au fost alergici la arahide. Se crede că alergiile și sensibilitatea crescută la alimente sunt probabil legate de stilurile de viață occidentale. Știm că există rate mai scăzute de alergii în țările în curs de dezvoltare. De asemenea, este mult mai probabil ca alergiile să apară în zonele urbane decât în zonele rurale. Factorii pot include poluarea, modificările dietetice și expunerea mai mică la microbi, care schimbă modul în care reacționează sistemul nostru imunitar.
   Unele explicații posibile

   Nu există o singură explicație pentru motivul pentru care lumea devine din ce în ce mai alergică la alimente, dar știința are câteva teorii. Una este că de vină ar fi igiena îmbunătățită, deoarece copiii nu mai au parte de la fel de mulți anticorpi. Infecțiile parazitare, în special, sunt în mod obișnuit combătute de aceleași mecanisme implicate în combaterea alergiilor. Cu cât mai putini paraziți are de-a face organismul cu atât sistemul imuitar se întoarce împotriva lucrurilor care ar trebui și chiar sunt în mod normal inofensive.
   O altă idee este că vitamina D poate ajuta sistemul nostru imunitar să dezvolte un răspuns sănătos, făcându-ne mai puțin sensibili la alergii. Majoritatea populațiilor din întreaga lume nu primesc suficientă vitamină D din mai multe motive, inclusiv pentru că petrec mai puțin timp la soare.
   tabu.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Bebelușii sunt mai predispuși la alergii ale pielii decât cei mai mari de vârstă. Reacția la alergeni este mai rapidă, iar chiar și o ușoară iritare va strica starea de bine a copilului.
   Informați-vă despre alergii, iar asta vă va ajuta să vă salvați bebelușul de la urticare, mâncărimi și durere.
   Cele mai comune alergii de piele la bebeluși și cauzele lor
   Iată cele cinci cele mai frecvente alergii cutanate la copii și cauzele lor:
   1. Eczema
   La bebeluși, eczema poate fi observată ca o piele uscată și îngroșată sau pot apărea erupții cutanate roșii, însoțite de mâncărime.
   Poate fi limitată la un anumit loc ca părțile interioare ale coatelor sau poate fi răspândită pe tot corpul.
   Cauze probabile:
   – Alergeni în atmosferă, cum ar fi fumul și praful.
   – Căldură și acumularea de transpirație pe piele.
   – Alergiile dietetice, care pot fi directe sau prin dietă, dacă bebelușul este alăptat.
   – Anumite componente în săpunuri, loțiuni, uleiuri
   – Ereditatea poate fi, de asemenea, o cauză pentru eczemă. Deci, dacă voi sau membrii apropiați ai familiei ați avut eczeme, atunci probabilitatea ca bebe să le aibă este mai mare.
   2. Urticaria
   Dacă observați pete roșiatice, umflate pe pielea bebelușului, probabil că este vorba de urticarie.
   Poate dura mai bine în câteva ore sau poate dura chiar câteva săptămâni pentru a se vindeca.
   Deși nu sunt infecțioase, se pot răspândi în diferite părți ale corpului bebelușului.
   Urticările sunt declanșate de histamină, o substanță chimică pe care organismul o eliberează.
   Motivele probabile pentru secreția de histamină sunt:
   Infecții virale
   Infecțiile obișnuite, cum ar fi frigul și gripa, pot provoca urticarie și, pe măsură ce infecția se vindecă, alergia va dispărea.
   Transmise de insecte
   Vinovatul poate fi furnicile, muștele sau orice altă mușcătură de insecte care face ca pielea să reacționeze.
   Modificări de temperatură
   Modificările bruște ale temperaturii determină, de asemenea, eliberarea histaminei.
   Alergeni alimentari
   Alergii alimentare obișnuite de la ouă, arahide, lapte, fructe de mare, soia etc.
   3. Urticaria cu pustule
   Această alergie apare ca o erupție cutanată care devine maro roșcat. Acesta este în mare parte pe zonele expuse cum ar fi mâinile, fața și gâtul.
   Cauze probabile:
   – Este cauzată de mușcături de insecte, purici, etc.
