Copii agresați de părinți


  Doi copii din raionul Florești au ajuns la spital după ce au fost bătuți de părinți. Un așa-numit tată și-ar fi lovit fiica de 14 ani cu o cărămidă, iar o femeie i-ar fi dat cu scaunul în cap fiului său de numai nouă ani. Ambii erau în stare de ebrietate, afirmă poliția. 

2265498(1).jpg

O adolescentă dintr-un sat din raionul Florești a ajuns la spital după ce tatăl său, în vârstă de 39 de ani, ar fi lovit-o cu o cărămidă în cap. Copila a fost transportată de urgență cu Serviciul Aviasan la Institul Mamei și Copilului, unde se află în secția Reanimare.

Procurorul care investighează cazul susține că suspectul s-a îmbătat și i-a bătut și pe alți doi copii ai săi, dar și pe soție.
Individull a fost reținut pentru 72 de ore și riscă 12 ani de pușcărie. După gratii ar putea ajunge și o femeie de 30 de ani, din același raion. Ea și-ar fi lovit băiatul de nouă ani cu un scaun în cap. În prezent, băiatul este internat în Secția Traumatologie a Spitalului Raional Florești.

Suspecta nu a fost reținută. Poliția motivează cu faptul că femeia mai are la întreținere doi copii de doi și șase ani. Noile cazuri de violență împotriva copiilor au loc după ce săptămâna trecută, o fetiță de doi ani, la fel din Floresti, a murit după ce s-ar fi lovit puternic la cap de o piesă de mobilier din casă. Potrivit procurorilor, copila ar fi fost împinsă de o vecină de 43 de ani, în grija căreia a fost lăsată de părinții plecaţi să viziteze o rudă la spital. Femeia este cercetată penal și, dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 12 ani de pușcărie.

jurnaltv.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   O echipă de cercetători de la startup-ul de robotică LuxAI au vrut să schimbe acest lucru. Ei au creat QTrobot, un roboțel al cărui scop este să îi ajute pe copiii cu autism să se integreze mai bine în societate. Rezultatele unui studiu despre QTrobot va fi prezentat  la simpozionul RO-MAN 2018, un simpozion despre comunicările interactive dintre roboți și oameni.
   QTrobot are mai puțin de un metru înălțime, are un corp umanoid și în locul feței există un ecran. Robotul poate vedea, auzi, vorbi, comunica non-verbal, proiecta expresii faciale pe ecran și a face gesturi. Cercetătorii au analizat interacțiunile dintr QTrobot și copiii diagnosticați cu autism.
   La studiu au participat 15 copii diagnosticați cu o formă sau alta de autism, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani. Fiecare copil a luat parte la două interviuri, fiecare cu o durată mai mică de cinci minute – un interviu cu QTrobot, unul cu un om.
   Interviurile decurgeau simplu. Mai întâi, copiii erau întrebați cum îi cheamă și alte trei lucruri despre ei. Ulterior, intervievatorul le spunea copiilor o poveste, apoi îi întreba dacă le-a plăcut. La final, intervievatorul la cerea copiilor să îl imite, pe măsură ce acesta realiza patru gesturi (de exemplu, ridicarea brațului drept).
   Cercetătorii au descoperit că cei mici au privit intervievatorul robot mai mult decât pe cel om, dar că nu au existat diferențe când a venit vorba de imitat. Mai mult, interacțiunea dintre robot și copii a presupus un comportament mai puțin predispus la repetiții din partea acestora din urmă.
   Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că robotul ar putea fi util în a-i ajuta pe copiii care suferă de autism să își îmbunătățească abilitățile sociale.
   playtech.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Codul vestimentar școlar/ uniforma școlară va fi selectată prin mecanismele participative. Astefel, Consiliul de administrație, consiliul profesoral, consiliul elevilor și consiliul părinților pot decide în cadrul instituției sau la nivel de raion/municipiu dacă elevii trebuie să poarte o uniformă sau pot să adopte un cod vestimentar.
   De asemenea, în nici un caz, sub nici o formă, elevului fără uniformă nu i se va limita sau interzice accesul în instituția școlară.
   Consiliul de administrație, consiliul profesoral, consiliul elevilor și consiliul părinților pot decide în cadrul instituției sau la nivel de raion/municipiu dacă elevii trebuie să poarte o uniformă sau pot să adopte un cod vestimentar.
   Totodată, potrivit documentului( drepturilecopilului.md) strategiile de promovare a unui cod vestimentar școlar nu trebuie să includă proceduri coercive, de discriminare și de sancționare prin aplicarea diferitor forme de intimidare asupra elevului și familiei acestuia. 
   Instituția de învățămînt va promova exclusiv instrumente de educare și sensibilizare a elevului și părinților bazate pe respect, empatie, corectitudine și responsabilitate pentru asigurarea dreptului fiecărui copil la educație obligatorie și gratuită.
   unimedia.info
  • Calandrella
   De Calandrella
   „Ea a fost găsită în casa unui bărbat de 85 de ani. În prezent este pornită o cauză penală pe numele bărbatului, care se bănuiește în comiterea acțiunilor ilegale manifestate prin privațiunea ilegală de libertate a minorei și acțiuni perverse. Bărbatul de 85 de ani va fi supus expertizei psihiatrice și psihologice. Totodată, mamei copilului i-a fost propus ca să fie plasată temporar într-un centru specializat pentru a primi consiliere psihologică”, a spus Diana Maxim, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Telenești pentru jurnal.md.
   Bărbatul, care locuiește de unul singur este cercetal penal. El riscă până la șapte ani de pușcărie.
   jurnal.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Desi nu este foarte activa pe retelele de socializare, Primadona estradei rusesti reuseste sa-si bucure prietenii virtuali cu poze noi. In ultimile imagini Alla Pugaciova apare cu zambetul pe buze si chipul luminos, semn ca este extrem de fericita alaturi de sotul iubitor si copiii lor, gemenii Garry SI Liza. Maxim Galkin care isi adora sotia, nu uita sa-i declare dragoste cu fiecare ocazie: "Sunt fericit, cand iubita mea este fericita.", a recunoscut recent acesta.

    
   Desi nu este foarte activa pe retelele de socializare, Primadona estradei rusesti reuseste sa-si bucure prietenii virtuali cu poze noi. In ultimile imagini Alla Pugaciova apare cu zambetul pe buze si chipul luminos, semn ca este extrem de fericita alaturi de sotul iubitor si copiii lor, gemenii Garry SI Liza. Maxim Galkin care isi adora sotia, nu uita sa-i declare dragoste cu fiecare ocazie: "Sunt fericit, cand iubita mea este fericita.", a recunoscut recent acesta.

   Potrivit paparazzi.ru internautilor nu le vine sa creada cat de bine arata Alla Borisovna la cei 69 de ani. In timp ce unii se intreaba ce fel de operatii estetice si-a mai facut, altii o complimenteaza pentru modul in care arata: "Arati mai bine decat sotul tau!", "Sunteti frumoasa, tanara, superba!". 

   Artista este intr-o forma de invidiat si continua sa savureze din bucuriile vietii alaturi de cei dragi.
   perfecte.md
 •