   Unii copii sunt mai sensibili și pielea lor poate reacționa la astfel de mușcături și poate dezvolta o erupție cutanată, în timp ce alții nu vor avea nici o problemă.
   Pentru a preveni această alergie la pielea bebelușului, acoperiți copilul bine ori de câte ori sunteți în aer liber și aplicați loțiuni speciale.
   4. Miliaria
   Aceasta este, de asemenea, cunoscută sub numele de erupție cutanată. Nu este foarte supărătoare și se poate vindeca singură în câteva zile.
   Cauze probabile:
   – Se produce din cauza acumularii de transpirație în organism.
   – Este cel mai frecvent în locuri fierbinți și umede.
   – Cel mai bun mod de a evita miliaria este prin îmbrăcarea bebelușului în haine ușoare și aplicarea de pulberi absorbante pentru a minimiza transpirația.
   5. Ringworm
   După cum se înțelege prin numele său, această alergie apare ca inele uscate și roșiatice pe piele.
   Acesta poate fi observată cel mai frecvent pe scalp, picioare sau părți intime.
   Cauze probabile:
   – Acumularea transpirației pe piele.
   – Zone umede în pliurile pielii.
   Menținerea pielii hidratate și aplicarea cremelor antifungice pentru copii sunt modalități eficiente de tratare a acesteia.
   Sfaturi pentru a evita alergiile cutanate la bebeluși
   Majoritatea alergiilor cutanate pot fi ținute în loc și tratate dacă luați următoarele măsuri:
   – Nu vă îmbăiați bebelușul în fiecare zi cu săpun, deoarece acest lucru elimină uleiurile naturale ale pielii, lăsând-o uscată.
   – Aplicați emolienți după baie pentru a proteja pielea.
   – Păstrați casa curată și scăpați de muște și insecte
   – Mențineți o temperatură confortabilă în camera copilului.
   – Feriți-vă de orice alergii alimentare și evitați să oferiți alimente care conțin astfel de alergeni.
   – Îmbrăcați copilul adecvat temperaturii, cât să nu transpire, alegeți materiale naturale
   – În cazul în care un membru al familiei are o alergie, trebuie evitat contactul direct cu copilul.
   Trebuie să fii atentă și să observi ce cauzează alergii la copilul tău. Fiecare copil este diferit și poate fi alergic la diferite substanțe.
   De asemenea, asigurați-vă că bebelușul nu scarpină erupțiile, deoarece acest lucru va agrava problema.
   Mănușile vor păstra acele mici unghii departe de erupții, în special în timpul somnului.
   libertateapentrufemei.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Buruienile şi polenul devin mai agresive
   În verile secetoase polenul este o problemă destul de serioasă, pentru că, din cauza căldurii, plantele supravieţuiesc mai mult şi cantitatea de polen este semnificativ mai mare. Dar, odată cu venirea toamnei, ploile care alternează cu perioade de căldură intensă duc la înmulţirea mai ales a buruienilor, de la ambrozie până la volbură, deci mai multe plante de acest fel înseamnă şi o cantitate semnificativ mai mare de polen, care are ca urmare directă o înrăutăţire a simptomelor persoanelor care suferă de alergii şi o explozie a cazurilor de rinită alergică, sau febra fânului. Ca să realizezi dimensiunea acestei probleme, află că peste 60 de milioane de americani sunt afectaţi de această problemă în fiecare an.
   Mucegaiul devine o problemă mai mare
   Nimic nu arata mai a toamna decât frunzele care se adună în grămezi mari. Dar odată ce frunzişul începe să se cadă şi să se strângă pe pământul umed, acesta devine un teren de reproducere pentru mucegai. Astfel ajungi să respiri spori de mucegai, ceea ce îţi poate agrava astmul sau poate provoca dificultăţi de respiraţie, respiraţie şuierătoare şi alte simptome respiratorii la cei cu alergii la mucegai. O altă sursă de mucegai poate fi chiar locuinţa ta, care, odată cu cantitatea crescută de umiditate din atmosferă poate deveni o sursa excelentă pentru dezvoltarea mucegaiului. Foloseşte un dezumidificator şi curăţă filtrele sistemului de ventilaţie, pentru a preveni împrăştierea sporilor de mucegai.
   Petreci mai mult timp în aer liber
   Odată cu temperaturile mult mai prietenoase de toamnă, petreci din ce în ce mai mult timp în aer liber, ceea ce, per total, este un lucru grozav. Nu există lucruri mai plăcute decât plimbările lungi prin soarele blând de toamnă sau vizite prelungite în pieţele de toamnă. Doar că, dacă ştii că eşti alergică, orice timp petrecut în natură poate provoca neplăcutele simptome. Asta nu înseamnă că trebuie să te închizi în casă, ci doar că este suficient să-ţi reconsideri programul. Cantitatea de polen este semnificativ mai mare dimineaţa, până în ora 10, aşa că este indicat să ieşi din casă după această oră, de preferat după prânz. Alte lucruri pe care le poţi face după ce ai terminat plimbarea, tura cu bicicleta sau sesiunea de grădinărit este să arunci toate hainele în maşina de spălat şi să intri direct la duş, pentru că sporii mucegaiului şi polenul se pot lipi de tot, inclusiv de păr, piele şi îmbrăcăminte.
   Nu respecţi cu stricteţe tratamentul medicamentos
   Ai nevoie de tei luni pentru a consuma medicamentele de pe reţeta de 30 de zile şi îţi aminteşti să le iei doar când simptomele se înrăutăţesc. Îţi sună cunoscut? Ei bine, acesta este unul dintre cele mai serioase motive pentru care persoanele alergice nu îşi pot îmbunătăţi condiţia, deşi se află sub tratament. Sunt necesare două-trei zile pentru ca medicamentele antialergice să îşi facă efectul şi cel mai neinspirat lucru pe care îl poţi face este să te opreşti din tratament atunci când te simţi mai bine sau când ştii că polenul nu este în cantitate foarte mare în anumite perioade. Dacă iei tratamentul în mod consecvent, sistemul tău imunitar va fi pregătit să facă faţă perioadelor în care alergenii sunt în cantitate mare.  
   csid.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Un copil care strănută sau tușeșește des/are dificultate în respirație, care are senzație de mâncărime la nivelul ochilor, care dezvoltă o iritație pe piele sau urticarie sau care se confruntă cu dureri de stomac, crampe sau greață după ce consumă anumite alimente poate să aibă alergii. Orice copil poate să dezvolte alergii, dar sunt mai comune în rândul copiilor ai căror familii au un istoric de astfel de reacții. Identificarea timpurie a alergiilor va îmbunătăți calitatea vieții copilului și va reduce numărul de absențe școlare. Printre principalii factori declanșatori ai alergiilor se numără alimentele și factorii de mediu precum: polen, paraziți, praf și mucegai.
   1. Istoric familial de alergii (mama și tata)
   Pe lâgă culoarea ochilor și trăsături de personalitate, părinții pot transmite predispoziția la alergii. Istoricul familial este cel mai important factor predictiv în rândul copiilor, conform doctorului Zave Chad, alergolog și imunolog clinic în Ottawa. În acest sens medicii de familie care au testat părinții pot să testeze și bebelușii (nu este vorba întotdeauna despre transmiterea aceleiași alergii), mai ales când se cunoaște anafilaxia, o reacție alergică gravă în general la insecte și alimente în familie. În acest mod se pot preveni reacții nedorite și potențial fatale.

   2. Piele uscată, solzoasă, cu senzație de prurit, cunoscută sub denumirea de eczemă
   Aceasta apare de obicei în primul an de viață al copilului. Eczema poate fi declanșată de anumite alimente din alimentația bebelușului, dar poate fi și o afecțiune moștenită. Vestea bună este că 80% dintre copiii care au eczemă vor depăși această problemă, care poate să evolueze în alt tip de alergie, conform specialiștilor. Astfel, eczema în combinație cu alergiile alimentare crește șansele ca al tău copil să dezvolte astm, prin urmare este recomandat un test cutanat (prick test).
   3. O tuse sâcâitoare
   O tuse persistentă care apare atunci când copilul tău râde, plânge, aleargă sau devine nervos. Dacă tusea persistă timp de mai multe săptămâni sau luni și este însoțită de alte simptome similare răcelii - ochi apoși, cu senzație de mâncărime (extrem de importantă), nas înfundat, care curge, poate fi un semn al astmului declanșat de praf, polen, poluare sau animale domestice. Primul lucru pe care îl poți face este să îl monitorizezi - notează momentele în care tusea apare și ce anume consideri că o declanșează. Ai observat că este o perioadă enervantă care se repetă în același moment al zilei sau perioadă a anului? Evident, trebuie să excluzi și varianta unei răceli sau unui virus și că factorii de mediu, precum virusurile de la creșă/grădiniță/școală, fumul de țigară sau un cuptor cu lemne de acasă nu sunt responsabili. Odată eliminate posibilitățile și evaluat corespunzător istoricul medicual, medicul va prescrie medicația necesară, care de cele mai multe ori este de lungă durată. Reține că o alergie nu cauzează febră.

   4. Wheezing, scurtarea respirației, respirație greoaie
   Adesea acest simptom este exacerbat de aerul rece, umiditate și exercițiu fizic. Deși mulți copii care strănută nu au în mod obligatoriu astm și mulți copii cu astm nu strănută întotdeauna, este de obicei un bun factor predictiv al alergiei, conform doctorului Zave Chad, alergolog și imunolog clinic în Ottawa. Dacă ți se pare că al tău copil se străduiește să inspire și să expire (plămânii se umflă excesiv, umerii și pieptul pufăie) poate fi semnul indicator. Și în această situație este esențial să ții un jurnal al simptomelor; un istoric amănunțit constituie cel mai bun instrument de diagnostic. Pentru tratament există două tipuri principale de medicamente: cele care au efect de ameliorare (bronhodilatatoare) menite să deschidă plămânii, în timp ce medicamentele antiinflamatorii fără rețetă medicală (prevenire/control) pot fi folosite după cum este necesar, în timpul sezonului alergic, de exemplu, pentru a deschide căile respiratorii și a ameliora simptomele. Medicul este cel mai potrivit să stabilească cursul de tratament potrivit pentru copilul tău.
   5. Vărsături și durere abdominală la scurt timp după masă
   Atunci când un copil suferă de o alergie alimentară, nu întârzie să apară simptome precum vărsături proiectate, reacții respiratorii și ale pielii și mai puțin comune diareea și urticaria, care evoluează rapid, de obicei în decurs de câteva minute-o jumătate de oră și nu mai mult de 2 ore după masă. Factorii declanșatori alimentari în cazul bebelușilor includ lapte, ouă, nuci, susan și soia, în vreme ce alergiile la grâu și fructe de mare apar de obicei la copii mai mari și la adulți. Părinții ar trebui să se sfătuiască cu medicul copilului imediat în cazul simptomelor precum vărsături sau probleme respiratorii. Iar dacă copilul are dificultate în respirație ar trebui să chemi imediat o ambulanță. Pentru alte simptome este indicat să ții un jurnal alimentar, să urmărești reacțiile și să încerci să elimini alimentele care sunt sub semnul întrebării pentru a vedea dacă reacția persistă. Înțelepciunea tradițională susține să întârzii introducerea factorilor declanșatori alimentari comuni precum arahide și căpșuni la bebeluși, dar această abordare se află în continuă evoluție. Conform doctorului Zave Chad, alergolog și imunolog clinic în Ottawa, strategia s-a dovedit contraproductivă. Astfel, studii din Anglia și Israel au demonstrat că bebelușii de patru luni care au gustat arahide au prezentat o incidență mai redusă a alergiei specifice. Bineînțeles dacă alergiile alimentare există în familie, este întotdeauna important să acționezi cu precauție și să efectuezi testările necesare. De easemenea, este recomandat ca părinții să aștepte până la împlinirea vârstei de 6 luni înainte de începe diversificarea copiilor cunoscuți cu risc crescut de alergii alimentare.
   qbebe.ro
 •